23. september. Mandag. 14 grader, den svage vind er i øst og solen skinner gennem tågen.
Vækkes i nat, klokken ca. et, da en alternativ begavelse besøger Aase og er ved at vælte det meste af interiøret i værelset og da han går, glemmer han at låse efter sig, fjols.!
Bestemmer mig for at kontakte den ansvarlige for de natlige besøg, når vi står op til morgen. Jeg er jo nødt til at stå op efter den uro og kontrollerer om fruen er ok, og ser så døren ikke er låst.
Kan sgu ikke falde i søvn bagefter og lægger kabalerne. Forsøger at slumre et par timer, med noget skiftende held. Står op så vi kan få aktiveret ritualerne og komme en tur på Vadestedet.
Katten kommer og får en bid mad, men ynglingsmaden er det slut med, den har nået et prisleje som pensionister ikke kan overkomme. Hvis det stod til katten, kunne hun æde to dåser om dagen, hvilket ville blive 18 kr. pr. dag, vi startede med 10 kr. Beregn selv hvad det er om måneden. ☹
Jeg ringer til hjemmeplejen og forsøger at få en fornuftig dialog etableret omkring vores natlige ’gæster’ og når umiddelbart til enighed i første omgang med teamlederen af nattevagterne. Vi får se.  
Fruen går amok da vi kommer hjem fra træningen på Vadestedet. Hun vil ordne terrassen for ukrudt og de vildtvoksne planter. Jeg finder de remedier, hun ønsker og passer så ellers mig selv og sætter mig i solen med et glas hvidvin, det er vist sidste chance for i år, da alle metrologiske forudsigelser peger på efterår fra i morgen. Til aften snupper vi en laksemad og en ostekiks og lader så hvilen falde på os.
Katten kommer atter og får tun i vand, som ikke just var livretten. 😊
Aase lægger kabaler og jeg fedter lidt med computeren og sætter mig bagefter lidt udenfor inden sengetid.

24. september. Tirsdag. 15 grader, det småregner, er halvmørkt og vinden er svag fra sydvest.
Gik vist lidt senere til køjs i aftes end sædvanligt og sover så til klokken godt fem.
Nattrissen var en kvinde og klokken var lidt over 2.
Lægger kabaler, småslumrer og sætter så gang i rutinerne. Bagefter får fruen strøm og opvaskeren startes, selvom elprisen er lidt vel høj. Så fik vi kaffe fra Nespresso med Bing og jeg rydder lidt op. Energien er lav her til formiddag. Katten mødte tidligt op og får lidt spiseligt og jeg har ikke rigtig tid til at kæle om morgenen, så hun lister af igen. Så kommer røde Leo på en kort visit og fruen går sine runder og cykler bagefter. Jeg er på det nærmeste gået helt kold og har lagt mig med lidt varme på skroget.
Så kommer katten igen og vi tager lige en snak på en halv time på sengen, se det passer frøkenen.
Aftensmaden består af flødekartofler og et par frankfurter pølser. Så er der underholdning til pensionisterne fra fladskærmen.

25. september. Onsdag. 14 grader, gråt med lidt regn og vinden er let fra sydvest.
Nattrissen var en kvinde og klokken var 1:45.
Jeg sover til klokken halvseks og går straks i gang med kabalerne efter en runde i huset.
Småslumrer lidt, mens jeg planlægger hvad skal nås i dag. Katten kommer på en kort visit.
Strømmen er nede i pris, så der skal vaskes hvidt. Skal hente en pakke på Uno-x tanken på Præstøvej. Derefter går turen til Harald Nyborg efter batterier og en hæftemaskine og i Jem & Fix efter et par drikke / badekar til fuglene. Vi har i den sidste tid brugt et hvidt keramisk fad, men nu kan jeg altså ikke mere klare at se det fad på græsset.
Smutter i 365 efter et par småting på vej mod Figenvej.
Let frokost og lidt senere en kop kaffe samt en pandekage med blåbærmarmelade leveret af Helge. Det er bare godt. 😊  Katten kommer igen og hun får lidt lassemousse og bagefter lægger hun sig på sengen sammen med mig, mens vi snakker lidt. Hun er tydeligvis rigtig godt tilfreds med situationen og ligger der en lille time. Hvis der noget der kan få mig ned i omdrejninger, er det sådan et arrangement. 😊 Vi spiser kalkunfrikadeller kartofler og sovs samt tyttebærmarmelade.
Aase ser noget underholdning og jeg ser en udsendelse om Greg Lemond, cykelrytteren. Det var et møde med mange af de ’gode’ gamle ryttere som jeg kan huske.

26. september. Torsdag. 14 grader, gråt og det småregner. Vinden er let fra sydvest.
Nattrissen var en kvinde og klokken var 1:15.
Var oppe en gang i nat, men sov videre til klokken syv. Kabalerne lægges og så er det tid til ritualerne.
Vi har ingen faste aftaler i dag, men jeg havde tænkt mig at køre en tur i Rema, men det opgav jeg pga. regnvejret, som på nogle tidspunkter var temmelig kraftigt. Slappede lidt af sammen med katten og hørte en podcast om biler og bilister. Aase støver af i stuen imens.
Varmer lidt aftensmad, vikinggryde og ris. Ikke en af fruens favoritter. Skyller med et glas vin.
Så møder katten atter op, men denne gang kun for at kæle og vi hyggede os gevaldigt på en stol ved det runde bord, det er ellers forbudt at ligge på de stole misser. Jeg må lige støvsuge stolen, selv om Aase i eftermiddags havde været der. Vi ser lidt af dit og lidt af dat.

27. september. Fredag. 14 grader, gråt og det regner lidt, vinder er let fra sydvest.
Nattrissen var en kvinde og klokken var 1:10.
Kan dårlig huske det, men tror jeg var oppe i nat. Sover dårligt til klokken halv fem, lægger kabaler, og sover endnu dårligere til klokken kvart i otte. Ritualerne aktiveres og så gør vi ellers klar til en tur til frisøren til middag. Katten kommer og er ikke sulten efter mad, men er i usædvanligt kælehumør og vi får da også ’snakket’ lidt, men vi skal ud ad døren misser, så hun bliver sat udenfor og vi ruller ad sted til Susanne. Hun har en ældre dame til permanent, hvilket forlænger vores ophold med en lille halv time, ikke fordi det gør noget, men snakken begrænses lidt af fremmede i lokalet. Vi ruller ind til Rema på vej hjem og køber lidt knas til i morgen, hvor Pia & Kurt forventes at komme på visit.
Hjemme igen og vi indtager en ydmyg frokost. Jeg render en tur med kammerat Dyson og vasker lige gulvene, dem uden tæpper altså.
Så kommer katten igen. Maden har ikke den store interesse, men hun ønsker lidt kæle tid og jeg lægger mig på sengen og så kommer frøkenen og klemmer sig op ad mig og jeg snakker og stryger hende lidt og så falder katten i søvn og det gør jeg næsten også. En times tid slapper vi og så må jeg i gang med aftensmaden som i dag er kylling, kartofler og sovs. Katten sover videre på den lille stol i stuen og da vi er færdig med at spise, lægger vi os atter lidt på sengen. Jeg går en tur til affaldsspanden og katten følger med men går ikke med ind igen. Tak for i dag misse piv.
Lidt underholdning fra fladskærmen og så lister vi begge to i seng.

28. september. Lørdag, 12 grader, lidt sol og vinden er frisk fra nordvest.
Nattrissen var en kvinde og klokken var 2:37.
Er oppe ved tre tiden, men slumrer videre til omkring klokken seks, Lægger kabaler, og står så op ved godt halvottetiden. Sætter gang i ritualerne og så vaskers der håndklæder og de kommer i tørretumbleren.! Katten møder op, men jeg har svært ved at nå også at kæle med hende, så hun får lidt spiseligt inden jeg smutter ud ad døren for at hente noget smørrebrød hos Helles Spisekammer. Katten ’snakker’ lidt med Aase, men er gået da jeg kommer retur. Var også lige en tur i 365, hvor jeg traf Arne, også kendt som Daskeren, som desværre har mistet sin kone for et par år siden. Han fortalte også at et par af vores fælles bekendte var døde, Preben (borgmesterens søn) samt en Finn som jeg ikke rigtig husker og Johannes desværre har haft et slagtilfælde og ikke længere kan klare sig selv. Vi har alle slået vores folder på Novenco.
Hjemme igen og vi venter så på at Pia & Kurt kommer på visit. De kommer som aftalt og medbringer cremer til Aase og vin til mig, Aase må gerne smage. Vi får som altid en hyggelig eftermiddag og Pia har fremstillet en jordbærkage til kaffen. Der var rigeligt, så vi har til i morgen også.
Så ruller de atter mod hovedstaden og vi rydder op og snupper et glas hvidvin.
Opdager en død tyrkerdue udenfor på græsset, tror det var den fra forleden dag, som vist ikke havde det for godt. Jeg graver et hul i baghaven og så er den væk.
Aftensmaden har vi sprunget over.  Katten kommer til tv-tid og vi sætter os og ser en Barnaby fra lageret. Hun holdt ud lige til sengetid og listede så ud i natten. Tak for selskabet missepiv, det er gevaldig hyggeligt.

29. september. Søndag. 7 grader, føj for den. Svag vind fra nordvest og solen kæmper for at komme igennem.
Nattrissen var en kvinde og klokken var 1:15.
Er vågen flere gange i nat og må en tur på det lille hus. Skulle vist ikke have spist alle de vindruer og drukket kold hvidvin. Vågner også ved halvfemtiden og så lægges kabalerne. Småslumrer og ved otte tiden startes ritualerne. Vi har ikke noget fast på programmet i dag udover at se lidt VM i cykling for elite herrer. Vindes af Tadaj Pogacar. Katten kom en tur i formiddag men lister ad sted igen. Fruen træner og jeg vasker og tørrer tøj det meste af eftermiddagen. Vi spiser resterne af smørrebrødet fra i går til aften og snupper et lille glas til.
Så kommer katten og spiser og vil så gerne hyggesnakke lidt på sofaen mens vi ser tv-aviser, hvorefter hun atter går ud i den kølige aften. Jeg ser en ældre film med Charles Bronson. Deathwish.

Vejrdata kan ses her. Vejrdata