10. februar. Mandag. 6 grader, det er gråt og vinden er frisk fra sydvest.
Jeg er vågen ved seks tiden og Sorte har ikke vist sit milde ansigt siden i går aftes.
Jeg lægger kabaler, så jeg er jo lægger. 😊 Klokken halv syv banker den sorte herre på vinduet og bliver lukket ind til morgenmad og bagefter går han ind på sofaen.
Jeg gør klar til at redigere det sidste på ugens blogindlæg og fremstiller et billede, som sædvanligt, af status på vejret lige nu. Konstaterer at der var god fart på vinden i går.
Der er forhåbentlig også lidt fart i mig, da jeg forventer at rulle tredje etape af Tour De Zwift. Det ruller dog også nogenlunde, selvom der er en grim bakke på ruten. 18 km på 48 minutter og 154 højdemeter. Halløjsa, jeg blev sgu ikke sidst i dag, men anden sidst. 😊
Bad og tøjvask overstået og jeg fodrer lige Malte inden jeg ruller en tur i Aldi for blandt andre ting, at købe olivenolie. Malte venter da jeg returnerer og hopper ind i bilen og går en runde inden han går med ind og spiser lidt mere. Han virker meget nervøs.
Spiser lidt sen frokost og kaster mig så over dagens blogindlæg.
Sidst på eftermiddagen dukker vores sorte ven op og spiser lidt tidligt til aften. Vi går ind på sofaen til en lidt længere hygge ’snak’.
Så har jeg utrolig nok atter vundet retten til at fremstille en trestjernet middagsmenu, så jeg fatter den nye stegepande og steger nogle veganer bøffer og som garniture noget fuldkorns pasta og desserten er et marcipanbrød fra Anthon Berg.
Købte noget alkoholfrit øl i Aldi fra Humleby bryggeri og det er sgu godt øl. Tror det er noget af det bedste alkoholfrie øl jeg endnu har smagt.
Så skal man lige huske, at det om 20 dage er tilladt at trække raketten frem i lyset og rulle ad sted mod den danske sommer. Så er min forsikring nemlig aktiv igen.
Intet på de licensbetalte kanaler der kunne friste. Netflix startes og jeg ser en kort serie om spioner i Syrien i begyndelse af tresserne. Den har titlen ’The Spy’.
Sorte lukkes ud og godt midnat returnerer han og futter ind på sofaen. Det lyner og tordner en hel del i en times tid.

11. februar. Tirsdag. 1 grads varme er ikke noget at prale af, det er gråt og lidt slud sjasker ned over græsplænen.
Den sorte pensionær vil ud ved halvfemtiden og kommer tilbage et par timer senere. Han går på sofaen og jeg går til, ikke makronerne, men kabalerne.
Forsøger mentalt at sætte mig op til 3. etape i løbet Tour De Zwift, det kniber lidt, efter den noget afbrudte søvn. På cyklen kommer jeg dog og ruller de små 23 km på 1 time og med 181 højdemeter.
Bad og tøjvask og en let frokost samt en halv times afslapning inden jeg henter Lene og Kenny og vi ruller til Figenvej for at få kaffen og et spil Partners og Lene og Kenny vinder det første spil, sådan lige akkurat. 😊
Katten får lidt aftensmad og Aase gør klar til vores aftensmad som er tarteletter og is til dessert.
Kører de unge mennesker til Hvedevænget og går hjem og ser Barnaby, det meste i hvert fald.
Sorte vil ind omkring midnat og går ind og sover. Det gør jeg også, igen. ☹

12. februar. Onsdag. 3 grader, spredte skyer og noget blæsende fra sydvest.
Klokken er halvfire da den velnærede pensionær vil ud. Skrækkelige kat. Forsøger at slumre videre men det kniber, så kabalerne lægges og det hjalp for en stund. Klokken fem vil katten atter ind på sofaen.
Falder i søvn igen og vågner da Aase fodrer katten ved halvnitiden og han går ud.
Aase ruller til Scala i begyndende regnvejr og jeg forsøger at sætte mig op til en enkeltstart på træneren.
Se det var en anelse anstrengende, kun godt 8 km på 38 minutter og så med 236 højdemeter som lå inden for de sidste 2 km. 20% var den stejleste stigning og resten lå mellem 5% og 14%, det kan nok være at det var noget der trak søm ud. Jeg lukker og slukker. Rullede godt 3 km som opvarmning i London.
Fodrer Tøsen og Malte og går i bad.
Den sorte mand dukker op og får lidt frokost. Jeg oplader lige batteriet til raketten og går bagefter ud og sætter opladeren til bilens batteri. Bilen kunne dårlig nok starte i går. Desværre sidder den udendørskontakt til strømmen et noget udsat sted for regn, så den har det med at slå fra periodevis. Så har jeg solgt et par lidt ældre højtalere via Facebooks markedsplads og de blev afhentet her til eftermiddag.
Aase og jeg snakker lidt fødselsdag og spiser en laksemad til aften. Sorte får lidt aftensmad også og går så ud til Alberte. Der er gang i salget og jeg har så lige solgt det gamle tv inklusive Zaptor boksen.
Ser de sidste to afsnit af The Spy, som jo er en grum fortælling fra virkelighedens Verden. Slå selv Eli Cohen op på Internettet.!
Katten har fået natmad og er gået ud.

13. februar. Torsdag. 3 grader, let skyet og vinden er let fra sydvest.
Katten møder op ved halvfemtiden og går ind på sofaen. Jeg går til køjs igen og lægger lige kabalerne inden jeg slumrer videre.
Nå, Aase kommer og fortæller at hun er stået op og har fodret katten. Op lille ’Hans’, vi får besøgende fra Maribo, nemlig Liva og mormor som kommer til frokost. Bror møder op og vi får lige en kort ’snak’ inden han lister ud igen.
Aase drøner i byen og køber det sidste og jeg forsøger at samle mig sammen til at køre på Seven Eleven og tanke Toyotaen op med dyre dråber.
Havde forventet at hente Lene og Kenny, men de tager bussen. Hjemme igen og kort efter ankommer mormor og Liva og kort efter kommer Lene og Kenny. Vi sludrer lidt mens Aase pisker rundt i køkkenet og fremstiller månedens frokost. Der er vist ikke de store mangler i den buffet. 😊
Bagefter går Liva, Lene og Kenny op til den nærliggende skole for at lege på legepladsen, mens pensionisterne rydder lidt op og slår mave.


Midt på eftermiddagen kører mormor og Liva tilbage til Maribo, tak for besøger, det er som altid hyggeligt, håber på snart at se jer igen.
Sorte har været lidt ’hjemløs’ når vi har gæster, for så sidder vi i stuen på hans plads. Han lister ind på mit værelse og falder omkuld, lige til den modigste kvinde nord for Alperne, begynder at klippe i kattens tottede pels mens hun taler til ham. Det går godt et kort stykke tid og Lene får klippet en del af totterne af, inden han bliver hidsig og langer ud efter hende. Så vidt så godt, hvis ikke Lene har fået nok, kan seancen fortsættes ved lejlighed. Jeg skal ikke nyde noget i hvert fald, har fået ridser og bid nok i de senere år. 😊   
Så ruller vi en tur på Hvedevænget og jeg er tilbage på Figenvej hvor katten får et foder og går ud og lægger sig et par timer i badeværelset inden han lister ud i mørket.
Nu tror jeg at det er tid til et enkelt stykke brød, mens jeg søger lidt underholdning på Netflix.
Fik dog set et afsnit af Souda inden Netflix pludselig gik i sort. Kiggede lidt på YouTube og fandt en dokumentar om Oscar Peterson, men den lod noget tilbage at ønske. Katten går ud til natten.

14. februar. Fredag. 4 grader, spredte skyer og vinden er svag fra ubestemmelig retning.
Katten møder op ved godt halvtotiden, din drønnert, og er usædvanlig kælen, men jeg skal altså til køjs igen knægt, så godnat. Jeg vågner ved 7tiden og lægger nogle af kabalerne, men Stofa har øjensynlig et nedbrud, så jeg småslumrer lidt indtil Aase og katten vækker mig. Han går ind og sover videre og Aase ruller i Scala og jeg gør klar til anden sidste etape i Tour De Zwift. Små 20 km på 57 minutter med 260 højdemeter blev tilbagelagt.
Efter badet venter jeg på at der kommer nogen og afhenter det gamle flad skærms tv og zaptor boksen og minsandten om ikke der gjorde. Solgt via Facebooks markedsplads.
Konstaterer til min skræk at det nærmest er umuligt at kontakte Netflix, for at nævne at det ikke er mig der har forsøgt at logge ind fra Californien og øjensynlig er sluppet igennem. Kort og godt min Netflix adgang er vist blevet hacket. Har ikke tid til at se mere på det lige nu, da jeg har en aftale med Bjarni om lidt printer assistance.
Vi ser på sagen og printeren er godt og grundig genstridig, uanset hvad der bliver forsøgt, vil den altså ikke printer det vi ønsker. Ind imellem ’hoster’ den det samme dokument ud igen og igen og det er umuligt at slette dokumentet. Køres der noget fejlfinding får man at vide at der er en fejl, men ikke hvad fejlen består i, og så bliver man ellers sendt i ring via hjælpe funktionen. Sidste chance er så at slette printerinstallationen og geninstallere den og det hjalp sgu. Printeropsætninger er sgu noget Fanden har skabt. Næste gang jeg støder på et printerproblem, starter jeg altså med at slette printeren. 😊
Hjemme igen og katten kommer fra havesiden og hilser pænt og hopper så ind til naboen.
Vi ser de sidste km af cykelløbet Tour De La Provence, 2. etape som vindes af Aleksandr Vlasov.
Vi fremstiller en let frokost anretning som aftensmåltid og Sorte møder op og får sin aftensmad inklusive nogle stykker leverpostej.
Ser lidt på Netflix problematikken og har sgu ikke fantasi til at se hvorledes jeg skal få Netflix supporten i tale, for man skal være logget ind på kontoen for at kontakte dem. ???????? Sagde du halvhjerner, nej da.!
Ser det meste af cirkusrevyen 2013, sådan en rigtig revyfan bliver jeg vist aldrig. Katten går ud til natten.

15. februar. Lørdag. 4 grader, gråt, det har regnet, og vinden er frisk fra sydvest.
Vågner ved godt halvfemtiden, ganske af mig selv, halløj du, hvor er katten blevet af?
Lægger kabalerne, også dem fra i går og klokken halvseks kommer Sorte og får morgenmaden og så er det ellers på sofaen. Jeg slumrer videre til klokken halv ni.
Så gælder det 6.etape ag Tour det Zwift og i mit tilfælde sidste etape, da jeg har kørt etape 7 som den første.
Jøp, job done, 16,5 km på 50 minutter og 130 højdemeter, der var to korte stigninger på 30%, gisp. Det er vist overflødigt at nævne at jeg blev sidste mand, men nu er Tour de Zwift gennemført med i alt 116 km..

Der er godt 3 minutter til start på min sidste etape af Tour de Zwift. Det er mig med de blå cykelsko.

Så venter Tour of Innsbruck med en længde på 85 km og 1959 højdemeter fordelt på 3 etaper. NOT.!
Nu har TV2 Sport vist de to første etaper af Tour De La Provence, men tredje etape vises kun på TV2 Play, min respekt for TV2 kan efterhånden ligge på et meget lille sted og det er generelt den danske kanal jeg ser mindst. Jeg vil IKKE købe TV2 Play også. Bondefangere.
Helle kommer på en kaffevisit og så bliver Verden ellers lagt tilrette, ikke efter alle ikke kunstens regler, men vores. 😊 Vi runder også Mias og min fødselsdag, hvor vi tilsammen bliver 95 år og det skal da fejres, men heller ikke her efter alle kunstens regler, men vores. 😊
Har til hensigt at holde fødselsdagen i et ydmygt regi, da jeg er overbevist om, at hverken Mia eller jeg magter at holde kalas for 25-30 personer hverken ude eller hjemme. Så tilbage til det ydmyge, som i al sin enkelthed består i en tur på Restaurant Peking for et endnu ikke nærmere defineret antal personer, som Mia og jeg kan holde ud at være i lokale sammen med. 😊
Ser Barnaby og lukker katten ud til natten, troede jeg. Han vender dog tilbage efter en kort bemærkning.

16. februar. Søndag. 9 grader, jamen dog, gråt, og vinden er frisk fra sydvest.
Godt midnat vil katten atter ud og han møder så ikke op før ved 7tiden.
Ser lidt på regnskab med mere og konstaterer at vores vandforbrug er stærkt stigende. Kan dog ikke konstatere hvorfor, har kontrolleret om toiletterne løber, men det gør de ikke, så forbruget må ligge et andet sted, mon det skyldes brugerne.?
Ringer til Netflix, endelig fandt jeg et telefonnummer. Efter 50 minutter får jeg fat i Mathias som antyder at nogen hos Netflix var kommet til at lave en bommert i forbindelse med noget opdatering. Vi siger tak, måske det havde været formålstjenligt at informere om og rette fejlen, inden kunderne må stå i kø for at få adgang igen. Det lykkedes umiddelbart at få abonnementet til at fungere igen.
Efter badet ruller jeg en tur til Aldi for at supplere vores beholdninger af både dit og dat og så på en søndag mand, troede din pensionist religion forbød handel om søndagen. He, he, jeg er konverteret til ateismen. 😊   
Redigerer lidt blogindlæg, selvom det vel er lidt misvisende at kalde blogindlæggene lidt, det har taget et omfang som kunne ligne forlægget til en roman, der var engang hvor det hele kunne stå på en A4 side.
Så kommer Sorte og kan vist godt spise lidt aftensmad. Han er så noget vægelsindet med hensyn til hvad der så skal foregå. Han får dog lokket mig med ind på sofaen til en ordentlig ‘snak’, men missemand jeg skal også ha’ aftensmad, så jeg går altså lige lidt. Det passer ikke herren, så han kommer for at få lidt mere aftensmad og Aase forbarmer sig over ham. Nu ligger han på måtten i badeværelset.
Efter skinken med røræg samt et glas øl starter jeg Netflix på fladskærmen og minsandten om ikke det fungerer. Ser et par afsnit af serien Souda og bevæger mig mod sengen. Sorte møder op og spiser lidt og går atter ud i blæsten.

Lidt statistik omkring vejret på Figenvej.

ÅrstalUde temp.Regn i mm.Vindstyrke km/tVindretningLufttryk
20206,26,310,3SV972,3
20193,18,58,7NV995,3
20183,13,510,6SV995,4
2017-1,40,71,9Ø1029,4
20161,822,64,7NNV1006,1
20155,53,55,8V1009,3
20143,221,14,8SV993,9
2013Ej måltEj måltEj måltEj måltEj målt
Gsn.3,19,56,7XXX1000,2

Tabellen sammenligner vejrdata fra i år med samme uge i de foregående år. Normalt målt om mandagen. Vejrdata