15. februar. Mandag. Minus 3 grader, lidt gråt og vinden er let fra nord.
Katten er på stikkerne allerede klokken 3 og lukkes ud. Jeg sover lidt videre og hører nattrissen.
Kabalerne lægges og så er det lidt tidligere op end normalt om mandagen, da Kristina ikke kommer til os i dag, men Aase skal til HC denne gang. Nå sådan gik det ikke. Aase er sløj med 38.6 i feber fra morgenstunden. Jeg aflyser Aases visit hos Heidi, der ønsker god bedring.
Så må vi have aktiveret medicinmanden og minsandten om jeg ikke får ham lokket på sygebesøg. Vi venter til omkring middagstid da han så kommer på besøg og spørger Aase om hvordan hun har det og oplever ulemperne. Han mener nu ellers at han havde givet hende det rigtige medicin i forrige uge. Han får en urinprøve med sig til laboratoriet og lover at vende tilbage i morgen med et skud på noget nyt medicin. Vi får dog noget medicin til dagen i dag.
Så ringer Aases frisør og spørger om hun vil klippes i eftermiddag og det er der ingen tvivl om hun vil.
Frisøren dukker op og vi får en god sludder med hende og hendes oplevelser af Corona situationen som selvstændig, der ikke må arbejde. Aase bliver klippet og nøj hvor det hjalp på humøret hos fruen.
Aftensmad, oksemedaljoner og kartofter med bearnaisesovs, men krydderiet på kartoflerne var ikke lige Aases favorit. Katten får et par lunser oksekød og det ryger ned i en fart.
Corona tv-avisen fortæller dagens vits, hvorledes vi får masser af vaccine en gang i april. Skuespil for brød.!
Ser Den Klassiske Musikquiz, sådan da, faldt sgu i søvn, men pyt den var optaget, så jeg forsøger igen i morgen.
Katten møder ikke op inden sengetid, så godnat mis.

16. februar. Tirsdag. Temperaturen ligger lige omkring frysepunktet og er stigende. Det er gråt og vinden let fra syd.
Vækkes af nattrissen og bagefter af katten som vil ind. Lægger kabaler og småslumrer lidt indtil klokken 8. Vækker Aase, som er feberfri, håber det holder. En tur på toilettet og i bad og hun er klar til dagens strabadser, selvom hun er lidt træt. Efter morgenmaden går jeg udenfor og rydder det forholdsvis tynde lag sne der faldt i går.
Let frokost og jeg afkalker kaffemaskinen, men beslutter alligevel efterfølgende at købe en ny maskine, som fødselsdagsgave til mig selv, da den gamle som Kenny købte, har mere end ti år på bagen. Den er periodevis utæt, men fungerer ellers næsten upåklageligt.  Vurderer at den har lavet mere end 3000 kopper kaffe, så det er sgu da imponerende den stadig kan bruges.
Jeg skriver til medicinmanden om han har glemt os og efter en times tid får vi meldingen at der ligger en recept parat til Aase, så det er bare at hente medicinen. Ja, det er sgu meget godt, men apoteket har lukket klokken 17:30. Ser på Internettet at Svane apoteket inde i byen har åbent til klokken 21. Ud og starte øsen, hvor det viser sig at højre forlygtepære er stået af. Jeg hader at køre når ikke tingene fungerer optimalt, men medicinen skal hentes.
Hjemme og fruen når at få en enkelt pille inden sengetid. Nu gider jeg sgu heller ikke mere i dag.

17. februar. Onsdag. 1 grads varme og de har regnet det meste af natten, ca. 14 millimeter er der kommet vinden er let fra sydvest.
Er igen vågen alt for tidligt, så jeg hører nattrissen. Katten kommer og vil ud. Lægger kabaler og forsøger at få et par timer mere på øjet. Det lykkes ikke rigtigt.
Står op ved 8tiden og vækker Aase for hun skal til træning klokken 12:30. Ringer til HC for at gøre dem opmærksom på at Aase kommer til træning i dag, vi aflyste jo i mandags. Det viser sig så at træningen er udsat til klokken 13, uden vi er blevet orienteret. Lidt irriterende.!
Vi har aftalt vi i morgen, torsdag, vil køre, med flextrafik, til laboratoriet på Omø vej og få taget en blodprøve for at få belyst om der er noget andet på færde end en urinvejsinfektion.
Normalt bruger jeg Movias hjemmeside til at booke transport, men det viser sig at vi er blevet frameldt flextrafik.? Ringer til flextrafik og får et par damer i røret som fortæller at vor mulighed for selv at booke er lukket den 6. februar selvom vi hat betalt abonnement for 2021. Jeg finder vores papirer fra Næstved Kommune som viser at vor adgang først udløber i august 2021.  Nå, så er det med at finde nummeret til Næstved Kommune og jeg får en dame i øret som forsøger at forklare mig at vor tilladelse til at bruge flextrafik kun gjaldt et halvt år. Så vi skal sende en ny ansøgning. Men så får hun dog sat hjernen i gang og nævner at hun vil vende tilbage lidt senere når hun har drøftet sagen med en kollega. Jeg er efterhånden en anelse træt af at slæbe folk i gang med at passe deres arbejde korrekt og ikke misinformere os. Hun vender tilbage senere og beklager miseren og vi igen kan køre med flextrafik fra i eftermiddag. Hun beklager, endda at vi er blevet vildledt. Tak frue.
Aase hentes lidt sent, det er efterhånden normen og jeg går i gang med at booke tid til transport i morgen.
Holder en kort frokost og vil se lidt tv imens, men det viser sig at Fibia / Waoo har tekniske problemer og intet fungerer. Det er første gang i 6 måneder vi oplever et totalt nedbrud med Fibia, med Stofa var det jo ca. en gang hver 14 dag. Fruen kommer hjem til eftermiddagskaffen og bagefter ruller jeg en tur i Aldi for at supplere beholdningerne. Let aftensmad og tv’er fungerer stadig ikke optimalt, det er kun får kanaler der kan ses. Synes ikke at dagen har været særlig inspirerende, så jeg er nok lidt negativ da jeg hører vi alle skal testes 2 gange om ugen.
Nu er det totale kaos en realitet, ingen ved hvornår der kommer vaccine, ingen ved hvornår vi alle kan testes to gange om ugen og hvordan det skal foregå og vi skal stadig vaccinere 400.000 om dagen fra april. Tal og tider flagrer vildt, således at alle borgerne er blevet gidsler i regeringens Corona karrusel. Troede på Mette først på året, men nu er hun ligesom alle andre politikere ikke til at stole på og langt fra at få noget konkret ud af. Kort og godt alle har sluppet jordforbindelsen og hænger på træerne.
Let aftensmad og så ser vi lidt tv hver for sig inden Aase hjælpes til køjs.
Jeg sætter mig og ser ingenting, da jeg i stedet skriver lidt på dette blogindlæg.
Katten overnatter ude, jeg har dog åbnet vinduet i badeværelset så han kan slippe ind.

18. februar. Torsdag. 2 grader, tåget og klamt og vinden er let fra sydvest.
Vækkes ikke af nattrissen, for hun kom slet ikke, Næste gang det sker, får Næstved Kommune en røffel. Det går for ofte for sig. Lægger kabler, men er vist ikke gearet til det i dag.
Det er i dag et år siden Aase blev kørt ned og invalideret i svær grad af en møgkælling, må kællingen brænde op i Helvede. Undskyld mit primitive sprog.
Vi står lidt tidligt op da vi har en aftale om en blodprøve fra Aase. Det foregår i Lægehusets Laboratorium og vi kører med Flextrafik derned, selvom de var en halv time forsinket. Blodprøven tages og vi venter så på hjemtransport og også denne gang var Flextrafik en halv time forsinket. Det er bare for svagt.
Hjemme igen og så ruller jeg en tur til Toyota for at får skiftet forlygtepærerne. Det varer ca. en halv time så er det på plads. Anette kommer på visit til et glas vin, som hun selv havde med. Får en sludder med Kenny omkring hjælp med at sætte den nye printer op som jeg modtog i dag.
Atter hjemme og Aase gør opmærksom på at Rugvængets Smørrebrød har stegt flæsk og persillesovs på menuen. Nå da, det kan jeg altså ikke sidde overhørig og bestiller to portioner.
Maden leveres, og udover at det leverede er lidt koldt, smager det det fortrinligt og vi varmede det lidt sammen med tallerknerne, dog ikke persillesovsen, og så var det absolut spiseligt.
Almindelig afslapning og sengetid også for katten, som ikke er inde. Du har ikke fået lov til at sove ude endnu knægt.

19. februar. Fredag. 3 grader, let vind fra sydvest og det er lidt gråt.
Vækkes af nattrissen ved firetiden og af katten ved sekstiden. Lægger kabaler, men forstyrres af katten som nu også vil have noget at spise inden han lægger sig.
Vækker Aase og hun hjælpes på toilettet og til badet. Så er der morgenmad. Aase skal til træning klokken halv et. Hun slås dog stadigvæk med lidt feber om morgenen, men den damper af i løbet af dagen som regel.
Vi er klar i god tid inden fruen hentes. Vi glemte dog at få tasken med. Jeg vasker op, vasker tøj og tørre det hele, altså maskinerne gør det. 😊
Når næsten at være færdig inden fruen vender hjem efter en tilfredsstillende træning. Lidt afslapning hvor Aase lægger kabaler med benene oppe. Det periodevis tykke ben har det bedre når det ligger vandret.
Umiddelbart går det bedre med fruens urinvejsinfektion, men vi har endnu ikke hørt om blodprøverne er tilfredsstillende.
Krebinetter og kartofler med smørsovs udgør aftenens kulinariske indslag. Lidt X-Faktor til Aase og jeg ser Spise med Price.
Hjælper Aase til sengs og går selv omkuld kort efter. Katten er udenfor i nat,

20. februar. Lørdag. 3 grader, gråt og vinden er svag fra syd.
Er vågen da nattrissen kom og sover så videre til klokken halv syv. Katten er kommet ind via vinduet i badeværelset og vil gerne have lidt at spise inden han går ud igen for at vende tilbage kort efter og går så ind og sover.
Aase bader og jeg gør morgenmaden parat. Så går jeg i bad, men burde jo nok køre en tur med støvsugeren samt vaske lidt gulv, men det må vente til jeg er mere vågen.
Vasker også tøj i dag, men ikke så meget. Aase sætter sig på cyklen efter at have læst at hun nu kan blive vaccineret mod Covid19, når hun har bestilt tid. Det sætter vi i værk, dvs. vi forsøger at logge os ind på www.vacciner.dk men der er en times ventetid på at slippe igennem. Tiden går og jeg logger ind og reserverer plads og tid til både første om anden gang vaccine. Men den hjemmeside er designet af mennesker der absolut ikke har opfundet den dybe tallerken. Man er nød til at prøve hver eneste dato fra og med i dag til man finder en dato og et tidspunkt der er ledigt. Man skulle jo bare vise de datoer der er ledige tider på, ignoranter.
Så er det rollator tid og fruen ruller gennem huset tre gange inden kaffen serveres.
Aase støver af lægger bagefter et par kabaler og jeg snupper lige støvsugeren og forsøger at tage de værste krummer og kattehår fra gulvene. En fugtig klud fuldender dagens rengøring.
Pizza rester fra forleden udgør aftensmaden og så slapper vi lidt.

21. februar. Søndag. 5 grader, lidt gråt, vinden er svag fra syd.
Går lidt for sent i seng og har svært ved at falde i søvn. Vækkes af den lille runde mand og slumrer så videre til ved 6tiden.
Kablerne får en tur og så er det op og hjælpe Aase med at nå ud på badeværelset i god behold.
Alt lykkes og vi spiser morgenmad inden jeg ordner lidt regnskab. Går ud og vasker bilen med højtryksrenseren, den var i den grad saltet til. Det er ikke det mest optimale redskab til at vaske bil med. Men i mangel af bedre går det.
Kenny har haft Bertram på weekend og skal til Vangede og aflevere ham, hvorefter han kommer hjem for at hjælpe mig med at sætte en ny printer op. Får Aase lokket med en tur på stationen for at hente Kenny, inden vi lige kører en runde i den nærmeste omegn så Aase kan se noget andet en Figenvej.
Hjemme til kaffen og Kenny går bagefter i gang med at sætte printeren op. Han har fået kam til sit hår, for det vil ikke rigtig lykkes at sætte den op trådløs. Han mistænker Fibias router for at lægge begrænsninger i brugen af printer via routeren. Der er stor sandsynlighed for at han har ret.
Spiser kyllinger fra Pyramiden og junior giver lige printeren en chance mere, men nix, den vil ikke som vi ønsker det.
Kører Kenny hjem og ser så lidt tv bagefter. Godnat.
 
OBS. Vejr statistikken er sat i bero indtil videre.

Lidt statistik omkring vejret på Figenvej.

ÅrstalUde temp.Regn i mm.Vindstyrke km/tVindretningLufttryk
2021     
2020     
2019     
2018     
2017     
2016     
2015     
2014     
2013     
Gsn.     


Tabellen sammenligner vejrdata fra i år med samme uge i de foregående år. Normalt målt om mandagen. Vejrdata