05. april. Mandag. 2 grader, koldt og blæsende fra nordvest, solen skinner og 10 minutter senere sner det.
Hører trissen og lægger lidt kabaler inden jeg slumrer til ved sekstiden, hvor jeg hører katten banke på ruden. Morgenmad til katten og jeg snupper en time mere inden Aase banker på væggen. Så går dagen i gang med de sædvanlige gøremål.
Efter morgenmaden, gør jeg klar til en tur på Grimstrupvej for at blive PCR testet, da jeg skal til frisør i morgen eftermiddag. Håber sgu jeg får resultatet inden da.
Ruller mod Grimstrup til klokken elleve og Aase vælger at cykle en times tid imens. Jeg er hurtigt tilbage og vi når at gå 9 ture med rollatoren inden eftermiddagskaffen og inden cykelløbet Baskerlandet Rundt.
Katten kommer og vil ’snakke’ lidt og for første gang nogensinde hopper han op på skødet af mig mens jeg sidder i sofaen. Min begejstring er begrænset for hans venlige tilkendegivelse, han er jo stor og har ret så skarpe kløer. Men vi sidder et kvarters tid og han synes virkelig at have det rart. Men så er det spisetid og jeg må i gang. Krebinetter og flødekartofler er dagens ret.
Katten går ud og vi ser tv-avisen, selvom den ikke kan byde på nogen revolutionerende indslag. Det skulle da lige være regeringens tåbelige idé om at indføre bilfri søndage. Jøsses, hvad de dog ikke finder på for at fjerne fokus fra den manglende vaccine.
Lidt film til mig og Aase lægger kabaler. Katten er ude.

06. april. Tirsdag. 2 grader, blæsende og køligt, vinden er mest i det vestlige hjørne.
Godmorgen nattrisse. Har lidt vanskeligheder med at falde i søvn igen, da vi skal tidligt op for at aflægge Næstved Fysioterapi et besøg, så det kan besluttes hvordan Aases fremtidige træning skal foregå.
Ringer til Toyota for at få en tid til udskiftning af bagude samt skift til sommerdæk og så skal et par kugleled udskiftes, hvis øsen skal kunne gå gennem et syn i løbet af et par måneder. Aftaler at stille bilen hos dem i morgen tidlig.
Vi er klar efter morgenrutinerne og vi ruller mod Vadestedet. Vi taler med John som har en vis erfaring med personer med hjerneskader, da han har været ansat i 10 år på VISP.
Han lægger en plan efter at have set hvad Aase kan og ikke mindst hvad hun ikke kan. Vi har så aftalt to ugentlige træningsdage af ca. en halv time.
Vi ruller bagefter til Næstved Storcenter for at købe lidt til katten og pensionisterne. Vi aflægger dog lige et besøg hos Synoptik for at få rettet lidt på Aases briller.
Hjemme igen og frokosten er et par Bilka frikadeller. De er faktisk ret gode.!
Ups, jeg har jo helt glemt at jeg ikke har Peter til at køre mig til Toyota og hente mig igen, så jeg ringer derud og få stillet en lånebil til rådighed.
Så er der kaffe og cykling og vor sorte ven kommer og synes han bør være lidt med i selskabet og lægger sig på tæppet jeg har medbragt til at beskytte sofaen mod kløer.
Fløde kartofler og frikadelle er dagens kulinariske indslag. Katten får aftensmad og lister ud i læsiden.
Lidt film og vi går begge til køjs.

07. april. Onsdag. 2 grader, gråt og vinden er frisk fra vest.
Atter hører jeg nattrissen, men småslumrer lidt inden jeg lægger kabalerne., mangler dog en, da jeg står tidligt op for at hjælpe Aase lidt inden jeg smutter ud ad døren med kurs mod Toyota for at får repareret bagruden samt et forhjulsophæng. Låner en Aygo til at køre frem og tilbage i, da jeg jo desværre ikke længere har Peter som chauffør. Det fungerede fint i 38 år, det med at køre hinanden til service etc.
Aygoen er ellers ganske nem at køre i, med stort set samme grundlæggende betjening som i Yarisen.
Fruen hjælpes i bad ved hjemkomsten og jeg hilser lige på Alberte. Morgenmad og så forsætter dagen med at skifte og vaske sengetøj. Først på eftermiddagen ringer Henrik fra Toyota og siger at bilen er klar til afhentning midt på eftermiddagen. Så kommer sygeplejersken som fordeler medicin og bagefter ruller jeg ad sted til Toyota. Heldigvis mente Henrik, at det ikke var nødvendigt at skifte bærearme på bilen, hvilket gjorde at regningen var til at overkomme. Bagruden betaler forsikringen, men jeg har noget selvrisiko som skal betales.  
Så lidt cykling fra det nordlige Spanien mens kaffen nydes.
Aftensmaden er ren overlevelseskost. Krebinetter og store pomme fritter.
Aase går tidligt til køjs og jeg ser resten af en cowboyfilm. Katten går ud.

08. april. Torsdag. 3 grader, gråt og vinden er let fra sydvest.
Vækkes ved godt halvfiretiden af katten som banker på vinduet. Jeg venter med at åbne for ham til natmanden har forladt huset. Katten får lidt mad og går minsandten ud igen for at vende tilbage ved sekstiden og han lægger sig for at sove.
Jeg skal på apoteket og hente medicin og runder også lige Fakta.
Hjemme igen og jeg bestiller stegt flæsk og persillesovs til aften og Kenny kommer og spiser med. Vi skal desværre selv hente det, da al transport fra Rugvænget er booket op.
Aase går 12 runder i huset med rollatoren og cykler bagefter en time. Nu er hun også godt brugt. Anette kommer på en kort visit, mens jeg henter Kenny og maden fra Rugvænget.
Der er nok til os alle og så kan vi vist klare os en måneds tid igen. Kører Kenny hjem og ruller inden for hos Aldi på vejen tilbage.
Så er der Corona tv-avis og åbenbart svindles der allerede med Coronapasset, men hvem kan det undre?
Ser lidt film og Aase lægger kabaler og så er det sengetid, men katten er gået ud.

09. april. Fredag. 4 grader, gråt og vinden er vist frisk fra sydlige retninger.
T….manden, nå, det må jeg ikke kalde ham siger fruen, hvad så med natmanden, næh, den er heller ikke for god, det var jo dem der i gamle dage tømte lokumsspande, vækker mig, da han kommer Aase til hjælp ved 4tiden.
Vi har ikke nogen faste planer i dag, udover Aase rollatortræning og måske cykeltræning.
For øvrigt dukkede vor due op for et par dage siden, efter at have være væk en lille månedstid, den fik lidt at spise og vi har så ikke set den siden.
Aase ruller 12 gange frem og tilbage i huset og springer så adræt, næsten, på cyklen og kører en times tid.
Vi træner også toiletbesøg uden hjælp og det går bedre og bedre.
Kaffe og æbleskiver til cykelløbet om eftermiddagen er altid et hit. Mikkel Honoré vinder dagens etape.
Vi spiser brasede kartofter samt en schnitzel, lister et glas rødvin ned ved samme lejlighed.
Ser Corona tv-avisen og Johnson og Johnson vaccinen er nu også mistænkt for at skabe blodpropper.
Den engelske Prins Phillip er afgået ved døden 99 år gammel. Det har vist til tider været en noget kontroversiel herre, men ganske underholdende.
Aase ser x-factor og jeg finder en film frem jeg har optaget. Katten er ude til natten

10. april. Lørdag. 0 grader, lidt rim på tagene, svag vind fra sydvest og solen skinner fra en skyfri himmel.
Hører vist ikke den lille mand i nat, men vågner ved 6tiden. Så kommer der en sulten kat og han bliver fodret inden han lister ud.
Aase banker på væggen ved godt halvottetiden og så starter morgenrutinerne. Efter morgenkaffen og mit bad, går vi lige formidable 14 runder i huset samt ruller en god time på cykeltræneren. Bagefter træner vi ’Lars’. Vi har jo fået at vide at han ikke forventes at blive bedre end nu. Det er jeg nu ikke helt enig i, så vi arbejder med den venstre arm i ca. 20 minutter, og hvad er nu det, nu kan ’han’ pludselig både åbne og lukke hånden.?
Så er der cykling og kaffe med æbleskiver og i dagens anledning snupper vi en Fernet Branca Mint som sidevogn. Godt cykelløb også i dag. Aase synes det har været et rigtig godt og afvekslende Baskerlandet Rundt hele ugen. Jeg er bestemt enig.
Aftenens måltid er mørbrad og flødekartofler samt lidt pressede røde druer.
Så er der Corona avis og det bliver man sgu ikke meget klogere af.
Ser lidt af en Olsen Bande flm efter at Aase er gået i seng og så finder jeg også køjen og det samme har katten gjort.

11. april. Søndag. 0 grader, lidt sol, men det skifter hurtigt til gråt og regnfuldt samt lidt slud.
Vi står op og følger de sædvanlige rutiner. Efter morgenmaden ringer vi til Pia, som lige har sendt os en sms med et billede af hende med et helt nyt look. Det klæder hende bestemt.
Så går vi med rollatoren og det 15 gange gennem huset. Ny rekord frue. Aase snupper også lige en time på cykeltræneren.
Bagefter træner vi med ’Lars’ og så er det tid til at hente Kenny, som vi har lovet eftermiddagskaffe og en grillkylling til aften.
Vi bestiller aftensmaden i Pyramiden og det er som altid af god kvalitet. En Spangsberg flødebolle er desserten. Kenny rulles til Hvedevænget og da jeg er hjemme igen, kommer katten og vil have lidt mad.
Vi ser lidt tv hver for sig og så går Aase til køjs. Jeg forsøger med et glas rødvin til at holde mig med selskab til en film, mens rødvinen forsvandt, forsvandt filmen også. Godnat. Katten sover inde.

Vejr statistikken er sat i bero indtil videre, men aktuelle vejrdata kan ses her. Vejrdata