30. september. Mandag. 7 grader, frisk vind fra nordvest og solen skinner.
Nattrissen var en mand og klokken var 2:00.
Er oppe midt på natten og slumrer så videre til klokken halv syv. Kabalerne lægges og jeg går så småt i gang med ritualerne. Vi gør klar til dagens udflugt til Vadestedet og lister ad sted lidt sent, men vi når det til tiden. Aase får cyklet og John går en tur rund i lokalerne med hende. Vi ruller hjem via Ring Vest og Nord og indtager en let frokost.
Ændrer Aases og mit mobilabonnement, det var blevet for kostbart, set i lyset af hvor lidt vi bruger det.
Jeg har også sagt fire sportskanaler op hos Waoo, der kommer ikke så meget cykling på skærmen de næste 3-4 måneder og det er stort set det eneste sport vi ser.
Vi spiser de sidste rester af Pias gode jordbærkager, også katten kunne lide den. 😊
Vi har sprunget aftensmaden over i dag. Vi må tage en håndmad hvis sulten overmander os.
Katten og jeg slumrede en god times tid i eftermiddags og hun forlod så huset gennem vinduet i mit værelse. Så er det i dag at Michael og Claudine i nr. 121 flytter. Linda har venligst spurgt om vi ville være med til en lille gave og en flaske og det vil vi selvfølgelig. Tv’et underholder pensionisterne.

01. oktober. Tirsdag. 9 grader, frisk vind fra øst og det er gråt.
Nattrissen var en kvinde og klokken var 1:30.
Vågner ved halvsekstiden og går en lille tur og så lægges kabalerne og jeg småslumrer til klokken næsten otte. Gang i ritualerne og så får fruen klippet negle. Lidt mundhygiejne og så må jeg overgive mig til en gang maveinfektion eller lignende. Øv, jeg bliver sat fuldstændig på holdt resten af dagen, næsten. Når dog i bad til aften og får tilberedt en gang tarteletter med kylling. Katten har været her af flere gange og sover sammen med mig på sengen og her til aften gik hun i fitnesslokalet og tog en ordentlig skraber. Nu er hun listet ud i kulden. Ser en noget ældre dansk film fra DR-TV, nemlig hærværk. Føj for et miljø. Hjælper fruen til køjs og følger samme vej.

02. oktober. Onsdag. 7 grader, den svage vind er i øst og solen skinner for det meste.
Nattrissen var en kvinde og klokken var 1:45.
Vågner godt halv fem og lister en tur og sover så videre til klokken halv otte. Ups, når ikke kabalerne inden ritualerne og når heller ikke at få en snak med havemanden Jørgen. Havde koldsved til morgen, noget tyder på at maven ikke er helt i orden endnu. Nå, det viser sig nok. ☹
Efter ritualerne kommer katten, men det kniber med tiden til snak om morgenen misse piv. Nå, må på toilettet, den mave er ikke helt god endnu. Skifter, vasker samt lufter sengetøj mens solen skinner.
Midt på eftermiddagen komme katten igen og vi får tre kvarter på sengen, til begges fornøjelse.
Aftensmaden består af stuvet hvidkål og frikadeller, det skal nok være godt for maven siger Aase med en bid ironi. Drikker et glas rødvin til, men jeg kan sgu ikke lide smagen af rødvin lige pt. Snupper et lille glas hvidvin med vand i.
Katten kommer og vi ser lige det meste af en Barnaby inden hun atter vil ud. Hyggeligt misse piv.

03. oktober. Torsdag. 7 grader, svag vind fra nord øst og solen skinner.
Nattrissen var en kvinde og klokken var 1:30.
Jeg vågner kort efter at trissen har været her og går en kort runde. Sover videre til klokken fem og lægger så nogen af kabalerne. Småslumrer så igen til klokken halv otte og går så i gang med dagens rutiner.
Katten møder op og vi får lige en god halv time på sengen inden vi må fortælle frøkenen at vi skal ad sted og hun kommer til at liste ud og det gør hun bare. Flink misser. 😊
Vi har en aftale til middag med sundhedsuvæsenet om at blive vaccineret for Covid 19 og influenza. I år er vaccinationsstedet lagt på Næstved Sygehus arealer med parkering kaos til følge. Ingen handicap parkering og dårlige tilkørsels forhold. Venstrehånds beslutninger. ☹ Vi bliver dog vaccineret begge to og stikker så af igen og ruller ind til Rema på vej mod Figenvej.
Let frokost og vi går i gang med dagens små gøremål. Jeg skriver lidt på bloggen og laver lidt kaffe til fruen og så møder katten op igen og vi lægger os på sengen og slapper lidt inden aftensmaden. Katten drømmer og fødderne bevæger sig som løb hun. Nå misser, jeg skal lave mad og frøkenen går stille og roligt sin vej. Vi spiser hurtigmad og snupper et glas vin for at tage den lidt kedelige smag.
Vi ser begge lidt underholdning via fladskærmen.

04. oktober. Fredag. 1,5 grader, det er bestemt ikke pralende, vinden er til gængæld svag og solen er begyndt at skinne. Der var for øvrigt rim på tagene.
Nattrissen var en kvinde og klokken var 1:45.
Sover til klokken fem, men må så op og regulere vandstanden. Lægger kabaler og småslumrer lidt inden jeg står op ved syvtiden. Aase har et besøg hos øjenlægen midt på formiddagen. Vi ruller i god tid og er parate til tiden og bliver hentet af en to meter høj herre, som så fortryder da han ser Aase sidder i kørestol, da hans udstyr / borde ikke kan reguleres i højden, amatører siger jeg bare. Vi venter så på hans kvindelige kollega som åbenbart har udstyret i orden. Aase bliver undersøgt med stor tålmodighed, det kniber fruen at lade være med at klippe kaniner. Næste stop er øjenlægen, som jeg pænt vil beskrive som noget arrogant og som ikke kan forstå at Aase kommer til kontrol. Det kan vi jo ikke forklare ham, men det var den tidligere øjenlæge som anbefalede det. Det har åbenbart ikke været muligt at udveksle data fra den tidligere øjenlæge og den nuværende. Gentager amatører. Vi forlader konsultationen en smule frustrerede og ikke om øjenlægen gider sige farvel, men koncentrerer sig om at taste data ind. Vi er dog bedre opdraget og siger farvel og god weekend.
Vi går en tur i Næstved Storcenter, det bliver naturligvis et gæt, men forretningerne er for 80 % vedkommende tøjbutikker. Utrolig kedeligt. Vi lader Toyotaen foretage en udflugt til Mogenstrup, så Aase kunne se at den så elegante Mogenstrup Kro er omdannet til kedelige lejligheder og med en p-plads som er ligeså hullet som for tyve år siden. Elendigt. Vi tankede lige OK benzin ved Brugsen inden vi vente næsen mod Figenvej.
Hjemme igen og fylder lidt kaffe på ’dunken’. Så kommer katten og vi snupper lige en god times tid på sengen inden spisetid og menuen var pasta og italiensk gryde, et par glas vin hjælper det hele på vej.
Skriver på lidt blogindlæg, hvilket vist er tydeligt.
Så sætter jeg mig og starter en Barnaby og katten som slumrer på stolen, kommer og lægger sig hos mig. Vi ser Barnaby færdig, det var mægtig hyggeligt misser. Jeg gør klar til at gå i seng og katten kommer og spiser inden hun går ud i natten.

5. oktober. Lørdag. 0,6 grader, svag vind fra nordøst og solen er ved at stå op.
Nattrissen var en kvinde og klokken var 1:30.
Sover til klokken seks og lægger så kabalerne inden jeg slumrer lidt igen. Står så op lidt i otte og sætter gang i ritualerne. Bagefter gør vi lidt rent inklusive støvsugning af det meste af huset. Tørrer badeværelserne af med nogle rengøringsklude som frue har godkendt. Lidt klorin til alle afløb og så det er vist godt for denne gang. Meget let frokost, da vi venter at Bodil kommer på visit til kaffe medbringende banankage. Vi får som altid nogle hyggelige timer. Bodil som har en stand hvor hun sælger diverse sager fra hendes overskudslager, hun får nogle trøjer med af mine som jeg øjensynlig ikke kan sælge via Facebook. Bodil kører hjemad og vi gør klar til at indtage kåldolmere og kartofler med sovs. Katten kommer på visit og lister ind i stuen og sover på stolen. Du har fået lov af Aase, hvis du ikke kradser i læderet. Vi rydder op efter aftensmåltidet og Aase ser afgørelsen af Vild Med Dans fra i går. Hun ser så Den Store Bagedyst mens jeg ser Barnaby. Godnat.

06. oktober. Søndag. 4 grader, svag vind fra øst og solen skinner.
Nattrissen var en kvinde og klokken var 1:15.
Sover til klokken fem og forsøger så at sove videre, men det kniber så kabalerne må stå for tur.
Falder dog i søvn igen og vågner så først et kvart over otte og sætter gang i ritualerne.
Katten møder op og får lidt mad og lister så ad sted igen. Aase rengør lige køkkenet og jeg ser på lidt regnskabet for den forløbne uge. Aase går i gang med dagens motion og jeg giver en hjælpende hånd.
Slapper lidt mens fruen cykler og forsøger at finde en ’pirat’ kanal hvorfra vi kan se cykling Paris Tour. Det lykkes sgu og jeg sender streamingen via vores netværk til det store tv.
Katten kommer og ser med og hygger lidt inden vi spiser til aften, hvor menuen står på kartoffelmos og millionbøf i den veganske udgave og det smager fortræffeligt.
Kenny ringer og vi får en ordentlig snak om småt og stort samt mulige besøg både her og der. Vi ser jo alt for lidt til vores børnebørn, både bonusbørnene og ’vores’ egne. Det må vi forsøge at rette op på i den nærmeste fremtid. Så er der Barnaby og katten ser med lidt af vejen, men lister så ud.
Efter at have hjulpet fruen til køjs, leder jeg også efter min seng.

Vejrdata kan ses her. Vejrdata