I mandags, da det stadig var 2. Pinsedag, og efter
cykelturen til Enø, synes Henrik og undertegnede at det gode vejr havde
fortjent at blive suget ind, i karburatoren, så vi rullede en tur til Rone Klint,
som er placeret tæt på vandet nær Jungshoved.
Det med karburatoren er dog en sandhed med modifikationer, da begge mc’er er
udstyret med elektronisk indsprøjtning.
Fra Næstved og til vort mål, passerede vi blandt andet Sydsjællands Golfklub Mogenstup.
Efter Mogenstrup kørte vi via Bårse, Faksinge, uden om Præstø, mod Ambæk og så til klinten. Ja, det med klinten er altså også en modificeret sandhed.
Jeg havde ellers bildt Henrik ind at vi skulle besøge en klint i lighed med Møns Klint og Stevns Klint, men havde vist ikke læst nok på lektien…
Vejen til klinten endte i et mindre badested, uden stejle skrænter. Om der noget sted i nærheden findes en klint må pt. henstå i det uvisse.
Fra det højeste punkt, ca. 2 meter over daglig vande, kunne Feddet skimtes mod nord.
Området er skam ellers ganske rart, med nogle få badegæster.
En af disse var ejer af den Ford Fairlane 500, model 1966, vi havde beundret. Ejeren fortalte at den var købt for en 3-4 år siden for ca. 100000 kr. og blev kun brugt til hygge ture, ligesom vore mc’er, og forsikringen kun kostede ca. 1000 kr. årligt da bilen havde veteran status. Der kunne man også godt blive lidt misundelig.
Vi ventede spændt på at høre de 8 cylindre spille, når han kørte. Ja du fredsens, se eller rettere hør, det er ægte kræs for øregangen.
Vi talte om at det kunne være hyggeligt med en sådan veteranmodel, og også om nogle ture i en havkajak, golfspillet blev også lige vendt igen, indtil Henrik kom i tanke om at jobbet jo skulle passes ind i mellem ture på cykel og motorcykel, ups, og så er der noget med familien. 24 timer i døgnet er altså for lidt….
Videre til Brønsvig sommerhus område. Nu er vi altså så langt ude at sommerhusene er til at betale, ja jeg ved ikke, ca. 15000 kr. pr. m2 ligger gennemsnitsprisen på.!
Fra Bønsvig hyppede Henrik på alle hestene og vi red i galop mod Jungshoved by til Præstø, og så gentages ruten derfra, bare omvendt.