I går hvor der var 3 måneder til familiens Jule frokost, var vejret efter min bedste overbevisning berettiget til at blive brugt af mc folket. Godt 20 grader og let vind er nærmest ideelt.
Da Henrik var udkommanderet til anden tjeneste, skal nok undlade at nævne hvilken, måtte jeg ta’ sagen i egen hånd.
Efter en hurtig kontrol af benzin, olie og vand på Gladiussen, rullede jeg mod Fodby, forbi Bistrup til Tåstrup, Marvede og mod Menstrup, atter forbi kroen, over Spjellerup, Skafterup forbi Bisserup, og Holsteinsborg, men gjorde holdt 3 km længe fremme ved Landbrugs museet.
Jeg har en velbegrundet mistanke om at museet ikke længere er aktivt. Det kan i hvert fald ikke findes beskrevet nogen steder på nettet. Men det betyder ikke at der ikke er lidt at se på.
De udendørs “udstillede” genstande er mishandlet vel meget af vind og vejr, og græsset står lidt højt, og døren er låst til den indendørs udstilling, men den brolagte gårdsplads var stille og fredelig og ikke uden gammeldags bondegårds charme.
Videre til Ørslev og Stubberup på vej til Glænø. En pause lige efter dæmningen, ved skiltet som omtaler vildtreservatet, og området, og hvad ser jeg..? mod vest ses minsandten et vandområde, som er benævnt Basnæs Nor, så Basnæs er altså eksisterende, selvom Henrik og jeg ikke kunne finde det på vor tur mod Agersø. Forsatte så ad vejen til parkeringspladsen ved Glænøs strand og klint. Havde faktisk håbet på at det var muligt at komme længere mod øst, hvilket det måske også er, men bare ikke på landevejs motorcykel, da der kun går et par godt pladrede hjulspor. Jeg kommer sgu til at købe en motocross maskine også.
Ser gerne fru Fortuna trækker mine lotto numre ud, meget snart tak…..smiley
På tilbagevejen standsede jeg kort for at snuppe et par billeder af de meget elegante alléer som faktisk findes det meste af vejen fra Bisserup til Stubberup…
Ind over Rude til Skælskør landevejen, ad det hurtige stykke, og så til Næstved.
Atter engang vil jeg nævne, at bønderne på Sydsjælland er ude i noget snavs, når de også om søndagen spreder strålende gylle og jord i store kaskader på landevejen uden efterfølgende at feje vore fælles landeveje…. ignoranter…!