30. december. Mandag. 4 grader, delvis overskyet og vinden er let fra sydvest.
Sorte vil ud ved 4tiden og kommer tilbage ved 6tiden, hvad han har bedrevet i de par timer aner jeg ikke, men jeg sov altså videre. Han får lidt morgenmad og lægger sig så på sofaen og jeg lægger kabalerne og slumrer så videre.
Står op ned ni tiden og går i bad og indtager derefter morgenmaden. Alberte og Malte venter udenfor og bliver lukket ind til lidt at spise.
Ruller en tur i Aldi og handler køkkenruller med mere.
Bliver modtaget på Figenvej af de fleste af kvarterets katte. Bror, Malte, Alberte og Sorte kommer og vil ud.
Batteriet på Toyotaen er vist ved at være lidt slapt, så batteriopladeren hentes og tilsluttes og der sker ikke en skid. Hmm… Tager opladeren med ind i varmen og sætter den til Mc batteriet og her virker den fint.
Det er nok en elektronisk kalamitet som formodentlig skyldes en fejl 40.
Forsøger igen på bilen efter Mc batteriet er opladet og nu fungerer opladeren fint.
Så er der cykelcross fra Belgien og atter er det Mathieu van der Poel der vinder.
Ser noget af en lidt ældre amerikansk film bagefter. ’Pretty Woman’ med Julia Roberts og Richard Gere. Tror ikke jeg nogensinde har set den fra start til mål. Filmen er da meget god og Pygmalion temaet er klart og Julia Roberts er bestemt ganske nydelig, men ved ikke rigtig hvad producenten ville med den.
Så er der biksemad med spejlæg og bagefter en cowboyfilm med Clint Eastwood. Dagen er reddet. 😊
Sorte som ellers har fulgt mig rundt i huset det meste af dagen går udenfor efter lidt aftensmad, selvom vores omgivelser tror det er Nytårsaften allerede i dag. Hvilket de faktisk har gjort i mere end otte dage.
Ser dokumentar om Anna Ancher, men synes jo nok der var for meget ’dramadokumentar’ og alt for lidt billeder fra virkeligheden i Skagen.
Sorte når akkurat lige at komme indendørs til natten.

31. december. Tirsdag. 5 grader, klart og vinden er indimellem frisk fra nordvest.
Katten vil ud ved halvfemtiden, det vil jeg ikke, så tilbage til køjen. Snupper et par timer på øjet og lægger så månedens sidste kabaler inden katten møder op og får morgenmad og han går så ud igen.
Er lidt slap og har svært ved at få skroget manøvreret ud af dynerne. Bevæger mig dog ud i badeværelset og får årets nytårsbad.
Redigerer lidt på blogindlægget og fodrer Alberte.
Sidder så og filosoferer lidt over året der er gået. Det mest bemærkelsesværdige globalt set, er jo den svenske teenager Greta Thunberg som har bragt sindene i kog hos præsidenter og andre ’højerestående’ personager. Tænk at mennesker i de positioner kan finde på at true hende på livet. Det er jo helt ude i hampen.
Hun har sine meningers mod uanset om det hun siger er miljømæssigt eller politisk helt korrekt, men hvem kan i grunden afgøre det.? Hun har min uforbeholdne beundring og mentale støtte. 😊
I det danske samfund kaster vi skatteborgernes penge i grams hos de allerede rige og velbjergede. Hvidvaskning i den helt store stil, IT-systemer i den offentlige sektor, Sygehusvæsenet, Politiet og Skat, som ikke fungerer og aldrig kommer til det og bedragere som stjæler pengene fra de kommunale kasser uden at det får nogen konsekvenser for de ansvarlige, derunder fratrædelsesgodtgørelser med fuldstændige uhørte summer. Jeg er fandeme ikke imponeret, vores politikere har i den grad spillet fallit, desværre tror jeg ikke det ændrer sig en tøddel i det kommende år, men håber naturligvis at min skepsis bliver gjort til skamme. Det er hårdt tiltrængt, hvis ikke vores samfundsstruktur skal falde helt sammen.
På det mere lokale område omkring Figenvej, synes jeg nok det bærer præg at manglende gode manerer og pli blandt beboerne generelt. Har vist skrevet lidt om det, løbende gennem året der gik.
Mere privat synes jeg vi har haft rigtig mange gode stunder med børn, børnebørn og bonusbørnebørn. Dog har nogen af dem desværre det lidt svært med dem selv. Kriser møder vi alle på vores vej gennem livet og de er til for at blive overvundet med eller uden hjælp.
Synes også at jeg møder nogen kriser til stadighed, måske det har noget at gøre med tallet der står på dåbsattesten, så det skal jeg jo nok lære at leve med, for hvad er alternativet.? 😊
Aase og jeg holder Nytårsaften for os selv og hvis jeg ikke tager meget fejl er det 50.sins tyvende gang, dog ikke hver gang kun os.
Vi ruller en tur til Rema for at købe det sidste og møder Charlotte og vi ønsker hinanden godt Nytår. Hende og Morten holder også Nytårsaften i tosomhed.
Vi smutter en tur over til Anette og Peter først på eftermiddagen for traditionen tro at ønske godt Nytår over et enkelt glas Cava, måske to, også de to holder Nytårsaften uden gæsterne står i kø udenfor.
Hyggelig eftermiddag og bagefter tages postkassen med ind.
Efter Dronningens fortræffelige pegefingerløftende Nytårstale, gør Aase parat til den store Nytårsmiddag som består af en laksemad med grønne asparges og et glas hvidvin, T-Bone steak og en bagt kartoffel og Porto Bello svampe samt en rødvin, Amarone Della Valpolicella fra 2014, næh der tager du fejl senior, den havde desværre samme egenskaber som eddikesyre, så den blev udskiftet med en rød Bourgogne fra 2015 som smagte fortrinligt. Det burde den også da jeg har købt den på Jørgen Leths anbefaling og han ved vist en del om vin. 😊
Isdesserten ventede vi lidt med til hen på aftenen. Lod os underholde af forskellige musikprogrammer fra både Danmark og Tyskland for at afslutte med 90års fødselsdagen lige inden rådhusklokkerne bimlede klokken 0:00. Vi indtog et glas Asti, da jeg havde glemt at lægge Champagnen på køl. Champagnen indtager vi en anden dag ved en festlig lejlighed.
Godt Nytår, og Sorte gik ud i larmen og Alberte gik ind i et uopmærksomt øjeblik og lagde sig under sengen i Aases værelse og nægtede hårdnakket at kommer ud. Jamen så godnat tøs.

01. januar 2020. Onsdag. 4 grader, lidt gråt og vinden er let fra sydvest.
Kom jo en anelse senere i seng end sædvanligt, klokken var vel næsten to, men det tog Sorte altså ikke hensyn til, for han ville ind klokken 03:45. Han går ind på sofaen og slumrer hen. Det gør jeg også, dog i min seng, lige til klokken halv seks, da Alberte kommer og vækker mig med gentagne miav. Hun bliver lukket ud af vinduet, det var det nemmeste. 🙂
Snupper et par timer mere på øjet og står op ved 9tiden for at fodre Sorte og lige tage en kort ’snak’ med ham på sofaen bagefter. Ud og sætte postkassen på sin vante plads og går en runde omkring huset for at se om alt ligner sig selv og det gør det. Morgenkaffen indtages lidt sent.
Aase rydder det meste af julepynten væk og det inklusive juletræet alt i mens Sorte nøje følger slagets gang.
Jeg redigerer blokindlæg og slås lidt med den til tider meget vrangvillige computer jeg bruger dagligt.
Overfører billeder fra i går, dog kun ganske få.
Så er der cykelcross og atter er Mathieu van der Poel vinderen.
Aftensmåltidet er ganske let i dag, et stykke varmrøget laks, hårdkogt æg, grønne asparges og stuvet spinat.
Så er der Statsminister Mette Frederiksen nytårstale på programmet og det gør hun såmænd ganske fornuftigt og hoved ingrediensen var / er jo børnene, som skal have en god og kærlig opvækst og principielt har hun ret i det, men hvordan man skal bære sig ad med at sikre sig at målet nås, henstår endnu i det uvisse. Havde en Barnaby krimi på programmet, men den havde jeg vist set et par gange før så jeg gik over til James Bond i filmen Skyfall, men den havde jeg nu også set tidligere, men hængte lidt på indtil sengetid. Sorte overnatter.

02. januar. Torsdag. 1 grads varme, gråt og vinden er let fra sydvest.
Vækkes klokken halv fire og er lysvågen, men hvorfor vides ikke. Slumrer videre med lidt besvær og vækkes så igen klokken fem da katten vil ud. Han vender tilbage en time senere.
Lægger kabalerne og snupper så en time mere på ryggen og står op ved ottetiden og skulle jo gerne nå i bad inden jeg skal til frisøren som i dag er Marietta da Hanne jo har brækket hånden.
Hjemme igen og hilser på Bror og Malte og lidt senere kommer Tøsen på en kort visit.
Aase kravler på loftet og jeg løfter julekasserne op og Aase finder en plads, så de kan hvile sig til næste Jul.
Har haft ringet til Bjarni et par gange og nu vender han tilbage og fortæller at både han og Jytte ligger underdrejet med hoste og forkølelse og har gjort det i otte dage. Øv siger jeg bare, det er jo ikke den bedste måde at fejre det nye år på. God bedring.
Så vender Lene og Kenny hjem fra hinsidan, hvor de vist har haft et udmærket ophold.
Sorte som har sovet siden i morges kommer ved 17tiden og får en lille bid og lidt håndspålæggelse inden han går udenfor. Se det var jo en skraver der vil noget, 11 timer gamle ven. 😊
Vi indtager lidt pasta og en veganer schnitzel med Créme Brûlée som dessert.
Da DR Tv har fjernet de to kanaler jeg ser mest, er det efterhånden småt med udbuddet af udsendelser som jeg har lidt fornøjelse af, overvejer at droppe Tv kiggeriet totalt. Ser ’Løvens Hule’ som det eneste udover lidt boksning via YouTube. Sorte overnatter.

03. januar. Fredag. 4 graders varme og det småregner, vinden er frisk fra sydvest.
Klokken er 03:15 da den logerende vil ud og han er tilbage næsten nøjagtig 2 timer senere. Heldigvis registrerer jeg det næppe og sover videre, hvilket undrer mig lidt. Har altid haft besvær med at sove videre når jeg bliver vækket.
Aase køres til træning da jo stadig småregner og det vil det formodentlig blive ved med en stor del af dagen.
Havde sat næsen op efter en tur på cykeltræneren, men forkølelsen er på vej tilbage, så jeg venter lige et par dage mere med motionsstarten.
Så har jeg set Røde i indkørslen, hun har er ellers ikke nogen daglig gæst mere. Men snakke ville hun ikke selvom vi har brugt temmelig mange timer med at lege.
Redigerer lidt blogindlæg og henter så Aase ved LH.
Sorte ønsker frokost da vi kommer tilbage og går så ud i det lette regnvejr, næh han fortrød og ligger nu i stuen.
Redigerer lidt blogindlæg og slapper lidt, har desværre fået forkølelsen tilbage og det er jo lidt irriterende.
Spiser en roastbeef mad godt belagt, med et par spejlæg ovenpå og et glas koldt alkoholfrit øl.
Ser ’Emil og Kevin på Havana’ og vil så se Barnaby bagefter, men den har jeg også set et par gange tidligere. Går over på Kanal 5, der kommer jeg ellers uhyre sjældent, og der ser jeg Politijagt og når jeg glimtvis ser hvor mange tumper der findes i trafikken bliver jeg jo nærmest målløs.
Katten smutter ud og ind og beslutter sig så desværre for at forlade herberget ved 23tiden. Det betyder at han kommer og banker på i løbet af natten.

04. januar. Lørdag. 3 graders varme, regnen pisker på ruderne og vinden er i nordvest. Vi har fået ca. 6,5 millimeter regn siden i går aftes.
Ganske som forventet / frygtet, banker katten på vinduet ved 2tiden og går ind og sover i stuen. Ved halvsekstiden kommer han og vil ha’ morgenmad hvorefter han giver til kende at han synes vi skal gå ind og sætte os på sofaen og ’snakke’ lidt. Jeg kravler til køjs igen bagefter og lægger kabalerne og sover så videre til midt på formiddagen. Jamen du milde senior, det halve af dagen er jo gået nu. 😊 Who cares.!
Så fylder Ole 80 år og sender de varmeste lykønskninger i anledning af dagen.
Nu skinner solen fra en skyfri himmel og Aase gør anstalter til at rulle ud og handle, og jeg træder vande lidt endnu med blog skriveriet.
Efter badet snupper jeg lige lidt infrarødt lys i et forsøg på at stoppe den spirende forkølelse samt lidt varme på ryggen som desværre forsætter med at skabe sig.
Slapper lidt og starter så på filmen ’Laurence af Arabien’. Det er fantastisk historie og filmen er vel noget af det bedste der nogensinde er drejet.
Lidt senere efter suppen åbner jeg fladskærmen og kigger lidt på den danske film ’Undskyld Jeg Forstyrrer’. Ser normalt ikke nyere danske film da jeg stort set synes det er noget rædsomt l… og filmen i dag var ingen undtagelse. Kaster mig så over Sport 2019 med uddeling af diverse priser og jeg synes generelt at det blev et rimeligt show hvor de ’rigtige’ fik priserne.
Sorte går ud til natten, desværre, da det betyder at han kommer og vækker mig når han vil ind.

05. januar. Søndag. Minus 3 grader, rim på tage og græs, det er lidt gråt og vinden er svag fra syd.
Klokken er halv tre da Sorte vil ind i varmen og denne gang har jeg svært ved at falde i søvn igen pga. snot og hoste. Det lykkes dog et par timer og så lægges kabalerne.
Aase er oppe før mig, hvilket hører til sjældenhederne og hun fodrer Sorte og han går ind på sofaen og sover videre. Det gør jeg også en times tid, men i min seng.
Så til morgenmaden, te med honning og citron og franskbrød med ost og lidt marmelade med skovbær.
Siger lige mange gange tillykke med fødselsdagen til Rita som vi erfarer senere er på Tenerife, sammen med Ole. Hører lige fra Kenny, som stor set har det godt.
Lidt blog redigering og klokken 13:30 er der cykelcross fra Belgien. Vi starter med damerne og slutter med herrerne. Mathieu Van der Poel vandt naturligvis herrernes løb og en ung dame med er rædsomt langt navn vandt damernes løb. Alvarado hedder hun vist blandt andet. Kan simpelthen ikke finde resultatet af det løb nogen steder.
Ser ’En Sag for Frost’ og senere ’Den klassiske Musikquiz’ som afslutning på dagens tv.
Sorte går ved sengetid, desværre.


Lidt statistik omkring vejret på Figenvej.

ÅrstalUde temp.Regn i mm.Vindstyrke km/tVindretningLufttryk
20207,24,99,7VSV1017,1
20193,313,40,0VNV1023,1
20186,814,813,8SSV987,8
2017-2,06,30,0VNV1009,9
20160,54,912,2ØNØ994,6
20153,218,30,5NV1018,1
20143,99,28,4997,6
2013Ej måltEj måltEj måltEj måltEj målt
Gsn.3,310,36,4XXX1006,9

Tabellen sammenligner vejrdata fra i år med samme uge i de foregående år. Normalt målt om mandagen. Vejrdata