13. januar. Mandag. 5 grader, lidt gråt og vinden er svag fra syd. Vi har fået ca. 47 millimeter regn i år indtil nu, det er det samme som faldt i hele december 2019.
Sorte vil ind ved halvfiretiden og ud igen ved sekstiden for at vende tilbage ved ottetiden hvor han får morgenmad. Efterhånden registrerer jeg det dårligt nok og sover bare videre.
Så er det tid til at redigere ugens blogindlæg færdigt. Det tager som altid en rum tid.
Efter badet og lidt frokost kommer Sorte og synes han vil ligge lidt på sengen i værelset. Aase støvsuger i stuen siger han. 🙂
Jeg redigerer alle mine blogindlæg fra år 2018, med henblik på at få den trykt i lighed med tidligere årgange. Det er også en langsommelig affære. Så nærmer støvsugeren sig mit værelse og katten og jeg fortrækker til stuen og ser lidt TV. Den sorte herre lister så ud mens vi spiser til aften.
Studerer indholdet på Netflix og finder en actionfilm som bruger et par timer af min tid. Katten forlader huset til sengetid. Hmm.

14. januar. Tirsdag. 5 grader, regnfuldt og blæsende fra sydlige retninger.
Katten vil ind ved et tiden, mine kommentarer skal ikke gengives her. Klokken 5 vil han ud igen og vender så tilbage ved otte tiden. Har lagt kabalerne ind imellem jeg er døråbner og står så op for at gøre mig klar til først en tur med Aase til Scala og lidt senere har jeg en aftale med tandlægen. Malte når at få et måltid og da jeg returnerer fra Scala kommer Alberte og spiser en del. Lidt senere dukker Alberte op igen. Hvis jeg ikke vidste bedre skulle man tro hun var på størrelse med en løve, hun spiser garanteret lige så meget og er helt tosset med tun fra dåse.
Så er det Dictes fødselsdag, så herfra lyder et højlydt hurra og tillykke med de 6 år.🌞
Ruller mod tandlægen og får noget for pengene, da der var to små huller i et par tænder i overmunden.
Regningen er enorm og tilskuddet helt til grin.
Ruller ind til Aldi på min vej hjemad for at købe kattemad, men nej hylden er som det ofte er tilfældet, tom.!
I følge Stofa skal kanalmønsteret på Stofa TV være ændret og jeg går ind og foretager en opdatering og kan ikke se der er foretaget en skid. Ren spild af tid at beskæftige sig med Stofas vildledninger.
Ruller en tur til Kenny med min bærbare med ’storskærm’, som han har brug for et par dage.
Sorte kommer ud i indkørslen og byder mig velkommen. Du er sgu en flink kat gamle ven.
Så er der stuvet hvidkål og veganer karbonader på menuen.
Snupper en film med Robert De Niro og John Travolta som ikke omtales mere. Katten er gået ud til sengetid.

15. januar. Onsdag. 9 grader, gråt og blæsende fra sydvest.
Det sorte spøgelse dukker op ved halvtotiden og ved halvfiretiden vil han ud og katten vender tilbage ved 6tiden og spiser lidt. Det var så sidste gang min sorte ven, du bliver ikke længere lukket ind og ud om natten.! Da jeg så endelig sov sødeligt, kommer der en infam hylende lyd fra en bil i området og vækker mig. Guderne må vide hvad fanden der er forgået. Kabalerne lægges og så er der morgenkaffe og jeg er tilpas slatten og en anelse negativ.
Skriver lidt på bloggen og fodrer en charmerende ung dame, nemlig Alberte, jeg undres til stadighed over hvor fanden hun gør af al den mad. Aase ruller til byen og jeg går i bad, skulle ellers have været på cyklen, men den noget afbrudte søvn er medvirkende til at cyklingen udsættes til i morgen.
Kvarterets gentleman Malte dukker op da jeg er på vej ud af badet og han får også noget at spise. Skriver atter lidt på bloggen efter at have taget lidt infrarød varme på ryggen. Aase vender tilbage fra byen og nævner lige at temperaturen nu er i det område hvor man kan cykle uden vanter, 10 graders varme.
Katten og jeg går udenfor, jeg for at fodre fuglene og katten for vist at lade sit vand i naboens have.
Han vender hurtigt tilbage og er legesyg, så nu gælder det om at holde arme og ben inde i vognen, men han når dog at daske mig et par gange på hånden, men uden kløerne er fremme. Flink kat Bøv.
Vi går så ind og tager en kort ’snak’ på sofaen.
Jeg overspiller et par CD’er med Stan Getz og Bill Evans til computeren så de også kan spilles via Squeezeboxen.
Spiser også i dag en veganer karbonade og så med lidt pasta til. Smager også på den alkoholfrie øl fra Skovlyst. Det skal dog siges, at den ikke smager voldsomt meget af øl, men den er frisk og smager nok lidt af hyldeblomst. Den vil uden al tvivl være rigtig god på en lun sommerdag.
Sætter nogle højttalere og et TV til salg på Facebooks Markedsplads. I går satte jeg vores bowling udstyr til salg.
Vi må have ryddet op i det nye år. Hvis det ikke har været brugt de sidste par år, skal det sælges eller gå til genbrug, med nogle få undtagelser. 😊
Ser en film med og af Clint Eastwood, Muldyret hedder den vist på dansk. En film af og med den herre er der altid noget i. Sorte har forladt skuden for natten.

16. januar. Torsdag. 6 grader, lidt gråt og vinden er vist frisk fra sydvest.
Den sorte hævner kommer ved halvfemtiden og får tidlig morgenmad inden han atter går udenfor. Han vender tilbage ved ottetiden og går ind og sover på sofaen. Kabalerne lægges nemt og jeg småslumrer en time mere inden morgenmaden. Bror kommer ind da jeg åbner bryggersdøren og han miaver så meget at han vækker Sorte som kommer og stirrer ham ud igen. Så går Sorte tilbage til stuen.
Aase lukker Alberte ind, hun får en bunke at spise, atter undrer det mig hvor det lille myr gør af alt det hun spiser. Lidt senere kommer Tøsen og får en bid og går igen.
Slapper lidt og først på eftermiddagen køres Aase til Bodil. Det er jo mørkt når Aase skal hjem så Toyotaen blev brugt denne gang. Læser lidt og ruller ad sted da Aase vil hjem. Den sorte mand får lidt aftensmad og lister så udenfor.
Kigger lidt på Netflix og de forslag der findes til mig. Finder en film med rod i virkeligheden om FN’s engagement i Afrika i begyndelsen af tresserne. Ikke dårlig.!
Katten er lidt vægelsindet, vil han ud eller blive inde, til sidst vælger han inde. Godnat.

17. januar. Fredag. 5 grader, hvide slørede skyer ligger over den blå himmel og solen skinner lidt til en forandring.
Katten vækker mig ved halvsyvtiden, men vil ikke have noget at spise og vil heller ikke ud. Jeg er ikke til den store selskabelighed på denne tid af morgenen knægt. Jeg kryber til køjs igen.
Aase er stået op for at ringe til tandlægen, hun har stadig besvær med tanden som blev ordnet i forrige uge.
Hun får en tid omkring middagstid.
Jeg spiser morgenmad og har til hensigt at køre en tur på apoteket og i Aldi.
Som tænkt så gjort, ikke så mange på apoteket, frekventerer lige dyrehandlen tæt på apoteket og køber lidt loppemiddel til katten i tabletform, heller ikke i Aldi er der overrendt, men de har stadig ikke har fået kattemad og et lidt større udvalg i veganer kost.
Fodrer katten og har proppet en  tablet i et stykke kyllingefilet og det indtager han uden at det generer ham. Nu må vi se om midlet har nogen effekt og så skal han have et tablet igen med et par dages mellemrum indtil videre. Aase har fået tilpasset tanden og har været til træning og kommer hjem til lidt sen frokost.
Aftensmaden består i ta’selv håndmadder.
Ser lidt boksning med Muhamed Ali via YouTube, mens jeg venter på Barnaby.
Ved sengetid kommer katten og får lidt natmad, men kan ikke beslutte sig for om han vil blive inde eller gå ud.
Til sidst går han ud. Godnat.

18. januar. Lørdag. 4 grader, gråt og blæsende fra sydvest.
Katten vil ind ved halvfiretiden, din skrækkelige mis, han lægger sig på sofaen og her ved ni tiden sover han endnu. Aase ruller en tur i byen og jeg redigerer blogindlæg og fodrer kattene. Sorte går ud men vender snart tilbage og sover videre.
Jeg henter Lene og Kenny i Næstved Storcenter, hvor Lene har købt en kjole til Dicte som skal i brug i morgen.
Vi drikker kaffe og drøfter udbyttet af Lene og Bertrams indlæggelse, hvis jeg har forstået det bare nogenlunde, var resultatet pauvert. Fristes jo til at spørge, hvad så nu.?
Lene sætter sig og kæler med Sorte og han nyder det, han ligger ellers og småslumrer på sofaen. Hun kan altså noget med katte, imponerende. Jeg havde aldrig fået lov til at klø ham på maven uden at få ridset sværen.
Kommunikerer med Lenes søster Ulla som er dyrlæge, omkring medicin til Sorte for at få befriet ham for lopper og kløe. Og hun skriver en recept til Sct. Jørgens Apotek på mandag. Tak Ulla, det er meget venligt af dig. 😊
Aase har fodret ovnen med en halv gris, næsten da, i hvert fald en flæskesteg med røstis og rødkål som supplement, islagkage til dessert, samt et glas portvin vi fik af Dicte og Betram til jul. Det var altså en hel flaske vi fik, ikke kun et glas 🙂
Ruller Lene og Kenny til Hvedevænget og jeg kører til Figenvej og bliver modtaget af Sorte ude i indkørslen, du er sgu en flink mand misser.
Aase vasker op og jeg bænker mig foran fladskærmen og ser Barnaby inden sengetid. Sorte kommer og får natmad og lister så ud i natten.

19. januar. Søndag. 2 grader, antydning af rim på naboens tag og himlen er blå og vinden svag fra vest.
Klokken 04:15 banker det på vinduet og ind kommer Sorte og efter lidt tidlig morgenmad lister han ind på sofaen og jeg lister i seng igen. Vågner ved godt 8tiden da katten vil ud og kort efter ind igen. Kabalerne må vente.
Morgenmad og en kontrol af Aase computer og Sorte vil atter ud. Malte kommer og får en bid, han er i særklasse den venligste kat som kommer her. Sorte kommer tilbage og går direkte ind på sofaen. Bror kommer også en tur forbi. Det er vist kattenes dag.
Så er det tid til kontrol af ugens transaktioner og aflæsning af målere.     
Når minsandten at komme på cykeltræneren og ruller 1 time og godt 21 km med 122 højdemeter.
Det er sgu kattenes dag, Bror og Tøsen kommer endnu engang på visit og Sorte er vendt tilbage og slumrer nu i stuen.
Finder lige lidt cykelcross fra Frankrig og ser damernes løb på computeren og i dag vinder Annemarie Worst med C. Alvarado på andenpladsen.
Så er det herrenes tur og vinderen i dag er Eli Iserbyt, Toon Aerts på andenpladsen. Mathieu Van der Poel var ude med et brækket håndled, sagde den engelske kommentator, har dog senere læst han var i træningslejr. Sandheden er derude. 🙂
Rester fra de riges bord i går udgør aftensmaden og Sorte går ud i kulden.
Ser en film med Michael Caine, nogenlunde. Ser også noget om en krigsfotograf, bizar beskæftigelse. Sorte overnatter, forhåbentlig.

  Lidt statistik omkring vejret på Figenvej.

ÅrstalUde temp.Regn i mm.Vindstyrke km/tVindretningLufttryk
20205,347,35V1012,3
20191,521,19,8N991,0
2018-0,722,68,1SSV1011,4
2017-4,15,60,0NNV1020,4
2016-3,324,73,91013,9
20150,421,91,6Ø1008,0
2014-0,730,310,9ØSØ1007,3
2013Ej måltEj måltEj måltEj måltEj målt
Gsn.-0,224,85,6XXX1009,2

Tabellen sammenligner vejrdata fra i år med samme uge i de foregående år. Normalt målt om mandagen. Vejrdata