03. februar. Mandag. Halleluja, så nåede vi frem til ugens første dag igen. 4 grader, lidt gråt og vinden er svag fra sydvest.
Jeg vågner ved tretiden, har vist spist for mange vindruer og drukket for meget kaffe. Har vanskeligt ved at falde i søvn igen og begynder på kabalerne, men falder hen, men vækkes klokken halv fem, da katten vil ud.
Klokken seks banker det på vinduet, luk mig ind, det er koldt. Den sorte mand lukkes ind og han går direkte på sofaen. Da Aase står op giver hun ham lidt at spise og så lister han ud i badeværelset hvor han lægger sig og sover på bademåtten. Dårlig vane gode herre.
Når jeg nu ikke kan komme i bad, gør jeg klar til en tur på cykeltræneren. Ruller 1 time og 11 minutter og når 22,5 km med 229 højdemeter.
Giver mig til at redigere blogindlæg fra den forløbne uge, som nævnt så ofte tidligere, tager det sgu nogen tid inden jeg har indlægget klar til udgivelse. Men midt på eftermiddagen sendes det ud i cyberspace.
Katten har forladt badeværelset, så det nu igen må være muligt at foretage en lettere soignering.
Går en tur over til Peter og hører til hans velbefindende, det er lidt slapt at jeg endnu ikke har været derovre i det nye år. Han har det rimelig godt og en del af medicinen er han blevet fri for. Han går dog stadig til kontrol 1-2 gange hver tredje uge, for at få vurderet situationen.
Jeg er en heldig mand, atter engang har jeg tilranet mig retten til at fremstille aftenens ret og det bliver til en gang pasta og små præfabrikerede frikadeller og alt det vand du kan bælle. Desværre fulgte der lidt opvask med i den samlede pakke. ☹
Har aftalt med dyre doktoren Ulla, at jeg giver Sorte en kvart tablet Prednisolon et par dage og så stopper helt.
Finder ikke noget på de licensbetalte kanaler som kan hidse mig op, så ser afsnit tre af serien Messiah. Hmm, et eller andet er der i den. Sorte overnatter ikke her.

04. februar. Tirsdag. 3 grader, solen skinner fra en næsten skyfri himmel og vinden er let fra vest.
Den sorte hævner kommer ved firetiden og vil ind og sove på sofaen. Han vil ud igen ved syvtiden og vender tilbage en halv time senere og slumrer videre. Aase er oppe og kommer i køkkenet ved halvnitiden og kort efter kommer Sorte og har vist lyst til lidt morgenmad. Aase skal til træning, så jeg er fodermesteren gode herre.
Bror sidder i vinduet, men lister af da Aase henter cyklen og ruller ad sted med kurs mod Scala.
Jeg skriver lige lidt på blokindlægget og har så til hensigt at rulle en let tur på cykeltræneren.
Nemlig, springer adræt på cyklen og ruller en tur i Watopia. 24 km på 1 time og 12 minutter og højdemeterne bliver 148.
Efter badet er der cykling fra Saudi Arabien, jeg og katten sætter os på sofaen og ser på.
Efter croissanterne med Skagen salat fyld, ser jeg lidt om helligdomme, men går så til Netflix og ser Messiah.
Vores sorte ven går ud til natten.

05. februar. Onsdag. 0 grader, solen skinner fra en skyfri himmel og vinden er let fra nordvest.
Vækkes klokken 00:30 og katten kommer ind og sover på sofaen. Er vågen ved 5tiden hvor pensionæren vil ud igen. Han vender tilbage ved 6tiden hvor jeg er ved at lægge sidste hånd på dagens kabaler. Han får morgenmad og går ind og sover på sofaen.
Indtager lidt morgenmad og gør så klar til en tur på cykeltræneren. Har meldt mig til et løb på små 14 km og senere skulle det vise sig at der var alt for mange højdemeter på den strækning.
Stiller hele menageriet op og når også at give Sorte en smule at spise, tror han ville ud men fortrød og vente tilbage til sofaen. Så knægt, nu har jeg ikke tid til mere ’snak’, skal starte om 20 minutter.
Alt er på plads og jeg varmer op i ca. 15 minutter og så går starten og for en gangs skyld når jeg at komme med flokken fra start, men så gik hastigheden, min altså, langsomt ned, for nu går det op ad. Du milde mere end 2 km med 6-7% stigning kort efter start er næsten ved at sætte en stopper for min videre deltagelse. Bliver overhalet igen og igen, men holder dog en del bag mig. Generelt går det stort set opad det meste af tiden, men får dog pustet ud når det går nedad i korte perioder. Nogle km før mål er der stigning med 10-12% nogle få hundrede meter og nu er jeg ved at være godt stegt. Når i mål som nummer 29 og sidst i min gruppe og tiden er knapt 48 minutter for de små 14 km og så med 246 højdemeter. Der var dog 29 deltagere som ikke blev godkendt som fuldført.
Så er der bad og tøjvask og bagefter cykling fra Saudi Arabien på Eurosport 2 og bagefter Vuelta Valencia. For at det ikke skal være løgn er er også cykelcross.
Aase har været ude og handle og har købt grøntsagsjuice og grøntsags shots til mig og frossen veganer mad som vi skal smage til aften.
Anette kommer og ønsker Aase tillykke med fødselsdagen og har medbragt en gave bestående at fransk nougat, hvidvin fra Sicilien og et par stykker Summerbird chokolade. Det glæder vi os til at smage.
Da Anette går hjem går katten ud.
Det kulinariske indslag er i dag pasta og veganer schnitzler fra Lidl. De schnitzler var nu ikke så tossede.!
Katten kommer og får sin aftensmad og medicinen.
Ikke noget fra de licensbetalte kanaler der kunne friste, så Netflix aktiveres og jeg ser et par afsnit af Missiah. Sorte kommer og overnatter.

06. februar. Torsdag. 5 grader, lettere gråt og vinden er let fra nordvest.
Katten vil ud ved tretiden og ind igen sekstiden. Lægger kabaler og småslumrer til Aase står op og hunfodrer katten som bagefter går ud og skæver noget til Bror som sidder oppe i køkkenvinduet.
Jeg ruller en tur til LIDL for at købe en skjorte i blødt bomuld og vand på flaske. Prøver skjorten ved hjemkomsten og den er som syet til mig, næsten. Aase kommer hjem fra hørecenteret hvor hun har fået justeret høreapparaterne og det er vist til det bedre. 😊
Hun ser min nye skjorte og synes også godt om den. Jeg ville have haft en hvid også, men ville ikke købe to skjorter uden at have prøvet en først. Synes ikke jeg vil køre ned og hente en skjorte mere, da der er noget cykling jeg gerne vil se. Aase starter atter cyklen og henter et par skjorter mere, tak frue.
Også i dag er maden dedikeret veganerne, kartoffel gratin og veganer schnitzler og alt det vand du kan drikke.  
Ser de sidste to afsnit af Messiah og ser så lidt boksning fra YouTube.
Katten går ud til natten.

07. februar. Fredag. 6 grader, lidt gråt og vinden er svag fra sydvest.
Synes sgu også jeg er lidt svag til morgen, hvilket vist primært skyldes jeg på en eller anden måde har over anstrengt venstre overarm, så den gør allerhelvedes ondt når den bevæges. Hvilken den åbenbart gør når jeg sover, har været vågen et utal af gange i nat.
Sorte kom så også og ville ind og sove på sofaen ved tretiden. Kabalerne er lagt og jeg er en anelse negativ.
Aase fodrer Sorte og jeg lukker ham ud og fodrer samtidig Alberte.
Så ruller fruen til træning og jeg springer cyklingen over, på træneren i hvert fald, men er klar til klokken tolv hvor Saudi Tour starter på fladskærmen. Sorte kommer ind og går på sofaen.
Dagens etape i Saudi Arabien vindes af Nacer Bouhanni og i Valencia Rundt vindes etapen af Dylan Groenewegen. Tænder op i den gamle brændeovn så omgivelserne kan blive politisk forgiftet.
Aase er kørt til frisøren så jeg passer vaskeriet. Vaskemaskinen og tørretumbleren kører på livet løs og katten sover.
Da Aase har fået stylet håret, gør hun klar til en laksemad med et godt glas øl til.
Bladrer lidt i Netflix for at finde noget jeg kan se ved lejlighed og går så over til Barnaby. Er lidt i tvivl om jeg havde set det afsnit tidligere.
Katten forlader os til natten

08. februar. Lørdag. 4 grader, solen skinner fra en næsten skyfri himmel og vinden er svag fra sydvest.
Sorte banker på ved tre tiden og bliver lukket ind på sofaen og jeg sover videre til ved halvsyvtiden. Kabaler klares i en håndevending og jeg slumrer lidt mere.
Så er det Pias fødselsdag, så vi sender et stort tillykke med dagen via Facebook.
Energien rækker ikke til cykling så jeg lister ud i badet.
Bror er kommet på visit og Aase giver ham lidt at spise. Men han kan jo heller ikke holde mund, så Sorte vækkes og kommer for at smide Bror ud. Han lister selv af med lidt hjælp fra mig, de skulle jo ikke så gerne ryge i hovedet på hinanden indendørs. Sorte går også ud i solen.
Så er der cykelløb fra Saudi Arabien og det afsluttes i dag og vinderen er Phil Bauhaus.
Valencia rundt kører ’kongeetapen’ og dagens vinder er Tadej Pogacar.
Har udskiftet vores efterhånden gamle Dymo skriver med en ganske ny af slagsen. Heldigvis anvender den stadig de samme kassetter med tape.
Så er det ved at være forår tror jeg, skrigeaberne er lukket ud i indhegningen og dyrepasseren er ved at banke søm i hegnet. Sorte kommer ind og får lidt aftensmad og lister så ud i børnehaven igen.
Vi spiser lidt veganer pasta og veganer frikadeller importeret fra LIDL. Det er smagt værre.
Ser Frost og katten møder op og spiser lidt går ud igen. Så er der Barnaby og katten vender tilbage for en kort stund og lister atter ud. Han kommer retur og overnatter.

09. februar. Søndag. 6 grader, lidt gråt og vinden er frisk fra sydlige retninger.
Katten vil ud engang i nat, tidspunktet blev ikke registreret. Han vender tilbage ved fem tiden. Jeg slumrer videre og det gør katten også.
DMI har lovet vindstyrke op til orkanstyrke og Aase går ud og sikrer vores løse genstande først på formiddagen.
Alberte og Sorte spiser morgenmad.
Jeg gør klar til at køre 1. etape at Tour De Zwift og får klaret den lille affære på 42 minutter og når at køre 17 km med 64 højdemeter. Har så kørt 1. og 7. etape, så der mangler 5 etaper, dem håber jeg på at nå i næste uge. Det er i hvert fald sidste udkald, da de så ikke længere vil være disponible. Dvs. at der skal rulles 5 gange i næste uge senior! Jøsses, det siger du ikke.
Nå da, ved gennemsyn af resultatlisten, som jeg lukker og slukker, ser jeg at det var Thomas De Gendt der vandt dagens etape. Han brugte så kun 21 minutter til at fuldføre etapen. Altså dobbelt så hurtig som dig senior, du må altså træne lidt mere og blive 40 år yngre, ja, ja, jeg skal nok, tror jeg. 😊
Så står den på tøjvask og bad. Sorte har flyttet sig fra pladsen under sofaen op på sofaen, for sammen med mig at se cykling. 😁
Vi ser den afsluttende etape af Valencia Rundt og den samlede vinder bliver Tadej Pogacar.
Slapper lidt inden veganerschnitzlen og pomme fritterne.
Efter lidt aftensmad flytter den sorte herre sig ud på badeværelset hvor han i første omgang slumrer videre inden han hopper ud af vinduet og ud i blæsten. Zapper lidt, men går så over til Netflix og finder en serie jeg vil kigge lidt på. Aase lukker katten ind til natmad og han går ud i stormen igen.
Lidt statistik omkring vejret på Figenvej.

ÅrstalUde temp.Regn i mm.Vindstyrke km/tVindretningLufttryk
20204,920,50,5SV994,1
2019-3,115,52,6ØSØ1014,3
2018-7,316,20,0N1028,6
20172,04,23,1NNØ1013,3
20166,69,911,9SSØ982,1
20155,53,55,8V1009,3
2014-3,79,20,0VSV1014,8
2013Ej måltEj måltEj måltEj måltEj målt
Gsn.0,711,33,4XXX1008,1

Tabellen sammenligner vejrdata fra i år med samme uge i de foregående år. Normalt målt om mandagen. Vejrdata