24. februar. Mandag. 3 grader, solen viser sig og vinden er let fra sydvest.
Jeg lod vinduet stå åbent i badeværelset i aftes og Sorte har benyttet sig af det i løbet af natten. Han kunne åbenbart ikke finde den vej ind, for han bankede på vinduet ved halvsekstiden, men jeg var vågen.
Kabalerne lægges, jeg skylder en fra i går, men den må vente.
Skik følge eller land fly, det var der nogen der kunne lære noget af. Aase gør som oftest rent om mandagen, så jeg må hellere følge trop og går i gang med kost og spand, eller måske snarere støvsuger og spand. Da den Sorte mand er gået ud for at banke Bror, har jeg frit slag i stuen og drøner så rundt, det bedste jeg har lært. Forstuen og køkkenet har jeg sat Robert Robot til at tage sig af og har flyttet stolene op på spisebordet så ’han’ bedre kan komme til.
Kenny, som har taget toget til Odense ringer fra Aases stue og har slået medhør til, så jeg kan få en sludder med Aase og hun virker ganske frisk og fortæller at hun har været i bad. Kenny nævner at de har fået serveret kaffe og fastelavnsboller af en elev som hedder Karin, samt at hun er ualmindelig god til at hjælpe Aase. Når lige at se det sidste af dagens etape af UAE Tour.
Jeg går videre til værelserne og samt bryggers og entré. Jo, jo, jeg har husket at støve af også, men vist ikke så grundigt som Aase plejer at gøre.
Gulvene får lige en klud med en sjat vand på, altså dem uden gulvtæppe, og nu skinner de som katteskidt i måneskin. Holder fyraften.
Katten har været lidt hjemløs, men er nu kommet ind igen og slumrer på sofaen. Støvsuger robotten var han bestemt ikke begejstret for.
Kenny ringer fra Hvedevænget og nævner at han har sendt en liste med ting og sager som Aase har ’bestilt’, det er gode tegn synes jeg. Flytningen til Slagelse henstår i det uvisse.
Ser en film og ringer så til Odense og får en ’snak’ med sygeplejersken som nu nævner at Aase måske skal overflyttes til Næstved Neuro Rehabiliteringscenter, det ville selvfølgelig, alt andet lige, være dejligt at hun kommer tættere på, men er altid lidt skeptisk når det drejer sig om Næstved Sygehus, forhåbentlig med urette.
Sorte overnatter.

25. februar. Tirsdag. 4 grader, spredte skyer og vinden er frisk fra sydvest.
Katten vil ud ved halvtretiden og jeg slumrer videre, godt nok noget uroligt. Lægger kabaler og ved 7tiden og så kommer Sorte ind og får morgenmad inden han lægger sig på sofaen.
Forventer at ringe til Odense omkring middagstid. Skal lige nå en tur på apoteket samt foretage nogle andre nødvendige indkøb. Har en aftale med Bjarni, men undskyld, jeg kan heller ikke nå det i dag.
Taler med Bjarni og vi forsøger torsdag i stedet for.
Taler så med Odense og får at vide at Aase overflyttes til Slagelse Sygehus i morgen. Er en anelse forvirret, for i går var der tale om Næstved Sygehus og jeg mener også at Roskilde Sygehus har været nævnt. Kunne nu godt lide at vide hvad der har talt for Slagelse.??
Kører på apoteket og hos Matas og via Aldi på vej hjemad.  Henter Kenny ca. 12.45 og kører ham til tandlægen og bagefter ruller vi via Aldi og fy, fy skamme, købte basser til en kop kaffe og drøftede morgendagens program og så lige afslutningen på dagens etape i cykelløbet UAE Tour.
Snupper så en kop kaffe og får en telefon snak med Helle. Kører Kenny til Hvedevænget og så lige til Figenvej bagefter.
Jeg varmer lige et par stykker pizza i mikrobølgeovnen, badvr. Katten kommer og vil have aftensmad troede jeg, men han ville ud i dagens storm.
Redigerer lidt blogindlæg og skal også have gennemlæst sidste uges blogindlæg samt udgivet det.
Ved ikke om jeg når det, har en lidt dårlig dag.
Taler med Odense til aften og årsagen til at Slagelse er valgt til genoptræning, skyldes at Næstved behandler skader og optræning på et senere stadie end Aase er på nu.
Ser Barnaby og går i seng efter at have lukket katten ud.

26. februar. Onsdag. 2 grader, lidt gråt og vinden er minsandten let fra sydvest.
Glemte at åbne vinduet i badeværelset og katten har rendt ud og ind med mig som dørvogter i nat, så er lidt slatten til morgen. Bror sidder i vinduet og bliver lukket ind til resterne af Albertes morgenmad.
Efter bad og morgenmad ruller jeg en tur til frisøren og efter kort tid tilbage til Figenvej, hvor jeg modtages af Sorte som får tidlig frokost og lægger sig på sofaen. Fodrer fuglene og får en opringning far Odense. Aase er sendt ad sted mod Slagelse og efter at have set noget cykling fra UAE-tur ruller jeg mod Slagelse efter at have fået bekræftet hun er ankommet.
Da GPS’en ikke kender vejen hvor den del af Slagelse Sygehus ligger, er det sidste stykke manuel orientering og se bare, det kunne sgu lade sig gøre.
Der er blevet taget godt imod Aase og hun har fået sit eget værelse med et kæmpe flad skærms TV.
Aase er ved godt mod, selvom det har været noget af en anstrengende dag. Det er et meget behageligt personale vi møder og de virker bestemt som om de ved hvad det her drejer sig om. Det synes jeg er betrykkende. Jeg ankom ved 15tiden og Kenny som kom fra Hovedstaden var der klokken 17:30 og da Aase var træt og ville til køjs, rullede vi mod Næstved ved 20tiden. Hun havde så også været oppe og sidde i en stol og spise med lidt hjælp.
Havde lidt vanskeligt ved at finde udkørslen fra p-pladsen i mørke, der var sgu ikke en lampe som angav hvor den udkørsel var.
Desværre har jeg det meste af dagen haft allerhelvedes ondt i ryggen, som dog i første omgang klares med et par bomber. Men det er ikke rigtig godt at sidde i bilen.
Hjemme igen og spiser en sandwich som aftensmad. Mark fra Næstved Politi ringer og spørger om der er nyt omkring Aases helbred, som måske skal tilføjes politirapporten og så vil han gerne vide om hun kan huske noget i forbindelse med ulykken. Det blev der spurgt ind til i forbindelse med Slagelse Sygehus’ registrering og Aase kan ikke huske noget før hun lå på asfalten. Mark er for øvrigt en meget venlig og deltagende politimand.!  
Ser lidt af en film og går til køjs. Katten er gået udenfor.

27. februar. Torsdag. -1 grad, overskyet og vinden er let fra sydvest.
På et eller and tidspunkt vil katten ind og han går direkte på sofaen. Jeg vakler i seng igen og sover lige til klokken godt 4. Lægger kabaler og render så lige hele den forgangne ugen igennem hovedet. Det er faktisk ikke særlig rart.!
Bjarnis printer problem udsætter vi til næste uge bliver vi enige om. Bodil B. Lassen ringer og hører til Aase og det gjorde Bodil Bjerregård også i går. Alberte gør sin entré og får lidt at spise.
Jeg samler nogle småting sammen og ruller ned og henter Kenny efter at have set dagens etape i UAE Tour.
Vi forsætter til Slagelse Sygehus og finder en parkeringsplads så det er nemt at komme ud igen. 😊
Aase befinder sig samme sted som i går og er lidt træt efter dagens strabadser med en fysioterapeut samt et par andre terapeuter. Hun befinder sig i en avanceret rullestol, men bliver løfter op i seng ved hjælp af en portør og en kran i loftet. Sengen er nu placeret på langs i rummet for at medvirke til at Aase bruger vestre side af ansigtsmuskulaturen og øjnene, når hun ser fjernsyn og taler med alle som befinder sig på stuen. Det synes at virke. Der er følelse i venstre arm og ben, men hun kan ikke selv løfte dem. Det skulle den nærmeste fremtid meget gerne råde bod på. Vi, Kenny og undertegnede og selvfølgelig Aase, mangler at se en plan for hvad der skal foregå på sigt.! Håber de snart får den på plads.!
Vi, og jeg taler igen om os alle tre, har et møde førstkommende mandag med en læge og en del af personalet og der må vi bringe ønsket om en tydelig plan op, hvis den ikke er dukket op inden da.
Vi er der godt tre timer og da Aase skal spise til aften lister vi af og sætter kursen mod Næstved. Vi kører til Figenvej hvor vi sætter Kennys lidt ældre iPad op til at kunne lægge kabaler med mere og håber på at Aase kan og må bruge den. For tiden er vist lidt lang i de perioder hvor der ikke sker noget.
Slut for i dag og vi synes at Aase bliver lidt mere frisk for hver dag.
Katten har været alene hjemme, men kommer og får aftensmad og lister så ud igen.
Nu vil jeg sætte mig og se lidt film fra Netflix. Katten møder op til sengetid og mener han vil overnatte.

28. februar. Fredag. 2 grader, lidt gråt, vinden er let fra sydvest.
Klokken er omkring fire, da jeg vågner. Uha, tankemylder og lidt efter kommer katten og vil ud.
Forsøger at snuppe et par timer mere, men det vil ikke lykkes. Lægger kabaler og vender gårsdagens indtryk endnu engang.
Kører selv til Aase i dag, da Kenny er kørt sydpå for at besøge Liva.
Sætter noget vasketøj over og kører så i byen for at købe en buket blomster til fruen i dagens anledning.
Tanker og vasker også bilen og selvfølgelig bliver den ren, men tørring er sgu en by i Rusland og samtidig bliver det meste af bilen fyldt med hvide kalk pletter? Det er for ringe Seven Eleven.
Jeg samler mig sammen og ruller mod Slagelse og når lige at sige hej til Aase inden hun fragtes på toilettet. Så Kommer Bodil Bjerregård og hilser på, det var en behagelig overraskelse synes Aase. Hvad er var knapt så behagelig var den kendsgerning at da Aase skulle trænes af fysioterapeuten med at stå, gjorde det rædsomt ondt i hendes venstre fod og lidt i højre fod. Det resulterede i en røntgen fotografering som viste brud i foden ikke mindre end to steder. Jøsses, at de ikke opdagede det da hun blev bragt ind til Slagelse sygehus den dag hun blev kørt ned. Sjusk, inkompetente ådsler.
Nu bliver hun skannet på begge ben efter ønske fra både Aase og mig. Det var meningen at hun skulle ha’ været skannet mens jeg var der, men et trafikuheld i Slagelse satte en stopper for det.
Ruller hjem ved godt 18tiden og katten kommer og modtager mig, han har heller ikke fået mad siden i morges.
Vi spiser begge til aften. Ser resterne af en film eller retter slumrer til den og går så til køjs. Sorte går ud til natten.

29. februar. Lørdag. 3 grader, gråt og vinden er let fra sydøst.
Klokken halv tre, tror jeg, vil den sorte herre ind og klokken godt fem vil han ud. Jeg var dog vågen.
Taler med Kenny fra morgenstunden og aftaler at besøge Aase efter klokken tretten.
Ringer til afdelingen hvor Aase er indlagt klokken halv ni og klokken godt ni, men ingen tager telefonen.
Ringer igen klokken 09:20 og nu er der gevinst, taler med Christina som fortæller hun skal opereres klokken 10 og hun naturligvis ikke ved hvor længe det varer inden Aase er retur på stuen.
Vi afventer og kører derop til klokken 14. Næh, det gjorde vi ikke, for operationen blev udsat til klokken 14:30 ringede Christiana og sagde.
Kontakter Kenny og Lene og vi ruller straks ad sted mod Slagelse for at sludre lidt med Aase inden operationen.
Det fik vi gjort i nogle timer også fordi klokken blev godt 15:30 inden Aase kom ad sted. Nu er det bare at håbe på at der ikke er flere der kvajer sig, så vi kan få Aase på benene ved hjælp af de fysioterapeuter som Slagelse har.  Vi er alle en anelse sultne så vi aftaler at snuppe lidt tidlig aftensmad hver for sig. Ups, vi glemte pandekagerne og klipningen af katten. Han var nu heller ikke hjemme og pandekagerne er jeg overbevist om at Lene klarer en anden dag.
Synes ikke vi kan lade det svigt / sjusk der er foretaget af Slagelse akutmodtagelse den 18. februar, gå upåtalt hen, så vi overvejer lige de næste skridt.
Kontakter Slagelse omkring 20:30 tiden og sygeplejersken fortæller at operationen er gået godt uden komplikationer og Aase forventes at komme fra opvågningen til afdelingen omkring klokken 22.
Giver lige Pia og Gundhild samt Helle en kort status via SMS.
Ser noget af en film og går i seng undervejs kommer Sorte og vil sove inde. Jeg åbner i badeværelset så han kan komme ud.

01. marts. Søndag. 4 grader, lidt gråt og vinden er frisk fra sydvest.
De kniber efterhånden noget med at falde i søvn om aftenen, måske det i dag skyldes de to kopper kaffe og en cola i løbet af dagen. Glemmer nogen gange at koffein ikke er det jeg er bedst til at kapere og så er jeg vist generelt ved at være en anelse slidt.
Har talt med Slagelse og Aase er oppe og sidde og glæder sig til at se nogle besøgende.
Selvom katten havde mulighed for selv at slippe ud til morgen, kom han alligevel og synes jeg skulle åbne døren for ham. Pyt knægt, jeg var vågen. Ser lidt på ugens regnskab og SMS’er og taler med en del af omgangskredsen. Pia og Kurt ruller mod Slagelse og vi håber lige at få hilst på dem inden de forlader Aase.
Aftaler med Bodil B. Lassen, at hun besøger Aase om eftermiddagen på onsdag.
Kenny og jeg ruller mod Slagelse og når at hilse på Pia og Kurt inden de returnerer til Fløng. Aase har det rimeligt, men er træt og lidt forvirret, men hvem fanden ville ikke være det oven på en bedøvelse og efterfølgende operation i foden. Vi snakker lidt og da Aase er træt ruller Kenny og jeg hjemad.
Vi når hjem og ser Kasper Asgreen vinden cykelløbet
Kenny køres til Hvedevænget og jeg ruller retur til Figenvej. Varmer lidt pizza og fodrer katten, da der ringes fra Slagelse Sygehus, at Aase er utryg og gerne vil have kontakt til Kenny eller mig så hun kan få sin telefon.
Det er mørkt og jeg er ingen havørn til at køre i mørke og da Aase insisterer på at jeg kommer på aftenvisit ruller jeg mod Slagelse ved 18:30 tiden. Jeg har telefonen med og vi får en sludder og Aase får det heldigvis bedre. Det var stort set samme forløb da hun i Odense havde været i narkose udover jeg ikke behøvede at køre til Odense, for der havde de en patient telefon modsat Slagelse. Aftaler med Aase at jeg kan køre hjem ved 22-tiden og at Kenny og jeg kommer i morgen formiddag.
  

Lidt statistik omkring vejret på Figenvej.

ÅrstalUde temp.Regn i mm.Vindstyrke km/tVindretningLufttryk
20205,238,110,8VSV985,5
20192,69,21,4VSV1031,4
2018-6,12,13,9NNØ1030,3
20177,240,96,4N998,5
20161,312,02,11021,8
20150,913,410,9ØNØ987,4
20143,714,83,91012,9
2013Ej måltEj måltEj måltEj måltEj målt
Gsn.2,118,65,6XXX1009,7

Tabellen sammenligner vejrdata fra i år med samme uge i de foregående år. Normalt målt om mandagen. Vejrdata