02. marts. Mandag. 3 grader, en sløret blå himmel og en svag vind fra sydvest.
Katten mødte op ved et tiden i nat og gik så på sofaen. Jeg gik i seng igen og sove til klokken fem og så ville den sorte mand ud.
Lægger nogle af kabalerne og slumrer så lidt til klokken syv. Kenny og jeg har et møde i Slagelse med en læge og måske noget personale på afdelingen.
Vi møder op i god tid og sludrer lidt med Aase, som er meget træt og utryg efter gårsdagens operation. Narkosen får skylden, formodentlig med rette, for at hun har ondt i hele kroppen. Så kommer lægen, som heder Olga og kommer fra et østligt land. Vi har lidt problemer med at forstå hvad hun fortæller og hun mumler også. Konklusionen er at Aase skal CT skannes for at se om blødningen i hovedet er ved at fortage sig. I morgen skal hun MR skannes for at sammenligne / supplere med CT skanningen, samtidig foreslår Olga at give hende medicin der i første omgang tager angsten og utrygheden. Måske det er en god ide, det er lidt vanskeligt at bedømme, med de forudsætninger vi har.
Desværre var der ikke mere af personalet der deltog i mødet og mit indtryk at kommunikationen mellem personalet / faggrupperne til tider er mangelfulgt.
Vi ruller til Næstved igen, da Kenny har andre sager der kræver nogen opmærksomhed.
Jeg forventer efter en let frokost at vende tilbage til Aase. Taler først med Pia og hun fortæller at Pernille kommer med i morgen og de vil være hos Aase ved 11tiden. Nævner lige resultatet af vores møde med lægen.
Bliver ringet op på min vej til Slagelse, jeg har altså håndfri mobil kommunikation og nyhederne er gode synes jeg. Kan ikke fortælle hvordan disse nyheder tilflyder mig, uden at kompromitterer andre.
Når Slagelse og Aase som ligger noget dårlig efterladt i en seng hvor hovedgærdet er lagt ned, så hun ikke kan nå snoren hvorved hun kan tilkalde hjælp. Elendig portør. I løbet af dagen får Aase det bedre og vi ser lidt tv og får en snak. Jeg ruller hjem ved 20tiden.
Katten møder mig ved hjemkomsten og får noget at spise og går så ud igen. Forsøger at få lidt samling på tankerne og lidt at spise, mens jeg ser et eller andet i tv’et. Går til køjs omkring 23:30.

03. marts. Tirsdag. 5 grader, noget gråt og vinden en let fra øst.
Jeg er vågen ved godt fem tiden og så kommer katten og banker på vinduet og bliver lukket ind på sofaen.
Kabalerne lægges og bag efter en lille slummer. Morgenmaden indtages og jeg redigerer lidt på blogindlæggene. De bliver generelt lidt forsinkede.
Ruller mod Slagelse og når derned ved godt 10tiden. Når at sludre lidt med Aase og ergoterapeuten inden Pernille og Pia ankommer. Pernille taler med Aase og forklarer og fortæller Aase hvorfor hun har det så dårligt i hele kroppen, det er narkosen som gør det og som til tider også giver hallucinationer. I det hele taget er hun god til at tale med Aase.
Pernille får aktiveret en læge, endnu en Olga og de får en sludder som vi andre jo ikke helt får den fulde mening ud af. Der tales lidt om prognoser, horisont på både det ene og det andet, samt hvor den senere genoptræning skal foregå. Næstved Rehabiliteringscenter er på tale. I det hele taget fik vi nogle brikker sat på plads, men ingen har endnu kunne give en bare rimelig fornuftig forklaring på hvor Aase ikke blev scannet fra top til tå den dag hun ankom til Slagelse Sygehus efter uheldet.! Den del af forløbet tages op senere i det rette forum med Pernille som ankermand / dame.
Vi går til frokost mens Aase får lidt personlig hygiejne inden hun sendes til MR Scanning. Pia og Pernille ruller hjemad efter at have sagt farvel til Aase. Jeg kører med Aase til scanning på en motoriseret seng styret af en portør. Desværre viser det sig at Aase ikke kan blive scannet, da afdeling hun kom fra har ’glemt’ at fjerne et kateter som indeholder metal og som vil skade Aase under scanningen. Tilbage til afdelingen hvor jeg håber der er nogen der har røde ører. Sikke et spild af ressourcer og maximal ulempe for Aase, som ellers skulle have haft ’time’ med fysioterapeuten Sebastian. Nu brugers tid og mandskab på at køre Aase frem og tilbage til ingen verdens nytte. Imponeret er jeg sgu ikke over afdelingens effektivitet. Aase og jeg får tid til at sludre lidt om eftermiddagen ind imellem hun får lidt søvn. Ved spisetid har jeg altså fået nok af sygehus og aftaler med Aase at jeg kan køre hjem ved 18tiden i halvmørke og pisse regnvejr. Runder Aldi inden Figenvej hvor katten venter.
Han får et foder og går ud igen. Jeg spiser en burger og sætter mig og slapper lidt for fladskærmen og Netflix efter at have talt med Kenny. Har fået e-mail fra advokaten vi har hyret, men det er en ommer, for Aases efternavn er stavet forkert. Katten overnatter.

04., marts. Onsdag. 2 grader, lidt rim på græs og tage. Solen skimtes og vinden er svag fra vest.
Ups, hvad var nu det, sov til klokken godt seks. Det var sgu hårdt tiltrængt, var lige ved at få sygehus kuller i går. Fodrer katten og lukker ham ud.
Har fået e-mail fra advokaten, hvor vores aftale konfirmeres.
Bader lidt og imens ringer telefonen fra Slagelse, hvor en sygeplejerske fortæller at Aase køres til skanning kl. 09:45 og om jeg kan nå at være med. Det kan jeg ikke da klokken er ni, så jeg ruller efter badet og morgenmaden og er fremme 10:15, hvor Aase er kommet tilbage efter endnu en bøf fra afdelingen, de havde glemt at fjerne ’hæfteklamperne’ i låret efter hofteoperationen og en MR-skanner kan ikke lide metal, da den varmer det op og derfor skader Aase. Aase får fjernet ’hæfteklamperne’ af en sygeplejerske og det gjorde vist også ondt, men er dog hurtigt overstået.
Afdelingen må se at få løst deres kommunikationsproblemer så vi kan få hende ad sted igen.
Til gængæld kommer fysioterapeuten Sebastian og ’piner’ hende igennem en del øvelser, som gjorde hende umanerlig træt og lidt senere havde hun kraftige smerter og måtte have en ’bombe’.
Bodil B. Lassen kommer på en velkommen visit, men ind i mellem kniber det for Aase at holde sig vågen.
Ellers går dagen som sædvanlig, med at se lidt tv og lidt sludren og lidt flere øvelser med den dovne arm.
Ruller mod Næstved ved 19tiden.

05. marts. Torsdag. 3 grader, lidt blå himmel skimtes og vinden er svag fra syd.
Katten får morgenmad og går ud, men vender tilbage kort efter. Jeg går i bad og atter ringer telefonen.
Det er Bodil B.L. som ønsker tillykke via telefonsvareren. Ringer til Bodil lidt senere.
Ruller mod Slagelse og er hos Aase inden klokken 10. Der er ikke sket de store ting, men så kommer Sebastian og træner Aase men hun er ofte træt midt på formiddagen, så det er lidt op ad bakke for både Aase og Sebastian. Vi får besked om at Aase skal MR-skannes klokken 14:15 og det er så tredje gang vi ruller ad sted til skanning. Det var så også lykkens gang for nu lykkedes det. Tilbage til afdelingen og vi venter så på resultatet og Kenny er kommet i mellemtiden og venter på os på stuen.
Vi hygger og snakker lidt og da Aase får aftensmad ruller Kenny og jeg mod Næstved.

06. marts. Fredag. 4 grader, lidt gråt og vinden er let fra nordøst.
Sorte vækker mig klokken 3 i nat ved at banke på vinduet, han går ind og sover på sofaen, og der er han endnu ved 9tiden.
Jeg er ved at rulle mod Slagelse, så han må klare selv at slippe ud.
Når Slagelse sygehus og finder Aase. Aase er træt efter at Sebastian har været der og gjort lidt gymnastik med hende og hun er i det hele taget temmelig søvnig det meste af dagen. Noget havde lover at vi ville få et svar på MR-scanningen i dag, men så ikke en skid til lægen inden jeg kørte hjem ved 19tiden. Gider ikke skrive mere i dag.

07. marts. Lørdag. 4 grader, lyst i vejret og vinden svag fra sydvest.
Jeg står lidt tidligt op og ruller en tur i Bilka og køber lidt kattemad. Hjem og pakke det og fodre katten og så ruller jeg ellers mod Slagelse. Aase bliver behandlet at Sebastians hjælper, på en lørdag, og hun er nu ikke uden evner. Aase har sover godt i nat, så vi kan snakke lidt uden hun falder i søvn og lidt sener kommer hun op og sidde i en kørestol og vi ruller lige en kort tur på afdelingen efter middagsmaden. Så er det hviletid og vi tager begge en slapper. Jeg sludrer lidt med Aases nabo Margit, som har haft en hjerneblødning og er lam i venstre side ligesom Aase. Hun skal videre til genoptræning i Næstved på mandag.
Aases dagen går jo med mad og personlig pleje og da Aase skal have aftensmad ruller jeg mod Figenvej via Seven Eleven for at tanke Toyotaen op. Det er sgu lidt små dyrt med al den kørsel selvom priser pt. er under en tier.
Ved hjemkomsten bliver jeg mødt af Sorte som kommer med ind og får lidt aftensmad, inden han går ud igen.
Lidt oprydning og så aftensmad foran fladskærmen, mens jeg ser en film med Tom Hanks.
Katten kommer og går og ved sengetid sover han på sofaen.

08. marts. Søndag. 4 grader, gråt og vinden er svag fra syd.
Det sorte spøgelse har vækket mig flere gange i nat når han vil ud eller ind selvom vinduet står åbent i badeværelset, så jeg er en anelse slatten til morgen.
Har aftalt med Kenny at han kører til Slagelse i formiddag og så kommer jeg derop først på eftermiddagen.
Skal lige have styr på et par småting her til formiddag. Støvsuge lidt og vaske gulvene, nemlig.
Efter frokost ruller jeg mod Slagelse, hvor Kenny er hos Aase. Der har været fysioterapeut og middagen indtaget, så er det tid til soignering og Kenny og undertegnede sætter os udenfor på gangen hvor Bodil Bjerregård ankommer. Vi må dog vente en rum tid inden vi atter kan komme indenfor.   Kort efter ankommer Jane, som har være feriebarn hos familien Nielsen en gang i slutningen af fyrrene.
Aase har naturligvis vanskeligheder med at tale med flere ad gangen og bliver hurtig træt, så efter en stund småslumrer hun lidt og de besøgende forlader afdelingen og det gør Kenny også.
Så mens Aase slumrer ser jeg lidt tv og er ellers ikke til en dyt qua den noget mangelfulde søvn i nat. Da Aase skal spise til aften stikker jeg af omkring ved 17:30 tiden.
Sorte venter som sædvanlig da jeg når Figenvej og han får aftensmad og det gør jeg også. Den sorte hævner lister så atter ud og jeg lister ind foran fladskærmen og finder en film fra Netflix.
Sorte møder op da jeg er på vej til køjs og han får så lidt natmad.

Lidt statistik omkring vejret på Figenvej.

ÅrstalUde temp.Regn i mm.Vindstyrke km/tVindretningLufttryk
202010,915,53,5S990,6
20199,14,27,9S981,0
2018-0,60,77,9SSØ995,0
20172,610,57,91001,5
20163,044,48,4VSV995,3
20151,112,03,4984,5
20144,48,810,3ØNØ993,2
2013Ej måltEj måltEj måltEj måltEj målt
Gsn.4,413,77,0XXX991,6

Tabellen sammenligner vejrdata fra i år med samme uge i de foregående år. Normalt målt om mandagen. Vejrdata