16. marts. Mandag. 7 grader, lidt gråt med en byge eller to, vinden er svag fra sydvest.
Vækkes klokken 4 da katten vil ud. Slumrer videre og han vender tilbage ved 8tiden.
Kabalerne er lagt og så er der morgenmad.
Har lidt vanskeligt ved at komme op i omdrejninger i dag, men når dog at komme ud af døren omkring klokken halv ti. Er hos Aase ca. 45 minutter senere og hun sidder oppe i stolen, men virker lidt mere træt end i går og forgårs. Vi ser lidt tv ind imellem Aase blunder og så er vi nået frem til frokost hvor Julie er behjælpelig med både mad, medicin samt toiletbesøg. Julie er vel noget af det mest passionerede sundhedspersonale jeg endnu har mødt. Hun skal have stor ros.! Ikke at forklejne noget af det andet personale, altså.
Jeg holder skansen til klokken godt 16, hvor aftenholdet overtager personlig pleje samt mad og medicin og jeg ruller ned til Kenny på min vej hjemad, hvor snupper et halvt glas Barolo rødvin.
Kenny vil senere på aftenen bevæge sig i Netto for at købe lidt til at supplere beholdningerne med.
Taler med Pia, hvilket for øvrigt næsten sker dagligt, om Aases situation, hvor en urinvejsinfektion gør knuder.
Pernille har lovet at se på sagen.
Ser lidt film fra Netflix og ’snakker’ lidt med Sorte. Han kommer ind og overnatter.

17. marts. Tirsdag. 6 grader, gråt og vinden er let fra sydvest.
Katten vil ud ved halvseks tiden og jeg er vågen og er i gang med kabalerne. Står lidt tidligere op i dag, således at jeg måske kan nå at tale med Sebastian om træningen, når jeg kommer til Slagelse,.
Får talt med Sebastian, som har klargjort et skriv omkring den videre behandling foretaget af fysioterapeuter.
Aase skal til Marskgården i Næstved får jeg at vide og det vil ske i eftermiddag mellem klokken 13 og 16.
Har lidt vanskeligheder med at forstå den disposition, da Aase er noget træt og har forstoppelse og stigende infektionstal og stadig ikke an tisse uden hjælp. Dispositionen forsøges forklaret med den stigen trussel om Corona virussens udbredelse. Hvorom alting er køres Aase til Marskgården og jeg kommer og afleverer noget tøj, da man selv skal medbringe tøj og toiletartikler. Besøg kan der ikke være tale om.!
Forlader ’fængslet’ og må æde mine frustrationer. Hverken Kenny eller jeg mener at Marskgården kan overkomme at passe Aase forsvarligt med de skader hun har. Ruller forbi Hvedevænget og sludrer lidt med Kenny. Glemmer at få mine varer med hjem. Runder lige Aldi på vejen hjem for at købe lidt mad til katten og mig. Katten fodres og vi får en lille snak ved hjemkomsten.
Ser og hører Mette F og en del andre ’eksperter’ fortælle om nye tiltag i kampen mod Corona.  
Ser også lidt Barnaby og beslutter at vente med at ringe til Marskgården til i morgen.
Katten overnatter.

18. marts. Onsdag. 6 grader, gråt og vinden er let fra sydøst.
Katten vil ud ved halvsekstiden og det passer mig fint for jeg er vågen og lægger kabalerne.
Ringer til Marskgården ved halvnitiden og får at vide at der er en del aktivitet på Aases stue. Hvis jeg vil ringe ved 10tiden ved man lidt mere om Aases situation. Da jeg ringer får jeg at vide at Falck er ved at rulle mod Slagelse med Aase pga. feber og vejrtrækningsproblemer.
Kontakter Slagelse omkring middagstid og taler med Bente som fortæller at Aase er på stue 25 og har været til røntgen, men kan ikke fortælle og hvorfor hun har fået taget billeder. Hun beder mig ringe igen klokken 14. Jeg kan forestille mig at hun så nok gået hjem, undskyld.
Jah, klokken er 14, men intet nyt under solen, ring igen efter klokken 17.
Ruller en tur til Kenny og henter lidt varer samt drikker et glas rosévin og spiser et par peanuts. Inden jeg returnerer til Figenvej. Synes sgu ikke at jeg har det rigtig godt lige i øjeblikket.
Ringer til Slagelse sygehus ved 17tiden og får at vide af en sekretær Mette, at en læge vil ringe til mig, snarest.
Inden da når Pernille at ringe og fortæller at Aase ikke er testet positiv for Corona, men har en svær lungebetændelse samt en urinvejsinfektion.
Ved 18.30tiden ringer lægen Mona og fortæller at Aase kan kontaktes ganske kort og hun har fået suget væske fra lungerne og er i intravenøs antibiotika behandling. Slagelse vil kontakte mig i løbet af aftenen for at informere om Aase er smittet med Corona.
Sætter mig og ser lidt tv, men får aldrig den lovede opringning. Sorte overnatter.

19. marts. Torsdag. 6 grader, lidt sol og vinden er let fra nordvest.
Vågner ved 5tiden og lægger kabaler og spekulerer over hvad dagen kan bringe af positive nyheder.
Forsøger at ringe til Slagelse sygehus, men kan ikke komme igennem før efter en halvtime. Får at vide at Aase er flyttet til lungemedicinsk afdeling og jeg skal ringe til afdelingen. Får kontakt, men kan IKKE få en sygeplejerske i tale før efter klokken 10. Er efterhånden ved at være noget frustreret / hidsig. ☹
Ringer til patientvejledningen og taler med Lotte, som efter bedste overbevisning ikke er til megen hjælp, men meget professionelt forstående. Kodeordet er hele tiden Corona og alt andet fejes ind under gulvtæppet.
Så lykkedes det mig at komme igennem til lungemedicinsk afdeling og får en snak med Krisbrun, som er læge og hun har ikke tilset Aase i dag, men læser op af journalen, lidt for dårlig og forældet info. På nuværende tidspunkt har man ikke fundet årsagen til Aases lungebetændelse og behandler hende bredspektret.
Har set Aases infektionstal på sundhedsplatformen og de stiger for hver dag. Taler med Pernille som nævner at det ikke er usædvanligt når man er i begyndelsen af et behandlingsforløb.
Har også talt med Pia og Bodil B. L.
Synes jeg trækker lidt vel rigeligt på mine reserver lige pt. og synes ’det hele’ stikker af. Det er rent øv.
Undersøger hvilken type lysstofrør Kenny og jeg bruger under køkkenskabene og tror jeg finder de rigtige, men man kan sgu aldrig vide. Nu er de bestilt, så må vi vente spændt.
Aftensmaden står på veganerburger og Sorte kommer og får lidt kyllingefilet inden han går udenfor.
Ser den deprimerende TV Avis og forsætter så til Netflix, hvor jeg ser en film færdig. Ind imellem forsøger jeg at kontakte Slagelses sygehus lungeafdeling, men enten er telefonen optaget eller der er ikke nogen der tager den. Da det endelig lykkes at komme igennem, kan / vil personen jeg taler med ikke give en status på Aases tilstand. Jeg bliver henvist til i morgen omkring ti tiden. Jeg vil ikke skrive hvad jeg mener om personen jeg talte med eller Slagelse sygehus. Men det lader sig ikke gengive i en børnebog.

20. marts. Fredag. 4 grader, lidt gråt og en sol der forsøger at kaste lidt stråler over dagen. Vinden er svag fra nordvest.
Desværre føler jeg mig også svag i dag, men må jo forsøge at komme op i omdrejninger.
Ringer og brokker mig over en alt for stor regning fra Ørsted / Lysgas for et printkort der blev skiftet for et par måneder siden. De to piger jeg har talt med henviser mig til chefen for Lygas, han ringer tilbage. Gu gjorde han ej.
Så har jeg talt med Pia om Aases situation.
Har forsøgt at bestille varer fra Sct. Jørgens Apotek, det er jeg spændt på om de kan finde ud af, for nogle år siden kunne de i hvert fald ikke.
Så er der ankommet en lysliste fra Harald Nyborg til en pakkeboks, mon jeg kan finde ud af at hente varen på den måde? vi får se.
Katten er gået ud mens jeg talte med Pia.
Nå, det kunne Sct. Jørgens apotek IKKE finde ud af, så jeg kommer til at køre på apoteket og købe varerne som sædvanligt. Men det bliver tidligst i morgen.
Badetid og bagefter, ca. kl. 10:50, ringer jeg til Slagelse og får som så ofte før en lidt mangelfuld status på Aase, efter at Heidi har stillet mig om til den forkerte sygeplejerske, men hun fandt dog sygeplejersken Mette, som er tilknyttet Aases stue og jeg får at vide at hun er nogenlunde klar i hovedet og ved hvor hun er. Ring igen klokken 14, så ved vi mere. Shit.
Kenny er kommet på visit, så vi kan spille lidt kort og drikke et enkelt glas rødvin. Vi Ringer til Slagelse og kommer til at tale med Rikke som er venlig og forstandig og vi får en positiv information omkring Aases situation. Det går bedre, hun er mere med, men hallucinationer forekommer stadig.
Vi aftaler med Rikke at hun skal gå ned til Aase og ringe op på Aases mobil så vi kan få en snak, således at vi selv kan bedømme Aases tilstand.
Vi får en længere snak via mobilen og Aase og vi kan for det meste foretage en rimelig samtale. Aase mangler sin tandprotese som ligger på Marskgården og mens Kenny ringer til Rikke, henter jeg protesen og Kenny har så fået instrukser om hvordan vi skal aflevere godset på Slagelse, så vi får lige en retur til Slagelse. Der er hermetisk lukket for besøgende på sygehuset.
Hjemme igen og vi sætter os og snupper et glas rødvin mens vi spiller lidt kort inden Kenny returnerer til Hvedevænget, han er selvkørende i dag.
Forsøger at se tv-avisen, men rødvinen har en lidt afslappende virkning, så det er ikke det hele der kommer med. Samme scenarie udspiller sig da jeg vil se Barnaby.
Fodrer katten og går i seng og det gør Sorte også.

21. marts. Lørdag. 1 grads varme, eller hvad man nu vil kalde det, solen skinner fra en skyfri himmel og vinden er svag fra nordøst, fra den retning kommer der normalt ikke meget varme.
Morgenmaden indtages sammen med Sorte og han sætter sig i vinduet i badeværelset og holder vagt. Jeg forventer snarest at rulle mod apoteket. Står i en lidt spredt kø foran døren til apoteket i 10 minutter inden der åbnes. Køber mine varer men ingen håndsprit. Så må jeg fremstille min egen. Har masser af snaps på lager. 😊
Fodrer Sorte som lægger sig og sover, mens jeg gør mig selv og cykeltræneren klar til en tur for første gang siden den 15. februar. Ruller 11 km på 34 minutter og med 64 højdemeter. Ikke voldsomt imponerende, men starter i det små, så man ikke ender ude i hegnet med nedsat modstandskraft. 😊 Lød det ikke meget godt.?
Aftaler med Kenny bagefter, at vi ruller en tur til Figenvej og forsøger at komme i kontakt med Aase.
Da jeg når Kenny taler han i telefon med Aase og vi får en god snak. 😊
Kenny har handlet lidt i Kvickly i går aftes også til mig, det er godt han klarer den side af situationen.
Vi ruller til Figenvej og ringer til afdelingen hvor Aase befinder sig. Den unge dame fortæller lidt om hvad der er skrevet i journalen, men har tydeligvis ikke forstået hvor hårdt ramt Aase er på bevægelsesapparatet.
Udover skader har Aase nu også periodevis fået hjerteflimmer som formodentlig skyldes infektionen.
Aase ringer igen til os og fortæller lidt nyt om hvordan hun har det. Det er godt at tale med hende.
Kenny og jeg spiller lidt kort mens vi drikke kaffe og spiser gulerodskage.
Ruller Kenny til Hvedevænget og kører tilbage til Sorte. Han får lidt at spise og jeg koger pasta og steger en veganer steak til mig selv.
Jeg forsøger at se lidt film fra Netflix, men det kniber gevaldigt. Aase ringer og siger godnat.

22. marts. Søndag. 2 grader, solen skinner fra den blå himmel og den svage vind kommer fra nordøst. Har sovet rædsomt dårligt, men det skyldes ikke katten, men formodentlig tankemylder.
Lægger kabaler og læser de værste nyheder fra den store Verden.
Kontrollerer ugens regnskab og stiger så på cykeltræneren i forhåbning om at det vil medvirke til at tankemylderet forsvinder, om ikke andet, for en stund.
Ruller 19 km på 57 minutter og højdemeterne svinger sig op til hele 217.
Kenny kommer rullende på cyklen og vi ringer til Aase ved hjælp af Rikke som har vagt.
Aase er lidt nede, men vi får snakket en hel del og hun får det bedre. Vi aftaler at vi ringer igen til aften.
Kenny og jeg spiller lidt trivial pursuit, drikker kaffe og sidst på dagen ruller han atter til Hvedevænget:
Min aftensmad består af forloren skildpadde og et par glas rødvin.
Ringer til Aase først på aftenen og hun har det rimeligt og vi får en lang sludder inden hun skal sove.
Ser et eller andet i tv’et men har glemt hvad. Sorte overnatter.

Lidt statistik omkring vejret på Figenvej.

ÅrstalUde temp.Regn i mm.Vindstyrke km/tVindretningLufttryk
20207,714,14,5VSV1009,2
20193,752,210,8NV992,1
2018-3,926,80,0ØNØ1016,4
20176,926,84,7VSV999,1
20167,50,76,1VNV1003,1
20155,10,79,0ØNØ1028,2
20148,92,111,8VNV1000,1
2013Ej måltEj måltEj måltEj måltEj målt
Gsn.5,117,66,7XXX1006,9

Tabellen sammenligner vejrdata fra i år med samme uge i de foregående år. Normalt målt om mandagen. Vejrdata