30. marts. Mandag. 2 grader, nogen sol og en let vind fra nordvest.
Har atter sovet elendigt, men lægger et par kabaler og lukker katten ind ved 6tiden.
Står så op og ringer til Marskgården for at høre til Aases velbefindende. Det viser sig at ingen har bestilt transport til Slagelse i formiddag. Bøvhoveder. De finder imidlertid en ledig mindre bus beregnet til kørsel med lettere handicappede og en kvindelig chauffør, dem har jeg et noget anstrengt forhold til. Aase kommer rullende i kørestol med chaufførens hjælp og vi ruller mod Slagelse og når det inden for ’tidsgrænsen’ til ortopædkirurgisk afdeling.
Undervejs fortæller Aase mig at fysioterapien er lukket ned her i Corona tiderne. Idioti.
Vi kommer ind og taler med en ung læge som ser på Aases fod og han er ikke i tvivl, den skal re-opereres straks.
Atter blev et af mine mareridt til virkelighed. Vi må så efterlade Aase i Slagelses helvede og håber endnu engang på, at operationen går godt.
Nu er det bare at vente. Har talt med Kenny og vi er godt nok ved at tabe tålmodigheden med Slagelse Sygehus og drøfter nogle muligheder for at stille dem til ansvar for deres mange fejl. Taler med Pernille som vil vende tilbage.
Som om det ikke er nok med at de har sjusket med hendes fod første gang, får jeg at vide af Laura da jeg ringer ved 19:30 tiden, men at hun ikke er opereret endnu pga. af akutte indkomne skader, hvad fanden kalder de så så Aases fod.
Hvad i helvede ligner det at ha’ hende liggende uden vådt og tørt i 10 timer uden at vide hvornår hun bliver behandlet. Slagelse Sygehus er ikke et sygehus men en anstalt hvor man åbenbart har ansat alle de personer i sundhedssektoren som ikke kan få job andre steder. Er måske ved at være en anelse vred.!
Ser en Sci-Fi film til 2 stjerner ud af 5 mulige. Så ringer Laura ved 22tiden og fortæller at Aase er kørt til operation for kort tid siden.
Katten går ud og jeg i seng.

31. marts. Tirsdag. -1 grad, sol og en svag vind fra nordvest.
Er vågen talrige gange i løbet af natten og katten vil ud og ind jævnligt, men da jeg for det meste er vågen alligevel er han ikke til den store gene.
Kabalerne er klaret da Aase ringer med lidt hjælp fra personalet. Hun har de efter omstændighederne rimeligt og virker stort set frisk, men forståeligt nok lidt træt. Jeg forsøger engang efter frokost at få styr på hvad der så skal foregå i den nærmeste fremtid. Ringer og orienterer Kenny. Sorte får lidt spiseligt og forlader huset via vinduet i badeværelset.
Beslutter at stige på cykeltræneren for at få klaret hovedet, bare lidt i det mindste. Ruller en tur på 19 km og bruger 55 minutter og stiger 217 højdemeter.
Ringer til Aases afdeling og får kontakt til sygeplejersken Anna som fortæller hun har haft Aase i bad og klippet hendes negle samt hjulpet hende med at ringe til mig og hun vil forsøge at finde en oplader som kan oplade Aases telefon. Meget venlig og dedikeret synes jeg hun er.
Aase ringer hen på eftermiddagen og fortæller hun har været til røntgen og forventer at der kommer nyt i morgen engang. Godt at høre fra hende og Aase virker rimelig frisk.
Efter aftensmaden, som ikke er noget at skrive om, går jeg over til Bonderøven og bagefter Barnaby, men trætheden får bugt med mig op til flere gange undervejs, så en samlet handling er det småt med. Sorte kommer og får natmad og går så udenfor da jeg går i seng.

01. april. Onsdag. 4 grader, gråt med lidt regn og vinden er frisk fra sydvest.
Klokken er 3, da katten banker på vinduet og han kommer ind og spiser lidt og vil så ud igen. Drønnert. Ved 6tiden banker han atter på, men da er jeg vågen. Han lægger sig på sofaen.
Jeg lægger kabaler og står så op for at foretage onsdagens INR prøve, som var helt normal.
Aase ringer med hjælp fra Anna, som har fundet en oplader til Aases mobil, Aase og jeg får en sludder og er lidt spændte på hvad røntgen billederne viser. Vi aftaler at ringe sammen når vi ved noget mere.
Så ringer Mark fra Næstved Politi og vil høre lidt om hvor Aase befinder sig i Verden og hendes tilstand, da han gerne vil tale med hende omkring ulykken. Jeg oplyser ham om Aases placering lige pt. men gør ham opmærksom på at hun kan være lidt konfus ind imellem. Det kender han til, da hans far for ganske nylig har haft en hjerneblødning. Bagefter har jeg min tvivl om det var det rigtige at gøre.
Opdaterer ’jyderne’ omkring Aases situation, og nu kan jeg fandeme ikke kapere mere sygdom og skriveri om samme lige for nærværende, så jeg går i bad.
Vi, Kenny og jeg, har overvejelser omkring at søge aktindsigt i Aases påkørsel og forbereder et skriv. Vi har også overvejelser omkring en klage over Slagelse Sygehus’ noget mangelfulde behandling af Aase på dagen hvor hun blev kørt ned og for den sags skyld også efterfølgende.
Vi lader lige disse tiltag summe lidt. Men det er voldsomt generende ikke at kunne foretage sig en skid for at hjælpe Aase ud af den noget låste situation hun er i.
Lene ringer om eftermiddagen og kommer med det eneste rigtige råd, tag kontakt til advokaten og lad hende klare de førnævnte problemstillinger. Det er et råd jeg vælger at følge, for naturligvis har hun ret, men hovedet er overfyldt lige pt. så den tanke var sgu ikke faldet mig ind. Bravo Lene, du har et knus til gode. 😊
Taler lidt med Kenny omkring noget Netflix samt Aases situation i almindelighed.
Sorte kommer og går, men synes dog tilfreds for det meste.
Ser et par afsnit af en serie fra Netflix om cykelholdet Movistar. Forsøger også med et par film, men hovedet er sgu ikke rigtigt med, så jeg finder sengen. Katten er ikke mødt op til natten.

02. april. Torsdag. 5 grader, lidt gråt og vinden er frisk fra sydlige retninger.
Sover minsandten helt klokken halv seks og lægger så kabalerne, mens jeg tænker lidt over hvad jeg skal sige til advokaten. Overvejer også at kontakte fysioterapeuten Sebastian for et par gode råd. Ved dog ikke om han kan / vil / må foretage sig noget, nu hvor Aase er uden for hans sædvanlige regi.
Ringer til advokaten og for at gøre en lang historie kort, var hendes klare budskab, lad være med at foretage jer noget som helst omkring Aases situation, det tager vi/advokaten sig af efterhånden som tiden går. Blander vi os nu kan det skade sagen / sagerne på længere sigt. Budskab modtaget.!
Ringer til Kenny og orienterer ham om dagens budskab.!  Ringer også til Pia og orienterer hende. Vi aftaler at hun kontakter Pernille, således hun ikke foretager sig noget i forbindelse med Aase lige pt.
Ringer til Lene, tror jeg lider af telefonitis, og siger tak for årets indtil nu bedste råd. Vi får lige en snak om hendes nabos datters noget ulidelige oplevelse med sundhedsvæsenet, samt runder lige verdenssituationen i dagens Danmark.
Ringer så bagefter til Slagelse Sygehus for at få kontakt med fysioterapeuten Sebastian. Han er imidlertid på aftenholdet og møder først senere. Der er lagt en besked til ham om at kontakte mig.
Nu mangler jeg bare at kontakte Aase, men vil vente til der har været stuegang.
Tror det er tid til et bad og hen på eftermiddagen en tur til Kenny.
Henrik kommer og låner traileren og Helle er med og medbringer en goodiebag, som vi nok kan hygge os med. 🙂
Ringer til Slagelse og får en snak med sygeplejersken Pernille, som informerer mig om hvordan det står til med Aase. Generelt rimelig godt, men de glemmer stadig at træne med hende. Det irriterer mig grænseløst at de ikke er deres ansvar bevidst. Får en snak med Aase via mobilen og hun synes hun har der godt i øjeblikket. Vi aftaler at jeg ringer igen til aften.
Får også en snak med Kenny og vi aftaler at ses til en kop kaffe og et spil et eller andet.
Henter Kenny og vi snupper kaffen og en lille kage samt spiller noget trivial pursuit. Det er rimelig godt tidsfordriv. Efter nogle spil rulles junior til Hvedevænget og jeg ruller hjem og forventer at smage Kennys frikadeller til en gang pomme fritter. De var bestemt ganske udmærkede, de frikadeller. ! 😊
Ser et eller andet efter Corona TV-avisen og lidt senere snupper jeg et afsnit af Movistar dokumentaren.
Har visse vanskeligheder med at holde mig vågen og går i seng. Katten kommer og vil ind og bliver så lukket ud igen.

03. april. Fredag. 3 grader, solen skinner og vinden er frisk fra vest.
Katten vil ind på et tidspunkt i nat, husker ikke hvornår og slumrer videre. Overvejer at stå på cyklen i dag, altså indenfor. Det blev ved overvejelserne og jeg kastede mig over støvsugningen, delvist i hvert fald, i og med at jeg satte robotten i gang mens jeg var i bad. Senere sjaskede jeg lidt vand på gulvet og fik de værste pletter fjernet. Havde håbet på at høre fra Slagelse Sygehus, det var der en ung dame der lovede mig i går, men som så meget andet på det sygehus, fungerede det heller ikke.
Jeg ringer selv og får det at vide som jeg selv havde slået op på sundhedsplatformen. Gider ikke høre mere og beder om at Aase får hjælp til at tage telefonen når jeg ringer om lidt, det kunne der dog findes ud af.
Aase synes hun har det nogenlunde og hun er orienteret om at hun på mandag flyttes tilbage på Marskgården.
Jeg har endnu ikke forstået hvorfor Aase ikke er visiteret til CNN og efter endt samtale med Aase ringer jeg til CNN og får en kvinde af anden etnisk herkomst end dansk i røret og hun kan absolut ikke orientere mig om noget, for Aase er ikke i systemet. Det er det rene sludder for det ved jeg hun er, men nej hun kan ikke overbevises. Gimpe. Forsøger på mandag i stedet.
Desværre har Sebastian ikke reageret på min henvendelse, men det kan der jo være mange årsager til.!
Henter Kenny til en kop kaffe til et slag kort eller andet beslægtet tidsfordriv.
Den sorte mand sover længe og først ved 18tiden kommer han og får en bid mad og lister så ud.
Ser Corona tv-avisen og sporer en tiltagende panik over manglende værnemidler. Det burde jo være utopi at ansatte inden for sundhedssektoren ikke kan få de værnemidler der er brug for. Tror nogen har for mange på lager, husk nu at dele folkens. Får en kort snak med Aase, inden hendes mobil går tom for strøm.
Ser en film fra de licensbetalte kanaler og katten går ud til natten.

04. april. Lørdag. 4 grader, det er lidt gråt og vinden er let fra sydvest.
Har bestemt ikke sovet godt men katten har dog kun vækket mig en enkelt gang, så det har vist været tankemylderet der slog til igen.
Ringer til afdelingen hvor Aase er indlagt og beder dem om sætte Aases mobil til opladeren og giver dem pinkoden for at genstarte telefonen.
Synes jeg bør foretage mig et eller andet og forsøger med en tur på cykeltræneren og det bliver nærmest en katastrofe af en tur, programmet hakkede aht. og jeg havde en puls som ikke kunne gå ned under hundrede. Gik fuldstændig kold og nåede knapt 10 km på 31 minutter samt 109 højdemeter.
Bjarni ringer og fortæller at han ikke kan komme ind på computeren og vi aftaler at han kommer over med den, så kigger jeg lidt på den. Placerer Bjarni 2 meter fra hvor jeg sidder og går så i gang med at teste maskinen og minsandten om det ikke lykkedes at få gang i computeren igen. Det er jo ikke til at undvære en computer i disse for vort land så vanskelige tider.
Kenny kommer med øl og andre fornødenheder til en let frokost, blandt andre sponsoreret af Carina fra Skagen. Det var varer af høj kvalitet fra slagter Munck og det sætter vi virkelig pris på.
Kenny ringer til Slagelse og får sat lidt fut i pigerne hos mor, så vi kan få en kort snak.
Bagefter en spil trivial pursuit samt en kop kaffe.
Kenny kører til Hvedevænget sidst på eftermiddagen. Katten får lidt aftensmad.
Sætter mig og ser lidt Corona nyheder, senere vasker jeg op og fodrer katten igen inden jeg flader ud foran flimmerkassen. Katten går ud i natten.

05. april. Søndag. 4 grader, nogen sol gennem tynde skyer og vinden er svag fra sydvest.
Vækkes ved 2tiden at en sort mand som vil ind og igen ved 4tiden da han vil ud. Skrækkelige pelsdyr.
Går i gang med morgenmaden og aflæser vores målere og opdager til min store skræk at vandet løbet et eller andet sted fra og toiletterne er det umiddelbart ikke. Detektiven må i gang.
Lykkes at få fat i Aase og vi får lige en kort snak, hun bliver hurtigt træt i øjeblikket, hvilket ikke er så gode tegn. Men hun er klar at tale med. Vi aftaler at jeg ringer i aften igen.
Erkender at jeg er tæt på at eksplodere pga. frustrationer over den situation som Aase er bragt i som følge af en hensynsløs bilist. Springer på cykeltræneren for at få taget dampen af. Ruller små 19 km på 53 minutter og med 217 højdemeter. Pulsen er tårnhøj, det er sikkert godt for hjerte flimmeren. 😊Aftaler med Kenny at vi drikker eftermiddagskaffe sammen. Det er lige hvad vi gør og så på terrassen i næsten læ med solen på.
Spiller lidt trivial pursuit og sludrer lidt om Aase situation. Ruller Kenny til Hvedevænget og kører hjem og fremstiller nogle pomme fritter og en veganer schnitzel som skyldes ned med et glas øl.
Sludrer også lidt med Helle via mobilen. Huset på Musvågevej skal rømmes da det er solgt.
Så ringer Aase med Annas hjælp og vi får en kort snak også med Anna, som forklarer at nogen har sendt Aase til røntgen for at få set på hendes venstre arm. Det var nok en misforståelse forklarer Anna, da lægen vist ikke havde læst journalen grundigt nok. Sygeplejersker af Annas kaliber er ikke hverdagskost, hun er bestemt i særklasse. Jeg har mødt tre personer i den tid Aase har været på Slagelse som jeg ubetinget ville overlade pasning og hjælp til Aase. Fysioterapeuten Sebastian, SOSU-hjælperen Julie og så sygeplejersken Anna. Sikke et team det ville være.
Forsøger atter at se et eller andet i tv’et men det vil ikke lykkes, så jeg må finde sovepladsen. Sorte er ude og viser sig ikke inden sengetid.

Lidt statistik omkring vejret på Figenvej.

ÅrstalUde temp.Regn i mm.Vindstyrke km/tVindretningLufttryk
20208,72,16,0V1022,9
20195,70,04,8ØNØ1008,8
201810,711,30,2SSØ1002,2
201711,80,711,1SSV1003,2
20165,310,66,81015,3
2015-1,136,74,01021,6
20149,51,45,5V1005,7
2013Ej måltEj måltEj måltEj måltEj målt
Gsn.7,29,05,5XXX1011,4

Tabellen sammenligner vejrdata fra i år med samme uge i de foregående år. Normalt målt om mandagen. Vejrdata