04. maj. Mandag. 9 grader, nogle halvmørke skyer futter over himlen fra nordvest, hvorfra den lette vind også kommer, mens solen titter sporadisk frem.
Så er det 75 år siden at Danmark blev fri for den tyske besættelse og det fejres så meget det nu kan lade sig gøre under vores nuværende besættelse af Coronaen.
Katten banker på ved et tiden tror jeg nok og vil ud ved sekstiden. Jeg lægger de sædvanlige kabaler og slumrer så lidt videre til ved halv ottetiden. Op og fremstille lidt morgenmad til mig og katten og jeg starter Robert så ’han’ kan støvsuge køkken og forstue.
Sorte vender tilbage fra en kort udflugt og synes viste han burde spise et eller andet, men kan ikke vælge mellem tun og kyllingefilet og går ud igen. Så kommer Malte sgu ind af vinduet i badeværelset og han gider heller ikke spise tun, men får noget andet fisk fra dåse samt lidt tørkost.
Så vil jeg ikke forstyrres mere knægte, for jeg er ved at vaske tøj og gulv etc.
Nå det troede jeg, først ringer Aase og vi får en længere snak om løst og fast, det er godt at høre fra hende og hun er frisk. Hun har været nede og træne begge benene og det med fuld støtte på dem begge. Nogen har minsandten også set og ’rusket’ lidt i den venstre arm, men de går altså noget rundt om den ’varme grød’. Nu må de se at få fingeren ud, for der er jo masser af følelse og liv i den, så det er ’bare’ den rigtige træning der skal til.
Får efterfølgende også en sludder med Kenny og hans projekt som også hjemsøger ham om natten. 😊
Snupper en minimal frokost og så er det i gang med rengøringen igen senior. Ja, ja, ska’ nok.
He, he, nå så kom Sorte og indtog pladsen i stuen efter et kort måltid, så nu kan jeg altså ikke støvsuge der, desværre. 😊
Stopper for i dag, tak misser, og går i bad.
Bagefter fodres fuglene og jeg sprøjter mod mælkebøtter i græsplænen.
Pomme fritter og en veganer schnitzel udgør det for aftensmåltidet.
Aase ringer og siger godnat. Det er jo ikke fordi jeg ikke vil ringe til Aase, men hun vil altså helst have at det er hende der ringer op, når hun har en pause mellem alle hendes aftaler.
Ser resterne af en actionfilm, som jeg har ’bidt’ over i tre for dog i det mindste at komme igennem den.
Så er det sengetid og katten er gået ud for nogen tid siden.

05. maj. Tirsdag. 8 grader, det har regnet, men ikke noget vejrstationen kan måle. Nu skinner solen og vinden er let fra nordvest.
Klokken er et og jeg vil ind siger katten, får lukket ham ind og falder så i søvn igen og sover sgu lige til klokken halv syv og er nu nærmest total bims, er jo ikke vant til at sove så meget.
Katten får morgenmad og går ud og ind et par gange, men er nu ude.
Gør klar til en tur på cykeltræneren og ruller 19 km på 54 minutter og med 217 højdemeter. Havde bestemt ikke diamanter i benene. Aase ringer undervejs og vi får en kort snak og hun har været til træning i dag og det var vist gået godt. Aase bemærker jo at jeg puster lidt vel rigeligt og jeg nævner så, at der er gang i cyklen.
Bade og vasketøj tid og bagefter ringer Bjarni omkring printeren som ikke kan printe og den havde jeg sgu da glemt alt om, undskyld Bjarni. Vi ser på det i morgen og Bjarni har købt et kabel, så vi ikke behøver at bruge den trådløs, hvilket muligvis er medvirkende til problemerne.
Henter Kenny og vi snupper som så ofte før, en kop kaffe og et par hjembragte småkager til. Spiller så Trivial Pursuit og efterhånden kender vi en del af spørgsmålene. Aase ringer og vi får lige en snak inden hun skal spise til aften. Kører Kenny til Hvedevænget og ruller så tilbage til Figenvej. Der gør jeg klar til en baconsteak af okseinderlår og den smager fortræffeligt sammen med pomme fritterne. En alkoholfri pilsner udgør drikkelsen.
Ser ’Bonderøven’ og bagefter Barnaby og Aase ringer for en kort bemærkning og siger godnat.
Katten får aftensmad og går ud. Jeg går ind til køjen.

06. maj. Onsdag. Nul grader, stod der på vejrstationen, solen skinner gennem tynde skyer og vinden er svag fra sydvest.
Jeg er vist også lidt svag, har mildes talt sovet elendigt. Katten vækkede mig ved 2tiden og jeg vågnede så ved 5tiden med tankemylder. Lægger kabalerne og forsøger at slumre en times tid mere, men nej, det vil ikke lykkes. Står så op og foretager min ugentlige INR-måling og den sidder lige i skabet.
Lukker katten ud og indtager den ydmyge morgenmad.
Redigerer lidt blogindlæg og så ringer elektrikeren og vil møde op omkring frokost for at se på elledningerne på gæstetoilettet. Har en aftale med Bjarni klokken 10, men det printerproblem må vi se at får klaret i en fart.
Nå, Bjarni aflyser så det løste sig selv.
Aase ringer og hun mangler nogle sko og nogle dimser til høreapparaterne. Jeg leverer dem i eftermiddag.
Elektrikeren møder op og går i gang med reparationen og efter et par timer er han færdig, så må vi se om det holder. Jeg samler tingene sammen til Aase og ruller til CNN og afleverer godset til Lisbeth.
Kenny sender nogle billeder fra hans udflugt til Knuthenborg Safari Park sammen med Liva og mormor, af blandt andet en tiger og tre fjotte næsehorn. For pokker, sådan en tiger er sgu stor.!
Slapper lige lidt, men så kommer der lidt energi tilbage og græsset får lidt bank. Græsopsamleren falder af undervejs og rammer mit skinneben, for satan det gjorder godt nok ondt. Nå pyt, det holder op.
Helle ringer og vi får lige udvekslet de sidste nyheder og men vi taler opdager jeg er hul på skinnebenet hvor blodet løber fra, sikke et svineri, ud på badeværelset og se lidt nærmere på skaden efter vi har talt færdig.
Har lige skrabet lidt hud af, så det må klippes helt af og så i gang med at rense det hele, mens blodet forsat løber og sætter et lige et stort plaster på. Hold da kæft hvor det sviner sådan noget blod. Da jeg jo tager blodfortyndende medicin kan sådan en skramme finde på at bløde længe.
Aftensmad til missen og mig, katten får kylling og jeg spiser en veganer bøf til pomme fritterne.
Kenny ringer og vi får en snak om dagen sammen med Liva og mormor og vi har faktisk aftalt at jeg tager med næste gang de skal til Knuthenborg.
Tror ikke at termostaten på gæstetoilettet har det helt godt, den slår fra og til hele tiden, det har den altså ikke gjort tidligere. Må have fat i elektrikeren i morgen.
Ser en film fra Netflix, men tror jeg har set den tidligere, stopper og går til køjs.

07. naj. Torsdag. 9 grader, let skydække hvor solen titter frem og vinden er let fra nordvest.
Katten vækker mig ved halvfemtiden og vil ind, sulten er han også og han går ind i kurven for at sove og jeg i min.
Lægger kabaler og slumrer så et par timer.
Står op ved 8tiden. Synes jeg er lidt træt generelt, har lidt hovedpine. Ringer til elektrikeren Casper og han kommer på mandag og ser lidt på termostaten.
Så ringer Aase og fortæller hun har det godt og har et større program foran sig. Blandt andet skal hun have sat noget hjerte overvågningsudstyr på de næste to døgn.
Efter en let frokost snupper jeg raketten og ruller en tur over til Bjarni for at teste hans printer.
Printere er ofte noget genstridige og den her er ingen undtagelse. Den vil gerne skrive ud fra Word etc. men ikke fra Internettet f.eks. E-boks. Men efter en stund hvor jeg sletter kopien af printeren under ’enheder og printere’ ser den ud til at fungere efter hensigten. Vi skifter lige blækpatronerne til nogle med blæk i og printer et par billeder. Alt ser ud til at virke nu. Mens jeg forsøgte at koncentrere mig om printeren, ringede, først elektrikeren, så Aase, dernæst Kenny og til sidst Lisbeth fra CNN. Jeg er glad for at nogen kontakter mig og laver aftaler med mere, men i dag var det næsten for meget, inden for godt en halv time. 😊
Opgaven er løst så hjem og slappe lidt inden jeg henter Lene på stationen. Kenny støder til og vi ruller en tur i Kvickly, hvor Lene henter en pakke. Så ruller vi til Figenvej hvor vi indtager hvedeknopper og hygger lidt inden Mette Frederiksen åbner op for sluserne, så vi kan gå ind i fase to i løbet af næste uge, tror jeg nok.
Får også en snak med Pia om Aase og hendes behandling lige pt. Der er begyndt at ske noget mere.
Kører Lene og Kenny til Kvickly, hvor de køber lidt ind til i morgen, hvor vi skal fejre Kenny fødselsdag, igen.
Jeg ruller til Figenvej og læsser gaven af og jeg har fået lov til at pakker den ind. 😊 Så nu gider jeg ikke skrive mere i dag.
Ser noget af filmen jeg startede på i går og lister så til køjs. Sorte er udenfor.

8. maj. Fredag. 10 grader, spredte skyer, lidt sol og vinden er let fra sydvest.
Vågner ved godt halv5 tiden og beder om godt vejr i anledning af det er Store Bededag.
Lægger kabalerne og sover lidt videre og gider ikke stå op. Ved i det hele taget ikke hvad jeg gider i dag.!  
Nå, går i gang med morgenmad og blogindlæg og så ringer Aase og vi får en god snak om hendes muligheder for at bevæge sig lidt rundt i kørestol i værelset.
Lukker Malte ind til en bid mad og så kommer Sorte og de går begge udenfor.
Sætter cykeltræneren i venteposition og står så på lidt senere og ruller 20 km på 54 minutter med 170 højdemeter.  Bad og tøjvask og så har jeg aftalt at hente Lene og Kenny til Figenvej så vi kan fejre lidt fødselsdag. Det er så hvad vi gør, med store osteburgere og pomme fritter samt et glas koldt alkoholfrit øl fra Carlsberg. Det øl smagte faktisk godt. Spiller lidt Trivial Pursuit og spiser hindbærkage med flødeskum på. Se det er ikke så ringe endda. Lene gør flere forgæves forsøg på at klippe Sortes pels, men han er ikke samarbejdsvillig. Håber sgu det lykkes en dag.
En mægtig hyggelig dag og vi får også talt med Aase og hører blandt andet at hun i eftermiddag selv har kørt fra hendes stue ned til kaffestuen i egen kørestol. Små fremskridt, men det går / ruller dog fremad. 😊
Kører Kenny og Lene til Hvedevænget og Aase ringer og ønsker godnat. Er så tilbage igen til Figenvej, hvor Sorte ligger på græsset og vogter.
Ser filmen ’ Miraklet på Hudsonfloden’ med Tom Hanks. Den sorte mand viser sig ikke mere i dag.

09. maj. Lørdag. 13 grader, noget sløret sol og vinden er vist svag fra sydvest.
Er vågen ved firetiden, men falder i søvn igen og vågner så ved sekstiden hvor jeg lukker Sorte ind til lidt morgenmad, hvorefter han lister ind i kurven for at sove. Jeg klarer dagens kabaler og småslumrer til omkring klokken otte.  Morgenmad og hvad så senior. Synes jeg nærmer mig noget der efterhånden kunne ligne kahyt feber, er vist nød til at skulle en tur væk fra Figenvej. Skal vist bare passe mig selv i dag.!
Hiver raketten frem og så går det via Fodby til Menstrup Bjerg, Bisserup Strand og Holsteinborg. Faktisk i en rædsom mængde trafik, ikke mindst biler, men også Mc’er, cyklende, gående var der overalt.
Men en fin tur var det og der kom så også et par billeder i kassen.

Redigerer lidt blogindlæg og et indlæg til Facebook med nogle billeder tilknyttet. Se selv.
Pasta og veganerbøf udgør aftensmaden og bagefter smutter jeg en tur i Aldi og køber lidt ind, synes jeg, men bonen sagde noget andet.
Ser aktion filmene færdig og starter på en ny med Bruce Willis, men synes den er lidt tung i gumpen.
Går til køjs efter at Sorte er gået ud.

10. maj. Søndag. 16 grader, tynde skyer, men også lidt sol og vinden er svag fra syd.
Vågnede vist omkring halv seks og lagde kabalerne inden jeg slumrede videre.
Sorte har været ude hele natten og ligger på måtten og vil ind til morgenmaden. Han spiser meget for tiden.
Efter et par runder i huset og et ultrakort smut udenfor går han ind og lægger sig i kurven.
Efter et kort kig på ugens regnskab gør jeg klar til en tur på cykeltræneren og får også en snak med Aase som jeg besøger i eftermiddag.
Henrik ringer under cyklingen, så jeg er ikke så meget talende, det er der ikke luft til. Spørger til Aase, skal forsøge at svare senere.
Ruller godt 24 km i London og omegn på 1 time og med 76 højdemeter. Har ikke gode ben for tiden. ☹
Efter badet og tøjvasken, ser jeg lidt på Næstved Fodkliniks hjemmeside, da Aase godt kunne tænke sig at få klippet negle med mere på tæerne. Det hører åbenbart ikke ind under sygehusets regi.?
Sådan en omgang koster i omegnen af 400 kr. som man naturligvis selv skal betale. Men pyt med det, det skal bare arrangeres af CNN’s personale, så vi skal nok have fat i Lisbeth igen, hende er der sgu noget drift i.
Gør mig klar til at besøge Aase og snupper raketten derud og parkerer uden at stille p-skiven..? 😊
Ringer på, men døren fungerer ikke, så jeg ringer endnu engang og så vil der komme nogen og åbne, men der kommer ingen, så tredje gang er lykkes gang, der kommer en og åbner.
Det er godt at se Aase, selvom hun har tabt sig en del. Hun mangler vist noget rigtig mad og nogen af livretterne. Vi får en snak om løst og fast og jeg har lovet at klippe hendes negle på fingrene og det lykkes dog også selvom jeg får klippet lidt i tommelfingeren også. Klodshans..
Jeg får hendes briller med hjem og så må jeg se om det er muligt at skaffe en erstatning brille, sådan lidt hurtigt. Aase fortæller at hun har været oppe ovenpå og cykle og det med begge ben og det gik helt godt.
Venstre arm er jo lidt slap, men hun kan dog trække den lidt hen mod sig selv. Så det kommer ganske langsomt.
Pomme fritter og en veganer schnitzel udgør det for aftenens måltid.
Pia skriver en SMS og vi udveksler lige lidt info ad den vej.
Så ringer Aase og siger godnat selvom det er lidt i god tid. Det er jo ikke altid belejligt for hende når hun skal i seng,.
Ser lidt om dyr i bymiljøet og bagefter ’Den Klassiske Musikquiz’ og så er der udsolgt og jeg går til køjs og når lige at fodre katten inden jeg falder om og han går atter udenfor.

Lidt statistik omkring vejret på Figenvej.

ÅrstalUde temp.Regn i mm.Vindstyrke km/tVindretningLufttryk
20207,11,45,5NNØ1003,1
201911,59,20,8NNØ1032,2
201813,75,63,2ØNØ1013,3
201710,717,60,0SSV1019,9
201612,50,70,0ØNØ1004,4
20151,926,12,7SSØ1018,6
20148,70,01,1VSV1013,3
201311,20,01,91019,1
Gsn.9,77,61,9XXX1015,5

Tabellen sammenligner vejrdata fra i år med samme uge i de foregående år. Normalt målt om mandagen. Vejrdata