18. maj. Mandag. 10 grader, gråt med lidt regn og vinden er let fra nord vest.
Vækkes ved fem tiden af Katten som banker på vinduet. Han får lidt tidlig morgenmad og synes så han vil slumre lidt på bademåtten inden han på et tidspunkt hopper ud af vinduet.
Jeg går til køjs igen og lægger kabalerne inden jeg snupper et god times tid mere på øjet.
Hej, husk lige et du slæbte dig igennem en gang morgengymnastik på en halv times tid. Stor dreng. 😊
Morgenmad og redigering af blogindlæg og så ringer Aase. Hun har ondt i en del af musklerne i venstre arm men får lidt medicin til at holde smerterne nede. Kan jo godt forstå at hun får ondt i musklerne når hun nu skal til at bruge dem, efter de har ’ligget’ stille i et par måneder. Hun har været i bad og venter nu på en ergoterapeut.
Jeg går også i bad og så ringer Aase igen og fortæller at ergoterapeuten har været der og foretaget et check af begge arme og der er ikke noget galt med knoglerne og så træner de venstre arm og Aase kan bevæge den en smule. Ergoterapeuten fortæller at der skal holdes et møde med dem som har valgt at få indsprøjtninger med Botox samt deres pårørende. Dato endnu ikke fastsat. Aase fortæller også at overlægen på afdelingen er gået på pension, så reelt mangler nu ’kaptajnen’, det må de sgu se at få styr på snarest.!
Rydder lidt op og redigerer lidt på blogindlæggene og ruller så en tur til Kenny og vi ruller mod Figenvej og får kaffen og et stykke kage samt et par spil Trivial Pursuit, som jeg tabte.
Kenny kigger indenfor hos Netto på vejen hjem og køber blandt andet is og pølser til undertegnede.
Så styrer jeg mod hjemmebasen og sætter nogle pomme fritter i ovnen samt en enkelt pølse.
Sorte slumrer under sofaen.
Ruller en tur i Aldi efter lidt nødvendigheder, og bagefter ser jeg ’Størst’ med Peter Ingemann. Ser resterne af en film med Brat Pitt, sikke noget, øh, bras.
Klokken 21:45 får jeg en sms fra murermesteren som fortæller han kommer i morgen mellem halv syv og otte. Han arbejder sent. Aase ringer og ønsker godnat. Katten er ude og jeg inde i min seng, nu.

19. maj. Tirsdag. 10 grader, gråt og vinden er let fra sydvest.
Jeg vågner eller måske vækkes af katten der banker på vinduet ved fem tiden og han får morgenmad og går så ind i sin kurv. Jeg lægger kabalerne og slumrer så en times tid mere. Er jo nød til at stå lidt tidligt op når der kommer håndværker.
Kenneth kommer lidt senere end beregnet og går i gang med at ’høvle’ de gamle fliser af og gøre klar til de nye, som vi endnu ikke har fundet ud af hvad skal være. De rødlige fliser kan ikke skaffes, men Kenneth og jeg ser lidt på dem vi har prøver på og beslutter at tage den sidste som jeg fandt, bare med en brun stribe i stedet for en blå.  Han henter fliserne i Næstved Flisecenter og er tilbage kort tid efter. Katten har forladt os for nogen tiden siden, med en klage over larmen.
Mesteren går til den og klokken halv tre er han færdig med at lægge fliserne og nu skal de tørre et par døgn og så fuges. Jeg reserverer lige et par fliser, 6 stk. for en sikkerheds skyld, inden han tager resten med retur til leverandøren.
Selvom Kenneth brugte værktøj hvor en støvsuger er tilsluttet, måtte jeg alligevel køre en tur med vores egen Dyson bagefter. Men synes bestemt han havde ops på ikke at grisse for meget!
Snupper lidt pasta med en bbq marineret kotelet og en hindbærfromage til dessert samt et enkelt glas rødvin.
Starter opvaskeren og vasker selv panden af og så vaskes gulvet. 😊 Jøsses hvor der sjaskes med vand.
Ser lidt tv-avis, men de siger sgu det samme hver dag. Åbne op, lukke op og andet tilsvarende vrøvl.
Katten kommer og vil snakke lidt og vi sidder lidt og hygger os indtil Anette ringer og hører hvordan det går med Aase og fortæller lidt om Peters udfordringer, som desværre til stadighed bliver flere. Øv, det er den forkerte vej.
Lidt senere ringer Aase og hun er sgu noget ked af det i dag og nærmest utrøstelig. Her sidder man så med alle talenterne og kan ikke gøre en skid. Jeg er tom for ord.

20. maj. Onsdag.  1 grads varme, uha, velkommen forår. Solen kigger frem mellem de halvstore vattotter og vinden er svag fra nordvest.
Har fandeme ikke sovet specielt godt i nat og vågnede ved tretiden og det var så det. Roterede i sengen et par timer og lagde så kabalerne. Stod lidt tidligt op fordi jeg havde til hensigt at køre i Bilka og i LIDL, men gad simpelthen ikke. Udførte nogle akrobatiske øvelser, for anden gang i denne uge, efter fysioterapeutens anvisninger. Det er godt nok 4 år siden jeg fik dem, men husker dem ganske godt. Håber sgu det hjælper på min ryg og ben.
Så ringer Aase og humøret er dog heldigvis bedre i dag om end ikke helt godt, men bedre. Hun har fået tapet sin venstre arm op, da den periodevis gør rædsomt ondt. Hendes træning må så koncentreres om benene og det vil hun jo så gerne. Cyklingen er noget hun sætter stor pris på.
Jeg ringer til Lisbeth og forhører mig om besøgsordningen kan komme til at omfatte to gange om ugen. Tror ikke mindst Aase vil have udbytte af lidt oftere besøg og jeg for den sags skyld også.
Skriver lidt på blogindlægget og så startes plæneklipperen, hvilket var tiltrængt og efter badet kommer Kenny på en kort visit inden han skal tilbage og møde Lene som har taget toget herned.
Sætter mig udenfor med et glas hvidvin og ser lidt på himlen, hvor det afsløres af kondensstriberne, at ikke alle flyselskaber holder deres fly på jorden. Sorte kommer ud og holder mig med selskab og jeg ser duerne samle frøene op fra græsplænen. Jeg har efter plæneklipningen fodret alle de sædvanlige steder. Men nu har jeg ikke flere foderkugler, de store krager og skaderne er slemme til at hakke dem i stykker på rekordtid.
Snupper en håndmad til aften og så ringer Aase og fortæller hun har fået kartofler og persillesovs samt rødspættefileter og pandekager til aftensmad. Det var såmænd ikke en helt ringe menu. Vi får en lille snak og aftaler at sige godnat når Aase skal i seng.
Bliver siddende udenfor så længe solen kan ramme mig og går så ind da Aase ringer og siger godnat.
Forsøger at finde en film jeg gider se fra Netflix og kasserer et par stykker inden jeg går i gang med den tredje.
Hvidvinen har vist en vis indflydelse på min evne til at holde mig vågen og opgiver filmen og går til køjs. Sorte er gået ud for længst.

21. maj. Torsdag og Kr. Himmelfartsdag. 10 grader, lidt gråt og vinden er svag fra sydøst.
Vågner ved halvtre tiden og har det varmt, hvidvinen har vist en vis indflydelse også i den forbindelse. Står op og bæller vand, så kommer katten og banker på og vil gerne have lidt natmad. Hans pels på ryggen ser forfærdelig ud og mens han spiser får jeg klippet en par store totter af. Det var han absolut ikke helt tilfreds med og jeg må opgive at klippe mere. Vi går til hvert sit sovested og slumrer videre. Det kneb dog lidt for mig.  
Vågner ved halvsyvtiden og lægger kabalerne.
Aase ringer og vil gerne have lidt at sit tøj til at skifte med sygehustøjet. Pakker bukser og t-shirt, samt en krydsordsbog og nogle bøger med figurer der skal farvelægges. Pakker også farveblyanter samt en blyantspidser. Dasker vist lidt rundt om mig selv og lægger mig og læser efter badet. Let frokost og så læser jeg igen. Ved to tiden gøres klar til at besøge Aase. Pakker de ting vi aftalte i klare plastikposer og ruller mod CNN. Der er masser af p-pladser på en helligdag og jeg ringer på klokken og bliver lukket indenfor.
Går direkte til Aases stue, det skal man ifølge Corona reglementet. Aase er oppe og vi orienterer lige hinanden om de sidste nye indtryk. Hun er glad for især for krydsords bladet. Jeg ser billederne af hende venstre fod, hvor der stadig er sår på, men de bliver heldigvis pænere for hver gang jeg ser dem. Ser også at hun har haft fodterapeut, bestilt udefra, det var vist fodterapeut man skulle have været kan jeg se på regningen.
Vi forsøger også lidt med iPaden, men Aase er ikke så glad for den, hun vil hellere have en computer.
Aase bestiller kaffe og Lisbeth kommer med den. Hun har været væltet med cyklen og har forstuvet fuckfingeren som er dobbelt så tyk som de andre. Den er lidt i vejen når hun skal foretaget sig noget, men det går nok en dag mere, hun have en uges ferie fra i morgen til fyraften. En time går hurtigt og så kommer der en ansat som skriver på tavlen hvad der skal foregå i morgen. Først et bad, så ergoterapi og om eftermiddagen står den på fysioterapi. Så er Aase vist også godt brugt.
Jeg lister ad sted med snavsetøjet og ruller til Figenvejs vaskeri. Aftensmaden er i dag pommes fritter og to pølser. Kvicklys pølser er altså ikke så gode som Remas. Spiser udenfor til en forandring. Isdesserten snuppes første senere mens jeg ser ’Spise med Price’ i Storbritannien. Aase ringer og siger godnat, hun havde også set udsendelsen med Pricerne og synes kun om menuen fish and chips. Der er vi helt enige.
Ser og lidt af en actionfilm, men bider den over og går til køjs. Katten er ude.

22. maj. Fredag. 10 grader, nogen sol, og den lette vind er i nordøst.
Er vågen ved firetiden, men småslumrer lidt til ved sekstiden hvor kabalerne lægges. Så går jeg i gang med dagens øvelser og det gør sgu ondt i ryg og ben, men the show must go on. En halv time senere er jeg færdig, på flere måder. Så kommer Sorte og får morgenmad og går igen, men denne gang fik jeg sgu lov til at klippe den store strittende tot hår af. Efterhånden begynder det at se fornuftigt ud, Lene som kommer i eftermiddag kan måske få lov til at klippe de næste par totter hår af.
Mens jeg skriver på blogindlægget kommer der en stor skade ind af døren og hugger noget kattemad som står i bryggerset. De er sgu ikke så lidt frække.
Går over og taler med Peter som er ved at slå græs, men så ringer Aase og vi får lige en snak om hvad hendes dag skal indeholde. Vender tilbage til Peter og vi vender lige et par sygdoms historier, altså hans og Aases.
Efter det ellers gik den rigtige vej med Peters behandling, faldt det bare helt ud af rammen og han er nu på eksperimental medicin, sammen med 105 andre personer. Så nu må han vente til den 3. juni med at få respons på det tiltag.
Jeg ringer til CNN og spørger Lisbeth om Aase ikke kan komme lidt udenfor når jeg besøger hende, det vil hun undersøge og vende tilbage.
Så ringer Lene og nævner at hun har været i LIDL for at handle lidt til et ydmygt grillparty, så må jeg lige i gang med at rense Smokey Joe. Men vejret er ellers på vej til at blive mere ustabilt. Nå, vi får se.
Øv, temperaturen faldt 5 grader i løbet af ca. tre timer, solen forsvandt og pelikanen lettede.
Hentede kokkeparret på Hvedevænget og vi rullede til Figenvej.
Vi drak så kaffen og spillede besserwisser og dagens sejrherre i to spil hed Kenny. Kenny tændte grillen og grillede de marinerede nakkekoteletter, men vi spiste dem inde, sammen med flute og kold kartoffelsalat samt et glas koldt rosevin fra Californien. Fin menu som smagte ganske fortræffeligt. Til dessert var der så Stracciatella is. Fremragende is.  Du må gerne handle ind en anden Lene. 😊   
Kører ’børnene’ til Hvedevænget og returnerer til Figenvej, hvor jeg forventer at se Barnaby. Snupper et lille glas hvidvin og sætter mig og venter lidt på krimien. Når at se starten og vågnede så en times tid senere. Fik ikke engang drukket vinen og gik så til køjs. Katten er udenfor selvom det har regnet.

23. maj. Lørdag. 11 grader, gråt, men stille vejr.
Vækkes ved firetiden da katten banker kraftigt på vinduet og da det står på klem kan jeg høre ham miave.
Det sorte herre lukkes ind og får tidlig morgenmad og går så ind i kurven. Jeg lister i seng igen og slumrer til klokken syv. Forsøger at lægge kabalerne, men tabletten vil ikke fungere, heller ikke i dag, det er noget billigt bras. Står op og går så i bad og tager så tøj på til en tur i Bilka for at købe kattemad med mere. Kører så til Figenvej via LIDL og dagens indkøb er klaret. Møder Sorte ved hjemkomsten, han vandrer rundt oppe på hustaget. Slubbert, kan du så komme ned.
Er ved at gøre morgenmaden parat, da Aase ringer. Hun virker frisk og er vist godt tilfreds med at der ikke er det store program på dagsplanen, som normalt er skrevet på et whiteboard. Den er helt hvid siger hun. Tror også hun har behov for et pusterum. Vi aftaler at snakkes ved i eftermiddag.
Noget af det værste ved at skrive blogindlæg er jo, at jeg ikke altid kan huske hvad jeg foretog mig i går, når jeg vil skrive lidt. Fodrede katten, jo det er altid et punkt, men hvad ellers senior. Talte med Aase et par gange om nogle småting hun gerne vil have, samt lidt penge, fordi der skal holdes en mindre fest på onsdag for en af patienterne, det er ham der ofte bager kage, som udskrives.
Slumrer lidt om eftermiddagen og bagefter forsøger jeg at benytte mig af et tilbud om gratis Apple-TV ved at sætte det op via computeren. Jeg kan dog ikke få det til at virke, må have Kenny på banen på et tidspunkt.
Steger og braser lidt aftensmad, som i dag består af en kalvekotelet og pomme fritter. Ser Corona tv-avisen, men det jo bare bla, bla, bla, om hvor dårlig kvinden i huset har det fordi hun ikke har set onkel Teodor i 14 dage.
Falder over en film med Bruce Willis fra TV3, men går hurtig kold i den, da der er reklamer ca. hvert 10 minut.
Godnat missemand, som nu går ud, vi ses i morgen.

24. maj. Søndag. 11 grader, gråt med lidt regn og vinden er let fra sydvest.
Vågner ved fem tiden, da katten banker på vinduet. Han får lidt morgenmad og lægger sig så på måtten i badeværelset. Det er godt med sådan et varmetæppe.
Livas mor Anja har fødselsdag, så herfra udsendes et tillykke med dagen.
Ordner lidt regnskab og registrerer forbrug af forskellig art.
Katten ligger stadig på badeværelset da jeg går i bad, men så bliver det alligevel for meget og han lister ind i stuen. Jeg samler lidt sammen til at tage med til Aase. Marcipanbrød og Coca Cola blandt andet.
Rulle mod CNN og er derude lidt i klokken 15 og vi hygger os med det medbragte og ser lidt på Aases skader som langsomt bliver mindre, den ’dovne’ arm kan godt bruges ganske lidt og benet i samme side er noget mere bevægeligt, med den rette og konsekvente træning bør det lykkes at få Aase på fødderne igen.
Det med det konsekvente savner jeg nu lidt i forbindelse med træningen, ligeledes holder de ikke hvad de lover, nemlig at der trænes HVER dag. Måske er det fordi overlægen gik af for tre uger siden og øjensynlig er der ikke fundet en ny. Et skib uden kaptajn, vil uvægerligt flakke rundt i forskellige retninger, hvis der ikke er nogen til at fastlægge kursen.!
Vi har dog en god eftermiddag og jeg ruller hjem til katten og aftensmaden. Gider altså ikke fortælle hvad der er i dag, men det ligner til forveksling gårsdagens menu. Katten kommer og får aftensmaden.
Bagefter ruller jeg en tur i Aldi og handler lidt fornødenheder.  Aase ringer og siger godnat og fortæller at Bodils mor Johanne, er faldet og hun har slået hovedet. Hun fylder også snart 102, så kan man vist godt være lidt usikker på benene. Hun bor dog stadig hjemme.

Lidt statistik omkring vejret på Figenvej.

ÅrstalUde temp.Regn i mm.Vindstyrke km/tVindretningLufttryk
202011,92,13,5SV1012,5
201916,37,83,2Ø1002,9
201815,20,03,9NNØ1021,1
201715,111,30,2NV1018,5
201617,912,01,1NV1003,3
201512,312,72,3VSV1005,8
201417,012,74,3VSV1010,6
201313,24,96,9SSV1005,4
Gsn.14,97,93,2XXX1010,0

Tabellen sammenligner vejrdata fra i år med samme uge i de foregående år. Normalt målt om mandagen. Vejrdata