25. maj. Mandag. 11 grader, gråt og vinden er let fra sydvest.
Vækkes ved halvfiretiden af en sort kat som vil ind. Han får lidt at spise og går så ud igen. Jeg sover videre til klokken godt seks og lægger kabalerne. Så er det i mellemtiden blevet tid til morgenøvelserne. Det tager ca. en halv time og så er det op lille Hans.
Får en SMS der fortæller at mit cover til iPhonen er leveret i løbet af natten.
Lister ud i postkassen og ganske rigtigt ligger der en fin lille pakke. Coveret passer perfekt, det var lige det jeg ville have.
Snupper lige lidt øvelser på gulv, selvom pulsen indledningsvis buldrer omkring de 110, men falder dog igen til omkring de 70 efter lidt tid. Flimmeren driller lidt pt.
Malte møder op og synes han kunne spise lidt og kort efter kommer Sorte og kiggede efter morgenmad. De to enes fint bare ikke Malte går ind i stuen så accepteres han i huset. Men så overbærende er Sorte ikke med skaderne, dem jager han ud hvis de hopper ind i bryggerset for at tage af kattemaden, det skulle jo nødig ende i det rene anarki. Får en kort snak med Aase, som ikke i dag fik gang i ergoterapien, da ergoterapeuten var syg.
Efter badet farer jeg løs på de sagesløse gulve med støvsugeren og når hele vejen rundt inden jeg skal ad sted til thansen med raketten. Er der ude ved godt 13tiden og lister så over i Bilka eller rettere til Starbucks og får en luksuskaffe, men jeg venter. Går en tur i centeret og lister så ad thansen til, via flere omveje, men endelig er maskinen klar og jeg ruller til Figenvej. Når lige akkurat hjem da Aase ringer og fortæller om sin fysioterapi med Josephine, som i dag gik ud på, bogstavelig talt, at gå med selestøtte, på begge ben, ti skridt frem og 10 skridt tilbage, gange to. Det var vist noget Aase var glad for at prøve. Indledningsvis cyklede hun godt 2 km for at varme benene op. Fruen var tilfreds med dagens program.
Jeg venter så på mureren, som har meldt sin ankomst sidst på eftermiddagen for at fuge fliserne.
Han dukker op medbringende sin søn som hjælper. I løbet af en times tid er han færdig og så venter jeg bare på at VVS’eren kommer og sætter toilettet på plads.
Sorte kommer og spiser lidt og går så atter udenfor. Jeg snupper en gang pomme fritter og nogle købefrikadeller. Ser lidt tv-avis som efterhånden ligner sig selv, med pladder og mudderkastning i alle retninger.
Får en snak med Aase og bagefter med Kenny og så går jeg i gang med at se Blue Thunder fra Netflix.
Katten er gået udenfor til natten, men jeg bliver inde.

26. maj. Tirsdag. 12 grader, sol fra en skyfri himmel, og vinden er svag fra nordvest.
Katten vækker mig ved halvfiretiden, dårlig vane knægt, og han går så ind og sover i kurven.
Jeg slumrer videre til klokken halv syv og lægger kabaler og spiller lidt Quiz Planet.
Morgenmaden indtages og så kommer vinduespudseren og nu kan jeg atter se en Verden udenfor.
For øvrigt viser det sig at ved min optælling af vinduer er de to vinduer i gæstetoilettet blevet glemt, så i stedet for 21 vinduer er der altså 23 vinduer fortæller vinduespudseren. Prisen ændres kun en anelse.
Så kommer Bror og han får lidt tun fra dåsen, som Sorte ikke ville spise.
Så ringer Aase og fortæller at hun heller ikke i dag fik hjælp af ergoterapeuten, da hun stadig var syg.
Slås lidt med flimmeren også i dag, men farer alligevel løs på buskene i indkørslen og skalperer dem næsten.
Har lidt besvær med at holde mig op i omdrejninger pga. flimmeren, men det bliver dog bedre ganske langsomt.  Når også på lossen med tre store tønder haveaffald og jeg siger lige hej, til Finn Elmshøj.
Ringer til Kenny og melder fra til turen til Maribo i morgen. Har simpelthen ikke det nødvendige overskud når flimmeren driller det meste af formiddagen. Undskyld folkens. ☹
Slapper lidt efter badet med et glas rosevin.  Pasta og Pølser er dagens kulinariske indslag.
Ser Bonderøven og går så over til Blue Thunder på Netflix efter at have talt med Aase, som er godt tilfreds med træningen hos fysioterapeuten Josephine.
Sorte har fundet slagbænken om eftermiddagen hvor han ligger og overvåger området og kommer kun ind når han vil ’snakke’ og spise. Godnat.

27. maj. Onsdag. 14 grader, solen skinner fra en skyfri himmel, og vinden er svag fra vest.
Sorte møder op ved halvfiretiden lige som de foregående dage og går så ind og sover efter indtagelsen af lidt natmad.
Jeg sover også videre til klokken halv syv. Lægger kabaler, og så er det morgengymnastik tid. En halv time senere og jeg er en anelse stegt. Ringer til Kenny med ønsket om en god tur til Maribo. Ringer også til VVS’eren og han kommer og monterer toilettet omkring middag på fredag.
Nå, jeg må i gang med haven. Blogindlægget må vente.
Klipper vores buske, som efterhånden er noget vildt voksende.  Men nu bliver de klippet næsten helt ned.
Naboen mod vest har håndværkere og hvis den ene arbejdede lige så meget som han taler i mobil, ville de være færdige for længst. Desværre har de også en radio gående og jeg kan altså ikke med andre fjolsers elendige smag i musik. Så ringer Aase og fortæller at hun også i dag blev snydt for træning, da træningslokalet var optaget af noget eksamen. Sig mig engang, hersker der totalt anarki på CNN, eller er det udtryk manglende / usynlig ledelse.? Ufatteligt at vores sundhedsvæsen er i en så ringe forfatning og det tilsyneladende har bredt sig til en efter sigende ellers velfungerende afdeling,
Jeg samler haveaffaldet sammen og kører på lossen, derefter badetid og hviletid. Måtte tage en ’bombe’ i dag, min ryg og ben gør nas.
Vejret blev lidt dårligere hen på eftermiddagen, det blæser og solen forsvandt. Tænk hvis man bare en gang imellem kunne opleve 3-4 dage i træk, hvor vejret var stabilt, altså med sol og varme.
Får en eftermiddags snak med Aase, som er godt tilfreds med træningen sammen med Josephine. Så er der pomme fritter og frikadeller.
Ser Søren Ryge, men der kommer sgu ikke meget røg ud af det program. Går over til Netflix og en actionfilm.
Aase ringer og siger godnat og jeg ringer til Kenny og hører lidt om hans tur til Maribo og den cykelglade Liva.
Vælger at gå tidligt i seng. Sorte er gået udenfor.

28. maj. Torsdag. 14 grader, med nogen sol og en let vind fra nordvest og den er lidt kølig.
Vækkes ved fem tiden da katten banker på det nypudsede vindue. Han får morgenmad og går så ind i kurven.
Jeg lægger kabaler og småslumrer lidt indtil håndværkerne hos naboen går i gang med deres støjsender.
Så står den på morgenmad og efter en morgen snak med Aase, går jeg i haven for at klippe buskene ned i haven. Det er sgu et større projekt, men efter frokost har jeg fyldt tre haveaffaldstønder og ryddet op efter mig. Venter med at køre på lossen til i morgen. Har brugt høreværn i dag, larmen fra håndværkernes radio er kraftig og samtidig har bagboen gang i en kædesav og jeg anvender periodevis den elektriske hækkeklipper og kantklipperen.
Kenny kommer på visit og får kaffen og en småkage i haven, senere lidt koldt øl. Han har medbragt udkast til nogle plakater med udgangspunkt i Playmobil figurer som Guldtryk skal fremstille med salg for øje. De er flotte og jeg glæder mig til at se dem i fuld størrelse. Vi slapper lidt og taler med Aase, som er godt tilfreds med dagens træning.
Kenny ruller til Hvedevænget og jeg får en snak med Peter og ’Goggefar’ som er ved at få skiftet en del af tagkonstruktionen, på huset altså, som en følge af en mårhunds hærgen på loftet.
Starter lidt sent med at fremstille aftensmaden, som til en forandring består af pølser og pomme fritter.
Ser ’Spise med Price’ som jeg nu synes går lidt for stærkt igennem madlavningen til fordel for gags og sightseeing. Taler med Aase som er godt træt oven på dagens anstrengelser og vi siger godnat.
Jeg er sgu også lidt træt, men årsagen er vist friskluftforgiftning. Forsøger at se et eller andet på fladskærmen, men det lykkes ikke, går til køjs efter at have fodret katten som går ud til natten.

29. maj. Fredag. 14 grader, fuld sol og vinden er svag fra nordvest.
Hvad så senior.? Jah, skulle jo have lavet morgengymnastik, men glemte det, hø, hø guderne må vide om nogen tror på den, men så må det blive i morgen.
Har tænkt mig at slå græs og måske klippe lidt på et par andre buske og rulle til lossen med affaldet. Er også delvis sat på holdt pga. jeg venter på at der kommer en VVS’er og flytter lokummet fra gangen til gæstetoilettet.
Ringer til CNN og taler med Iben, som jeg fortæller at Aase og jeg vil køre en tur ved 15tiden med kørestolen og Aase i morgen, i området omkring CNN. Hun lover at give besked til personalet som har vagten i morgen. Så burde det være på plads.
Så må jeg altså ud og bestille noget i haven, men det bliver nu mest på terrassen, hvor der ryddes bunddække planter i den store stil, da de faktisk har bredt sig over det meste af flethegn og fliser. Klipper også et par grene mere af buskene, men når ikke at få kørt affaldet på lossen. VVS’eren er ankommet og er ved at genetablere toilettet på gæstebadeværelset. Vi snupper lige en pilsner da han er færdig og han fortæller at han har været sværvægtsbokser i samme periode som Brian Nielsen, men synes det var sjovere at spille billard og dart.
Så kommer Kenny på besøg og vi hygger os udenfor hvor solen skinner periodevis. Da ingen af os har taget noget op af fryseren til aftensmad, bestiller Kenny en pizza og den konsumeres sammen med en Coca Cola til mig og en Newcastle Brown Ale til sønnike.
Vi får en snak med Aase, som har haft en god træningsdag og er godt tilfreds med det, selvom Josephine er forflyttet til højhuset.
Vi sidder lidt udenfor og Sorte kommer og socialiserer og Kenny filmer ham lige. Så ruller Kenny hjemad og vi har haft en fin og afslappet eftermiddag. 😊
Ser det meste af Barnaby og går så til køjs. Sorte overnatter udenfor.

30. maj. Lørdag. 14 grader, sol fra en skyfri himmel og vinden er svag fra nordvest.
Vækkes ved halv firetiden da katten vil ind og spise tidlig morgenmad og lægger sig så i kurven.
Jeg slumrer lidt og lægger kabalerne og sover så til klokken næsten otte. Nå da, så må jeg se at komme ud af røret, for der er kattemad på tilbud i Bilka. Ruller ad sted inden morgenmaden og når Bilka uden at der er overrendt. Drejer indenfor hos Aldi på hjemvejen og køber Coca Cola og Anthon Berg marcipanbrød på tilbud. 😊
Hjemme og læsse af og Sorte kommer for lige at få en frisk bid morgenmad inden han lægger sig i mellemgangen ved toilettet.
Så er det min tur til en bid morgenmad.
Aase ringer og vi aftaler at vi mødes ved femtentiden på CNN, hvor ellers, for at køre en tur i kørestolen forstås, hvis ellers vejret holder. Kenny er adviseret.! 😊
Drøsser lidt rundt og ordner vaskemaskinen og samler nogle ting sammen til Aase og snakker lidt med Sorte som er usædvanlig socialt anlagt i dag. Har ikke sover for godt i nat, så jeg forsøger at få en halv time på øjet, men nej, Sorte møder atter op og synes vi skal snakke. Det gør vi så, jeg kan sgu sove når jeg bliver gammel.
Gør klar til at rulle mod CNN og lander derude lidt i femten. Henter Aase som er flyttet til en kørestol med lidt større hjul, som burde være nemmere at håndtere udendørs. Måske de skulle have pumpet slangerne lidt mere, vi kører næsten på fælgen, tager selv en pumpe med på mandag, vi har nemlig aftalt at rulle en tur mere.
Møder Kenny på vejen mod Rådmandshaven, halløj du, også du har fundet ud i skoven, men vejret kunne sgu godt have været bedre, der hænger nogle sorte klumper lige over hovedet på os. Regnen udebliver dog og solen vender delvis tilbage. Men da vi kun har fået bevilliget en time, ruller vi atter mod CNN og kører op med elevatoren. Kenny sagde på gensyn neden for, men jeg tager med helt til værelset hvor vi tager afsked for i dag. Godt du kom udenfor Aase, det må vi gøre noget oftere.
Kenny tager cyklen til Figenvej hvor han har til hensigt at grille lidt kød, pølser og bbq marineret kylling, samt lune flutes. Som nævnt så gjort. Vi hygger os et par timer med maden og en tår øl. Så ruller Kenny hjem til opgaverne som venter utålmodigt.  Taler med Aase, som var godt tilfreds med at komme en tur udenfor og se noget andet end hvide vægge. Vi synes også det var rart at se Aase udenfor ’fængslet’
Kaster mig over en dansk film med blandt andre Anders Berthelsen, ’Det Som Ingen Ved’ hedder den og har fået en del priser, men for hvad må henstå i det uvisse.  Mig får den ingen pris af.
Sorte kommer sent og får natmad og lister så ud igen og jeg går til køjs.

31. maj. Søndag. 14 grader, solen er sløret af hvide tynde skyer og vinden er let fra øst.
Vågner ved firetiden og det var ikke kattens skyld, men den lidt sene indtaget halve liter ikke alkoholiske pilsner, tror jeg. Slumrer videre til ved sekstiden og læser månedens sidste kabaler inden jeg med ildhu kaster mig over dagens gymnastik. Måske jeg lyver en anelse 😊, men gymnastikken blev gennemført.
Morgenmaden indtages mens jeg skriver på blogindlægget til denne uge og så kommer Sorte og får morgenmaden og han lister igen ud i den lidt kølige sommervind.
Aflæser vores målere og ser lidt på de økonomiske transaktioner fra den forløbne uge.
Har bemærket at det genindsatte toilet i gæstebadeværelset løber. Det er formodentlig fordi pakninger med mere er blevet tørre mens toilettet var ind aktivt. Skideirriterende at jeg nu skal bokse med det også.
Samler lidt sammen til at tage med til Aase og efter frokosten slapper jeg lige lidt inden jeg ruller til CNN og fruen. Vi valgte at blive inde i dag, da vejrudsigten i går lovede skyet og blæsende. Det blev det bare ikke, men nu holde vi os altså inden døre. Aase har spist frokost udenfor, så må det være godt for i dag. Men til i morgen har vi bestilt en vogn, så vi kan køre en tur og møde Kenny, forhåbentlig i fint vejr.
Aase har været til ergoterapi først på eftermiddagen.
Vi får en snak om hvordan vi skal takle, at Aase har fået en udskrivningsdato sidst i næste måned og der er møde om det på torsdag, hvor vi begge skal deltage. Der er sgu noget at tage stilling til. Aase er jo stadig ikke selvhjulpen, så det vil kræve en del hjælp udefra, når hun skal færdes på Figenvej. Opgaverne må drøftes og løsninger findes på det kommende møde.
Ruller atter til Figenvej, og Henrik er så venlig at levere en dræningsspade som jeg skal bruge til at grave en stolpe op med. Vasker lidt tøj og spiser til aften, drikker et par glas vin til og falder så i søvn til ’Den Klassiske Musikquiz’, din nød. Sorte har fået natmad og er listet ud.
Inden da får jeg lige sagt godnat til Aase, som er lidt ked af det hele. Så er vi to, så dagen kunne være endt bedre.

Lidt statistik omkring vejret på Figenvej.

ÅrstalUde temp.Regn i mm.Vindstyrke km/tVindretningLufttryk
202011,37,76,0NV1016,9
201912,536,010,3VNV996,9
201815,10,03,9ØNØ1019,2
201715,31,43,2NV1010,3
201619,92,87,4ØSØ1003,9
201512,312,72,3VSV1005,8
201420,15,64,3ØNØ1016,4
201316,160,73,7ØNØ1002,3
Gsn.15,315,95,1XXX1009,0

Tabellen sammenligner vejrdata fra i år med samme uge i de foregående år. Normalt målt om mandagen. Vejrdata