01. juni. Mandag og 2. Pinsedag. 8 grader, blå himmel og en let vind fra nord er vejr menuen.
Er vågen ved firetiden, men slumrer videre til ved sekstiden. Lægger kabaler og er lidt for doven til allerede at stå op. Lidt senere venter Sorte udenfor og bliver lukket ind til morgenmad og bagefter går han ind i kurven.
Pinse eller ikke pinse, der skal vaskes tøj med mere. Min mave er stadig noget urolig.!
Samler lidt tøj sammen til Aase i eftermiddag, når vi skal på naturvandring i Rådmandshaven. Kom altså til at tage en hvede øl med. Håber fruen kan klare et par glas.
Slapper også lidt, tror at hvidvinen jeg indtog i går, vist var lidt mere end jeg kunne klare. Er lidt træt indvendig.
Ad sted til CNN og hente Aase og vi pumper lige ringene på kørestolen med den medbragte pumpe, så vi ikke skal køre på fælgen. Åbenbart har de ikke nogen pumpe eller personer der kan bruge 2 minutter på at klare en sådan bagatel.
Møder Kenny og tager så den store tur rundt i Rådmandshaven og gør holdt samme sted som forleden dag, nemlig ved springvandet, hvor der leger en 5-6 børn i alderen fra 4 til 6, tror jeg. Vandet i bassinet omkring springvandet er temmelig snavset og generelt trænger anlægget til en ordentlig gang vedligeholdelse.
Vi indtager de medbragte kølige drinks, derunder hvede øl til Aase. Hun synes godt om det. 😊
Solen skinner fra den skyfrie himmel og det er varmt. Vi sidder der en halv times tid og forsætter så til Slusehuset, hvor der er kø ved isboden. Vi springer isen over og parkerer så vi kan se kanofolket boltre sig.
Så er det vist tid til at vende tilbage til CNN og vi siger på gensyn til Kenny og tager elevatoren op. Aase er savnet, men vi var også lidt sent på den, aftalen er jo en time og vi var vel væk i ca. 1½ time. Jeg siger også på gensyn og ruller mod Figenvej. Her venter en sort herre og han kommer med ind til lidt aftensmad.
Jeg fremstiller lidt pasta og en veganerbøf som jeg skyller forsigtigt ned med et glas hvidvin.
Vi ser et eller andet i tv’et, men ender med at slumre i stedet. Går tidligt i seng.

02. juni. Tirsdag. 8 grader, solen skinner og vinden er svag fra nordvest.
Er vågen ved fire tiden, men forsøger at snuppe et par timer mere, men det bliver en lidt afbrudt søvn.
Lægger kabaler og må lige frekventere toilettet.
Bagefter en ½ times gymnastik, selvom både mave og ryg protesterer, men er altså nød til at finde ud af om ryggen får det bedre eller dårligere af de af fysioterapeuten anbefalede øvelser.
Så ringer Aase og siger lidt sent godmorgen og hun har et større program foran sig inklusive et møde som ingen rigtig ved hvad drejer sig om. Ingen køretur i og omkring Rådmandshaven i dag altså.
Jeg har tænkt mig at gå i haven og slå græsset og køre haveaffaldet på lossen.
Som tænkt så gjort. Det er blevet varmt og temperaturen viser 29 grader på vejrstationen og jeg befinder mig som en fisk i vandet, når de temperaturer nås. Retter græskanterne af og klipper vinen. Kenny kommer et smut og vi sidder først udenfor i solen og får lidt koldt at drikke, men må trække indendørs midt på eftermiddagen.
Så ringer Aase og fortæller hvad dagen er gået med og mødet som ingen vidste noget om, var en evaluering af hvordan Aase opfatter behandlingen på CNN. Aases svar kan sammenfattes med et, ikke godt nok og alt for lidt træning af den slappe arm og ben. Så må vi håbe at de tager det til efterretning.
En læge af anden etnisk herkomst end dansk, så på Aases arm, men Aase kunne ikke forstå en skid af hvad hun sagde. Men hun har så fået ordineret noget anden medicin til at tage smerterne i armen, viser det sig da hun taler med en af sygeplejerskerne. Hun har også fået taget blodprøve og den er næsten helt normal.
Aftensmaden er frosset pizza, som tøs op i ovnen, samt alt det vand jeg kan drikke.
Ser lidt TV ‘avis og i dag omhandler det stort set kun om uroligheder i USA.
Snupper noget af en film fra Netflix, men går lidt kold i den og så er det sengetid efter at ha’ talt med Aase.

03. juni. Onsdag. 14 grader, lidt sløret blå himmel og vinden er let fra syd.
Jøsses hvad sker der, vågner først klokken 6 og er helt vild på kareten, har sovet mere end seks timer så, men flimmeren boltrer sig lystigt, hvilken den nu har gjort i den sidste uges tid, mere eller mindre.
Katten kommer og synes der burde serveres morgenmad og vi er enige, han går ud igen, men vender tilbage efter en halv time og spiser lidt mere og så er det atter ud. Jeg bliver inde og snupper lige en halv times gymnastik også i dag, mangler så kun en gang mere i denne uge, hvis den oprindelige plan skal overholdes. Tre gange var minimum, hvis jeg husker ret.
Kenny er på vej til Maribo og Liva og så håber vi på at vejret holder til en tur i Knuthenborg Park for at se elefanterne. Jeg skulle have været med, men kan ikke etablere det energiniveau der skal til, blandt andet pga. af flimmeren. Går i haven og retter græskanter og klipper buske. Vejret er fint, men det blæser mere end i går og det er ikke lige så varmt. Starter også på at rive indkørslen, men når ikke at blive færdig til fyraften klokken 15. Må forsætte morgen, måske. Talte også med Aase, som har en tæt besat dag foran sig. Det er jo både godt og ondt. Men nu sker der tilsyneladende noget. Får også en snak med Kenny som har haft en dejlig dag i det Lollandske.
Aftensmaden står på kyllingelår og pomme fritter. Snuppede en is til dessert.
Ser Søren Ryge besøge Kurt skomager, lidt anstrengt måske. Bagefter ser jeg en Kaptain America film Netflix.
Så er det sengetid efter en kort snak med Aase. Katten er udenfor.

04. juli. Torsdag. 13 grader, en noget sløret sol og en pelikan er ved at lette fra nordlige retninger.
Har sover afbrudt periodisk af flimmeren til klokken godt fem. Kabalerne lægges og jeg giver mig til at læse Aase journal fra indlæggelsestidspunktet på CNN til nu, samt CNN’s egen publikation til patienter og pårørende. CNN’s hensigter står ikke mål med virkelighedens fakta. Blandt andet er der angivet i publikationen at der skal fortages træning hver dag. Det sker desværre ikke. Har objektivt forsøgt at gøre træningssekvensen op via Aases journal og den viser at der er fortaget fysioterapeutisk træning hver anden dag og ergoterapeutisk træning hver tredje dag. Det er efter min bedste overbevisning ikke godt nok. Den 13. maj er der foretaget en lægefaglig vurdering af hvor når Aase kan udskrives og der er den 29. juni blevet fastsat. Har uhyre vanskeligt ved at se det faglige i den vurdering, seks uger for Aases skal udskrives. Ny faglig vurdering bør foretages noget tættere på den formodede udskrivelses dato. Går udenfor og smider 10 kg universal gødning og håber på at vejrudsigten holder med den regn der er lovet. Gøder normalt kun en gang om året.
Ruller mod CNN og får en snak med Aase inden mødet kl. 13. De kommunale medarbejdere kontaktes / deltager via video og vores kontakt / tovholder til Næstved Kommune er Heidi Raahauge. Vi bliver stort set lovet al den støtte og hjælp det er muligt at give en udskrevet retarderet patient. Ekstern træning, køres i Taxa, hjemme træning med ergo og fysioterapeuter, hjælp til personlig pleje, samt en seng som ligner den Aase har på CNN. Muligheder for Flex Trafik undersøges af CNN.
Mødet er slut og Aase og jeg får lige en opfølgende snak på hendes stue, inden hun hentes til fysioterapi.
Vi glemte at spørge om Aase også kan få mad fra Næstved Kommunes madordning. Den snak tager jeg med vores tovholder.
Hjemme igen og så er det tid til pomme fritter og en veganer schnitzel og alt det vand jeg kan drikke.
Ser noget af en film, Hudson Hawk med Bruce Willis, synes ikke den er så god som jeg kan huske den.
Godnat missemand, hvor du så end er henne.?

05. juni. Fredag. 12 grader, gråt og med lidt regn og vinden er svag fra sydvest.
Sover ikke specielt godt i nat, er vågen mange gange og katten lukkes ind på et tidspunkt hen på morgenen og går ind i sin kurv. Forsøger at komme op til overfladen, men magter ikke gymnastikken i dag. Går fluks til morgenmaden og lidt blog redigering. Får en morgensnak med Aase og hun har fuldt program i dag også. Vi aftaler jeg kigger ud ved 15tiden.
Så kommer Malte og får et morgen komplet og kort efter dukker den sorte mand op og får lidt at spise, hvorefter de begge går udenfor.
Jeg sætter Robert til at køre i køkken og forstue, selvom jeg faktisk kan gøre det hurtigere med støvsugeren, men ryggen er ikke glad for den stilling jeg går i, røret er for kort til mig.
Så glemte jeg at tage tøjet ud af tørretumbleren da den var færdig i går aftes, og så er begge T-shirts temmelig krøllede. Kommer sgu til at give dem en gang med strygejernet og det er jeg ellers ikke meget for.
Lene og Kenny har undersøgt om det er muligt at finde et sted hvor der til aften serveres stegt flæsk og persillesovs. Det er lykkedes dem at finde stedet, nemlig De Hvide Svaner og så er der reserveret et bord til klokken 18. Jeg kører en tur ud til Aase ved 15tiden og vi taler lidt om hvordan vi kan / skal løse de kommende opgaver uden at gå sur i udfordringerne. Det skal nu nok lykkes, er jeg sikker på.
Hjem og få lidt vand i hovedet og så ruller vi til De Hvide Svaner via Hvedevænget. P-plads er der nok af og vi får et bord midt i lokalet og så serveres der Bøf og pommes fritter til Lene og stegt flæsk til Kenny og mig. Dertil næsten en halv liter Tuborg Classic og til dessert en isanretning med rigtig god og ikke for fed is.
Venlig og høflig betjening samt god og velsmagende mad synes vi det var.
Nå, men nu kommer der lidt brok, kunne nu godt have tænkt mig at det havde været nye kartofter samt at sovsen og kartoflerne have været lidt varmere. Vi vender næsen mod Hvedevænget og jeg går med og låner en stak bøger af Lene og får min fars dags gave, som var Mr. Potato Head. Kommer altså til at have en Mrs. Potato Head. Herlige figurer som jeg synes er blandt de bedste i Toy Story.

06. juni. Lørdag. 12 grader, det er gråt og har regnet, og pelikanen er atter på spil fra syd.
Har ikke sover alt for godt, vågnede ved 3tiden og havde noget vanskeligt ved at sove videre. Tankerne flyver og driller søvnen.
Ved seks tiden lægger jeg kabalerne og læser så lidt i en af de bøger jeg har lånt på Lenes bibliotek. Lidt senere går jeg i gang med øvelserne, men bliver afbrudt af katten som kommer og vil have morgenmad. Han lister ud bagefter. Vejret er altså noget ustabilt missemand.!
Får en snak med Aase, som fortæller at der er kommet nye restriktioner for at tage patienterne ud at køre med kørestol sammen med de pårørende i området. Det skal der nu søges om via oversygeplejersken, som der ikke er nogen der har set endnu. Årsagen til det er blevet vanskeligere, kendes ikke.
Aase og jeg har dog aftalt at jeg kommer en tur i eftermiddag og det er der ikke ændringer på.
Snupper lige en halv time på ryggen og ruller så mod CNN i 13 graders varme, strid blæst og lidt regn. Lukkes ind og får en snak med Aase, som ikke har fået nogen træning i dag udover det hun selv har klaret på cyklen og nogle øvelser med venstre hånd.
Vi drøfter en del opgaver i forbindelse med at hun kommer hjem om godt tre uger.
Ruller mod Figenvej igen, denne gang stadig i strid blæst, men temperaturen er steget til 18  grader.
Synes jeg er en anelse ’tung’ i hovedet, og kan ikke foretage mig andet end at skrive lidt på ugens blogindlæg.
Sætter pomme fritter i ovnen, steger en tykstegsbøf og varmer noget bearnaise sovs og så udgør det dagens ret. Spiste en lille is til dessert. Snuppede et glas rødvin til bøffen og et bagefter til filmen. Den sorte herre har forladt den lune bolig.

06. juni. Søndag. 13 grader, solen titter frem mellem de hvide mindre skyer og vinden kommer fra syd.
Er vågen talrige gange i nat pga. flimmeren og efterhånden er det noget af en plage, men synes ikke jeg har den nødvendige tid til at få gjort noget ved det lige pt. Sorte møder op midt på natten og får natmad inden han lægger sig i kurven.
Læser lidt og løser dagens kabaler. Står så op til morgenmaden og Sorte synes han vil gøre mig selskab, inden han går ud i solen.
Energiniveauret er generelt temmelig lavt qua flimmeren. Når ikke øvelserne i dag, men dasker i bad hen på formiddagen. Har talt med Aase og hun har nu fået klarhed over hvad der skal foregå på mandag med assistance fra Roskilde hospital. Med det hun har kunnet slæbe ud af pigerne på afdelingen skulle det være botox behandlingen der er planen. Generelt må det siges at informationsflowet til patienter og pårørende stor set er lig nul. Der skulle have været holdt et formøde med patienter og pårørende INDEN botox behandlingen blev foretaget.
Aase og jeg aftaler at jeg kommer ud med en trøje og nogle bukser til hende i eftermiddag, selvom jeg rent faktisk har været på de 2 tildelte visitter i denne uge. Men da ikke afdelinger holder hvad de lover, holder jeg heller ikke mine aftaler. Det er starten til anarki, folkens.
Når til CNN ved 15tiden og Aase og jeg får en snak over lidt cola og et stykke marcipanbrød. Vi drøfter for det meste hvad have vi skal have foretaget af ændringer i huset for at hun kan færdes bare nogenlunde sikkert og nemt. Hjemme igen og så står den på samme menu som i går.
Ser Rick Steins madprogram og det meste af en actionfilm med Mel Gibson, men falder sgu hen inden afslutningen, tror jeg nok. Katten er ude og jeg kravler i seng.

OBS. Vejr statistikken er sat i bero indtil videre.

Lidt statistik omkring vejret på Figenvej.

ÅrstalUde temp.Regn i mm.Vindstyrke km/tVindretningLufttryk
2020     
2019     
2018     
2017     
2016     
2015     
2014     
2013     
Gsn.     

Tabellen sammenligner vejrdata fra i år med samme uge i de foregående år. Normalt målt om mandagen. Vejrdata