08. juni. Mandag. 12 grader, store hvidgrå totter dækker næsten den blå himmel og vinden er svag fra sydvest.
Vågner ved 5tiden og lukker katten ind, han vækkede mig altså ikke denne gang. Katten går direkte ind og sover i kurven. Jeg sover også lidt videre og lægger så kabalerne og snupper en time mere på øjet.
Så er det op mand og i gang. Er noget træt, men kommer dog i gang med morgenmaden og vask af håndklæder med mere. Sorte går lidt ud og ind samt spiser lidt men vælger så at gå ud i indkørslen.
Bodil B. Lassen ringer og fortæller at hendes 102-årige mor er død i sidste uge. Kondolerer og synes det er skrækkelig sørgeligt når et liv når til afslutningen.
Jeg skriver lidt på bloggen og får så en snak med Aase som har fået Botox 3 steder i venstre arm. Nu må man håbe at de går til vaflerne og træner armen, for der har ikke været nogen træning i dag ellers.
Jeg synes at raketten skal trænes lidt, så jeg hiver den frem fra gemmestedet og får lige med nød og næppe startet maskinen, for der er sgu ikke meget strøm på batteriet, men den har jo også stået stille siden den var til service for 14 dage siden. Kører af Ring Vest mod Ring Nord og vælger så at køre mod Holløse hvor der holdes fotopause, forsætter mod Ladby men gør atter holdt for en fotopause og så ind på Ring Vest mod Appenæs og Gavnø, for endnu en fotopause og så er det hjemad til ryttergården, men så fik jeg også rullet næsten 60 km.
Kreerer et Facebook indlæg med et par billeder, som vennerne heldigvis synes om. Min nye iPhone SE 2020 fremstiller ganske fine billeder.
Sorte kommer som så ofte før og tager pænt imod mig og får en eftermiddags snack.
Aase ringer efter aftensmaden og fortæller at stemningen er lidt trykket blandt patienterne, da en af beboerne har fået en reprimande for at tale for højt med mere. Ingen er vist helt klar over hvorfor og hvem der har indgivet en klage. Senere ringer Aase igen, men bliver afbrudt da nogen vil træne lidt med hendes arm på det lidt sene tidspunkt.
Aase ringer lidt senere og fortæller at hun fik 15 minutters træning,. Hun er på vej til køjs efteraftenkaffen.
Jeg ser et eller andet på fladskærmen, men kan ikke helt huske hvad, her dagen efter.
Godnat Sorte.

09. juni. Tirsdag. 13 grader, solen maser sig igennem de lette skyer og vinden er svag fra ubestemmelig retning.
Klokken er 4 og jeg vågner / måske vækkes af Sorte som banker på vinduet. Han kommer ind og går mod kurven. Jeg sover videre til omkring klokken seks, men synes nu det er for tidligt at gå i gang med øvelserne. Snupper lige en god time mere i Morfeus arme.
Så er det i gang med gymnastikken senior og i løbet af en halv times tid er den på plads.
Lægger lidt kabaler, er bagud men når det nok senere. Så er der morgenmad og Alberte aflægger et kort besøg og får lidt fisk at spise. Så kommer Sorte og de går begge udenfor.
Går i gang med at rette græs kanter i haven og det tager sin tid. Sorte kommer et par gange, men det er vist mest for selskabets skyld. Han er blevet meget social i den sidste tid.  Mangler stadig at få klippet et par store totter af bagdelen, måske Lene kan klare det næste gang hun kommer på Figenvej.
Går en tur over og sludrer med Peter, som atter skal til Riget i morgen, da den sidste tur ikke var tilfredsstillende. Sønnen Jesper kommer på visit og han har fødselsdag, så vi ønsker tillykke.
Kenny kommer og får eftermiddagskaffen, som var en kølig pilsner. 😊
Pasta og veganerbøf er dagens ret efter badet.
Forsøger at hutle mig gennem flere udsendelser på fladskærmen, men med skiftende held. Ser det meste af en dokumentar om Michael Gorbatjov. Ham kunne jeg godt lide, klog og vidtskuende, men fik aldrig muligheden for at bevare socialismen samt demokratisere Sovjetunionen hvilket var hans plan. Det er bestemt til ulempe for os alle sammen i dag.  

10. juni. Onsdag. 13 grader, mest sol og vinden er let fra nordvest.
Vågner satans tidligt og er noget kvæstet, læser en times tid og forsøger så at snuppe et par timer mere på øjet. Lægger kabaler og står så op. Planen for i dag, er vist ikke at ha’ nogen plan.
Har dog en lossetur i tankerne, dem begge to, der er sjældent så mange om onsdagen. Kenny Avenue cykel lider af bremsesvigt og han må gå til Omø vej. Jeg henter ham der og vi lister lige ind i Rema på tilbagevejen. Forsætter til Figenvej og drikker formiddagskaffe med en basse til.
Aase ringer kort inden hun forsætter sit massive træningsprogram. Kenny køres hjem og jeg ruller tilbage til basen, hvor bilen pakkes til turen på lossen. Hurtigt ind og hurtigt ud fra begge pladser og hjemme fodres Sorte og undertegnede.
Kaster mig over at flytte / rette den ene stolpe som er del af flethegnet rundt om vores terrasse og som nu har stået skævt de sidste 30 år. Har lånt en dræningsspade af Henrik og har så et pælebor som også tages i brug og minsandten om det ikke lykkedes at grave / bore så meget at pælen nu kunne rettes. Nu gælder det så om at få malet pælene og opsat de nye flethegn. Det ser vi på i morgen, måske.
Ruller en tur til Kenny på raketten for at bytte lidt varer, og så hjem igen for at putte nogle pomme fritter samt et par pølser i ovnen. Aase ringer og vi taler lidt om et neuro rehabiliteringscenter i Faxe som hedder Kildebo, som i princippet gør det samme som CNN i Næstved. Det kunne være vores plan B, hvis vi ikke selv kan magte det. Håber fandeme ikke vi når så langt ud.
Ser Søren Ryge og hans glæde ved vilde blomster, som andre kalder ukrudt.
Snupper også en times tid sammen med Johnny Deep som John Dillinger.
Sorte kommer og får natmad inden han går ud i natten.

11. juni. Torsdag. 14 grader, gråt og vinden er let fra nordlige retninger.
Vågner klokken fem præcis og vender mig om på den anden side. Flimmeren driller og så kommer katten og vil ha’ morgenmad. Han går så ud igen for en kort bemærkning og kommer ind for at sove i kurven.
Kravler en tur på loftet og henter en gammel computer ned og destruerer harddisken. Resten går til genbrug sammen med et par andre småting, god plads på lossen. Desværre kunne jeg konstatere at vi har mus på loftet, men det er dog ikke rotter.
Får en snak med Aase og vi aftaler at køre en tur enten lørdag eller søndag.
Tilpasser en ny fundamentsplade til den elektroniske vandmåler, den gamle skilte ad, men har også holdt i 7 år.
Fyraften og jeg rydder lidt op i huset efter badet. Aftenens menu er pasta og pip fri kylling nuggets.
Ser slutningen på filmen om Dillinger og går til køjs.

12. juli. Fredag. 14 grader, gråt og der er vist faldet en byge i løbet af natten. Vinden er let fra nordøst.
Vågner ved halvfire tiden og katten bliver lukket ind til tidlig morgenmad og lægger sig og sover. Jeg har åbnet i badeværelset, så den ældre sorte herre kan komme ud.
Jeg slumrer videre og står op ved otte tiden efter at ha’ lagt kabalerne. Ind kommer Alberte via vinduet i badeværelset og får lidt at spise, men så kommer den sorte mand og forstyrrer og de går begge ud.
Ryder lidt op og tørrer gulvene med en klud. Heidi fra kommunen ankommer og hun skal hjælpe os med at få installeret hjælpemidler til Aase, når hun er kommet hjem, eller helst inden da.
Henter Kenny og vi kører via cykelsmeden og Hvedevænget til Figenvej, hvor vi kaster os over en kop kaffe og et stykke citronmåne, lidt senere kravler jeg på loftet og med Kennys hjælp lykkes det os at få de noget tunge computere ned til genbrug. Kenny ’slagter’ dem for komponenter som han mener kan sælges.
Kenny rulles til Hvedevænget og jeg ruller hjem til noget grøntsags sammenbiks. Ikke just velsmagende.
Ser først en film uden afklaret slutning og så Barnaby, og der var der en slutning, men den så jeg bare ikke. Går i seng, katten fodres dog af først og så går han ud.

13. juli. Lørdag. 15 grader, gråt og vinden er let fra nordvest.
Vågner ved 5tiden og lægger kabalerne og så kommer Sorte og indtager sin morgenmad inden han lægger sig i kurven. Jeg slumrer videre til ved godt 8tiden. Morgenmad og hvad så.?
Har aftalt med Aase at komme på visit i eftermiddag, men uden kørsel udenfor da der er lovet kraftige vindstød og byger. Rydder lidt op og finder nogle ting som kan sættes på salgs listen og eller kasseres.
Efter badet ringer Aase og nævner at hun synes vi godt kunne køre en tur selvom det blæser. Okay, jeg pakker rygsækken med et par øller, Cola samt lidt chokolade og ringer til Kenny som så møder op ved turens start og vi går rundt om sygehuset og ser lidt på nyt og gammelt byggeri. Der var et par steder som det godt kunne være attraktivt at bo, f.eks. de gamle sygepleje og lægeboliger, som ligger næsten helt ned til skoven.
Men som Kenny nævnte, de bliver svinedyre når de er sat i stand.
Turen tager en times tid og vi siger på gensyn til Kenny og går op på Aase stue. Vi får en kort snak og jeg ruller hjemad og i indkørslen liger der en halv snes sø sten spredt, kunne godt ha mistænkt Michaels yngste pode for at være gerningsmanden. Sorte kommer forbi og får aftensmad.
Fremstiller lidt aftensmad i form af kyllingelår, pomme fritter, salat og et bæger let budding. Indtages samtidig med en film hvor Charlen Bronson har hovedrollen. Ser en spionfilm fra Netflix, hmm, godnat.

14. juli. Søndag. 15 grader, mest sol, men pelikanen fra øst er løs ligesom i går.
Er vågen engang i nat med flimmer og katten banker på. Tidlig morgenmad til den sorte herre og han går ud igen. Jeg går også, men det er i seng.
Står op ved 8tiden og læser målere af samt indtager morgenmaden. Fuglene får også lidt spiseligt. Den sorte mand vender tilbage og spiser atter lidt inden han igen lister ud i solen.
Bror kommer på en kort visit. Samler lidt tøj og lidt andre fornødenheder sammen til at tage med til Aase.
Midt på eftermiddagen ruller jeg mod CNN og Aase er skiftet til en udendørs kørestol og så kører vi ad sted og Kenny venter udenfor og vi tager stort set samme tur som i går. Vi holder en pause og får lidt at drikke undervejs. Hvede øl, etc. 😊 Fin tur udover at blæsten er strid.
Kenny forsætter til Netto og Aase og jeg kører op på stuen og får en snak om hvad der skal ske i morgen på terapeutfronten. De sidste par dage har været lidt tynde, selvom CNN burde træne beboerne hver dag også i weekenden.

OBS. Vejr statistikken er sat i bero indtil videre.

Lidt statistik omkring vejret på Figenvej.

ÅrstalUde temp.Regn i mm.Vindstyrke km/tVindretningLufttryk
2020     
2019     
2018     
2017     
2016     
2015     
2014     
2013     
Gsn.     

Tabellen sammenligner vejrdata fra i år med samme uge i de foregående år. Normalt målt om mandagen. Vejrdata