15. juni. Mandag. 7 grader er temperaturen da jeg var oppe ved 5tiden, siden er den steget til 24 grader. Blå himmel og en let vind fra nordøst.
Lægger kabalerne, og slumrer noget uroligt sammen med flimmeren. Står op ved halvottetiden og gør klar til en tur ud i det blå. Først Bilka, så Jem og Fix, Harald Nyborg og til sidst en tur i LIDL Sorte fik lidt morgenmad og listede ud inden jeg kørte. Generelt må det siges, at det med at holde afstand i butikkerne er vist ved at være en by i Kina.
Hjemme og læsse af og rydde lidt op inden jeg kaster mig over ugens blogindlæg sammen med en kop kaffe og en købepandekage, og de har absolut intet til fælles med Lenes hjemmelavede pandekager. 😊
Så er det ad sted til lossen med gamle computere med mere. Hjemme ser jeg lidt på gæstebadeværelset, der glemte mureren at tætne under dørtrinet med silikone, så det skal lige klares og når jeg nu er i gang derude, udskiftes bruser armaturet til et nyt Damixa inklusive bruserhoved og slange. Får en snak med Pia om et eventuelt besøg førstkommende weekend. Vi taler lige med Aase i aften for at høre hvad der passer fruen bedst. Så er det fyraften og badet venter. Når også at høre hvordan Kenny klarer opgaverne som snart skal være færdige.
Bad og fodring af Sorte og forsøger at rydde lidt op i skabet på Aases værelse, da hun skal bruge det som hjemmebase for en tid.
Sidder en ½ times tid udenfor, men det er begyndt at blæse og solen stikker, så jeg går ind igen.
Aftensmaden er et stjerneskud og lidt alkoholfrit øl.
Sorte kommer og får aftensmaden og lister så atter udenfor.
Ser et eller andet om Indien og er noget kvæstet og går så tidligt til køjs. Når at læse lidt og så godnat.

16. juni. Tirsdag. 9 grader ved godt fem tiden, lidt senere er den minsandten steget til 21 grader. Hvide tynde skyer slører solen en del og vinden er let fra nordvest.
Får taget mig sammen til en halv times morgengymnastik og så ringer Aase og spørger om jeg vil være med til DIS samtaler på CNN. Ja, selvfølgelig, det er jo status på / drøftelser af Aases generelle tilstand, samt hvad der videre skal ske.
Ruller mod CNN og får presset mig ind på en snæver parkeringsplads. Op og hente Aase og så er det med elevatoren til anden sal. Møder patienten Sussanne, som synes der hersker kaos omkring hende, jeg er ikke utilbøjelig til at give hende ret.
Vi får en orientering af en læge af anden etnisk herkomst end dansk, samt af fysioterapeuterne og der sættes et nye mål for Aases træning, hvor fokus lægges på at hun skal bruge benene noget mere, fremfor højre arm under træningen og når hun flyttes til og fra seng og toilet. Lægen vil komme og se på Aases lidt tykke venstre ben, som jo generer hende en del også under træning. Rimelig orientering / møde.  
Ruller mod Figenvej via Shell og får fyldt tanken, men vaske hallen er optaget.
Hjemme igen for at rydde op både her og der. Lidt senere kommer Kenny og får eftermiddagskaffen med et stykke citronmåne til. Vi får en snak med Aase, som har hængt i det meste af dagen. Kenny tænder grillen og vi steger bbq ribben og pølser med salat og flutes til. Koldt alkoholfrit øl nydes, da Kenny skal hjem og skrive på sin opgave, som skal være færdig på fredag. Is indtages som dessert.
Kenny ruller til Hvedevænget og jeg ser lidt tv-avis, som ikke kan bringe de store nyheder. Sorte kommer og får aftensmaden og lister så ad sted igen. Klokken er over 20 senior, så er det tid til at slukke computeren, ja, ja skal nok.
Ser lidt om Indien og det svineri af det Indiske Ocean som de er skyld i. Ufatteligt meget affald og over fiskeri er årsagerne. Sætter mig udenfor med et lille glas hvidvin og nyder freden i ca. 10 minutter. Så kommer naboen hjem og hun taler jo højt klart og tydeligt næsten uafbrudt fra det øjeblik hun stiger ud af bilen til hun går i seng formoder jeg. 😊

17. juni. Onsdag. 11 grader, blå himmel og vinden er svag fra sydøst.
Er vågen ved 6tiden, flimmeren driller stadig, lægger kabalerne og en time senere kommer Sorte og får morgenmad, inden han atter går ud. Jeg går i bad inden min udflugt til frisøren til klokken ni. Ruller videre med raketten til apoteket, men de har skæve åbningstider nu, så de åbner først klokken 09:30 efter nu i årevis at have åbnet klokken 09:00. Meget lidt kundevenligt.
Så ringer Heidi og fortæller at Aase har en aftale på Hjerneskadecenteret den 1. juli. Aase ringer og siger hun er klar til dagens strabadser. Hun skal blandt andet være test objekt for en fysioterapeut der skal eksamineres.
Det er store vaskedag, sengetøj og puder får en tur, dynerne lader jeg vente til næste gang.
Så mens vasken passer sig selv, ruller jeg en tur på lossen og en tur i Matas efter Voltaren.
Rydder op i skabe og skuffer og gider så ikke mere. Spiser en veganer færdig ret, bavdr, det sker ikke oftere.
Ser også noget om jernbaner og så ringer Aase og fortæller at eksamen udi fysioterapi gik rigtig godt og hun nu er på vej i seng. Det overvejer jeg også, ser dog først en film fra Netflix.
Sorte får aftensmad og gå ud i sommeren.

18. juni. Torsdag. 12 grader, en list sløret blå himmel og vinden er let fra nordøst.
Vågner klokken 3, hvorfor vides ikke helt, men jeg har flimmer og ondt i ryggen, så måske er det årsagen. Læser lidt og tager varmepuden i brug på ryg og skulder.
Lægger kabaler og småslumrer lidt indtil håndværkeren begynder at larme hos Kloge Åge. Hvad er en håndværker uden sin larmende radio? Måske en jeg ville gøre brug af.!
Står op og spiser morgenmad og det gør Sorte også. Rydder lidt op, men har sgu svært ved at få plads til omrokering uden at smide en masse ud. Samler sammen til endnu en lossetur, men først i morgen.
Får en formiddags snak med Aase inden hun skal igennem alle øvelserne. Taler med Maja, som gerne ville køre nogle ture for os, men det må vi ikke for CNN, så det må vente til Aase kommer hjem.
Taler med Kenny, som knokler med sin opgave som skal være færdig i morgen senest klokken 11:00.
Læser lidt om eftermiddagen og finder nogle ting som kan kasseres efter aftale med Aase.
Vasker kattetæpper og lidt andet, så nu er jeg vist snart i bund med vask generelt.
Snupper en gang pomme fritter og et par kyllingelår inden jeg ruller en tur i Aldi og bagefter er der Spise med Price. Aase ringer og siger godnat. Ringer til Pia, vi har aftalt at de ville kigge ned til Aase i weekenden, men vejrudsigten tillader det vist ikke. Så vi venter til Aase er kommet hjem. Fodrer Sorte og han går ud og jeg i seng.

19. juni. Fredag. 16 grader, gråt, småregner og det er vindstille fra nord, næsten.
Sover rædsomt om natten, 3-4 timer bliver det til og resten er dæmoner.
Lægger kabalerne og forsøger at slumre lidt uden held. Lukker katten ind til morgenmad og han går ud for en kort bemærkning og kommer ind da det begynder at tordne og regne kraftigt. Vi tager lige en snak i kurven inden han sover.
Nå da, med det vejr vi fik havde katten valgt rigtigt ved at komme indendørs. 11 millimeter regn på ganske kort tid blev de til. Taler med Aase kort før frokost, og hun har fået både ergo og fysioterapi og skal foresætte efter frokosten, så middagssøvnen er aflyst.
Kenny har afleveret sit bachelorprojekt i formiddags og mangler så den mundtlige eksamen på tirsdag.
Er ikke til noget som helst, så jeg ligger på langs og læser det meste af dagen. Katten er meget kontaktsøgende i dag, end ikke på toilettet kan jeg gå uden ledsager. 😊
Får endnu en snak med Aase til aften og hun stiler mod en tidlig tur i køjen.
Jeg spiser lidt aftensmad, veganer ’fars’, spejlæg, brød samt lidt grøn salat. Venter på Barnaby, men kan desværre ikke holde mig vågen til slutningen. Katten går ud til natten.

20. juni. Lørdag. 15 grader, lidt regn, let vind fra nordvest fortæller vejrstationen. Den fortæller også at vi har fået 16 millimeter vand siden i går.
Er vågen midt på natten og kan ikke flade i søvn igen, atter flagrer dæmonerne. Læser, lægger kabaler og roterer ellers rundt i sengen. Falder i urolig søvn ved 5tiden og ved halvottetiden kommer håndværkeren hos naboen.  Sorte møder op og fik morgenmad og ligger nu i sin kurv.
Holder lav profil og læser det meste af formiddagen. Let frokost og samler så nogle ting i rygsækken som jeg skal have med til Aase.
Ruller mod CNN ved halv tretiden og lister ind til Aase og hører hvordan dagen er gået. Stille og roligt beretter fruen, der sker ikke en dyt på træningsfronten hverken lørdag eller søndag. Gentager nok mig selv når jeg nævner at der skulle være træning HVER DAG hele ugen. Elendig ledelse er min dom.
Vi spiser lidt chokolade med pebermynte og drikker cola til, mens Aase forklarer lidt om sin ’normale’ træning til hverdag. En time går hurtigt og jeg lister ud til Toyotaen og kører til Figenvej, hvor håndværkerne stadig er i gang hos ’Kloge Åge’
Aftensmaden står på det samme som i går, da resterne skulle spises inden udløbsdatoen blev overskredet.
Snupper et par glas rødvin til og holder mig mærkværdigvis vågen til de 2 film jeg havde valgt. Den ene havde jeg dog set halvdelen af i går. Katten får natmad og lister ud.

21. juni. Søndag. Årets længste dag, med 16 grader, det er gråt og vinden er let fra sydvest.
Vågner klokken to og tager kampen op med dæmonerne og vinder et par timer mere på søvnkontoen. Kabalerne lægges og står så op. Sorte venter og han får morgenmad og vi går ind og ’snakker’ lidt mens han ligger i kurven. Du er nu en god ven missemand. 😊
Så til min morgenmad og bagefter bokser jeg med at få adgang til Internettet og må bruge mobilen til gateway. Stofanettet er nede, selvom jeg har genstartet modemet. Stofa sender en SMS og fortæller at deres systemer er nede indtil ca. middag. Jeg slæber mig igennem ugens bilag og forbrugsregistreringer.
Samler lidt sammen til brug ved søndagsturen fra CNN, sammen med Lene og Kenny. Vi bænker os en times tid udenfor og nyder lidt chokolade og lidt koldt.
Kører tilbage med Aase og ruller så til Figenvej, hvor aftensmaden står på kylling og pomme fritter, samt et glas hvidvin. Ser Rick Stein spise i Kroatien og kan så ikke holde øjenlågene oppe længere.
Katten fodres og lister ud.

OBS. Vejr statistikken er sat i bero indtil videre.

 Lidt statistik omkring vejret på Figenvej.

ÅrstalUde temp.Regn i mm.Vindstyrke km/tVindretningLufttryk
2020     
2019     
2018     
2017     
2016     
2015     
2014     
2013     
Gsn.     

Tabellen sammenligner vejrdata fra i år med samme uge i de foregående år. Normalt målt om mandagen. Vejrdata