Uge 26 2020
Set & Sket 2020

22. juni. Mandag. 14 grader, mest blå himmel, og vinden er let til frisk fra sydvest.
Har sovet til klokken 5, så lægges kabalerne, mangler stadig en fra sidste uge. Sorte møder op og får morgenmad og klokken 07:45 ringes fa hjælpemiddelcentralen, som vil komme med lidt udstyr til Aase. Vi aftaler at de kommer mellem klokken 10 og 12.
Så får jeg travlt, skal fjerne gæstesengen i Aases værelse og samtidig måske udtænke en plan for hvor vi ellers kan stille andet udstyr, reoler etc. Hvis ikke der er plads nok til sengen.
Efter en times tid får jeg bakset sengen ud på en ’hund’ og stillet den midlertidigt i stuen. Garderobeskabet tømmes næsten og godset sættes i soveværelset, midlertidigt.
Så kommer der et par herrer som flytter en seng, kørestol, toiletstol og et justerbart mindre bord ind i huset.
Den ene af ’flyttemændene’ kører igen og den anden ældre herre forsøger at montere nogle kørestolsramper ved dørtrinene. Synes nu ikke det virker optimalt, men det kan nok ikke gøres bedre med de forhåndenværende midler. Han mangler dog rampen ud gennem bryggersdøren, den kommer han med i morgen. Der burde være en rampe mere til havedøren, men der må kun leveres en af den slags.????
Bytter min seng ud med gæstesengen, da den jo er knapt så slidt.
Aftensmaden er tofupølser og pasta.
Ser endnu en udsendelse med Ole Henriksen, han er sgu noget speciel.! Dette er ikke nødvendigvis negativt ment. Går til køjs efter at have fodret katten.

23. juni. Tirsdag. 12 grader, hvide vattotter på himlen og den lette vind fra sydvest er en smule kølig.
Har ikke ligefrem sovet fremragende, lægger kabalerne og læser lidt og står så op ved 8tiden. Den sorte herre bankede på ved 4tiden og kom ind og fik tidlig morgenmad inden han lagde sig i kurven.
Sorte kommer og følger lidt med i hvad jeg foretager mig og lister så udenfor for en kort stund inden han kommer og lægger sig i døren til mit værelse. Han har et rimelig stort kontaktbehov i øjeblikket.
Krydser fingre for Kenny som er til ’video’ eksamen. Det viser sig at være ganske unødvendigt, for junior klarer det hele i fin stil med et 10 tal. Han kan nu kalde sig Bachelor i Kommunikation og Design. Tillykke og godt gået mester. 😊
Jeg lægger lidt på køl, eller rettere det gjorde jeg i går og da Kenny kommer herud til kaffetid medbringende en mandellikør og en skærekage til kaffen. Vi lagede dog ud med et glas koldt Asti, senere bestilte Kenny Pita og Hamburger hvortil vi delte en absolut god Californisk rosé. Så var bunden også lagt.    
Har talt med Aase flere gange i dag, senest da Kenny var ved at cykle hjemad. Hun har det rimeligt og glæder sig til at se Figenvej på mandag. Katten får aftensmad og jeg er godt stegt, så køjen søges tidligt.

24. juni. Onsdag. 12 grader, blå himmel og svag vind fra sydlige retninger.
Vågner midt på natten og har det varmt, men havde jo også fyret lidt op i aftes. Falder dog i søvn igen og står så op og udfører øvelserne og fandeme om jeg ikke også går en tur i omegnen. Det er mere end et år siden jeg sidst tog den tur ud over Rønnebæksholms marker / stier. Nøj det er godt nok vokset en del.
Aase ringer mens jeg er på vandring og hun undrer sig vist lidt over hvor jeg befinder mig. Så er vi to frue.
Min ryg er altså ikke glad for at gå meget, men håber øvelserne kan holde den i ave.
Så ringer Jeanette fra Hjemmeplejen og fortæller lidt om hvornår / hvordan de fra på mandag har tænkt sig at gribe Aase an. Da Aase har ønsket at de kommer en gang om natten også, skal vi finde ud af en nøgle ordning. Jeg er sgu ikke lun på deres standardnøgle løsning, men foretrækker at etablere en nøgleboks med vores egen nøgle, hvilket betyder at jeg skal have fremstillet en nøgle i morgen.
Maler stolpen hvor regnmåleren står på og bagefter frigør jeg vores havepavillon, da jeg har tænkt mig at skrotte den. Er træt af der skal købes nyt tag og sidestykker hvert år og da Aase ikke pt kan sætte sidestykkerne på, gider jeg ikke bokse med det mere. Hængeparasol indkøbt på tilbud i Bilka.
Bestiller en kagekone hos Kringlebageren til afhentning på lørdag. Medtages til CNN når jeg besøger Aase.
Slapper lidt og taler med Aase og Kenny via mobilen og går så i Aldi og køber lidt mad. Flaske automaten er som så ofte før i uorden. Katten får aftensmad.
Får en aftensnak med Aase og ser Chris Tarrant på skinnerne. Rydder lidt op og går til køjs. Udenfor på gaden er der en råben og skrigen af unger og voksne til sent på aftenen, folk har ingen pli.

25.juni. Torsdag. 16 grader, blå himmel, og en let vind fra øst.
Sovet nogle timer, dog afbrudt af varmen tror jeg. Lægger kabaler og lytter til kædesavens sang allerede før klokken syv. Som nævnt tidligere, folk har ingen pli. Der er rædsom meget tale om CO2 udledning, hvis man nu forbød brugen af eksplosionsmotorer i ALT haveværktøj, kunne man nedbringe støjniveauet og CO2 udledningen med det halve.
Giver mig til at pille pavillonen fra hinanden og Kenny kommer og ordner bedene og synes at vi skal plante blomsterne i potter i stedet for direkte i jorden og det er vi enige om. Han rydder op og håber at komme lørdag og plante lidt. Vi snupper lige kaffen og et stykke kage inden arbejdes forsættes. Det er varmt, små 30 grader siger vejrstationen.
Kenny ruller til Hvedevænget og jeg spejler et par æg og lidt brød med fiskefrikadeller.

26. juni. Fredag. 15 grader, masser af sol, og en vind der er let fra sydøst.
Er vågen ved 5tiden, eller formodentlig blev jeg vækket af tyrkerduernes enerverende kurren, sover ellers med høreværn, men ofte tager jeg det ubevidst ud om natten.
Lægger kabalerne, men mangler faktisk en fra i sidste uge og den kan jeg sgu ikke løse.
Har et møde med Heidi omkring de opkørsler på vores dørtrin, som jeg ikke er begejstret fro, da Aase så ikke kan bruge Sara Stedy. Hun vil forsøge at finde en løsning. Jeg ruller en tur i Damborg for at købe en spand og forsætter så til Rema og køber vildt ind, ifølge beløbet i hvert fald.
Hjemme og fodre katten og så kommer der en som vil købe pavillonstativet og hun tager det med.
Let frokost og jeg får en snak med Aase, som fik aflyst sin ergoterapi, men har en gang fysioterapi i eftermiddag.
Jeg giver mig til at samle hængeparasollen og det var sgu ikke uden forhindringer. Måske skille og samle foden tre gange, da den var lidt skæv i konstruktionen og så vendte jeg standeren forkert. Det lykkedes dog til sidst, men det værste var da foden skulle fyldes med vand, tror der kunne være ca. 100 liter og så blev den fandeme tung at flytte fra vandhanen til terrassen, selvom jeg brugte sækkevognen.
Skal vænne mig til at ha’ en sådan parasol blafrende.
For en eftermiddags snak med Aase, og hun trænger vist til at komme hjem.  
Efter pomme fritterne og fiskefrikadellerne, ser jeg noget totalt ligegyldigt quiz i tv’et mens jeg venter på Barnaby og taler med Aase. Har startet kølemaskinen og får dog en anelse køligere luft i stuen, men der er stadig 26 grader indenfor. Kan ikke holde mig vågen til slutningen på Barnaby og jeg havde også set den tidligere. Katten får natmad.

27. juni. Lørdag. 19 grader. Lettere skyet, svag vind fra øst.
Sover minsandten til klokken halv seks. Sorte kommer og får morgenmad og går ud igen.
Jeg går også ud og rydder op i haveskuret og finder el-hækkesaksene frem, da jeg forventer at der møder et havehold op og klipper hækkene. Helle, Kenny, Lene og Morten er tilknytte haveholdet. 😊 Kan ikke selv nå det lige i dag, da jeg skal ud og hente kagekone og så på CNN bagefter.
Morten klarer hækken i fin stil og Helle fejer op. Så er den første del af hækkeklipningen afsluttet.
Kenny sender en SMS at Lene og han er på blomster indkøb i Bilka og Bauhaus. Spændende.
Jeg ruller til Kringlebageren og henter kagekonen, som afleveres på bordet hvor kaffen snart serveres.
Aase og jeg ruller en tur efter at Lisbeth har hjulpet Aase over i den nye kørestol ved hjælp af Sara Stedy.
Det er varmt, omkring 28 grader og vi gør holdt og nyder en Radler, halvt øl, halvt citronvand, undervejs.
Tilbage på CNN, hvor der ikke sker en skid. De er gået helt i frø. Kagekonen ser dog ud til at falde i god jord.
Jeg lister til Figenvej og Lene og Kenny jo været på indkøb, har så efterfølgende plantet blomsterne i krukker. Det ser rigtig godt ud.
Vi spiser Falafel og Kebab til aften og drikker lidt koldt øl. Kører de ’unge’ mennesker til Hvedevænget via Aldi.
På Figenvej igen til hundeglam fra Fedesen, det har nu varet i ca. 5 timer og til dunkmusik som først holder op til midnat. Lorte kvarter at bo i.!!!!
Ser en film fra Netflix og jøsses sikke noget bras. Går i seng med køle blæseren kørende. Der er 26 grader i soveværelset. Pyh.

28. juni. Søndag. 19 grader, lettere skyet, og vinden er let fra sydvest.
Står lidt tidligt op og kører i Aldi for at købe flødeboller, som Aase vi give ergo og fysioterapeuterne på CNN.
Efter morgenmaden til både Sorte og mig, går jeg i gang med at klippe den del at hækken som hænger ud over fliserne, så Aase kan komme den vej ind i morgen.
Michael kommer for at få stillet sin nysgerrighed med hensyn til Aase. Kunne jo have bedt ham om at passe sig selv, men min ’dårlige’ opdragelse får mig til at forklare hvorledes situationen er lige nu. Han var enig i at Slagelse Sygehus er en katastrofe af format, det har hans far erfaret. Har lidt travlt, da det ser ud til regn kort før jeg er færdig og spurter ind og slukker for strømmen og så i tørvejr med hækkeklipperen. Nåede lige akkurat at rydde op inden der faldt ca. 5 millimeter regn på 10 minutter.
Medtager lidt drikkeligt, da jeg ruller til CNN for at besøge Aase, forhåbentlig for sidste gang. Vi kan ikke køre tur i dag, da det regner og kørestolen er stadig for høj til Aase, selvom nogen har forsøgt at justere på den.
Det må vi forsøge at rette op på i morgen sammen med tovholderen Heidi.
Lene og Kenny kommer på en kort visit efter de har handlet fra Hvedevænget til Figenvej. Jeg lover at køre dem hjem når de lige har hvilet benene lidt.
Tilbage og fodre Sorte, han bliver vist lidt glemt ind imellem, håber du tilgiver mig missemand. Forsøger at rette op på det når vi lige har fundet en ny rytme i hverdagen sammen med Aase.
 Ser en film i tv’et og går så til køjs.

OBS. Vejr statistikken er sat i bero indtil videre.
 
 Lidt statistik omkring vejret på Figenvej.

ÅrstalUde temp.Regn i mm.Vindstyrke km/tVindretningLufttryk
2020     
2019     
2018     
2017     
2016     
2015     
2014     
2013     
Gsn.     

Tabellen sammenligner vejrdata fra i år med samme uge i de foregående år. Normalt målt om mandagen. Vejrdata