13. juli. Mandag. 13 grader, lidt gråt og vinden er svag fra sydvest.
Det er store træningsdag og Aase skal være klar til klokken 10. Det når vi fint, selvom Rene nogle gange gør tingende lidt mere komplicerede end det er nødvendigt.
Mens Aase træner ruller jeg til Harald Nyborg og en tur i LIDL.
Aase kommer glad og tilfreds hjem fra træning midt på eftermiddagen. Hun synes rigtig godt om træningen.!
Sorte kommer og går og spiser godt.
Han går ud til natten.

14. juli. Tirsdag. 14 grader, lidt gråt og vinden er svag fra sydøst.
Vækkes af Aases hjælper ved firetiden, har mistet mit høreværn øjensynlig. Falder dog i søvn igen til ved 6tiden.
Lægger kabaler og slæber mig igennem morgengymnastikken.
Vækker Aase og giver Sorte mad.
Rene kommer og hjælper og lidt senere kommer der uventet en fysioterapeut fra Næstved Kommune og ser hvad Aase kan og træner lidt med hende. Hun vil komme hver tirsdag annoncerer hun. Sygeplejersken som efterser sår kommer også på visit. Sårene ser fine ud.
Rene nævner at inkontinenssygeplejersken i Næstved Kommune er lidt utilbens og vil have Aase via egen læge inden der kan udstedes blebevilling. Vi bliver enige om at vente til på mandag, da den sædvanlige visitator kommer fra ferie. Hun er nemmere at tale med siger Rene. Indtil da, køber vi selv bleerne. Vi mangler også en status på om vi kan benytte os af flextrafik, for ellers bliver det sgu noget vanskeligt at komme til læge.
Vi forsøger at indtage eftermiddagskaffen udenfor, men det bliver kun til et kvarters tid, så begynder det at dryppe. Vi holder lav profil det meste af dagen og der er ikke meget krudt i mig. Flimmeren driller til stadighed.
Aftenen ligner stort set de andre.

15. juli. Onsdag. 14 grader, og det har regnet små 13 millimeter og nu skifter vejret mellem lidt sol og grå skyer. Vinden er svag fra sydvest.
Sover til klokken godt 5 og lægger kabalerne og læser lidt.
Står op ved halvottetiden og spiser morgenmad. Vækker så Aase så hun kan være klar når Rene dukker op og hjælper Aase.
Alt går efter planen og lidt senere kommer sygeplejersken for at gøre Aases medicin klar til de næste 14 dage.
Rene vender tilbage ved frokosttid og hjælper Aase på toilettet. Han nævner lige at nogen har sagt til ham at Aase bare skal ha’ et håndtag ved toilettet, så kan hun selv klare det. Idioter findes alle steder.
Så kommer fysioterapeuten og arbejder med Aases venstre arm og ben. Den terapeut er meget behagelig synes Aase og er også motivende. Vi aftaler med hende at Aase køres til hjerneskadecenteret om onsdagen i stedet for at blive behandlet hjemme. Mulighederne for at benytte træningsudstyr er jo til stede på centeret.
Vi drikker kaffen udenfor i ca. et kvarter, så forsvinder solen.
Pasta og frikadeller udgør aftenens menu. Mette Frederiksen er blevet gift i dag erfarer vi.

16. juli. Torsdag. 14 grader, spredte skyer og vinden er let fra nordvest.
Er vågen ved 5tiden. Flimmeren driller som så ofte før. Har bestemt mig for at besøge en medicinmand i dag.
Det er Aases store badedag, tænk engang, hun får hjælp til vask 1 gang om ugen. Næstved Kommune er de værste fedtsyle på Sjælland. På et tidspunkt i den nærmeste fremtid skal vi nok selv tage affære.
Aase skal også ha’ ergo terapi og jeg ruller en tur i Bilka imens.
Sorte har fået morgenmad.
Hjælper Aase på toilettet og det er første gang vi klarer det selv, men ikke sidste.!
Jeg har fået en tid til et besøg hos medicinmanden først på eftermiddagen og håber på at jeg kan få lidt kemi til at tage flimmeren.
Umiddelbart lykkedes det, efter at der var taget blodtryk, puls og lyttet på hjertet og der var absolut ingen mislyde at høre og eller se i dag, alt var nærmest pinlig normalt. Vi bliver dog enige om at forsøge med nogle hurtigvirkende tabletter når flimmeren er værst. Det forsøges så weekenden over.
Et stjerneskud til aftensmad og så forsøger vi at se ’Kurs mod Danske Kyster’, med lidt afbrydelser af sengehjælpen.
Ser lidt film som er synkroniseret fra tyrkisk til engelsk. Elendigt bras.

17. juli. Fredag. 15 grader, Blå himmel med lidt hvide skyer og vinden er svag fra nordvest.
Jeg er sgu noget svag, vågnede i nat med ondt over det hele og måtte finde en ’bombe’ frem for at få taget toppen af smerterne. Hvad mon der nu er årsagen til min irriterende afbrudte søvn? Overtræning er det næppe.
Jøsses, har vanskeligt ved at komme i gang, men får slæbt mig op i omdrejninger ganske langsomt. Aases tissekoner kommer og giver en hånd med og så sætter vi os ude på terrassen og drikker kaffe og spiser en meget let frokost. Marie kommer så og hjælper Aase med noget ergoterapi, blandt andet bliver hun hjulpet til at lave kaffe og stå oppe mens hun gør det.
Vi sætter os igen på den solbeskinnede terrasse og sludrer lidt og så farer havemanden over mig og græsset bliver slået. Badetid.
Jamen dog, også aftensmaden indtages på terrassen, det er sgu længe siden vi har siddet så meget ude på én dag. Men det er altså rart at kunne være udenfor.
Let aftensmad og mens vi venter på ’sengekammeraten’ ser jeg starten på Barnaby og når så også den sidste halve time. Havde set den før.
Natmad til katten, som har sovet inde i soveværelset siden klokke 8 i morges, med en enkelt afstikker sidst på eftermiddagen.

18. juli. Lørdag. 18 grader, solen er sløret af hvide tynde skyer og vinden er svag fra sydøst.
Vågner også i dag tidligt med ondt i det meste af overkroppen. Lidt anstrengende synes jeg nok. Nattrissen kommer lidt sent og jeg står op og lukker katten ind. Han styrer direkte mod kurven.
Går til køjs igen og lægger kabaler. Snupper en af ’bomberne’ men som de andre dage har den ikke den store effekt lige på de smerter. Hmm.!
Så komme ’hvirvelvinden’ og gør det hele utrolig omstændeligt. Fodrer fuglene og holder mig på afstand.
Vi sidder ude så meget som muligt og forsøger at komme på omgangshøjde med situationen. Efter en let frokost kommer Anette på en visit med en buket blomster. Tak fru Hansen.
Ind imellem ’banegårdstrafikken’ når jeg at hente lidt spiseligt fra Pyramiden. Durum ruller og der er sgu nok i et stk. til os begge to. Den anden gemmes til frokosten i morgen. De er nu ganske spiselige.!
Så kommer den store iraker og hjælper Aase i seng, jeg vil tro han uden besvær kunne ha’ hende siddende på den ene hånd, mens han bærer hende rundt. 😊 Hun tør dog ikke forsøge at gå på toilettet med hans hjælp. Hvis Aase havde ønsket det, var han vist den rigtige til at støtte hende.
Ser lidt film og fodrer Sorte som går ud og jeg lister i seng.

19. juli. Søndag. 18 grader, lidt gråt hvor solen forsøger at stråle sig igennem. Vinden er let fra sydlige retninger.
Havde bællet masser af vand i går og så må jeg betale prisen og stå op i nat. Sover dog videre til ved halv sekstiden. Kabalerne står for en tur og jeg småslumrer lidt inden morgenmaden, siger godmorgen til Aase som er skidetræt af at ligge i sengen. Det er forståeligt, men vanskeligt at gøre noget effektivt ved.
Sorte og jeg spiser morgenmad. Ordner lidt regnskab og så kommer morgenhjælpen eller noget i den retning.
Efter en minimal frokost kommer Lene og Kenny på visit for kaffe og senere snupper vi en Pita. Vi har faktisk siddet ude det meste af dagen i mere end 25 graders varme.
Kører ’børnene’ til Hvedevænget og ruller til Figenvej via Aldi.
Ser Rick Stein spise og fremstille mad i Tyrkiet. Senere en film, som kun er til en stjerne. Sorte får aftensmad efter at Aase er lagt i seng. Vi har selvtrænet op til flere gange i dag, altså Aase og mig, ikke katten, med at stå op og sidde ned ved køkkenbordet. Tror fruen var svært tilfreds med sin indsats. Det har hun også grund til.

OBS. Vejr statistikken er sat i bero indtil videre.

Lidt statistik omkring vejret på Figenvej.

ÅrstalUde temp.Regn i mm.Vindstyrke km/tVindretningLufttryk
2020     
2019     
2018     
2017     
2016     
2015     
2014     
2013     
Gsn.     

Tabellen sammenligner vejrdata fra i år med samme uge i de foregående år. Normalt målt om mandagen. Vejrdata