24. august. Mandag. 14 grader, lidt gråt og vinden er let fra sydvest.
Vågner igen alt for tidligt hører at ’nattrissen’ kommer og besøger Aase som er godt fugtig og det er sivet ned på stiklagenet. ’Nattrissen’ indberetter det til Ulla, som så må tage affære.
Lidt senere snupper jeg morgenkaffen som er te og bagefter må jeg hjælpe Aase på toilettet. Aase skal til træning i dag og skal være klar til klokken 10 for afhentning. Det er vist gået i glemmebogen, så jeg overtager hvervet som morgenvasker. Det har vi ingen problemer med og så går det hurtigere, for jeg ved hvor tingene findes. Klokken godt ni kommer hjælperen, men vi sender hende videre. Hun var nu uskyldig i sin senere ankomst for ingen havde fortalt hende om Aases videre færd i dag. Den planlægning der finder sted er ganske værdiløs.
Så er det Helles fødselsdag og vi råber et tillykke ud ad vinduet.
Ringer til Heidi og hun vender tilbage med en status på Aases træning. Der er stadig fremskridt at spore, om end langsom lige pt.
Aftaler omkring vores ønske om at blive mere selvhjulpne skal foretages direkte til kommunens visitator og det gør jeg så. Foreløbig stopper vi med morgenhjælpen og hjælpen klokken 14. Resten aftales fredag når hun kommer på visit.
Aase ruller ad sted til træning, næsten da, for chaufføren på Flextaxaen kørte på Præstøvej i stedet for Tommerupvej, den nød.! Jeg går i gang med en hel del administrativt arbejde. Klokken 11:30 kommer Barbara og vil hjælpe Aase på toilettet, da hun heller ikke har fået at vide at Aase er til træning og selvom jeg var på vej til toilettet er jeg ikke helt sikker på at jeg er en fuldgyldig erstatning for Aase.
Jeg går i bad og forsætter så bagefter mit ’papirløse’ job.!
Aase returnerer og vi snupper lige eftermiddagskaffen sammen med et stykke citronmåne.
Så lægger Aase kabaler og jeg ser lidt på noget Ord Guf.
Aftenens måltid er pasta og frikadeller.
Så slapper vi lidt af og lidt senere kommer Hussan og lægger Aase i seng. Jeg ser lidt Frost, men den er sent færdig, så katten får mad og jeg går til køjs.

25. august. Tirsdag. 10 grader, nå da, det går mod vinteren. Solen skinner og vinden er svag fra nordvest.
Er tidlig vågen, som sædvanligt, men efter kabalerne står jeg op og kører Aase på toilettet. Spiser morgenmad og så lidt klatvask til fruen. Katten får morgenmad og går ind og lægger sig på tæppet i soveværelset.
Jeg ruller en tur i Bilka og bagefter i Synoptik for at få en kvittering for Aase sidste køb af briller til brug i en eventuel erstatnings sag. Taler lidt med Peter ved hjemkomsten og han er lidt utryg ved hans generelle situation.
Hverken sår sygeplejersken eller ergoterapeuten fra Birkebjergcenteret er dukket op inden frokost. Nå, så kom Louise med nye plastre og lidt hjælp til toiletbesøg. Men terapeuten kom ikke. Slapt.!
Vi slapper lidt af efter frokosten og lægger kabaler med mere.
Efter aftensmaden ser vi ’Kender Du Typen’ og jeg ser Frost inden Hussam kommer og lægger Aase i seng.
Katten får natmad.

26. august. Onsdag. 17 grader, gråt og blæsende fra sydlige retninger.
Vågner ved 5tiden og lægger så kabalerne. Står op ved godt 7tiden og gør morgenmaden klar inden Aase hjælpes på toilettet. Hun går til køjs igen og jeg indtager morgenmaden samt måler INR værdi.
Så er vi klar til morgenvask.
Morgenmaden indtages, også katten kommer og får morgenmad inden han lister ind i soveværelset.
Vi sludrer lidt om løst og fast mens vi venter på at Aase hentes til træning.
Jeg går derefter i gang med at støvsuge og tørre støv af, jo, jo, den er god nok. Vasker gulvene uden tæpper og når at få lidt frokost inden rengøringsdagen afsluttes og Aase kommer hjem. Hun har haft en god træningsdag og har været oppe og stå med en rollator og venter nu på næste skridt.

27. august. Torsdag. 14 grader, regnfuldt og der er kommet 24 millimeter regn siden i går aftes. Viden er frisk fra sydvest.
Vågner ved halvtretiden, måske pga. af regnen pisker på ruderne. Har lidt svært ved at falde i søvn igen. Hører ’nattrissen’ og slumrer så lidt. Står op til klokken 7 og går i bad inden Aases køres på toilettet. Nu er vi atter sat på holdt, mens vi venter på badedamerne. De kommer ikke, så vi klatvasker også i dag.
En middags tissekone, kommer og vil hjælpe Aase, men har ikke tid da vi afventer advokatens ankomst.
En nydelig advokat kommer og fortæller os hvor vi står i forhold til forsikringssagen i forbindelse med Aases uheld. Det er hun god til og hun taler højt, klart og tydeligt. Aase er glad for orienteringen og Fatmas måde at gribe sagen an på.
Ser lidt holdpræsentation i forbindelse med at TDF starter på lørdag.
Pomme fritter og pølser udgør det kulinariske indslag.
Ser lidt Frost og Abia kommer og lægger Aase i seng. Hun afprøver en ny ble i nat.
Katten er vist halvsløj og vil hele tiden ’snakke’, så vi får lige en sludder og så lægger han sig i kurven. Har åbnet i badeværelset så han kan komme ud og nu er det min sengetid.

28. august. Fredag. 13 grader, gråt, men vindstille, næsten.
Var vågen ved godt halvfemtiden. Lægger kabaler og står så op for at konstatere at katten har forladt os i nat.
Sara og jeg hjælper Aase en tur på det lille hus. Der skrives lidt på blogindlægget. Så snuppes morgenmaden og så er det tid til fruen.
Der kommer et par damer fra Næstved Kommune og vi sludrer lidt omkring vores ønsker om at klare os selv, undtagen til badedagen og bleskift om natten. Det har de intet i mod selvom de dog udtrykker en vis betænkelighed om vi nu kan klare den ansvarsfulde opgave. Vi bliver også forsikret om, at vi bare kan ringe hvis beslutningen ønskes ændret.
Dagen går stille og roligt og det mit absolutte indtryk at Aase har det fint med at vi klarer os selv. Jeg har det også fint med det.
Vi tager det roligt i løbet af dagen og går til køjs ved den sædvanlige tid.
Katten kommer og vil kæle og vi kæler lidt og han falder i søvn.

29. august. Lørdag. 14 grader, gråt og tordenen buldrer hen over os og regnen falder i rigelige mængder
Katten kommer ved halv sekstiden og er sulten. Efter maden går han ind og lægger sig i soveværelset.
Ellers går formiddagen med de rutiner som vi har aftalt. Jeg kører til byen og henter en medicinliste som skal bruges i forbindelse med erstatningen til Aase.
Henter Lene og Kenny og Lene har bagt pandekager som nydes til eftermiddags kaffen og første etape af TDF 2020. De smager godt og så er der til et par dage om morgenen. Jeg holder meget af en pandekage til min morgenkaffe.
Ser TDF og bagefter køres Lene og Kenny til Hvedevænget og på vej hjem går jeg lige ind i Aldi og henter lidt livsfornødenheder.
Generel afslapning resten af aftenen og Aase hjælpes til køjs af undertegnede. Katten fodres og lægger sig sgu i soveværelset og overnatter. Har lukket ind til ham, så han ikke skræmmer ’nattrissen’. Vinduet står åbent i badeværelset.

03. august. Søndag. 13 grader, lidt gråt som ændrer sig til lidt sol i løbet af dagen. Vinden er i nord.
Aase vil gerne i bad fra morgenstunden, så vi går i gang, bagefter er der morgen / formiddagskaffe.
Vi nyder begge at der ikke kommer en masse rendende for at hjælpe med noget som vi faktisk godt selv kan klare. Men tak for hjælpen så vidt.
Ser lidt cykling og F1.
  
OBS. Vejr statistikken er sat i bero indtil videre.

Lidt statistik omkring vejret på Figenvej.

ÅrstalUde temp.Regn i mm.Vindstyrke km/tVindretningLufttryk
2020     
2019     
2018     
2017     
2016     
2015     
2014     
2013     
Gsn.     

Tabellen sammenligner vejrdata fra i år med samme uge i de foregående år. Normalt målt om mandagen. Vejrdata