05. oktober. Mandag. 11 grader, gråt og vinden er let fra sydøst.
Er vågen ved godt halvfemtiden da nattrissen ankommer. Sludrer lige kort med Aase efter damen er gået. Alt er vel.
Står op efter at kabalerne er lagt og vi går i gang med morgenens gøremål som er indledning til at Aase bliver hentet til træning ved godt 9tiden.
Jeg drøner i byen og køber en luplampe i LIDL og et par andre småting, samt ruller en tur i Meny for at købe lidt pålæg til frokost.
Når hjem og fodre katte og komme i bad inden Aase vender godt brugt tilbage. Frokosten indtages og så slapper vi til lidt cykling fra Italien.
Aftensmaden er en færdigret med flødekartofler og hakkebøf fra Meny. Det smagte godt, men bøffen nåede at blive lidt tør.
Roder lidt med Fibias netadgang og har efterhånden stillet alt om til at bruge det netværk.
Mangler så at afbestille Stofas Internet, men venter lige et par dage mere.
Katten er gået ud og når ikke at møde op inden vi går i seng.

06.oktober. Tirsdag. 10 grader, lidt gråt og vinden er let fra syd.
Er vågen gentagne gange i løbet af natten og skal tisse. Burde ha’ vist at jeg ikke skal drikke både Cola og kaffe om eftermiddagen samt et par glas koldt hvidvin til aftensmaden.
Jøsses, er godt nok lidt kvæstet og vi skal til Slagelse hørecenter sidst på formiddagen. Må forsøge at holde mig vågen. Aase er klar og lægger dagens kabaler.
Vi bliver hentet ved godt 11tiden og ruller mod Slagelse Sygehus. Vi er i godt tid og venter næsten tre kvarter inden Aase kaldes ind til høretest. Det konstateres at Aase hører dårligere end for 4 år siden og der bliver bestilt nye høreapparater. Lidt senere foretages en afstøbning af det indre øre som skal bruges til at tilpasse den del af høreapparatet som er indsat i øret.
Vi ser lidt cykling ved hjemkomsten og senere er der Barnaby, men jeg kan sgu ikke holde mig vågen. Godnat til fruen, katten og Barnaby.

07. oktober. Onsdag. 12 grader, lidt gråt og vinden er let fra sydvest.
Vækkes ved halvfemtiden af nattrissen og katten kommer og vil ind. Efter lidt morgenmad går han ind og sover. Det forsøger jeg også, men småslumrer kun lidt. Står så op og går i bad, efter at ha’ hjulpet fruen på toilettet.
Så er der klatvask og morgenmad inden jeg drøner ad sted til frisøren. Det tager jo ikke lang tid at rive håret af og så er det hjemad igen.
Vi gør klar til at Aase har et par timers træning efter frokost. Jeg sprøjter mod ukrudt i indkørslen, fy føj, skamme, skamme. Jeg beder tusinde gange om forladelse.
Aase kommer retur og vi sætter os med kaffen samt et stykke citronmåne og ser lidt cykelløb.
Så er der pomme fritter og frikadeller, ikke som vores mor lavede dem, men som LIDL serverer dem.
Aases træning er gået godt og fruen laver en lav forflytning fra kørestol til almindelig spisestuestol. Imponerende frue.
Vi ser lidt tv og lægger kabaler og så er det sengetid også for katten, som kommer ind.

08. oktober. Torsdag. 10 grader. Gråt og vinden er let fra sydvest.
Er vågen ved halvfemtiden, men falder hen en times tid mere og løser så dagens kabaler inden Aase hjælpes på toilettet. Vi venter så på at der kommer en badedame, men måske forgæves. Klokken er halv ni og normalt vil vi selv være på vej med badningen. Giver den lige en halv time mere. Badedamen dukker op.
Skal ringe til Lægecenteret og bestille tid til en vaccination for influenza og lungebetændelse til Aase, samt et enkelt stik til undertegnede mod influenza.
Ellers går dagen stille og roligt med frokost, eftermiddagskaffe og cykelløb på fladskærmen. Katten har opholdt sig indendørs for det meste, det har småregnet en stor del af eftermiddagen.
Vi spiser suppe til aften og Aase har hjemmetrænet, med cykling, save brænde og at rejse og sætte sig fra kørestolen samt lav forflytning. Du bliver bedre og bedre frue.
Jef sætter mig og ser en film med Tom Hanks fra Apple TV+
Fik et gratis års abonnement sammen med den nye iPhone SE.
Lidt sent godnat til katten, som sover inde.

09. oktober. Fredag. 10 grader, sol og vinden er let fra sydvest.
Er vågen alt for tidligt, halv fem, og det er højvande. Møder katten på min vej og han kan godt spise morgenmad nu. Så går han ud og vender først tilbage da Aase og jeg står op.
Vi tager afslappet på dagen og Kenny har lovet at medbringe kager til eftermiddagskaffen og mad til aften. Efter den lette frokost henter jeg sønnike. Vi nyder kaffen og makronsnitterne og ser noget cykelløb, inden Kenny varmer kartoffelmosen og steger et par hakkedrenge til os.
Kører kokken til Hvedevænget og hjemme igen fodres katten og den ene pensionist ser Vild Med Dans og den anden aktion film. Gæt selv hvem der gør hvad. 😊
Katten overnatter inde og det gør vi andre også.

10. oktober. Lørdag. 9 grader, pletvis blå himmel og vinden er let fra sydvest.
Sover til godt halv seks, hold da op, og katten kommer mig i møde og ligner en der kunne fortære lidt morgenmad og så går han ud. Det giver sig til at regne kraftigt, men det varer en rum tid før katten vil ind igen.
Han går ind og sover og jeg vækker Aase.
Efter lidt klatvask spiser vi morgenmad og jeg kaster mig over støvsugeren og støvsuger det meste af huset, undtagen soveværelset hvor katten er faldet til ro.
Vasker gulvene, dem uden tæpper og så er det godt og vel frokosttid. Vi snupper en sandwich og en cola.
Så er der cykelløb hvor vi ser den sidste time i stuen, med Aase placeret i en stol så hun kan røre sig lidt.
Aftensmad og derefter trænings øvelser af og med fruen. Hun bliver bedre og bedre.
Ser lidt aktionsfilm og Aase ser Den Store Bagedyst.
Katten kommer ind til natten og sover i soveværelset.

11. oktober. Søndag. 9 grader, lidt sol og vinden er let fra syd.
Er atter vågen ved halvfiretiden og atter er det højvande, kommer sgu til at vænne mig af med at drikke kold vin sidst på aftenen.
Katten får morgenmad og han slumrer videre og fruen og jeg går i bad. 2 fluer med et smæk.
Morgenmad og lidt administration og så er vi nået til frokost.
Har ikke den bedste dag, er træt og uinspireret, men efter talrige mindre gøremål sætter vi os og ser cykling.
Vi spiser lidt forskelligt til aften og så har vores mikroovn en defekt som gør at døren ikke kan åbnes. Jeg afmonterer skjoldet og finder fejlen, som er et stykke plastik der er knækket. Forsøger at reparere det, men det vil ikke lykkes. Forsøger så at finde reservedelen på nettet og har skrevet til Nettoparts.dk, som fortæller de kan skaffe alle reservedele til det hele. Vi må se.

OBS. Vejr statistikken er sat i bero indtil videre.

Lidt statistik omkring vejret på Figenvej.

ÅrstalUde temp.Regn i mm.Vindstyrke km/tVindretningLufttryk
2020     
2019     
2018     
2017     
2016     
2015     
2014     
2013     
Gsn.     

Tabellen sammenligner vejrdata fra i år med samme uge i de foregående år. Normalt målt om mandagen. Vejrdata