26. oktober. Mandag. 10 grader, skyet og det har regnet ca. 12 millimeter siden i går eftermiddags. Vinden er let fra sydvest.
Vi står tidligt op for at være klar til Christina kommer og træner forflytninger med Aase. Jeg involveres dog også, da jeg til daglig er medhjælper under de fleste forflytninger.
Det går ganske godt selvom Aase bliver kraftigt udfordret og bliver træt. Flyttes fra kørestol til spisestuestole af forskellig slags og så en tur i drejestolen, det er ikke vare lige og lidt senere en tur fra kørestol til sengen og tilbage igen. Den er strid, da sengen er noget højere end i sædehøjden på kørestolen. Men Aase er sej, så det lykkes. Tak for i dag Christina, du er altså rigtig god til det.
Aase sætter sig på cykeltræneren og jeg sætter mig på cyklen og ruller en runde på Zwift. Har noget ondt i bagdelen efter mere end fem måneder uden at sidde på en saddel. Benene har det forbavsende godt.
Bagefter snupper vi kaffen og en kage til.
Lidt øvelser med Aases venner, Dovenlars og Dovne Robert, fuldender eftermiddagen.
Koger noget suppe inden jeg skal en tur i Aldi.
Lidt tv og et par glas hvidvin ender dagen.

27. oktober. Tirsdag. 10 grader, skyet og det regner lidt ind imellem. Vinden er let fra sydøst.
Efter morgenmaden kontrollerer jeg / ringer til Lægecenteret, om vi kan blive vaccineret i morgen som aftalt. Nå det kan vi ikke, får vi så at vide senere på dagen via mobilsvar. Jeg ringer atter til Lægecenteret, men telefontiden er slut for i dag. Ringer i morgen så. Afbestiller vores Handicap Kørsel i morgen.
Ringer så til Fibia og bestiller trådløst Tv og den lille pakke samt Charlie. Da cykelsæsonen er ved at være slut, venter jeg med at bestille TV2 Sport og Eurosport til foråret. Bagefter afbestiller jeg Stofa TV og bredbånd, som så vil være slut 1. december i år. Lidt mærkeligt, men installationen er efterhånden i ringe stand og der skal så graves et nyt kabel ned med de omkostninger der følger.
Vi ser cykling og drikker kaffe om eftermiddagen. Frikadeller og pomme fritter udgør overlevelseskosten.
Vi ser lidt tv om aftenen, Barnaby til mig og noget andet til Aase. Så er det godnat og katten overnatter.

28. oktober. Onsdag. 9 graders varme. Lettere skyet, let vind fra syd og det har regnet 5 millimeter i nat.
Efter en lidt urolig søvn er det op og gøre klar til Aase træning omkring frokost.
Lidt klatvask og så er der morgenmad. Jeg ringer til Lægecenteret for at høre om hvorfor Aase ikke kan blive vaccineret for influenza og lungebetændelse. Fik at vide i går at hun ikke opfyldte betingelserne for vaccination og det kan jeg ikke acceptere. Taler med sygeplejersken Birgitte og hun giver mig ret i at Aase absolut opfylder betingelserne. Vi får en ny tid i morgen klokken 09:00
Aase hentes til træning og så har jeg nogle administrative opgaver foran mig. Så se nu at komme i gang for helvede, så kan du skrive blogindlæg senere. Ja, ja, skal nok. 😊
Jeg går i gang med at skanne dokumenter og sende dem videre til advokaten og også nogle til Næstved Kommune.
Skal også se på hvorfor Aase ikke får besked når der er indtalt en besked på hendes mobilsvarer. Den nye dongle til Aases maskine og Wi Fi til Internettet skal installeres og så skal jeg ha’ taget det gamle modem fra. Det bliver nok i morgen, måske.
Vi drikker kaffe og ser Vuelta og Aase er vist også dagens vinder samt beholder førertrøjen i vores lokale liga.
Så er det spisetid og jeg hopper ud på dybt vand og steger bøffer af kalvemørbrad, koger forkogte kartofler og laver bearnaisesauce. Vi snuppede lige et glas rødvin til. Ifølge fruen var min indsats ikke så ringe.

29. oktober. Torsdag. 9 grader, skyet og vinden er let fra sydvest.
Vågner og eller vækkes i nat ved tre tiden, katten kommer ind og får lidt mad inden han går ind og sover i soveværelset. Nattrissen kommer og så kan jeg sgu ikke sove mere. Vi skal tidligt op, da vi har en aftale med Birgitte som vil stikke os i armen mod influenza. Stikket mod lungebetændelse kan Aase ikke få, da der ikke er mere vaccine på lager. Vi har atter bestilt Handicap kørsel og det fungerer upåklageligt både hen og hjem.
Vi slapper lidt inden cyklingen fra Spanien. Kaffe og drømmekage fra Aldi supplerer billedet.
Pølser og pasta inden det er tv tid, hvor vi ser, for det meste, Spise med Price i speciel udgave, som indeholder retterne fra Karen Blixens beskrivelse i romanen Barbettes Gæstebud.
Godnat til katten som overnatter indendørs.

30. oktober. Fredag. 9 grader, gråt og det småregner. Vinden er let fra sydøst.
Vågner, måske vækkes, ved sekstiden enten af mig selv eller katten, som kommer ind og får morgenmad inden han atter falder omkuld i soveværelset.
Pensionisterne går i bad, da badedagen i går blev suspenderet på grund af vaccination hos lægen.
Morgenmad og så lidt frokost efter badningen, inden Pia kommer og herser med forflytninger til Aase.
Fruen bliver træt, for Pia er ikke den der holder igen.
Aftensmaden var en rejemad og vi ser lidt tv inden sengetid. Katten overnatter.

31. oktober. Lørdag. 11 grader, gråt og det småregner. Vinden er let fra syd.
Den natlige gæst som hjælper Aase, glemmer at låse yderdøren. Ged.!
Vi står tidligt op og gør os klar til en udflugt klokken 10, til Synoptik i Næstved Storcenter for at hente Aases nye briller. Vi hentes med Flex Trafik og ruller efter landingen ved Storcenteret ind til Synoptik.
Aase får sine nye briller og de ser rigtig godt ud på hende og hun er umiddelbart tilfreds. Bagefter kører vi en tur i Bilka for at købe kattemad og andre fornødenheder. Hjemme igen og efter en frokost sandwich ruller jeg ned og henter Kenny som har købt aftensmaden og vi smutter lige en tur til Onkel Harald og Jem og Fix for at Kenny kunne købe lysstofrør. Så går det mod Figenvej og vi nyder kaffen samt en borgmestersnegl til cykelløbet som ikke fik den forventede spænding. Aase fører stadig vores lokale liga.
Efter aftensmaden, som er koteletter med kartoffelmos fra Kim Søndergård, køres sønnike til Hvedevænget. Jeg handler lidt i Aldi på vej tilbage. Vi ser lidt tv og så er det sengetid. Katten overnatter ude.

01. november. Søndag. 12. grader, lidt gråt og vinden er let fra sydvest.
Bliver vækket enten af katten eller noget andet og står op og lukker ham ind. Udenfor står der en eller anden som forsøger at komme ind af vores hoveddør. Vedkommende rusker, hamrer og larmer helt idiotisk for at komme ind. Er det en voldsmand eller er det hjemmeplejen som er gået i sort. Efter et par minutters infernalsk larmen lykkes det så en mørklødet kvinde at komme ind, mens der sidder en anden i bilen og fiser den af. Kunne vedkommende ikke ha’ hjulpet lidt, hvis den anden er ny i faget. Jeg siger godnat og overvejer om vi også selv skal overtage den tjans.!
Aase vil gerne i bad i formiddag og vi tager lige en tur i brusekabinen begge to.
Så er der rengøring af opvaske og vaskemaskine, efter lidt vasketøj og bagefter kørers en tur med tørre tumbleren.
Kenny kommer medbringende aftenens måltid i form af ingredienser til en kartoffelæggekage. Vi ser cykling og drikke kaffe med en Berliner til og så er det spisetid. Junior slipper ganske godt fra kartoffelkagen. 😊
Køre sønnike hjem og jeg ruller ind til Aldi på hjemvejen.
Ser Rick Stein og bagefter ’Den Klassiske Musik Quiz’
Katten overnatter ude.

OBS. Vejr statistikken er sat i bero indtil videre.

Lidt statistik omkring vejret på Figenvej.

ÅrstalUde temp.Regn i mm.Vindstyrke km/tVindretningLufttryk
2020     
2019     
2018     
2017     
2016     
2015     
2014     
2013     
Gsn.     

Tabellen sammenligner vejrdata fra i år med samme uge i de foregående år. Normalt målt om mandagen. Vejrdata