14. december. Mandag. 4 grader, lysegråt og vinden er frisk fra sydøst.
Vækkes af nattrissen og forsøger at slumre videre, men går over til kabalerne i stedet.
Står op ved 7tiden, da fruen skal være klar til afhentning med træning for øje klokken 10.
En medarbejder fra Næstved Kommune kommer med en badebænk og en rollator. Det er efterhånden en anseliglig maskinpark vi har stående.
Aases hentes og jeg henter støvsugeren og drøner lige en omgang i det meste af huset og finder så en gulvklud frem bagefter.
Aase vender hjem og fortæller at hun har fremstillet dej til småkager og har så brugt en del energi på at rejse sig op og blive stående.
Jeg futter i Aldi og desværre var der temmelig mange der havde fået samme idé, også en idiot der absolut skulle stå oppe på ryggen af mig, idioter er der dog allevegne.
Hjem og lave en kop eftermiddagskaffe og fodre katten, som er noget utilfreds med vejret, da det regner. Han bliver inde.
Nå frue, nu skal vi altså prøve rollatoren ikk.? Selvfølgelig skal vi det og Aase futter rund i det meste af huset med mig hængende bagved med kørestolen som sikkerhed hvis hun går helt kold. Det går bare rigtig godt, små skridt fremad, jeg synes sgu hun er sej.
Lidt tv, men det kniber som sædvanlig med at holde øjenlågene oppe. Går tidligt til køjs og katten overnatter ude.

15. december. Tirsdag. 5 grader, gråt med lidt regn og vinden er svag fra syd.
Atter tidlig vågen, men klarer kabalerne inden jeg slumrer lidt videre. Hører nattrissen og ved sekttiden kommer katten og vil ind. Ved ottetiden vækker jeg Aase og vi bliver enige om at bruge den nye badebænk for at teste om den er bedre en bækkenstolen. Det er den, Aase sidder bedre på den, så mon ikke det er fremtiden i en periode. Jeg ruller en tur i Bilka for lidt mad til os og katten. Kører også til Biltema for at hente et juletræ jeg har købt via nettet. Har ikke fortalt Aase det endnu, for det er altså et kunstigt et af slagsen, så jeg får nok på puklen når hun erfarer det.
Drikker eftermiddagskaffe og går så ’vi’ tur med rollatoren. Det går bare derudaf. Du er sej, Aase.
Bilka mad er aftensmaden, noget med kylling og grøntsager. Det er smagt bedre.!
Kender du Typen, næh det gjorde vi ikke.
Sengetid efter lidt håndbold. Katten sover inde.

16. december. Onsdag. 7 grader, lidt mindre gråt end i går, hvor vi så også fik 8 millimeter regn. Vinden er let fra syd.
Det sædvanlige søvnscenarie forekommer og ved halv ottetiden vækker jeg Aase og vi bliver enige om at bruge badebænken i stedet for at klatvaske. Det fungerer fint. Nu kan fruen så næsten selv bade. Godt Aase.
Morgenmad og vi gør klar til at Aase hentes til træning. Mens fruen træner ringer jeg til Birkebjergcenteret og aflyser vores badedame indtil efter Nytår. Så tager vi lige situationen op til genovervejelse.
Ringer også til Slagelse Høreklinik og efterlyser Aases fjernbetjening til høreapparaterne. Nå, den var vist gået i glemmebogen, Slagelse Sygehus kan sgu ikke gøre mange ting rigtigt. Kristina i receptionen lover mig af de fremskaffes og sendes til os inden jul. Lad os nu se. Medicindamen Sussi kommer og sorterer medicinen og bestiller nyt. Vi får en sludder om Corona og hjemmeplejens genvordigheder. Hun fortalte mig sgu at de forleden dag i distrikt Syd havde haft mere end 1000 hjemme besøg på et døgn. Hun havde selv haft 22 borgere at se til den dag. Det er godt nok mange.!
Kenny på visit efter en Corona test, som heldigvis er negativ.
Efter kaffen, køres han til Hvedevænget.! Vi lader cyklen stå her.
Pasta og krebinetter udgør aftensmaden. Vi ser lidt film og sætter batterier i nogle lyskæder som Pia har sendt. Sengetid og katten er ude.

17. december. Torsdag. 6 grader, stadig lidt gråt med finregn og vinden er let fra sydøst.
Vågner ved 5tiden og lægger kabaler og læser de værste nyheder. Fra og med i dag lukkes Danmark næsten ned, kun apoteker og supermarkeder må holde åbent.
Aase bader så også næsten selv i dag, det er sgu godt du har fået den mulighed frue.
Dagen går med de sædvanlige gøremål og vi slapper og går tidligt i seng, katten overnatter ude.

18. december. Fredag. 7 grader, mindre gråt end i går, vi har fået ca. 5 millimeter regn og vinden er let fra sydlige retninger.
Jøsses, vågner allerede ved halv firetiden og småslumrer så til ved godt firetiden, hvor nattrissen gør sin entré.
Så er det ellers slut med at sove, for nu. Lægger kabaler og forsøger at få styr på dæmonerne.
Vækker Aase ved godt halvottetiden, vi skal jo være klar til træning klokken halv tolv. Aase bader stor set selv også i dag. Så er der morgenmad til alle, også katten, som går ind og sover bagefter. Vi rydder lidt op og så hentes fruen.
Jeg fodrer fuglene og udenfor sidder en flot brevdue, som virker noget træt. Lægger noget mad, fuglefrø og vand og den spiser lidt.
Så er Aase hjemme igen og er vist lidt slidt, vi må holde lidt lav profil resten af dagen.
Vi taler med vores advokat om eftermiddagen og det må i sandhedens interesse nævnes at udviklingen i sagen i det hele taget går uhyre langsomt. Måske Corona, måske almindelig sløvhed hos de implicerede parter, tror man glemmer at der en person som er blevet meget dårlig behandlet generelt, mennesket er blevet helt glemt.! Vi spiser til aften og ser Corona tv-avisen.
Så er der håndbold og for første gang de sidste ti år sætter jeg mig sammen med fruen og ser desværre pigerne tabe til Norge. Så nu går der mindst 10 år igen inden jeg lokkes på den galej.
Sengetid, også for katten.

19. december. Lørdag. 3 grader, stort set solrigt og vinden er let fra sydøst.
Vi sover længe, men jeg var dog vågen da nattrissen kom.
Morgenbad til fruen, morgenmad til os alle og udenfor sidder duen jeg også så i går. Det er vist en brevdue, men jeg kan ikke se om den er ringmærket.
Vi pusler lidt med hver vores små opgaver. Fodrer duen udenfor og bemærker at vores stort set faste beboer er lidt interesseret i en eventuel tidlig julemiddag. Så kommer der en leverance af flotte blomster til fruen fra Helge Langborg. 😊
Taler med Kenny og Lene via mobilen og aftaler nogle indkøb.
Spiser lækkerier fra Slagter Munch til aften og Aase ser Vild Med Dans. Jeg småblunder lidt til et eller andet.
Katten overnatter inde.

20. december. Søndag. 6 grader, lysere end sædvanlig og vinden er svag fra sydlige retninger.
Er vågen ved 4tiden og ved 5tiden og klokken 6 er nattrissen endnu ikke kommet og kommer så heller ikke.
Det klarer vi selv og lidt senere går vi i fælles søndags bad. Morgenmad til alle også vores nye ven, duen.
Vi forsøger at gøre status over varemangel til julen og opdaterer listen til indkøb i Aldi.
Efter frokost kommer Lene og Kenny og drikker kaffe og pynter juletræ. Det grimme træ kom sgu til at se helt hæderligt ud. Aftensmaden købes fra Pyramiden og er absolut spiselig.
’Børnene’ rulles til Hvedevænget og hjemme igen kommer katten og er sulten. Han får sen mad og lister så ud igen og vi ser ham ikke mere i dag.

OBS. Vejr statistikken er sat i bero indtil videre.

Lidt statistik omkring vejret på Figenvej.

ÅrstalUde temp.Regn i mm.Vindstyrke km/tVindretningLufttryk
2020     
2019     
2018     
2017     
2016     
2015     
2014     
2013     
Gsn.     

Tabellen sammenligner vejrdata fra i år med samme uge i de foregående år. Normalt målt om mandagen. Vejrdata