04. januar. Mandag. Minus 1 grad, der er rim på græs og tage. Vinden er svag fra nord.
Nattrissen vækker mig og det kniber med at falde i søvn igen. Står op og hælder vandet fra og giver katten et tidligt morgenmåltid og så vil han ud.
Klokken 06:45 står jeg op og vækker Aase, da træningen atter kalder og hun skal være klar til klokken 09:00.
Vi når som altid at være parat inden hun bliver hentet, i dag klokken 09:15.
Jeg går i gang med støvsugeren i soveværelset, hvor katten for det meste befinder sig. Men i dag er han ude og det skal udnyttes. Sådan en kat har det desværre med at fælde en del og hans tæppe og lidt af sengetæppet er lidt uldent, så efter støvsugeren har taget det værste, ryger alle tæpper i vaskemaskinen inden de lægges tilbage. Aase returnerer og vi drøfter lidt oprydning og går så i gang med at lægge jule og nytår stadsen på plads i skabe og skuffer og smider så også en del gammel tøj ud. Fin oprydnings dag, dem må vi ha’ nogle flere af.
Eftermiddagskaffen indtages og så ringer vi til Ole og ønsker tillykke, han fylder 81 i dag. Får også en sludder med Rita, som har fødselsdag i morgen. Biksemad afslutter dagens fødeindtagelse.
Der er ikke de store vilde informationer omkring Corona i dag. Det diskuteres dog om man kan vente med at vaccinere anden gang efter 6 uger i stedet for fabrikantens anbefalinger om 3 uger. Igen et kæmpe fejlgreb af uansvarlige politikere og selvudnævnte eksperter hvis det gennemføres. Hold jer til planen for helvede. Det er bare mennesker der vil sole sig i Coronaens skygge der finder på den slags.!
Kan ikke holde mig vågen til James Bonds Dr. No. Katten overnatter inde.

05. januar. Tirsdag. 1 grad, gråt og vinden er let fra nordøst. Der trues med sne de næste dage.
Vi står op ved otte tiden og fruen bader lystigt mens jeg gør morgenmaden klar.
Katten kommer og får sin del af kagen og lægger sig foran havedøren for at kunne holde øje med pipserne. Vores ven har vi endnu ikke set i dag,.
Joh, der dukkede han op. Aase rydder det sidste pynt af juletræet og jeg giver en hjælpende hånd når det er nødvendigt, men forsøger ellers at få opdateret min blog.
Aase cykler på træneren efter frokosten og så går bagefter de 5 ture med rollatoren og det går ganske godt. Til sidst saver vi brænde med venstre arm. Dagen motion er på plads.
Så ringer vores advokat og fortæller lidt om erstatning og Aase skal være medvirkende til, i første omgang, en undersøgelse af en speciallæge for at fastslå hendes men grad. Det er vi indstillet på.!
Vi spiser æggekage. Rettere pølsekage til aften og beslutter så ikke at gå i Aldi for at handle, men at bestille varer via Rema og få dem bragt til døren.
Vi ser lidt tv og så er det sengetid. Katten er inde.

06. januar. Onsdag. 0 grader, gråt og hvidt af sne, gisp, vinden er let fra nord.
Aaargghh, katten vækker mig ved halvtretiden og vil ud. Blunder videre og ved firetiden kommer katten og vil ind igen og ha’ morgenmad. Klokken halv fem kommer nattrissen og nu kniber det sgu med at falde i søvn igen. Kabalerne lægges, men mangler en enkelt. Aase banker på væggen klokken halv otte og så må vi en tur på toilettet og bagefter i bad. Der er jo træning i dag klokken 12:30. Morgenmaden overstås og jeg bestiller varer fra Rema til levering i løbet af dagen. Går også ud og rydder lidt tøsne, men endnu er der ikke kommet voldsomt meget sne.
Aase hentes, og jeg giver mig til at ringe til flere forskellige kontakter, Heidi fra HC for at høre om der er en neurolog der er tilknyttet HC, det er der ikke. Birkebjergcenteret kontaktes for at afmelde Aases behov for hjælp til at bade om torsdagen og til slut til Slagelse Sygehus’ Hørecenter.
Vi vil jo gerne vide om Aase nogensinde får den fjernbetjening til hendes høreapparater, da hun ellers har et problem med at justere lyden.
Desværre har den unge dame jeg taler med, efter en kontakt til Siemens, en nedslående melding. Siemens kan IKKE fortælle hvornår der leveres en fjernbetjening. Elendige hundehoveder, vi overvejer nu at tilbagelevere høreapparaterne og købe nogle nye et andet sted fra.
Så leverer Dennis varerne fra Rema.
Aase kommer hjem og vi får en tår kaffe, mens hun beretter om dagens prøvelser som hun har været godt tilfreds med. Jeg ruller ned for at hente Kenny, så vi kan hente Aases og min nye computere hos Silvan.
Kenny har brug for at låne skærmen, så jeg venter lidt med at sætte computerne op og for øvrigt skal jeg ha’ Kenny med på sidelinjen når jeg går i gang. Min erfaring i opsætning af computere kan efterhånden ligge på et mindre sted.
Kører via Aldi til Figenvej, så nu har vi vist varer nok til at dække behovet i denne uge. En ny ’hidsig’ version af Coronaen plager efterhånden også Danmark, så jeg befinder mig bedst på Figenvej.
Spiser et par schnitzler og så hører / ser vi lidt om Coronaen og tumpen Trump, samt Jes Dorf som bliver klemt af nogle unge damer, han måske har klemt lidt for 20 år siden.
Forsøger at finde noget meningsfyldt i tv’et, men uden held. Godnat.

07. januar. Torsdag. 0 grader, lidt gråt og fugtigt, men det er fin regn og heldigvis ikke sne. Vinden er svag fra nord.
Vi står op ved 8tiden og bader, Aase i hvert fald. Så er der morgenmad til både dyr og mennesker.
Vi rydder op efter jul og nytår. Tømmer opvaskemaskinen og vasker lidt tøj. En ydmyg frokost og så gør Aase klar til en tur på cykeltræneren og jeg taler lidt i telefon med WISP omkring Aases høreapparater, som desværre ikke fungerer bare tilnærmelsesvis som ønsket. De kan desværre ikke hjælpe på nuværende tidspunkt. Vi går i tænkeboks igen.
Så er det rollator tid og ’vi’ ruller lige tre korte og tre lange ture indendørs. Jeg synes bestemt at Aase klarer det rigtig godt, selvom hun synes det går for langsomt fremad, på mere end en måde.
Vi pakker bagefter de sidste juleting i kasserne og så skal de på loftet når lejligheden byder sig.
Aftensmaden er overlevelseskost, dvs. pizza rester fra forleden.
Jeg roder lidt med blogindlæg og Facebook, der er ikke noget at se / høre om i tv’et.
Har meldt mig ind i en gruppe på Facebook som har noget med havens fugle at gøre. Fantastiske flotte billeder af meget forskellige fugle. Jeg har spurt gruppen om vores tilkomne due ven og har fået at vide at det er en ’skadetegnet gammel tumling’, som er en art tam due.
Godnat til katten som bliver inde.

08. januar. Fredag. 0 gradet, det sner ganske fint og vinden er svag fra nordøst.
Hører nattrissen og kan ikke sove mere, småblunder og lægger så kabalerne. Katten kommer og vil gerne ha’ lidt morgenmad. Han lister ind og sover bagefter.
Står op ved halvottetiden og hjælper fruen i bad. Hun skal til træning ved frokosttid.
Jeg skriver lidt blogindlæg og Aase lægger kabaler og er efterhånden ved at være på højde med kabalefærdighederne som inden uheldet.
Så hentes fruen og jeg roder lidt videre og spiser en let frokost inden George kommer og henter nogle AA blade han har købt via QXL. Nej, det er IKKE anonyme alkoholiker publikationer. 😊 Gæt selv.
Snakker lidt med katten, som synes lidt utilpas, han er i hvert fald lidt irriteret og indimellem langer ud efter mig når vi ’snakker’. Men jeg har efterhånden lært at tyde signalerne, så jeg undgår at få en klo. 😊
Så er fruen tilbage og kaffen gøres klar.
Slapper lidt inden suppen og ser Corona tv-avisen, som i øjeblikket er Trump tv-avisen. Hvad der dog kan koges suppe på.!
Vil se Barnaby mens Aase ser X-Factor, men det afsnit har jeg set flere gange, så jeg kigger lidt på en krigsfilm med Brat Pitt, Fury.
Godnat til alle.

09. januar. Lørdag. 1 grad, lysegrå skyer og Svag vind fra nordvest.
Vågner ved halvseks tiden og katten kommer og vil ha’ morgenmad. Kabalerne klares og jeg småslumrer til ved otte tiden. Fruen hjælpes i bad og jeg fremstiller en morgen komplet alasenior.
Vi drøfter et forslag til et tidspunkt fra Fatma om besøg hos en overlæge på OUH, som skal bedømme Aases men grad. Vi bestemmer os for at snuppe næste fredag. Besøget er nødvendigt for at kunne vurdere hvor stor erstatningen skal være.
Ellers tager vi det ganske afslappet og Aase ruller en times tid på cykeltræneren og bagefter går vi med rollator, 3 korte og tre lange og så var fruen træt.
Katten hænger lidt med skuffen i øjeblikket, så jeg skal sgu passe på fingrene.
Eftermiddagskaffe og et lille stykke kage. Vi roder lidt på computeren hver for sig. Aase har fundet en side med bambus t-shirts. Den ser vi lidt på, men billige er de sgu ikke.
Aftensmaden er en laksemad og en ostekiks.
Opdaterer lidt på slægtsforskningen, men ’skylder’ opdateringer for et helt år. Uha.
Ser lidt film mens jeg ’snakker’ lidt med katten. Godnat.

10. januar. Søndag. 0 grader, lidt gråt og vinden er let fra sydøst.
Katten vil sgu ud ved halvtre tiden, din drønnert. Han vil ind ved 6tiden og får morgenmad. Kabalerne studeres og jeg står op ved ottetiden og hjælper Aase på toilettet med efterfølgende bad. Så er der morgenmad og lidt regnskab bagefter.
Aase stiger på cyklen, men det kniber med at nå også at køre med rollatoren, da jeg skal hente Kenny, så vi kan begynde på at sætte et par nye computere op.
Kenny hentes og efter kaffen går vi i gang med Aases nye computer og efter en del arbejde og venten på opdateringer, er vi så færdige, at computeren kan tages i brug og Aase prøver den lige og virker tilfreds. Den er ikke helt færdigopdateret endnu, men det kommer. Har endnu ikke taget den gamle computer fra, det ser vi på i morgen.
Vi bestiller et stjerneskud hos Pyramiden og slutter af med et stykke chokolade fra guldkassen. 😊
Kenny køres til Hvedevænget, tak for hjælpen sønnike. 😊
Vi ser begge lidt tv inden sengetid.
Katten overnatter.

OBS. Vejr statistikken er sat i bero indtil videre.

Lidt statistik omkring vejret på Figenvej.

rstalUde temp.Regn i mm.Vindstyrke km/tVindretningLufttryk
2021     
2020     
2019     
2018     
2017     
2016     
2015     
2014     
2013     
Gsn.XXX


Tabellen sammenligner vejrdata fra i år med samme uge i de foregående år. Normalt målt om mandagen. Vejrdata