08. februar. Mandag. Minus 2 grader, gråt med snefygning og vinden er frisk fra nordøst.
Vækkes af katten klokken 03:15 og han vil ud. Slumrer videre og vækkes af nattrissen, inden jeg atter sover lidt. Kabalerne lægges i løbet af kort tid. Op ved syvtiden og vække Aase, så vi kan være færdige til klokken 10 når Kristina kommer. Jeg går ud og fodrer fuglene og rydder så lidt sne både her og hos Annette.
Kristina dukker op og jeg får lige en hurtig gennemgang af hvordan man taper en hånd op. Næste gang skal jeg selv forsøge mig.
Pia har fødselsdag så vi kaster et tillykke ud i æteren og samtidig bestiller vi en buket blomster til levering i løbet af dagen.
Katten er noget urolig i øjeblikket, ud og ind hele tiden og han ser bebrejdende på mig som om det er mig der er skyld i at vejret absolut ikke er til katte. Jeg er altså helt uskyldig missemand. Vi drikker eftermiddagskaffe, Aase cykler og jeg skriver blogindlæg.
Så får vi en mail fra vores advokat at mit forslag om at ’slette’ vor udflugt til Odense for at få testet Aase er taget til efterretning og vi i stedet kan bruge den lokale ekspert som foreslået af mig.
Hvad spiste vi til aften, helt ærligt, jeg har glemt det i den skrivende stund.
Vi forsøger at holde lav profil og ser lidt forskelligt i tv’et.
Aase hjælpes til køjs og jeg ser lidt ligegyldigt tv. Katten overnatter.

09. februar. Tirsdag. Minus 4 grader, rimelig klart og vinden er frisk fra øst. Truslen om snestorm udeblev her på de kanter. Katten vil ud ved to tiden og ind igen ved halvtretiden. Han vil sgu også have mad og går så ind og sover. Det gør jeg ikke, kan sgu ikke falde i søvn igen. Lægger kabaler og lader dæmonerne får frit spil. Vi har en rolig dag foran os, tror vi. Aase vækkes og rulles i bad. Jeg vasker håndklæder og undertøj mens vi spiser morgenmad. Katten fodres og han går ud og skræmmer fuglene. Tror han synes det er morsomt at få dem alle til at lette, men ellers interesserer de ham ikke.
Aase giver sig til at cykeltræne mens jeg går i bad. Kort frokost og jeg ruller en tur Aldi og køber for en formue, men glemte sgu at købe rødvin, din nød.
Så går vi en tre gange frem og tilbage med rollatoren inden vi drikker kaffen og Annette møder op og sludrer lidt over et glas hvidvin.
Til aften spiser vi æggekage som vor far lavede den. Et glas rødvin sneg sig med.
Lidt senere er der ’Kender Du Typen’, men synes nu generelt at de udsendelser virker lidt amputerede. Tror ikke de forbliver en succes når Mads stopper.
Hjælper Aase til køjs og skriver så på dette blogindlæg. Katten har været ude og kommer ind for at lægge sig for natten. Det er nu mærkeligt med sådan en kat, han er nogle gange til stor ulejlighed og andre gange som et uvurderligt medlem af familien. Vil nok blive noget ked af det, hvis han ikke kom her, tror jeg.

10. februar. Onsdag. Minus 6 grader, klart og vinden er svag fra øst.
Har igen været vågen / blevet vækket af den rædsomme kat vi har inddraget i familien. Hører også nattrissen. Småslumrer og lægger kabaler og står så op og vækker Aase, da hun har træning klokken 12:30.
Hun tager stadig medicin for urinvejsinfektionen og har lidt feber til morgen. Vi beslutter dog at træningen skal gennemføres, hvis hun ikke har for store ulemper. Feberen forsvinder i løbet af formiddagen.
Efter bad og morgenmad er fruen klar til at tage ad sted klokken 11:30.
Så ringer hendes mobil og det er fra Birkebjergcenteret som fortæller at Aase kan blive vaccineret om en times tid. Det kan vi simpelthen ikke nå at blive klar til og efter samråd med fruen som er på toilettet, må vi med nogen beklagelse sige nej tak til tilbuddet, for vi kan ikke nå at afmelde træningen samt bestille kørsel til Arenaen inden for en god times tid. Synes ikke man kan være bekendt at sætte os i den situation. Er der overhovedet ikke styr på en skid inden for det danske sundhedsvæsen.????
Aase hentes til træning, godt nok lidt sent, men det er efterhånden normalen.
Jeg går i bad og beslutter mig til at lægge mig en times tid, mangler i den grad søvn. Nå, det bliver ikke til så meget, da mobilen ringer og det er Helle i den anden ende. Hende vil jeg naturligvis gerne tale med, så vi får en sludder på en halv times tid, hvor dagens emner har første prioritet. Vi er enige om at vi vist skal lære at leve med Covid 19 for altid ligesom influenzaen. Så vender fruen tilbage og kaffen og en sidevogn gøres klar. Aase lægger dagens kabaler og jeg slapper lidt.
Aftensmaden er schnitzler og pomme fritter samt et glas rødvin fra Toscana. Katten får også lidt aftensmad. Så er der lidt i tv’et til Aase og jeg skriver på ugens blogindlæg.
Forsøger mig lidt senere med lidt tv, men nej, Ole Lukøje kommer forbi. Katten bliver foreløbig inde.

11. februar. Torsdag. Minus 8 grader, svag vind fra nordvest og solen titter frem. Se billedet.
Mit sove gen er ikke noget jeg kan prale af, katten vil ud omkring ved 3tiden. Vil ind 20 minutter senere og så kommer nattrissen. Hun fryser lidt og vil gerne låne toilettet, og selvfølgelig må hun det siger fruen.
Står op ved godt halv ottetiden og vækker Aase, som går i bad. Ikke fordi vi skal nå noget specielt i dag, men jeg har en idé om at køre en tur LIDL. Nå, det bliver vist ikke til noget, tømmer skraldespande og fodrer fuglene. Går i bad og bagefter hjælper jeg Aase i gang med at cykle på træneren.
Lidt senere går vi også en tur med rollatoren, hele tre gange ind i stuen bliver det til, mens vi ser cykling fra Provence.
Har kommunikeret lidt via mail med Fatmas sekretær, Veronika, som er en rar informativ person. Der er en del udfordringer omkring sikker digital kommunikation mellem forsikringsselskabet og den af os valgte neurolog. Det løses ved at sende informationen på papir, selvom det ikke er optimalt i dagens Danmark.
Har bestilt varer i Rema til udbringning og det fungerer som de fleste gange ganske gnidningsløst.
Aftensmad, som er hjemmelavet smørrebrød efter fruens ønsker. Ser lidt Corona tv-avis hvor de alle sammen vil åbne op. Hvordan fanden kan man have’ tillid til mennesker som ikke kan tale forståeligt og korrekt dansk, selv om de er født og opvokset i Danmark. Idioter, pensionisten har talt. 🙂
Så er det tid til afslapning, tror jeg nok.
Ser lidt YouTube videoer og har ellers vanskeligt ve at holde mig vågen. Katten sover inde. Hjælper Aase til køjs og forsøger også at komme tidligt i seng.

Morgenstund har guld i mund.

12. februar. Fredag. Minus 12 grader siger vejrstationen ved 3tiden da jeg lukker katten ud. Vinden er let fra nordvest erfarer jeg senere, lidt sol kan skimtes.
Katten vil ind inden nattrissen ankommer lidt før klokken 4. Lægger kabaler og falder så i søvn igen. Står op omkring halv otte og vækker fruen. Vi skal være klar til klokken 11:30. Bad først til Aase og så morgenmad og så er det undertegnes tur til et bad.
Vi er naturligvis parat til tiden og Aase hentes lidt i klokken 12. Jeg hopper i tøjet og drøner mod Bilka for at købe kattemad og lidt mad til husets øvrige beboere. Jeg forsynder mig groft og køber en pose flæskesvær.
På vej til Figenvej gør jeg holdt ved LIDL og køber blandt andet vand på flaske og et par berlinere til kaffen.
Fruen vender hjem og vi drikke kaffe og en likør og smasker en berliner i os. Ser lidt cykling fra Provence, mens vi taler lidt om dagens hændelser.
Aase bokser jo med en del skavanker, blandt andet et lidt for tykt venstre ben. Ingen har endnu kunne give os en forklaring på det noget vrangvillige ben. Elendige læger, der springer over hvor gærdet er lavest. I øjeblikket har hun krampe i det om natten, selvom jeg hver aften giver det massage, men jeg er jo heller ikke ekspert i den slags massage, eller for den sags skyld i nogen anden massage.
Katten får aftensmad og går udenfor, mens vi spiser Bilka frikadeller og kold kartoffelsalat, med et glas rødvin fra Puglien som supplement.
Så er der lokal-tv og vi forstår stadig ikke en skid omkring vaccinationer, som ikke kan gennemføres, pga. af manglende vaccine og helt umulige booking faciliteter. Den ene efter den anden står frem og beklager den en dumhed efter den anden. Magen til amatører skal man sgu lede længe efter. 
Som så ofte tidligere hjælpes Aase til køjs efter at have set X-Factor. Jeg forsøger mig med nogle YouTube videoer og lister så til køjs efter at have ’snakket’ lidt med katten, som nu har lagt sig under sofaen.

13. februar. Lørdag. Minus 13 grader lidt før 5tiden. Var oppe da jeg hørte den lille runde mand komme på en kort visit hos Aase.
Katten vil ud, men kun ganske kort, han er vist heller ikke begejstret for kulden. Lægger kabaler og står så op ved halvottetiden og vækker fruen ved ottetiden, hvorefter vi klarer toiletbesøg og bad inden morgenmaden. Aase har stadig lidt feber om morgenen, men den forsvinder ganske atypisk i løbet af dagen. Jeg iklæder mig vinterudrustningen og går ud og fodrer fuglene og fylder skraldespandene.
Skriver en mail til Aases øjenlæge hvor vi desværre kommer til at aflyse hendes tid i næste uge, da hun jo ikke endnu er i stand til at gå op ad trapperne. Det er jo bestemt ingen handikap venlig øjenlæge.
Så er der cykling fra Sydfrankrig og vi bænker os foran fladskærmen med kaffe og kage. En god etape med masser af spændende cykling.
Så er der Corona tv-avis og det flagrer med tal om hensigten og urealistiske mål for vaccinationer i marts måned. Hvordan fanden vil man vaccinere 400.000 personer om dagen uden vaccine. Fortæl nu borgerne hvornår den vaccine kommer til Danmark og hvornår vi kan blive vaccineret i stede for at fodre befolkningen med tal om testede og antallet af smittede og døde.
Vi spiser en croissant med Skagens Salat og skyller med et glas hvidvin.
Vi ser begge lidt tv og så er det sengetid også for katten.

14. februar. Søndag. Minus 13 grader ved 6iden og vinden er svag fra nord.
Vækkes ved 3tiden af katten som vil ud, du er ikke for klog, misser, det er meget koldt. Han vender dog også tilbage 10 minutter senere. Nattrissen høres og så slumrer jeg til klokken 6. Går i gang med kabalerne og står så op og vækker fruen. Desværre er der noget der tyder på at Aases urinvejsinfektion er tilbage, så vi må have gang i medicinmanden igen i morgen.
Jeg ordner lidt regnskab og går så i bad mens Aase cykler. Lidt senere henter jeg Kenny og vi ser lidt cykling fra Frankrig inden pizzaen indtages. Kører Kenny til Hvedevænget og modtages af Sorte da jeg kommer retur. Han går med ind.
Skriver til medicinmanden og forklarer Aases symptomer. Så har han lidt at tage stilling til i morgen.
Vi ser atter lidt tv og så er det sengetid. Katten når lige at komme inden lukketid.

Vores trofaste ven

OBS. Vejr statistikken er sat i bero indtil videre.

Lidt statistik omkring vejret på Figenvej.

ÅrstalUde temp.Regn i mm.Vindstyrke km/tVindretningLufttryk
2021     
2020     
2019     
2018     
2017     
2016     
2015     
2014     
2013     
Gsn.     


Tabellen sammenligner vejrdata fra i år med samme uge i de foregående år. Normalt målt om mandagen. Vejrdata