22. februar. Mandag. 0 grader, solen forsøger at kommer igennem, vinden er svag fra syd.
Vækkes af nattrissen og forsøger at knurre et par skæpper mere, men uden held. Kabalerne får en omgang og jeg må ad sted til det lille hus. Katten vil gerne ud antyder han.
Står lidt tidligere op, for Kristina kommer på visit ved 10tiden. Fruen bader og vi snupper en let morgen komplet inden jeg går i bad. Jeg når lige at hilse på Kristina inden hun smutter, jeg skulle ellers have lært at tape Aases venstre hånd op, men jeg glemte det, så badet varede vist lidt for længe.
Har set på fyret at der mangler vand og nu er vandslangen formodentlig tøet, så der kan hentes vand fra vandhanen udenfor. Sætter slangen til og åbner for vandet. Herre Jemini, en pakning på slangestudsen havde vist lidt under de kuldegrader vi har haft, så vandet p…… ud i bryggerset, så der må gang i gulvkludene, får dog smurt pakningerne med silikoneolie og så kører det, næsten. Havde glemt at slukke for fyret imens vandpåfyldningen stod på og det påvirker umiddelbart læsningen af mængden af vand på anlægget. Slukker for fyret og tapper lidt af vandet af igen. Så nu er den på plads.   
Går i gang med at se lidt på den nye laserprinter og måske jeg kan få det til at lykkes at printe via netværket. Kenny skriver til mig at han har kontaktet Fibias support, men ved jo ikke hvornår vi får respons. Jeg forsøger efter bedste evne at følge Kennys opskrift på printeropsætning. Et eller andet falder i hak, spørg IKKE hvordan. Jeg tager fat i min bærbare computer og søger en printer via Windows vejledning og minsandten om den ikke fandt den nye printer og installerede de nødvendige drivere med mere.
Så er det Aase computer der får en tur og også her går over stol og sten. Printeren fundet og installeret. Tju hej hvor det går. Testprint udskrives fra alle maskiner, sådan.
Vi springer lidt let hen over aftensmaden med en kylling sandwich. Jeg giver mig til at flytte den gamle installation af computer og printere og flytte det nye materiel ind i værelset. Det er fandme ikke bare lige.
Men efter en stund er det dog på plads, om end lidt midlertidigt placeret.
Den gamle computer vil Kenny renovere og forsøge at sælge og den gamle laserprinter kan han i hvert fald bruge midlertidigt.
Skriver lidt blogindlæg og så er det sengetid folkens. Aase er faldet omkuld og katten kommer lige på fald rebet og går ind og sover.

23. februar. Tirsdag. 6 grader, gråt, og vinden er svag fra syd.
Også i nat / til morgen vækkes jeg af nattrissen men falder dog hen igen og vågner ved halv syvtiden. Kabalerne trynes og katten får morgenmad og lægger sig atter til at sove.
Vi har heldigvis ingen faste aftaler i dag, men jeg har til hensigt at vaske lidt tøj, liste på apoteket samt en tur i Fakta og Aldi. Aase cykler en tur på træneren, mens jeg bader og så smutter jeg ad sted ud i den store Verden. Ikke mange på apoteket, ikke mange i Fakta, men et fjols uden mundbind og så i Aldi, hvor der som så ofte før er gabende tomme hylder og to typer låse på kundevognene, så de ikke er til at komme af med medmindre der er en vogn tilbage i stativet. Heldigvis bruger jeg ’poletter’ fra LIDL, så det er jeg sgu ligeglad med, men det fremmer ikke kundetilfredsheden.
Hjemme igen og vi drikker lidt kaffe og Aase bokser med den ene kabale, men meget kan man sige om hende, men hun giver sgu ikke bare lige op. 😊 Dog slås hun stadig med den blærebetændelse, som indimellem giver feber og træthed.
Maria skriver til mig om en visit, men Aase er ikke frisk nok til at sludre så meget, håber sgu snart at der kommer lidt bedring i situationen.
Sorte og Røde (Leo) kan ikke rigtig enes om hvem der bestemmer på græsplænen lige i øjeblikket, hvilket medfører noget høj lyt mjaven og brummen.
Vi spiser en laksemad og en After Eight mousse til dessert.
Lidt tv og man er lige klog. Katten overnatter ude.

24. februar. Onsdag. 6 grader, let vind fra sydvest og solen kæmper for at kommer igennem.
Nattrissen høres tydeligt og katten vil have tidlig morgenmad inden han går ud. Kabaletid og den ene driller, den tager vi senere senior.
Vækker Aase ved ottetiden og vi gør klar til afhentning og træning omkring frokost. Inden da indtages morgenmaden og badet foretages. Vi skal have renoveret kloaker i kvarteret og er blevet adviseret om visse ulemper i den forbindelse. Noget med overtryk i rørene og deslige.
Aase hentes og jeg vasker lidt tøj og rydder op samt når også at bade. Taler med Kenny omkring levering af hans cykel samt en computer med skærm og printer. Leveringen nåede jeg så ikke i dag.
Aase vender tilbage og er tilfreds med træningen. Vi drikker kaffe og slapper så lidt. Der er pressemøde med Mette fortæller Aase og det må vi jo følge med i. Det går dog ud på i korte træk at åbne op, jeg kaster snart op når jeg hører de vrøvleord, for en del af de næringsdrivende, med den kalkulerede risiko det indebærer. Jeg tror at vi skyder os selv i foden med den form for åbning. Vent dog en måned mere, det bliver såmænd ikke dyrere. Men kapitalen har atter vundet over fornuften.
Aftenens kulinariske indslag er biksemad med spejlæg samt et glas rødvin. Ser resterne af en film og går så til køjs.

25. februar. Torsdag. 6 grader, svag vind fra vest og solen titter frem.
Vækkes af nattrissen og kan sgu ikke falde i søvn igen, så runder lige toilettet og katten kommer og kan vist spise lidt morgenmad, hvorefter han vil ud. Kabalerne lægges og jeg slumrer lidt. Står op ved halvottetiden og vækker Aase. Vi har dog ingen faste aftaler, men kloakrenoveringen startet jo tidligt og vi skulle gerne nå at frekventere toilettet og nå et bad inden de går i gang. Det lykkes. Så ringer det på døren ikke en, ikke to men tre gange i løbet af formiddagen og det er ikke postbuddet, for han ringer altid kun to gange har jeg læst i en krimi engang for tusinde år siden. 😊
Første gang, en leverance af et par t-shirts til mig, anden gang en leverance af medicin til Aase og tredje gang er det en fra kloakrenoveringen som nævner at gaden spærres en tre timer fra nu, så hvis jeg have bilen ud, så er det nu. Tak jeg venter, har en aftale med Kenny og leverance af cykel og computere, men det kan vente til i eftermiddag. Det kommer det også til, for renoveringen tager længere tid end forventet, hvorfor gør det altid det? Men heldigvis var jeg hjemme da strømmen i huset pludselig forsvandt og det var al strøm, altså også til fyret. Så er gode dyr rådne, ringer til en installatør og han svarer ikke ringer til den næste og han er på dupperne og sender en mand inden længe og efter 10 minutter står der en gut udenfor som kan og vil hjælpe. Jeg havde dog fundet den gruppe på tavlen som gav bøvlet og derunder hang fyret.
Elektrikeren ser på kontakten til fyret og den er fugtig, hvordan det så går til. Han skiller den ad og tørrer den og samler den så igen, prøver så at aktivere strømmen og nu virker det hele igen. Han måler også på ledningsnettet og når fyret er sat til, er der ultradårlig gennemgang af strøm. Vi aftaler at der kommer en montør i morgen og måler igen, når kontakten forhåbentlig er tørret i løbet af natten. Vi har strøm og varme igen, så jeg lister en tur til Kenny med det aftalte gods.
Hjemme igen og aftensmaden består af optøede færdigretter, gisp. ☹ Det hjælper dog med et glas rødvin til at tage den værste smag.
Lidt tv før sengetid. Katten overnatter ude.

26. februar. Fredag. 3 grader, let vind fra vest og noget gråt.
Vækkes som sædvanligt af nattrissen og lægger kabalerne. Aase skal til træning og i eftermiddag til Næstved Arena for at blive vaccineret første gang mod Corona.
Der kommer en elektriker ved ottetiden og måler på ledningsnettet og det godkendes. Så burde vi kunne ’køre’ lidt igen.
Vi gør klar til afhentning af Flex Trafik mod HC og jeg forsøger at gøre klar til turen til arenaen. Vi kører nemlig selv, så der skal være plads til kørestolen bagest i bilen. Aase når hjem fra træning i god tid, heldigvis. Vi ruller mod destinationen og den ligger såmænd kun 2 km fra Figenvej. Vi er der i god tid og finder en p-plads hvor Aase har plads til at komme ud og ind af bilen. Ruller så mod indgangen, hvor der er kort ventetid udenfor i en lidt strid blæst. Vi ledes af talrige snørklede ruter og med elevator til kælderen hvor vaccinationen skal fortages. Alt sammen med god afstand, men ikke alle overholder de afstande. !
Aase vaccineres og vi kører til venteområdet hvor vi skal vente et kvarter inden vi må forlade området.
Aase sniger sig ind i bilen igen og så er vi på vej til Figenvej.
Eftermiddagskaffen nydes og så drøfter vi lige aftenens menu. Skal vi købe flæskesteg fra Rugvænget eller selv stege en schnitzel med lidt pomme fritter til, Aase vælger det sidste.
Slapper lidt oven på dagens indtryk og jeg snupper et glas vin til popcornene og falder næsten i søvn til den film jeg ser, så mon det ikke er ved at være sengetid for pensionisterne, da Aase er færdig med at se X-Factor. Katten er ude.

27. februar. Lørdag. 1 grads varme, der er hvidt på tagene og vinden er let fra nord.
Vi foretager os de efterhånden daglige rutiner med fruens toilet besøg, tandbørstning og brusebad inden morgenmaden. Så beslutter Aase sig for at rulle en tur på ’kondicyklen’ og jeg beslutter mig for at aktivere to Eurosport kanaler via Waoos kanalvalg, så vi kan se noget cykelløb i løbet af foråret. Det koster dog lidt, men vi skal altså se noget cykelløb i år.
Så kommer Kenny og han har købt ind til kaffen og aftensmaden. Tak for hjælpen junior. Jeg havde sgu ikke det fornødne overskud til at handle ind i dag.
Vi drikker kaffe og spiser æbletærte til cyklingen og så komme enkefru Hansen og vi får en god snak sammen med et glas vin til hendes medbragte franske kartofler.
Vi spiser til aften lidt senere end beregnet så det er buldrende mørkt da Kenny skal cykle hjem og han har ikke lygter med. Taxa junior, så vi er sikre på at du ikke kommer på afveje.
Vi ser lidt tv til omkring sengetid og katten kommer ind i stuen og vil ’snakke’ og falder så i søvn og det gør vi andre også.

28. februar. Søndag. 4 graders varme og vinden er svag fra nordvest.
Godmorgen til nattrissen, selvom jeg ikke møder hende direkte. Derimod kommer katten og vil ud.
Ellers ligner dagen stort set alle de andre, morgenbad og efterfølgende morgenmad.
Så ruller jeg en tur i Aldi og handler. Let frokost og Aase cykler en times tid. Så ser vi lidt cykling fra Belgien og Mads Pedersen vinder løbet.
Jeg monterer en cykelkurv på Kennys cykel så han rigtig kan handle når han er ude og rulle. Fruen går også 3 gange gennem huset med rollatoren og det uden pauser.
Let aftensmad, æggekage med pølser. Katten er meget ude i øjeblikket, især om aftenen.
Ser Den Klassiske Musikquiz og så er det sengetid.

OBS. Vejr statistikken er sat i bero indtil videre.

Lidt statistik omkring vejret på Figenvej.

ÅrstalUde temp.Regn i mm.Vindstyrke km/tVindretningLufttryk
2021     
2020     
2019     
2018     
2017     
2016     
2015     
2014     
2013     
Gsn.     

Tabellen sammenligner vejrdata fra i år med samme uge i de foregående år. Normalt målt om mandagen. Vejrdata