01 marts. Mandag. 0 grader, gråt og tåget. Vinden er svag fra vest.
Vækkes af nattrissen, men falder straks i søvn igen og sover sgu til klokken halv syv.
Så er det op senior, kabalerne må vente, for Kristina kommer omkring klokken 10 og så skal vi naturligvis være parat. Vækker fruen og morgenritualerne udføres. Så ringer Kristina og siger hun kommer til at aflyse i dag, da der er flere syge på HC. Skyldes formodentlig den vaccine de fik i sidste uge, mener Kristina.
Nå, så er dagen til fri afbenyttelse og jeg kaster mig ud i at flytte printeren ned i niveau hvor jeg kan se hvad der står på displayet når jeg sidder ved computeren, men det var sgu ikke uden sværdslag. Måtte skille den midterste reolsektion for at får strømskinnen igennem bagvæggen på reolen. Herre Jemini, om jeg ikke væltede bag pladen ned over mit skinneben og skrabede det kraftig, ikke mindre end tre steder, fjols.
Ruller en tur til Hvedevænget og afleverer Kennys cykel. Hjem til kaffen som fruen laver og så tømmes skraldespandene og Aase giver sig til at rydde op i skabe og skuffer. Hvad man dog ikke får samlet.
Efter pomme fritterne og kyllingelårene, ser vi lidt tv, jeg kaster mig over en gammel James Bond som jeg har optaget. Katten kommer og vil overnatte.

02. marts. Tirsdag. 2 grader, tåget og klamt, vinden er let fra nordvest.
Vækkes op til flere gange af den sorte pensionær som vil ud / ind og spise og derefter af natmanden som Aase ikke er specielt begejstret for.
Hun er vågen lidt tidligt og vi må en tur på toilettet for at få skiftet natudrustningen, som er noget fugtig.
Ellers er det dagen hvor jeg har planlagt at skulle på lossen, med brugt elektronik, pap og småt brændbart. Det lykkedes minsandten over al forventning uden at der var overrendt på pladsen.
Hjem til cykling i tv’et og eftermiddagskaffen med æbleskiver til. Fin cykel eftermiddag  
Aase når også at cykle en god times tid. Lidt senere går vi et par runder med rollatoren, men fruen er træt i benene oven på cyklingen. Så ringer de fra Næstved Kommune og fortæller os at Aase skal vaccineres den 19. marts, ja tak, det ved vi godt i og med vi selv har reserveret tiden og vi kører selv.
Aase er i dag færdig med at tage medicin for blærebetændelsen, så nu er vi noget spændte på hvordan de næste dage forløber.
Biksemad med spejlæg er et hit hos fruen, så det serverer kokken i dag med et glas rødvin til. Ser Corona tv-avisen, men alle kaster lidt med mudder og har lidt svært med at være konstruktive, så det gider jeg ikke høre på.

03. marts. Onsdag. 2 grader, tåget og klamt, vinden er let fra nordvest, altså lige som i går.
Vi står jo op så det er muligt at Aase kan nå at være færdig til klokken tolv hvor hun hentes til træning.
Fruen afhentes i god tid og ruller til HC og får en masse træning af pigerne, for de havde vist god tid i dag, da der ikke var en sjæl udover Aase til træning.
Aase hjemme ved 15tiden og vi snupper lige en kop kaffe med et par æbleskiver til. Vi ser lidt tv og Aase lægger kabaler. Aftenens store kulinariske indslag er en dyrlægemad og en laksemad med et glas hvidvin til.
Så ser vi atter lidt tv inden Aase kravler tidligt til køjs. Jeg ser der sidste af en James Bond film, det var i hvert fald meningen. Havde medbragt et glas hvidvin for hyggens skyld og det stod der også da klokken var 0:05 hvor jeg vågnede i gik i seng. Katten overnatter ude.

04. marts. Torsdag. 3 grader, let kølig vind fra sydvest og solen er gemt lidt bag nogle mørke skyer.
Ingen faste aftaler i dag, så efter morgenmaden lægger Aase kabaler, jeg fodrer fuglene og katten.
Så samler jeg en foderstand til fuglene, så har vi to næsten nye fodersteder og nu kommer jeg til at kassere det gamle foderbræt som ikke lader Det Skæve Tårn i Pisa noget efter.
Katten får også en eftermiddagssnak og så bestiller jeg to gange dagens ret fra Rugvænget og hvis nogen gætter på det er stegt flæsk med persillesovs, har de gættet rigtigt.
Aase går lige 5 runder i huset med rollatoren og cykler bagefter en god halv time.
Aase støver af og rydder op og jeg rydder op i mine mange kasser med elektronik. Så kom dagens ret og vi drikker lige et glas øl til.
Lidt tv og så kommer katten og vil overnatte inde.

05. marts. Fredag. Minus 6 grader fortæller vejrstationen ved godt fem tiden. Vinden er svag fra nordvest.
Jeg er sgu også svag. Katten ville ud ved et tiden og ind igen ved halvtretiden. Jeg brugte vist nogle udtryk som ikke hører hjemme i en børnebog.
Klokken fire hører jeg nattrissen og nu kniber det sgu med at falde i søvn igen.
I dag er Josefines fødselsdag, jeg vænner mig vist ikke til af hun har antaget et andet navn end Mia. Men der skal nu alligevel gjaldes et tillykke ud i æteren.
Vi gør klar til Aases sidste træningsdag i denne uge og hun hentes ved frokosttid. Jeg skynder mig ud til Toyotaen og sætter kursen mod Bilka. Det er kattemad på ’tilbud’ og jeg køber ofte lidt vi selv kan spise på et tidspunkt. Ruller ind til LIDL undervejs og køber vand på flaske. Jeg kan sgu ikke rigtig med vand fra vandhanen, synes jeg efter et par dage får ’influenza’.
Så vender Aase hjem fra træning og vi gør kaffen klar til Kenny kommer og får kaffen og leverer en fødselsdagsgave, nemlig magasinet Ekko det næste års tid. Se det er lige mig. Historier fra filmens verden og lidt sladderhistorier samt anmeldelser af både nye og gamle film. Ikke for lange artikler, som jeg pt. har lidt vanskeligheder med at få tid til, men korte facts, er lige sagen. Anette kommer med en et par gaver og vi får en snak over et glas hvidvin. Vi spiser et par frikadeller samt lidt kold kartoffelsalat til aften.
Nu slutter jeg altså blogindlæggene for i dag.
Ser den danske film, Det Gamle Guld og så er det sengetid.

06. marts. Lørdag. Minus 6 grader, lidt sol og vinden er let fra nordvest.
Katten vil ud ved halvtretiden og ind igen ved fem tiden. I mellemtiden kommer nattrissen.
Slumrer videre efter at nogle af kabalerne er lagt og så banker Aase på væggen og har brug for et lift til badeværelset. Efter badet smutter jeg en tur i Aldi, hvor der heldigvis ikke var så mange.
Taler med naboen Christian som er parat til at gå i gang med at fælde den fælles hæslige hæk og vi bliver enige om at han bare går i gang, men ikke skal forvente den store indsats af mig i den forbindelse. Det er han klar over. Lidt senere er han i gang sammen med sin far, tror jeg nok.
Så tages rollatoren frem og fruen drøner 7 gange rundt i huset med kun en enkelt pause. Let frokost og så cykler hun en times tid. Jeg ser cykling i tv’et og støvsuger lidt imens. Så gider jeg ikke mere.
Croissanter med Skagens Salat udgør det for aftensmåltidet.
Så er der lidt tv. Katten har været noget urolig i eftermiddag, men jeg formoder det er på grund af uroen omkring hækkefældningen. Han overnatter.

07. marts. Søndag. 4 graders varme, gråt og pelikanen er ved at lette fra nordvest.
Noget vækkede mig ved halvtre tiden, men ikke nattrissen og ikke katten, så jeg forsøgte at slumre et par timer mere, med skiftende held.
Fruen vil gerne op ved halvottetiden og de sædvanlige morgenritualer går i gang. Morgenkaffe med en lille sort til, men kun om søndagen.! Jeg når minsandten i bad inden klokken 12 og bagefter går Aase sine 7 runder med rollatoren. Let frokost, så der kan være plads til at Lene møder op med en pandekagelagkage til eftermiddagskaffen. Den er jeg sgu spændt på.!
Henter Lene og Kenny samt lagkagen i første fase. Lene kaster sig over færdiggørelsen af lagkagen på Figenvej. Nøj, den blev altså god og kaloriefattig, nåh, måske jeg lyver en anelse. Fremragende til kaffe og en likør.
Vi får set en masse cykelløb og spist en masse lagkage. Vi bliver enige om at afprøve Rugvængets Smørrebrøds stjerneskud som aftensmad. Det er absolut spiseligt.
Ruller ’ungerne’ til Hvedevænget og vi slapper resten af aftenen.
Christian og hans far har stort set ryddet hækken totalt. God gået.!
Katten overnatter.

Vejr statistikken er sat i bero indtil videre.

Lidt statistik omkring vejret på Figenvej.

ÅrstalUde temp.Regn i mm.Vindstyrke km/tVindretningLufttryk
2021     
2020     
2019     
2018     
2017     
2016     
2015     
2014     
2013     
Gsn.     

Tabellen sammenligner vejrdata fra i år med samme uge i de foregående år. Normalt målt om mandagen. Vejrdata