08. marts. Mandag. Minus 8 grader, skyfri himmel og en svag vind fra nordvest.
Vækkes af katten som vil ud ved halvtretiden og ind en time senere og så kommer nattrissen og søvnen vil ikke rigtig indfinde sig igen. Lægger kabaler og står så op omkring klokken syv da vi skal være færdige til Kristina kommer ved ti tiden. Vi er i god tid og jeg når i bad inden Kristina ruller ad sted igen.
Aase cykler en times tid og jeg spiser en pandekage og skriver blogindlæg.
Så er der cykelløb mens vi spiser et stykke pandelagkage og drikker kaffe.
Så ringer sekretæren fra OUH omkring Aases undersøgelse og vi undrer os begge over at forsikringsselskabet ikke har givet hende besked på at undersøgelsen bliver foretaget lokalt. Hun undersøger sagen i morgen.
Sætter maden i ovnen og venter så bare en god halv time på at mørbraden bliver stegt.
Lidt tv og vi er nær ved sengetid. Katten overnatter inde.

09. marts. Tirsdag. Minus 6 grader og som i går, skyfri himmel og en svag vind fra nordvest.
Vækkes af katten ved tretiden og så af nattrissen ved firetiden og katten vil ind i varmen ved fem tiden.
Vi står op til de sædvanlige ritualer ved godt halvottetiden. Da de er overstået, tager vi fat i rollatoren og så går den vilde jagt gennem huset og via toilettet med stort held, for det meste. Aase snupper så også en tur med cykeltræneren. Aktiv dame synes jeg nok. Så stod Fibias fibernet af i ca. 3 timer, nu ligner det de gamle Stofa dage.!
Nana fra VISP ringer og inviterer os til vejledning i den udvidede brug af Aases høreapparater.
Så har vi i dag bedt et lokalt firma om et tilbud på udskiftning af vinduer i hele huset.
Aftensmaden består i alt sin enkelthed af æggekage baseret på frankfurter pølser.
Lidt fordummende tv og det er sengetid og katten når lige ind inden porten lukkes.

10. marts. onsdag. Minus 6 grader, næsten skyfrit og vinden er i sydøst.
Atter er det katten der synderen der vækker mig. Han vil ud ved tretiden og ind ved fem tiden og nattrissen kommer jo klokken 4. Så er kabalerne lagt.
Står op ved halv ottetiden og vi starter de daglige rutiner og er klar i god tid inden Aase hentes og tidpunket var for øvrigt udsat en halv time af Maja fra HC pga. sygdom.
Jeg futter en tur i Aldi og køber ind til en lille uges tid. Tror jeg nok.
Sætter mig og ser lidt cykling fra både Frankrig og Italien. Fruen vender tilbage og vi drikker eftermiddagskaffen til de sidste stykker pandekagelagkage.
Noget senere spiser vi en dyrlægemad og en ostekiks inden Corona avisen.
Ser en thriller fra Waoo tv med George Clooney. Sengetid og katten er ikke mødt op. Han sover ude.

11. marts. Torsdag. Tror nu at der stod 1 grad på vejrstationen, vinden var let fra syd og det sneede sgu.
Vi har træningsfri dag, men det forhindrer ikke Aase i af foretage 6 runder med rollatoren i huset efter morgenbadet og morgenmaden. Vi arbejder hårdt på at alle forflytninger og bevægelser i huset foretages med hjælp af rollatoren, så vi kan ’skrotte’ de andre hjælpemidler på sigt. Men det er sgu ikke bare lige at vende rundt på et toilet der er 5 m2 med en rollator. Men Aase gør et helhjertet forsøg på at få dagen til at fungere fornuftigt med en venstre arm der næsten ikke kan noget og en venstre ben som er vrangvilligt. Jeg er sgu stolt af dig Aase, du giver ikke bare op. Vi skal nok få dagen til at fungere endnu bedre end pt.
Katten har overnattet ude og er i den grad ked af det det da jeg lukker ham ind ved halvsekstiden. Det er mærkeligt med sådan et dyr. Jeg kommer sgu til at holde mere og mere af ham selvom han er både fræk og ’småfarlig’ hvis man overskrider hans grænser. Jeg kender dog de grænser ret godt efterhånden. Han går ind og sover og intet kan forstyrre ham, selv om både Aase og jeg futter rundt i soveværelset, hvor han som ofte lægger sig til at sove. Han sov fra klokken halv seks om morgenen til klokken 16 om eftermiddagen.
Vi ser cykling fra Italien og Frankrig og det holder vi meget af. Kaffe og kage undervejs og så spiser vi en laksemad til aften og skyller efter med lidt australsk Chardonnay. Så er der Corona tv-avis med nyheder om Astra-Seneca vaccinen måske er skyld i blodpropper og følgelig at taget ud af vaccinationsplanen indtil videre. Katastrofalt for vaccineplanerne. Efterhånden nærmer vi os efteråret inden Danmark kan være fuldt vaccineret. Vi er glade for at Aase har fået det første stik med Pfizer/BioNTechs vaccine som synes af være den mest pålidelige.
Lidt tv og jeg ser resterne af en film og går til køjs og katten sover allerede.

12. marts. Fredag. 5 grader, gråt og blæsende fra sydvest.
Hører natmanden og må op ved fem tiden, hvor katten så kommer og vil ud. Småslumrer lidt og lægger kabalerne og står op ved halvottetiden og vækker fruen. Hun skal jo være klar til klokken halv tolv. Rutinerne gennemføres og det når vi nemt inden hun bliver hentet.
Ringer til Heidi på HC og får en snak omkring Aases exit fra HC ved Påske tid.
Vi skal så have arrangeret en anden form for træning. Så vi skal aktivere vores egen læge for vederlagsfri fysioterapi og ergoterapi. Skriver til hende i weekenden.
Så er der cykling, som jo er godt at slappe af til. Krebinetter og pasta udgør dagens kulinariske højdepunkt.
Christian er ved at grave huller til stolper og vores sorte ven synes det er alletiders og tisser i et af hullerne og skraber så jorden i hullet igen. Vær du glad for at Christian ikke så det.!
Lidt tv og så er det sengetid. Katten er ude.

13. marts. Lørdag. 4 grader, lidt sol og vinden er let fra sydvest.
Hører natmanden og småslumrer til klokken halv seks, hvor katten kommer og vil have mad inden han lægger sig og sover.
Christian sover ikke, allerede ved halv ottetiden hører jeg ham sætte stolper i hullerne.
Vi går gennem vores rutiner og bagefter går Aase 9 runder med rollatoren, det er ny rekord frue. 😊
Bagefter cykler hun en time, inden det bliver tid til cykelløbet fra Frankrig i første omgang og derefter fra Italien. Atter en god cykeldag. 😊
Indimellem drikker vi kaffe og spiser æbleskiver. Christian har måtte opgive at arbejde videre da det regner kraftigt i perioder. Biksemad med spejlæg synes Aase jo godt om, så det er dagens hovedmenu.
Vi ser lidt tv hver for sig inden sengetid. Katten kommer våd ind og får lidt mad inden han lægger sig.

14. marts. Søndag. 4 grader, lidt gråt og vinden er let fra vest.
Det har øjensynlig regnet en del i løbet af natten og jeg hører natmanden og bagefter kommer katten og kan spise tidligt morgenmad. Slumrer lidt videre efter kabalerne er lagt, mangler dog en.
Morgenrutinerne overstås og så roder jeg lidt med regnskabet inden fruen og jeg går 12 runder med rollatoren. Det er ca. 300 meter og det er vist ikke så ringe. 😊
Så snupper hun også lige en cykeltur på 1 times tid. Christian arbejder også lidt i dag, men et regnvejr nærmer sig vist.
Så er der cykling i flimmerkassen. God underholdende cykeldag.
Aftensmaden er pomme fritter og fiskefilet, overlevelseskost. Fruen ser tv og jeg ser noget andet, nemlig den klassiske musikquiz.
Så gider jeg ikke mere. Katten går ud i natten og jeg holder vinduet på klem i badeværelset, så han kan komme ind når det passer ham.

Christian har vist styr på hegnet.

Vejr statistikken er sat i bero indtil videre, men aktuelle vejrdata kan ses her. Vejrdata