15. marts. Mandag. Gråt, 4 graders varme og vinden er let fra sydvest.
Vækkes tidligt af natmanden og katten kommer og vil have tidlig morgenmad inden han går ud.
Kabalerne lægges, men mangler en fra i fredags. Småslumrer lidt og så er det op ved godt halvsyvtiden. Det er Kristina dag. Rutiner gennemføres og så er vi parate til at møde dagens udfordringer, håber jeg.
Bjarni har fødselsdag, så vi råber et tillykke med de 87 år, gode herre.
Så kommer Kristina og hjælper Aase med at foretage forflytninger, især på badeværelset.
Bagefter går fruen 6 ture gennem huset og cykler en god times tid.
Let frokost og så lidt cykling fra Italien med en dansk etape vinder til eftermiddagskaffen. Christian er kommet fra arbejde og er gået i gang med projekt hegn. Jeg retter lidt på blogindlæggene og så har vi fået e-mail fra medicinkvinden og hun har gjort en henvisning med mulighed for vederlagsfri fysioterapi til Aase. Godt…!
Æggekage med bacon og pølser er seniors kulinariske indslag til aften. Tv-avisen udgør højdepunktet for kulturindslagene. Det står sørgeligt til. 😊
Katten er ude ved sengetid.
 
16. marts. Tirsdag. Lidt sol, 2 graders varme og vinden er let fra nord.
Gider ikke skrive det mere. Vækkes af nattrissen, men sover dog videre til ved godt fem tiden, hvor katten kommer og får morgenmad inden han lister ud. Kabalerne lægges, der mangler stadig en fra forleden.
Vi står op og går i gang med rutinerne og bagefter har jeg lidt kontorarbejde i form af telefonopringninger og e-mail skriveri. Så går vi 10 ture med rollatoren, men fruen er træt i benene, så ingen rekorder i dag.
Hun sætter sig så på cyklen og ruller en times tid mens jeg går i bad.
Rita ringer, jeg har sendt en e-mail til hende i stedet for til glarmesteren. Vågn op senior. Hun fortæller at Ole ikke har det for godt og forsat behandling ikke kan hjælpe ham yderligere. Det er ikke rart at erfare.
Så kommer Anette en tur og er lidt frustreret over alle de ting og forpligtelser der er med at være hus og bilejer. Peter har jo altid taget sig af de ting. Jeg ringer til Næstved Fysioterapi og forklarer lidt om Aase til Gitte, som så vil vende tilbage med en tid efter Påske.
Vi spiser en dyrlægemad og en rejemad med et glas hvidvin til og så er der Corona TV-avis uden de store nyheder.
Katten futter lidt ud og ind, overvejer seriøst at få monteret en kattelem. Vi ser lidt Kender du Typen, men det er klippede genudsendelser. Vi går tidligt til køjs og katten overnatter inde.

17. marts. Onsdag. 3 graders varme, let vind fra vest og solen skinner en smule.
Vi står op så vi er sikre på af det er muligt at være klar til Aases træning på HC. Jeg smutter en tur i Aldi og forsøger at købe ind til uges tid. Sidste uge lykkedes det. Aase hentes og jeg går i gang med at vaske og opvaske. Eller rettere, det er jo maskinerne der klarer det.
Får en snak med Kenny via mobilen.
Aase er hjemme igen med en lidt revideret plan for træning. Vi drikker kaffen og ser lidt cykling fra Belgien.
Dagens ret er forårsruller og ris. Ser og hører Corona-tv-avisen. Hvor vaccinationsplanerne atter er ændret, men er det til det bedre mon.? Tvivler efterhånden noget på de såkaldte eksperter, som ændrer og ændrer på både det ene og det andet lige så tit som jeg skifter undertøj. Dette er som oftest fordi der famles i blinde.
Roder lidt med computeren og skriver lidt blogindlæg og undersøger flere forskellige ting. Har ellers den regel at stoppe med computeren når klokken er 20. Men ikke i dag.
Aase går lidt tidligere til køjs og jeg kan sgu ikke huske hvad jeg så på fladskærmen. Katten overnatter inde.

18. marts. Torsdag. 2 grader, nogen sol og vinden er svag fra nord.
Har sovet nogenlunde kun afbrudt af nattrissen. Lægger kabaler og gennemgår lige hvad jeg havde tænkt at foretage mig i dag. Først og fremmest en tur på apoteket efter medicin til mig selv og øjendråber til Aase som pt. har røde øjne. Men først skal alle morgenritualerne jo gennemføres. Slipper ad sted ved halvellevetiden og runder lige Fakta, men de havde ikke rigtig noget vi kan bruge. Købte dog et par berlinere til eftermiddagskaffen og en drømmekage til de nærmeste dage.
Efter hjemkomsten fatter jeg støvsugeren og går lidt grundigere til værks end sædvanlig og Aase svinger støvekosten. Midt på eftermiddagen holder vi en pause med en lille en til kaffen samt berlinerne.
Katten, som sover det meste af dagen i øjeblikket, kommer og kunne vist tænke sig en lille eftermiddags bid inden han går ud i solen.
Til aften tilbereder kokken lidt præfabrikeret gratin, samt en stor frankfurter og vi tillader os et glas rødvin til. Ser Corona tv-avisen, som også i dag skildrer frustrationerne omkring Astra Seneca vaccinen. Se nu for helvede at komme i gang med at vaccinerer os alle, det er mit budskab. I morgen får Aase så stik nummer to og så bør hun være nogenlunde i sikkerhed. Jeg er sgu spændt på hvornår jeg mon kommer i betragtning.

19. marts. Fredag. 1 grad, skidekoldt og blæsende fra nord.
Som sædvanlig står vi op inden klokken otte og gør klar til at Aase hentes til træning ved middagstid.
Aase er hjemme igen i god tid til at vi kan nå at køre til Super Arenaen til klokken 15:30, så Aase kan få det sidste stik mod Corona. Hun skal have godt med tøj på hvis vi skal opholde os udendørs alt for længe. Nå det blev ikke aktuelt, vi kørte indenfor med det samme og blev ledt ned i kælderen via elevatoren. Fruen fik et stik i armen og så ventede vi et kvarter inden vi vendte næsen mod Figenvej. Om små to uger er vaccinen maximalt effektiv sagde den prikne dame.
Vi drikker kaffe med en lille sort til, for at fejre begivenheden.
Ser lidt cykling fra Belgien og spiser så en laksemad og en dyrlægemad til aften. Lidt tv, som det for mig kniber med at holde øjnene fokuseret på. Tror vist jeg havde hældt lidt for meget rødvin i glasset.
Katten kommer og overnatter.

20. marts. Lørdag. 2 grader og også i dag er det modbydeligt koldt. Vinden er let fra sydvest og det fugter en anelse. Min mor ville været blevet 95 år.
Nattrissen vækker mig i sædvanlig stil.
Op til sædvanlig tid og morgenrutinerne gennemføres. Så går fruen 14 runder i huset med rollatoren, ny rekord, og så sætter hun sig på ’cyklen’ og ruller en times tid, mens hun blandt andet ser lidt cykling fra Milano og San Remo løbet, som er på 300 km.
Godt cykelløb.! Katten er ikke just begejstret for det blæsende og kølige vejr og opholder sig stor set kun indendørs. Vi snupper atter en gang biksemad til aften. Ser lidt tv. Barnaby som jeg har optaget og så vi ellers forholdsvis tidligt til køjs. Katten er dog gået udenfor.

21. marts. Søndag. 4 grader, nogen sol, og vinden er let fra nordvest.
Også til morgen hørte jeg nattrissen. Vi gennemgår rutinerne og spiser så morgenmad.
Jeg ser lidt på regnskabet og så går fruen og jeg 12 runder med rollatoren. Kenny ringer og vi taler om vaccination til mig, men jeg er stadig ikke ’nomineret’. Så taler vi om besøg fra Maribo i påsken og bliver enige om at Langfredag er dagen for lidt selskabelighed.
Fruen cykler så en times tid. Jeg skriver lidt blogindlæg og synes så at jeg vil spørge medicinkvinden om jeg er røget helt ud af lystavlen til et par stik. Passer trods alt fruen stort set 24 / 7 og tager medicin for ’hjerteflimmer’ på tyvende år. Men lad os nu se hvad hun siger til det. 😊
Vasker lidt tøj, tørre det og hænger på plads. Aase laver kaffe, ja hun kan sgu godt. 😊
Christian har arbejdet på hegnet siden i morges og nu begynder det at ligne noget. Mangler så ’kun’ at sætte planterne.
Vi spiser suppe til aften og bagefter træner vi lidt med ’Lars’
Bærer skrald og genbrug i containerne, hvad man dog får samlet i løbet af nogle få dage. Det er primært emballage fra fødevarer der er den store sviner.
Suppe, steg og is, blev det ikke til, vi nøjedes med suppen.
Ser lidt YouTube videoer og så går vi ellers tidligt til køjs. Katten når dog at komme og få en ’snak’ inden han atter listede ud i natten.

Vejr statistikken er sat i bero indtil videre, men aktuelle vejrdata kan ses her. Vejrdata