22. marts. Mandag. Lidt sol, 3 graders varme og vinden er svag fra vest.
Traditionen tro, vækkes jeg af nattrissen. Lægger kabaler og småslumrer til ved syvtiden. Så er det op og vække fruen, så vi kan være vågne når Kristina ankommer ved ti tiden. Bad, påklædning og morgenmad og vi er parate til at møde dagen.
Jeg får næseblod da jeg nyser og må ud på badeværelset for at få næsen under koldt vand for at stoppe strømmen. Det tog sgu lidt tid og hvor blod dog sviner. Årsagen til miseren kender jeg ikke, men muligvis var det fordi jeg brugte en næsehårs fjerner i går og har slidt lidt på huden i næsen.
Kristina kommer og hun og fruen kæmper sig igennem akrobatiske øvelser med rollatoren, toiletbesøg og tøj af og på. Jeg gemmer mig under bruseren imens.
Da Kristina er gået gør vi klar til en visit hos Nanna på VISP, som vil se / høre lidt om Aases problemer med de ældrefjendske høreapparater og fjernbetjening hun har fået. Vi ruller til VISP og får en snak med Nanna, som renser høreapparaterne, så Aase atter kan høre hvad der foregår. Hun foreslår, så at vi får en anden fjernbetjening på prøve, som skulle være noget nemmere at betjene end den nuværende. Hun kontakter os når den kommer.
Vi ruller hjemad og bagefter kører jeg en tur i Aldi. Eftermiddagskaffe og cykelløb fra Catalonien og første etape vindes sgu af Andreas Kron fra Danmark.
Pølser og pasta er det kulinariske højdepunkt.
Aase er træt og går tidligt i seng. Jeg ser ’Den Klassiske Musikquiz’ optaget i går. Katten er ude.

23. marts. Tirsdag. 5 grader, gråt og kedeligt, vinden er let fra vest.
Katten kommer og får morgenmad og fruen er tidligt vågen og får en hjælpende hånd med kursen, ikke mod fjerne kyster, men mod toilettet. Aase faldt så i søvn igen, mens jeg lagde kabalerne.
Bad og morgenmad og vi aftaler at rulle med eget transportmiddel mod Storcenteret, for at få rettet Aases briller hos Synoptik. Tror det lykkes. Bagefter gik / kørte vi i Bilka for at købe kattemad og mad til pensionisterne. Nu er den gamle øse altså guld værd, for der er plads til både kørestol og varer, når sæderne er sænket til gulvhøjde. Hjemme igen og så er der lidt cykling på programmet fra det nordlige Spanien. Aase cykler en time på cykeltræneren. Vi får også lige en god snak med Helle og vi håber snart at kunne ses. Morten bokser stadig med ’hjerteflimmer’ og han har det i perioder skide ubehageligt, hvilket jeg kender en del til.
Lidt tv-avis og så ser jeg Barnaby og Aase forbereder sig på at gå til køjs.
Katten overnatter ude.

24. marts. Onsdag. 5 grader, svag vind fra sydvest og lidt gråt.
Er man frisk og fertiliteten er ok, kan man endnu nå af få et barn til Jul. 😊
Nattrissen spøger, men jeg sover videre. Står op ved halv ottetiden og vækker Aase og vi forbereder os på fruens træning i HC regi. Efter morgenmaden kommer glarmesteren forbi og måler op til nye vinduer og lidt senere kommer sygeplejersken og gør medicinen klar til de næste fjorten dage og hende får vi til at bestille og få bragt den nye medicin. Den skulle gerne hjælpe Aase mod nat tisseriet. Bliver leveret lige til døren nogle timer senere.
Får en snak med Kenny som arbejder hårdt med hjemmesiden www.maling.shop
Aase vender tilbage fra træning og kaffen gøres klar og vi ser cykling fra Nordspanien.
Kold kartoffelsalat og frikadeller er dagens hovedret.
Vi ser Corona tv-avisen og Aase ser noget underholdning og jeg starter på en Barnaby jeg har optaget.
Katten overnatter, men har muligheden for at smutte ud i luften via vinduet i badeværelset.

25. marts. Torsdag. 5 grader, svagvind fra sydvest og det er lidt gråt.
Nattrissen sniger sig igennem lokalerne og jeg forsøger at falde i søvn igen. De kniber og kabalerne får en omgang. Er lidt bagud med de kabaler, motivationen er det lidt småt med lige pt.
Nå, op ved halv ottetiden og vække fruen, ikke fordi vi har noget på programmet lige her og nu, men fordi Aase har det bedst med at komme op forholdsvis tidligt om morgenen. Toilet og badetid samt morgenmad og vi er klar til dagens tildragelser.
Aase skal have udfærdiget en speciallægeerklæring af en neurolog til brug ved vurdering af mengrad og deraf følgende erstatningssum og klinikken ringer for at aftale en tid, som bliver førstkommende onsdag.
Jeg ruller en tur til AK-Centeret på Næstved Sygehus for at få udstyr til brug ved de ugentlige blodprøver. Havde bestilt det den 5. marts, men det er aldrig kommet frem. Ingen parkeringspladser på sygehusets arealer, så måtte parkere på Kvægtorvets parkering og gå til sygehuset. Første gang glemte jeg mundbindet, det lå jo i bilen, så måtte gå turen et par gange. Er ikke så god til at gå længere ture mere, højre ben og hofte gør vrøvl.
Hjemme igen og ser at der er ringet fra Næstved Fysioterapi, som jeg forgæves ringede til i formiddags.
Taler med Gitte og hun finder en tid til Aase tirsdagen efter Påske.  Så gør vi klar til en tur til Næstved Lægecenter, hvor Aase skal have en indsprøjtning mod lungebetændelse. Får lige en kort snak med naboen Linda inden vi drager ad sted. Aase får stikket og så må hun efterhånden være sikret i både hoved og r..
Katten venter hjemme og han får lidt spiseligt inden pensionisterne drikker kaffe sammen med en enkelt sidevogn og et kærnemælkshorn. Lidt cykelløb fra Spanien hjælper lidt på afslapningen.
En røget laksemad samt en ostekiks gør det ud for aftensmaden, dertil et enkelt glas hvidvin.
Så ser vi Corona tv-avisen og min Corona favorit Søren Brostrøm, kommer med fornuftige udtalelser.
Forsøger at se lidt tv, men efter et par glas hvidvin synes øjnene at have deres eget liv. Efter at Aase er hjulpet til køjs, småslumrer jeg mig igennem en Barnaby, men opgiver så og går til køjs. Katten overnatter inde.

26. marts. Fredag. 5 grader, lidt sol og en let vind fra vest.
Atter er nattrissen på banen og jeg hører hende tydeligt og har lidt vanskeligt ved at falde i søvn igen.
Står op og frekventerer toilettet inden jeg går ind og lægger kabalerne.
Forsøger så med yderligere kabale lægning men går kold i det. Tiden går og så står jeg op og vækker Aase, så vi kan komme igennem rutinerne inden hun hentes til træning. Glarmesteren som skal levere vores vinduer og fortæller at tilbuddet han har sendt er forkert og prisen er 5000 kr. mindre.
Jøsses Alvilda, det skal han sgu ikke høre noget for. 😊 Jeg er faktisk imponeret en smule. Vi skal betale 21 store for at få 23 nye vinduer, hvilket jeg absolut synes er rimeligt, ydermere forstår jeg, men har ikke undersøgt det endnu, at det er muligt at få noget tilskud fra staten til projektet. Firmaet vi har valgt, er fra lokalområdet og er Niels Juel Pedersen og virker meget kompetente. De kommer den 14. april og går i gang med udskiftningen.
Aase rulles til træning og jeg vasker både op og tøj imens. Fruen er atter hjemme og kaffen indtages til cyklingen. Senere lidt pasta og nogle velvoksne frankfurtere.
Ser så Corona-kaos-tv-avis. Ingen dag hvor ikke vi kan forvente at vaccinationerne udsættes yderligere. Jeg gætter på at vi når Jul inden de sidste er vaccineret. Synes at EU har spillet fallit i det Corona spil, hvorimod England og USA har formået at få vaccinationerne på skinner. De har nået 10 gange så mange vaccinationer som vi i Europa. Katastrofalt inkompetente europæiske politikere.
Forsøger at se Barnaby, men et par glas rødvin hjælper til, at jeg slumrer i stolen til klokken 23:55. Godnat.

27. marts. Lørdag. 5 grader, noget gråt og vinden er frisk fra sydvest.
Godmorgen til trissen og så sover jeg til klokken seks.  Kabalerne besejres og så banker fruen på væggen, så nu må vi op.
Aase starter på et forsøg med noget medicin til at imødekommen den natlige inkontinens, så må vi se om virkningen er tilfredsstillende eller bivirkningerne overstråler formålet.
Bad og morgenmad til fruen og jeg skriver lidt blogindlæg inden jeg hopper i badet.
Aase ruller en tur på cykeltræneren og jeg roder lidt på computeren og læser i magasinet EKKO. Så går vi tur med rollatoren 12 gange gennem huset og sætter os så med kaffen inde i stuen og ser noget cykling.
Har sat kyllingelår i ovnen og lidt senere nogle pomme fritter. Katten får også et kyllingelår og han spiser noget af det, men det er vist ikke lige hans livret. Så kommer jeg i tanke om at jeg har glemt at give ham pillen mod lopper og flåter. Det skal gøres snarest.
Ruller en tur i Aldi for at købe forsyninger til de næste dage. Ved hjemkomsten kommer Sorte og synes vist at han kunne spise lidt sen aftensmad. Passer mig fint, så kan han få pillen samtidig.
Vi nærmer os fruens sengetid og så ser jeg lidt på fladskærmen inden jeg lister til køjs. Katten er ude.

28. marts. Søndag. 5 grader, lidt sol og lidt skyer og en lidt frisk vind fra vest.
Synes jeg hørte trissen, men slumrede videre indtil ved sekstiden, men er alligevel blevet snydt for en times søvn af det idiotiske skiften mellem normaltid og sommertid.
Vi har ikke nogen faste aftaler i dag og forsøger at slappe så meget af som muligt. Efter bad og morgenmad og lidt administrativt puslen, går vi 9 ture med rollatoren. Stadig indendørs.
Så er der cykling det meste af eftermiddagen, så vi kan nyde kaffen og kagen mens andre bruger benene.
Senere står den på æggekage og et marcipan-æg. Katten lister lidt ud og ind, men da det periodevis regner, opholder han sig mest indendørs.
Sengetid for Aase og jeg sætter mig og ser lidt YouTube videoer. Sengetid og katten overnatter inde.
 

Vejr statistikken er sat i bero indtil videre, men aktuelle vejrdata kan ses her. Vejrdata