12. april. Mandag. 0 grader, lidt sol, men mest gråt, vinden er let fra sydvest.
Vækkes af natmanden og småslumrer ind imellem kabalerne.
Så kommer katten og vil have morgenmad og han lister ud bagefter.
Fruen banker på væggen og så står vi op til dagens gerninger. Aase skal til træning på Vadestedet ved middagstid og vi kører selv. Efter morgenmad og bad, gøres bilen klar til transport af kørestol og os.
Midt på formiddagen kommer de fra Næstved Kommune med en ny og lettere rollator til Aase som Kristina har bestilt. Aase prøver den for en kort tur og synes godt om den, men er ikke helt tilfreds med håndtaget til den lidt slappe venstre hånd. Det må Kristina vurderer når hun kommer på onsdag.
Ad sted til Vadestedet og Aase går med John som behandler hendes venstre arm og ben. Vi aftaler at vi skal komme lidt tidligere for eftertiden og så varme op i ca. 10 minutter på en slags liggecykel, men hvor armene også skal bruges. En halv time går hurtigt og vi vender næsen hjemad. Efterhånden går det fint med Aase at komme ud og ind af bilen.
Lidt kaffe om eftermiddagen og til aften rester fra de riges bord i går.
Lidt tv og så er det sengetid.

13. april. Tirsdag. 4 grader, lidt sol, og vinden er frisk fra sydvest.
Hører nattrissen og har svært ved at falde i søvn igen. Lægger kabaler og småslumrer lidt, katten får tidlig morgenmad og så står jeg op for at vække fruen. Hun sover tungt og er lang tid om at kommer i omdrejninger. Så må vi jo i gang med toiletbesøg, bad og morgenmad. Derefter 10 rollatorture og en time på cykeltræneren inden vi giver ’Lars’ en motionstur.
Vi sprænger ikke os selv med voldsomme opgaver og slapper for det meste inden aftensmaden som i dag består af biksemad med spejlæg.
Vi kigger lidt tv og Aase går tidligt til køjs og jeg sætter mig og ser lidt tv, inden øjnene protesterer mod misbruget. Katten er ude.

 14. april. Onsdag. Minus 3 grader, fuld sol, og vinden står stille.
Vækkes af nattrissen, som taler højt, kan høre hun fortæller Aase noget, men ved ikke hvad. Kan altså ikke falde i søvn igen og lægger alle kabalerne. Står lidt tidligere op end sædvanligt, da vi forventerat der kommer nogen fra NJP og sætter nogle nye vinduer i huset. Vi når igennem rutinerne og er klar da glarmestrene kommer lidt i klokken ti. De går straks i arbejde og så går det ellers slag i slag og efter mindre end 4 timer er vinduerne skiftet ud. Der mangler dog to små vinduer i toiletterne, de var simpelthen smuttet ud af planen, men de monteres i morgen. Ingen slinger i valsen, de to herrer arbejder sgu hurtigt og uden pauser, så vi kan bestemt ikke klage over nogen form for slendrian. Tak for indsatsen folkens, den er vi absolut tilfreds med.
Vi fejrer de nye vinduer med en lille en til eftermiddagskaffen samtidig med cykelløbene på fladskærmen. Der er cykling fra Frankrig, Spanien og Belgien. Så kan vi vel klare os lidt. 😊
I mellemtiden er Kristina kommet på visit for at herse lidt med Aase og det går fint, Aase er dog altid lidt træt bagefter. Vi er gået over til at forsøge at tage medicin om aftenen mod de natlige vandladninger, hvilket til tider ad sted kommer nogle meget hurtige besøg på toilettet i løbet af aftenen. 😊
Efter cyklingen spiser vi et par forårsruller med lidt ris til og så er der tv-avis, hvor Søren Brostrøm fortæller at vi i Danmark har valgt Astra Seneca vaccinen fra. Han forklarer som altid meget tydeligt hvad han har på hjertet.  Lidt tv kiggen, og så er det sengetid også for katten.

15. april. Torsdag.  0 grader, lidt rim, solen skinner gennem vores nye ruder og vinden er let fra nord.
Shhh, nattrissen taler højt og jeg vækkes. Falder dog hen i en god time mere inden kabalerne lægges.
Morgenrutiner gennemføres og Aase tager af bordet og rydder op i køkkenet, mens jeg roder på computeren.
Katten får morgenmad og lister ud. Kommer dog tilbage et par timer senere og får en lille bid inden han lægger sig i soveværelset.
Vi forbereder os på en tur til Vadestedet og i mellemtiden kommer glarmestrene fra NJP og monterer de sidste to vinduer. Vi synes de har gjort et godt job og nu mangler vi bare at få vinduerne pudset, for der sidder altså en del fingre på de fleste.
Så ruller vi mod Vadestedet og ruller ind og begynder at træne på motionscyklen inden John kommer og herser med Aase. Først i barren, så går hun tur i et stort lokale UDEN støtte fra diverse hjælpemidler, men kun med Johns støtte og opsyn. Så er der styrketræning med venstre ben, så det kan blive stærkt og så er seancen forbi for i dag. Vi kravler i Toyotaen og kører hjemad.
Hjemme venter katten og kaffen med et par æbleskiver til. Så ruller jeg en tur i Aldi for at handle lidt til en lille uges tid. Der var 4 biler da jeg kom og 15 da jeg kørte.
Hjemme og fremstiller en laksemad med asppares samt et glas hvidvin som supplement.
Ser tv-avisen uden de helt store nyheder. Aase går rimelig tidligt til køjs og jeg sætter mig for at se et eller andet, men ender med at blunde i stolen til klokken halv tolv. Godnat til katten som går ud.

16. april. Fredag. 0 grader, atter rim på tagene og vinden er svag fra nord.
Godmorgen til nattrissen, som sludrer lidt med Aase, hun fortæller at hun når ca. 35 steder på en vagt. Det er sgu mange synes jeg nok. Det er vel rundt regnet 5 i timen.
Lægger kabaler og småslumrer lidt. Vi ønsker lige Dronning Magrethe tillykke med fødselsdagen ved at vifte med Dannebrogs flaget og råbe et trefoldigt længe leve. Så er det op og hjælpe fruen lidt inden morgenmaden.
Går ud og rydder lidt op i vores redskabsrum og ruller så en tur på lossen med en del af både det ene og det andet. Bagefter sorterer jeg pantflasker / dåser og det viser sig faktisk at vi har ikke mindre end seks store affaldssække helt fyldt. Må se at komme i nærheden af en automat. Der er vist pant for et større beløb.
Aase cykler en times tid og bagefter går vi tolv runder med rollatoren og så får ’Lars’ noget træning også.
Aftensmaden er æggekage og jeg annullerer noget Amazon streaming som vi fik med da vi købte Internet og TV hos Fibia. De er godt nok lidt frække at give et prøveabonnement med som man selv skal opsige inden abonnementet er udløbet. Vi har også en 1000 / 1000 Mbit Internetforbindelse som vi ikke kan udnytte fuldt ud, da vi kun bruger trådløst Internet, så jeg har ændret forbindelse fra Full til Extra, så er vi nede på 500 / 500 Mbit. Det burde række til et par pensionister.
Så nærmer vi os sengetid og katten er ude, godnat misser.

17. april. Lørdag. 6 grader, lidt gråt, men solen lurer i horisonten og vinden er svag fra nordlige retninger.
Tissemanden er løs og han vækker mig, dog kun kort inden jeg slumrer videre.
Katten kommer ved halv sekstiden og får morgenmad inden han lægger sig i soveværelset. Jeg står op da fruen banker på væggen. Morgenrutinerne gennemføres og så kaster vi os over lørdagsrengøringen. Jeg støvsuger på livet løs og Aase tørrer støv af efterfølgende. Smører bordbenene på spisebordet med Shellak da de delvis har mistet farven ved at nogen træder på dem og stolene skurrer op ad dem. Det pynter dog lidt. Tester også om det rense / smøremiddel vi har stående til lædermøblerne stadig kan bruges. Det kan det umiddelbart, så jeg påtænker at smøre møblementet i morgen, når gulvene er vasket. Guderne må vide om jeg når alt det i morgen, tvivlsomt. 😉
Vi ser lidt cykelløb mens Aase cykler og så sætter vi af til en kop kaffe, men Anette kommer og trænger vist til en snak, da hun ikke har set eller hørt fra nogen den sidste uge. Vi får et glas hvidvin og lidt knas og chokolade til at forsøde tilværelsen. Vores rytme blev brudt lidt og aftensmaden bliver lidt improviseret og består af tynde pomme fritter og stegt torskerogn. Det kunne være mere spændende synes jeg nok, påtænker at klage til kokken. 😊
Så er der tv-avis og udover Prins Phillips begravelse er der ikke det store nyt.
Vejret har været helt hæderligt det meste af dagen, hvilket jo får gang i trampolinerne med dertil hørende skrigeri, som stort set varer hele dagen. Måske der mangler lidt omtanke og opdragelse i trampolingenerationen.
Lidt forskelligt tv til pensionisterne og så er det godnat. Katten er ude.

18. april. Søndag. 5 grader, fuld blus på lampen og vinden er svag fra nordøst.
Hører natmanden, og lægger kabalerne inden jeg slumrer lidt igen. Står op ved halv ottetiden og gør morgenbordet parat inden Aase eskorteres til toilet og bad. Katten kommer og får morgenmad og lister så ud til Alberte- De to kan umiddelbart vældig godt sammen.
Går ud med skraldet og fodrer fuglene, altså ikke med skraldet og så ser jeg lidt på ugens regnskab.
Aase cykler en times tid og så er der ellers cykelløb resten af dagen. Henter Lene og Kenny i Rådmandshaven til en kop kaffe.
Ruller dem til Hvedevænget og så ruller jeg hjemad igen til biksemad og spejlæg. Ser en film med John Wayne, Rio Bravo og jeg synes det er en meget underholdende film.
Katten overnatter vist ude.

Vejr statistikken er sat i bero indtil videre, men aktuelle vejrdata kan ses her. Vejrdata