19. april. Mandag. 6 grader og masser af sol og vinden er let fra nord.
Vækkes tidligt af fyren fra Hjemmeplejen. Katten viser sig foran madskålen, det kan vist kun betyde en ting, velbekomme misser. Lægger kabaler og småslumrer indtil Aase banker på væggen ved syvtiden. Så går vi i gang med det sædvanlige gøremål og forventer at køre fruen til træning sidst på formiddagen. Vi er klar til omkring frokosttid og Aase starter med 25 minutters opvarmning på en cykellignende maskine. Så kommer John og i dag skal hun på briksen og have strakt muskler og sener på både venstre ben og arm. Det gør ondt kan jeg høre på fruen, men John er ubønhørlig og bagefter er det bare godt. Efter endt mishandling ruller vi en tur i Bilka og handler lidt til aftensmad med mere. Vi erfarer at Maria har købt hus sammen med Jonas, men ved ikke hvorhenne.
Efter cykling på fladskærmen og kaffen på terrassen spiser vi kold kartoffelsalat og Bilka frikadeller.
Jeg ser et bid fa Rio Bravo med John Wayne og så er det sengetid.  

20. april. Tirsdag. 5 grader, sol og let vind fra nordvest.
Hører for en gangs skyld ikke natmanden men vågner ved halvsekstiden og fodrer katten, som så går ind og lægger sig. Klokken halv syv banker Aase på væggen og vi ruller en tur på toilettet og snupper så lige en time mere på øjet. Så er det op og gøre klar til høreafdelingen på VISP hvor Aase skal låne en regulator som hun kan bruge til at skrue op og ned for lydstyrken på høreapparaterne da hun ikke kan bruge den hun har fået udleveret på Slagelse Sygehus, da man skal bruge begge hænder når der skal reguleres. De fjolser, at udlevere sådan noget til hende, velvidende at hun ikke kan bruge venstre arm.
Vi får en sludder med Trine som også sætter den ’smarte’ regulator op til at modtage / foretage telefonopkald via høreapparaterne. Vi ruller lige ind til Jysk og onkel Harald på vejen tilbage til Figenvej. I Jysk købte vi et badeforhæng, til gæstebadeværelset hvor Aase bader, da det gamle revnede. Aase mener vi burde finde kvitteringen fra da vi købte det for 39 år siden og foretage en reklamation. 😊
Hjemme igen og se lidt cykling fra Italien, mens vi drikker kaffen og så sætter vi os lidt på terrassen og nyder solen inden aftensmaden. Det er i dag mørbrad med kartoffelgratin samt et par glas rødvin.
Jeg rusker det gamle badeforhæng ned og Aase flytter, med noget besvær, hægter fra det gamle forhæng til det nye og jeg hænger det op. Det ser sgu da ganske godt ud.
Ja, så nærmer vi med hastige skridt sengetid. Katten holder meget af at kunne gå ud og ind via den åbne terrassedør når det passer ham. Han kommer ind og hente mig, hvor jeg end befinder mig, så han kan få lidt at spise inden han atter lister ud og hygger sig, ofte med naboens hunkat Alberte. De er begge neutraliseret, men går mægtig godt i spænd sammen. Hun kommer nogle gange for at se om han er herinde. Både hun og hendes bror Malte er meget omgængelige katte. Godnat

21. april. Onsdag. 6 grader, lidt gråt og vinden er let fra nordvest.
Vækkes af natmanden, men falder i søvn igen til ved halvsekstiden hvor kabalerne lægges.
Aase banker på væggen og vi står op ved halvottetiden og går igennem de sædvanlige rutiner.
Vi forventer at medicindamen kommer og Kristina fra HC skulle komme på visit for sidste gang.
Medicindamen er godt solbrændt og er vist af anden etnisk herkomst end dansk. Hun klarer hvad der klares skal og et par timer senere kommer Kristina.
Hun og Aase har en aftale om at forsøge sig med rollatoren uden for. De ruller en tur på terrassen, men den er jo ikke meget større end et frimærke, så det bliver jo ikke nogen vild tur. Det vilde består i at Aase skal kører over dørtrinene hvor der er lagt en rampe som vi bruger når kørestolen skal ud af bryggersdøren. Kristina dirigerer og holder fast i Aase og de slipper over dørtrinet i god behold hele fire gange. Så er det min tur til at være hjælper og vi ruller over 3 gange inden vi stopper, for Aase er ved et være godt brugt.
Det var seancen for i dag og desværre sidste gang Kristina kommer på visit. Hende kommer vi til at savne. Hun er en usædvanlig ung kvinde med hjertet på rette sted og tror jeg, virkelig ønsker at hjælpe hvor der er behov for det. Jeg har vist nævnt det før, hun taler altid pænt til Aase og roser Aases for hendes seje træk for at blive bedre. Kristina, du er sgu noget udover det sædvanlige. 😊
Vi ser lidt cykling på fladskærmen og drikker kaffe inden aftensmaden, som i dag består af flødekartofler og frikadeller, samt et glas vin. Helst ingen dag uden et enkelt glas rød eller hvid vin. 😊
Vi ser dagens Corona tv-avis hvor alle åbner op og bliver skyldige i et forhøjet smittetal og dårligt dansk.
Ser lidt i tv’et men efter et par glas vin, virker det faktisk ikke særlig interessant med YouTube videoer.
Godnat frue og katten lister ud.

22. april. Torsdag. 6 grader, nogen sol, og blæsende fra nordvest.
Vækkes af nattrissen og lægger lidt kabaler inden jeg slumrer lidt igen. Aase banker på væggen og vil op og i gang. Vi sniger os igennem rutinerne og jeg samler mig sammen til en tur i Aldi, da køleskabet er ved at være tomt. Ikke voldsomt mange i Aldi, men lidt kø ved kassen bliver der jo altid når jeg har købt ind til næsten en hel uge. Hjemme igen og vi spiser en let frokost inden vi skal en tur til Vadestedet og træne, i hvert fald Aase skal. Fruen starter med 15 minutters cykling. Så kommer John og Aase skal gå frit med støtte fra John, det går rimeligt. Så prøver de med en stok/krykke som holdes i højre hånd og atter går de salen rundt. Så er Aase træt og den halve time er næsten gået. Vi ruller hjem til eftermiddagskaffen og lidt cykling som lige akkurat var forbi da vi tændte tv’et. Vi slapper lidt inden aftensmaden som var Frankfurtere med flødekartofler til.
Vi ser tv for en stund og går så ellers tidligt til køjs. Katten er ude.

Aase træner brug af stok sammen med John.

23. april. Fredag. 4 grader, lidt sol og en let vind fra nordvest.
Hører kun svagt nattrissen og vågner ved halvsyvtiden. Lægger kabaler og så banker Aase på væggen. Hun skal op lidt hurtigt da vandstanden er høj og så må vi konstatere at hun atter har fået en urinvejsinfektion. Det betyder så en urinprøve samt et ring til medicindamen, hvilket lykkes inden for rimelig kort tid, for at få noget medicin der kan tøjle infektionen.
Efter Aase har været tre gange på toilettet i hurtig rækkefølge lykkes det at samle en urinprøve som jeg kører til Lægecenterets laboratorium, hvorefter turen forsætter til apoteket. Jøsses, lægen har ikke godkendt recepten, selv om jeg kunne se den på Sundhed.dk, så jeg kan ikke få noget udleveret.
Skumler lidt mens jeg handler i Fakta og ringer så igen til Lægecenteret og får godkendt recepten og så er det atter på apoteket. Det lykkedes og samtidig fik jeg information om at den tranebærsaft som Aase ofte drikker, skal indtages i store mængder hvis det skal have noget effekt, sådan ca. 4 liter i døgnet sagde apotekerdamen. Jeg køber nogle kapsler med tranebær og så må vi forsøge med dem. Tanker lidt dyre dråber på bilen og så går det mod Figenvej hvor Aase får den første Selexid og der skal indtages 3 stk. om dagen.    
Eftermiddagskaffen suppleres med en scones og vi ser lidt cykling. Vi har spurgt medicindamen om der skal foretages ændringer i den medicin Aase tager til daglig og får svaret, det ikke er nødvendigt. Bagefter lykkes det Senillius at smide Nem id-kortet væk, men efter et kvarters søgen finder han det igen. Nød.
Kylling og flødekartofler udgør aftensmaden. Så ser vi Corona-tv-avis og så nærmer vi os fruens sengetid. Jeg sætter mig og ser en film jeg har optaget. Sengetid misser.

24. april. Lørdag. 0 grader, klart og en svag vind fra nord, gid fanden havde den vindretning.
Hører nattrissen, men sover videre inden kabalerne lægges. Så står vi op forholdsvis tidligt og efter morgenmaden tager Aase rollatoren og kører 14 omgange indendørs. Kort pause mens jeg går i bad og så starter fruen på en times cykling. Så er hun altså også godt brugt bagefter. Jeg ser lidt på min backup harddisk som endnu ikke er sat op på netværket. Det blev den så heller ikke i dag, da opsætningen ikke ville fungere og netværket gik ned. Fik genstartet netværket ved at reboote routeren og så gad jeg ikke rode med det mere. Gik i soveværelset for at rydde op og støvsuge når nu katten var udenfor. Aase ruller også i soveværelset med rollatoren og henter en del tøj hun ville prøve. Hun kasserede det meste.
Så er det tid til aftensmad, som i dag er æggekage med pølser efter fruens ønske. Et glas rødvin hjælper lidt på anretningen.
Vi ser lidt tv og jeg forsætter på filmen fra i går, den varer 3 timer i det hele, så der er til nogle dage. Katten kommer og får natmad.

25. april. Søndag. 4 grader, nogen sol og en let kold vind fra nord.
 Vækkes som sædvanlig af nattrissen og det bliver kun til lidt slummer ind imellem inden fruen banker på væggen allerede ved halvsyvtiden. Vi runder lige toilettet og snupper så en time mere på ryggen og jeg når at lægge alle kabalerne. Vi når til de kendte rutiner og så skal jeg i bad, for jeg tænker at stikke af til anden vaccination mod Covid19. Møder op i god tid, men må alligevel vente et kvarter inden de prikne vågner af middagsluren. Kan ikke forstå at der absolut skal laves en kø, hvor alle de gamle står og venter. Lidt dumt.
Jeg får stikket og venter et kvarter, inden jeg damper mod Figenvej.
Let frokost til fruen og mig, inden hun stiger på cykeltræneren, mens der er cykelløb for damerne, Liége-Bastogne-Liége. Senere bliver det herrernes tur. Kenny kommer og ser med.
Udmærket cykelløb og vi spiser en pizza bagefter. Ruller Kenny til Hvedevænget og hjemme igen ser vi Corona-tv-avisen. Indien er hårdt ramt af pandemien og de dør som fluer.
Aase går tidligt til køjs og jeg ser det sidste af min film fra de foregående dage. Katten er ude.                

 Vejr statistikken er sat i bero indtil videre, men aktuelle vejrdata kan ses her. Vejrdata