26. april. Mandag. Foråret lader vente på sig. 0 grader og rim på græsset, vinden er svag fra nordvest og solen dukker periodevis frem.
Klokken 3 banker fruen på væggen og har brug for lidt assistance til et toiletbesøg. Vi går til køjs igen, men efter en times tid kommer nattrissen og Aase behøver så ikke hjælp denne gang. Nattrissen smutter igen.
Vi står op og foretager de sædvanlige armbevægelser. Efter morgenmaden springer jeg i bad og bagefter gør vi klar til at rulle mod Vadestedet og Aase skal lave udstrækningsøvelser med Johns hjælp. Det kan jo nok være at fruen jamrer sig en del undervejs, men hun har det altså godt bagefter.
Hjemme igen og i dag har vi modtaget speciallægeerklæringen fra neurologen, det er en sag på 12 A4-sider. Der er sgu noget at gå i gang med. Aase læser den og er overrasket / ked af hvor syg hun har været.
Jeg har jo nok ikke fortalt hende alt undervejs i forløbet, men nu kan hun altså læse sig til det.
Kenny har været til lægen og har fået konstateret ’hekseskud’, he, he, det måtte jo ske før eller senere.
Han er jo så sat lidt på holdt imens, hvilket vel er lidt uhensigtsmæssigt i jobsammenhæng.
Så er der tykstegsbøffer og kartoffelbåde på menuen og modsat sidste gang var bøffen sgu til at tygge. Vi spiser jordbærgrød til dessert.
Vi får lige en sludder med Kenny via mobilen så Aase kan høre om hans hekseskud.
Ser lidt af en film jeg har optaget efter at fruen er gået til ro. Katten er ude til natten.

27. april. Tirsdag. Minus 5 grader var det klokken halv seks. Solen stod op og vinden var svag.
Må op ved halv tretiden og på toilettet, guderne må vide hvad jeg har drukket siden jeg måtte ad sted på det ukristelige tidspunkt. Finder tilbage til sengen og en god times tid senere hører jeg Aase få visit.
Småsover og lægger kabaler inden jeg står op og så hjælpes Aase i gang med dagens gøremål.
Vi går 12 rollatorture efter morgenmaden og så hopper hun på cykeltræneren en times tid.
Der er cykelløb i tv’et fra Schweitz og så kommer Anette på visit og mens jeg ser cykling, sludrer hun og Aase. Jeg går med Anette over og ser på noget gulvvarme som ikke fungerer, og jeg tror at det er termostaten der er stået af. Jeg får nogle skibsglas med hjem som hun ville smide ud. Kan godt lide snapseglassene, så dem er jeg meget glad for.
Så står den på biksemad med spejlæg og et glas rødvin. Aase ringer til Kenny for at høre til hans hekseskud. Så ringer Gundhild og de får en jysk sludder.
Så er der lidt tv-avis. Aase lægger kabaler, hun er lidt bagud, og jeg ser lidt film der er optaget.
Katten er ude.

28. april. Onsdag. 4 grader, delvis sol og vinden er svag fra nordvest.
Fruen banker ved halvfiretiden og vi må på toilettet. Klokken godt fire kommer hjemmeplejen, men må gå med uforrettet sag. 😊
Vi står op ved godt halvottetiden og sniger os gennem ritualerne. Vi rydder lidt op i skraldet, da der kommer dagrenovation i morgen.
Aase går gennem huset 15 gange med rollatoren og tager så en time på ’cyklen’.
Jeg ruller en tur i Aldi, for at gøre ugens indkøb.
Om ikke ’vores’ due lander på plænen og ser sulten ud. Så må jeg ud at finde lidt foder frem, for han skal ikke flyve herfra uden et måltid. 😊
Så er der kaffe og cykling på skærmen. Vi spiser et par karbonader med pasta til som aftensmad. Også i dag var der jordbærgrød som dessert. Et glas rødvin løber også ned.
Vi ser lidt forskelligt i tv og Aase går tidligt til køjs og jeg ser nogle musikvideoer fra YouTube.
Katten vil være ude.

29. april. Torsdag. 5 grader, gråt og blæsende fra øst.
Hører natmanden og slumrer så lidt videre og står op ved halvottetiden og så går det ellers slag i slag.
Også i dag kommer fredsduen på visit ved frokosttid. Fruen er ved at sætte sig op til et besøg på Vadestedet først på eftermiddagen.
Let frokost og ved 14tiden ruller vi mod Vadestedet. Vi starter med at cykle som sædvanlig og det går rimeligt. John er åbenbart 10 minutter forsinket og har lidt for travlt med komme igennem rutinerne med Aase hvilket gør hende utryg og stresset, så det kniber med at følge anvisningerne, men vi når at går en lille tur arm i arm. Stopper for i dag 5 minutter før den aftalte tid.
Vi ruller hjemad ved femtentiden. Har forsøgt at kontakte Kenny uden held med en sms omkring frokost, for at høre om han skal have’ hveder med. Han ringer mens vi træner med fruen, så jeg kan ikke tage den.
På et tidspunkt lykkes det at få kontakt og Kenny køber hveder og lidt pålæg. Han hentes og vi gnaver os igennem Kvicklys hveder som absolut er spiselige. Vi ruller mod Hvedevænget og i morgen kører han til Maribo og Liva selvom hekseskuddet tydeligvis stadig plager herren.
Slapper lidt om aftenen og fruen går i seng efter en lidt irriterende dag, synes jeg.
Jeg ser lidt YouTube og lukker katten ud til natten.

30. april. Fredag og St. Bededag. 6 grader, svag vind fra sydvest og solen titter frem.
Hjemmeplejen vækker mig som sædvanlig. Vi står op som sædvanlig og overholder alle ritualerne.
Det er sengetøjsvaskedag og håndklædevaskedag. Så ruller fruen 15 runder i stuen og cykler en time. Hun synes at det ’dovne’ venstre ben var lidt vrangvilligt at have med at gøre.
Kaffetid og cykling på fladskærmen og senere en laksemad med grønne asparges.
Ser lidt tv-avis og skriver så lidt blogindlæg inden der kigges på nogle YouTube musikvideoer med blandt andre Rico som spiller orgel meget engageret.
Katten er gået ud til natten og jeg er gået ind i seng.

01. maj. Lørdag. 06. grader, nogen sol og vinden er let fra sydøst.
Hører nattrissen og må så gå en nat tur efter hun har forladt huset.
Op ved den sædvanlige tid og vi går igennem alle rutiner og så står der støvsugning på programmet, men det kniber sgu noget med at få taget mig sammen. Nå det lykkes minsandten at få sparket liv i senior og så går det over stok og sten med støvsugeren som jeg hader af et godt flimmerramt hjerte. Den larmer som en jetmotor, hjulene kan dårligt dreje rundt og den er tung som en ambolt. Det eneste gode der kan siges om en Dyson er, at den suger fantastisk godt. Vasker gulvene, dem uden tæpper, efter kaffen.
Vi spiser brændende kærlighed, købt frossen i Aldi, til aften. Aase lægger vist kabaler og jeg ser En By I Provinsen med masser af pixeleringer. Efterhånden går der ikke en dag uden pixeleringer på udsendelserne. Det er af næsten lige så elendig kvalitet som Stofa diskede op med. Fibia min røv. Undskyld…!
Katten forlader huset ved aften tid og jeg går til køjs.

02. maj. Søndag. 5 grader, let vind fra øst og solen skinner gennem tynde skyer.
Vågner som så ofte tidligere ved nattrissens ankomst, men falder i søvn igen et par timer. Kabalerne lægges og så er det op og give Aase en hjælpende hånd. Morgenkaffen indtages inden vi kontakter Kenny som har fødselsdag. Tillykke med fødselsdagen junior, vi ses i løbet af dagen.
Jeg ordner lidt regnskab og så futter Aase ad sted gennem huset 15 gange med rollatoren og snupper en times cykling bagefter. Vi har aftalt at hente Kenny til eftermiddagskaffen efter han har købt en kage i Kvickly.
Vi ser lidt cykling til kaffen og bestemmer os så for at bestille en plankebøf i Pyramiden til tidlig fortæring.
Henrik og Josefine eller er det med ph, Mia er nemmere at huske og skrive. Vi får lige en kort sludder inden buddet med aftensmaden kommer. Udmærket bøf med garniture.
Til Hvedevænget med Kenny og så hjem og se Corona-tv-avis, hvor alle jo efterhånden synes at de skal have en plads forrest i vaccinekøen.
Aase lægger kabaler og jeg ser resterne af en film med Robert Redfords sidste filmoptræden, foreløbig. 😊
Katten går ud efter lidt natmad og jeg går til køjs.


Vejr statistikken er sat i bero indtil videre, men aktuelle vejrdata kan ses her. Vejrdata