17. maj. Mandag. 12 grader, solen skinner og vinden er svag fra sydlige retninger.
Hører natmanden, men slumrer en time mere og så må jeg op ved fem tiden.
Katten er ikke inde og jeg går til køjs igen. Kabalerne er lagt og jeg står op ved godt syv tiden.
Vi har lidt træning på Vadestedet foran os. Ritualerne gennemføres og vi gør stille og roligt klar til afgang. Vejret er rimelig fint stadigvæk, så påklædningen nærmer sig det sommerlige.
På Vadestedet går fruen i gang med at varme op ved at cykle med både arme og ben. Så kommer John og fører Aase til en tom sal hvor de går rundt, kun med brug af en stok. Venstre ben trænes for det kniber jo for Aase at holde styr på det lidt tykke ben. Fruen bliver hurtig udmattet af den noget intense træning og så stopper vi for i dag. Jeg tror, hvis hun kan finde sig i Johns lidt bryske facon, kommer hun til at færdes betydelig bedre og mere frit på længere sigt.
Vi ruller ind til Aldi på vejen hjem og køber hverdags varer til en uges tid.
Let frokost efter at varerne er sat på plads og så mener Aase hun kan gå 10 runder og cykle en times tid, og det gør hun så. Jeg går ud og sætter lamper op på det nye hegn ind til naboen.
Lidt cykling på skærmen og lidt afslapning.  Aftenens store kulinariske indslag er æggekage med pølser og kartoffelrugbrød.
Hen på aftenen starter flimmeren og er temmelig vedholden.

Den illuminerede indkørsel.

18. maj. Tirsdag. 11 grader, gråt og vinden er let fra nordvest.
Hører natmanden, men er vågen pga. flimmeren, som er temmelig kraftig og rædsom irriterende. Får lagt nogle af kabalerne, men er ellers ikke til pænt brug. Hjælper Aase til morgenbad og forsøger at slæbe mig igennem dagen. Den er godt nok ikke en af de bedste dage jeg har haft, ligger underdrejet det meste af dagen, men ruller dog til apoteket for at få noget håndkøbsmedicin til Aase og en flaske nitro til mig. Den gamle jeg havde var udløbet for et år siden. Bruger det uhyre sjældent. Hjemme igen og snupper et par pust nitro og indtager et par supplerende tabletter i løbet af dagen. Rigtig dårlig dag. Aase går tidligt i seng og jeg sad og forsøgte at få luftvejene op i omdrejninger.

19. maj. Onsdag. 9 grader, lettere overskyet med lidt sol. Vinden er svag fra sydvest.
Hører nattrissen, hun taler højt og jeg slås stadig med flimmeren, forsøger at ignorere det, meeen, den går ikke senior. Må snuppe et pust nitro og det hjælper lidt og så lægger jeg kabalerne. Aase gik jo tidligt til køjs i går og vågner tidligt og vi frekventerer lige toilettet og snupper en time mere på øjet.
Morgen rutinerne gennemføres i nedsat tempo og sætter os ved morgenkaffen. Så dukker pille damen op og dosserer medicin til de næsten 14 dage.
Vi skrev til vores medicin kvinde i går og spurgte om hun havde nogle nye forslag til at afhjælpe Aases inkontinens. Forsøget med den medicin Aase fik for et par måneder siden var stort set uden virkning. Vi får en ny recept på noget som skal prøves fra i dag.
Jeg sniger mig ad sted til apoteket og bagefter i Rema. Der vænner jeg mig aldrig til at komme, hvorfor ved jeg ikke helt bestemt.
Fruen går 15 runder med rollatoren og cykler en time bagefter. Så kommer Anette på visit, medbringende en flaske rose, som tøserne konsumerer. Det var kun en 35 centiliter altså. Jeg vil ikke drikke noget, da flimmeren sikkert vil blive værre af en smule alkohol. Satans nok.
Taler med naboen Linda, som luger i den nye hæk, men der mangler planter synes jeg nok. Måske der skulle købes nogen.?!
Til aften spiser vi BBQ marinerede kyllingevinger til flødekartofler samt råkostsalat og katten kommer og får lidt aftensmad inden han lægger sig i stuen så vi kan ’snakke’ lidt.
Heller ikke i dag sprænger vi rammerne for fysisk udfoldelse og Aase går tidligt til køjs efter at have indtaget ny medicin til af afhjælpe inkontinensen. Ser en film jeg har optaget, desværre er der efterhånden pixeleringer på alle optagelser. Det er for dårligt Fibia.! Katten overnatter ude.

20. maj. Torsdag. 5 grader, vinteren er tilbage, skyet med lidt sol ind imellem og vinden er let fra vest.
Har sovet med høreværn og har ikke hørt nattrissen. Men måtte alligevel en tur op på naturens vegne.
Aase er tidligt på færde og vi går i gang med dagens rutiner og har lidt træning på Vadestedet forude.
Formiddagen tages afslappet og efterhånden er flimmeren ved at forsvinde igen.
Let frokost og vi gør klar til turen mod Vadestedet. Aase cykler ca. 20 minutter inden John kommer og henter hende. Fruen udsættes for armstræk og ben stræk i kraftig form. John tager fat og Aase giver sig lidt ind imellem, men klarer det ellers godt. Vi har jo kun en halv time til rådighed, men det er vist også nok. Vi ruller ind til Aldi på hjemvejen, og som sædvanlig har biksen ikke det jeg vil have, noget så simpelt som økologisk leverpostej er åbenbart udsolgt.
Ser lidt cykling fra Italien og drikker en kop kaffe. Aftensmaden er Flødekartofler, salat og en schnitzel.
Aase går til køjs og jeg sætter mig og ser en film med Mel Gibson. Han er næsten altid garant for lidt munter underholdning. Godnat til katten som går ud.

21. maj. Fredag. 10 grader, lidt sol og vinden er svag fra syd.
Aase banker på væggen og så er det op, men har lagt kabalerne da jeg vågnede ved halvsekstiden.
Jeg har sat mig for at der skal støvsuges og gulvet vaskes. Så det er bare med at komme i gang. Jeg snupper stuen først, så Aase kan komme til at tørre støv af derinde, mens jeg forsætter andet steds.
Det går der altså nogle timer med og jeg når også at spritte badeværelserne af inden fruen serverer kaffe og vi holder for i dag. Katten kommer forbi et par gange og til sidst lykkes det mig at lokke hans anti loppe og flåt pille i ham. Da vejret det meste af dagen har vekslet mellem regn og sol passer det ikke den ældre sorte herre at være for meget udenfor. Han har lagt sig på sengen i soveværelset og han vågner formodentlig ikke for vi andre går i seng. Vi spiser fish and chips, eller på dansk, pomme fritter og fiskefilet med masser af remoulade og citron på.
Aase overvåger Corona avisen og giver en melding hvis der er noget interessant nyt.
Vi ser lidt tv hver for sig og da Aase går til køjs, ser jeg resterne af filmen med Mel Gibson fra i går

22. maj. Lørdag. 7 grader, gråt og vinden er let fra sydvest. Foråret lader sgu vente noget på sig.
Vågner ved godt fem tiden, men har ikke hørt nattrissen. Kabalerne lægges og så slumrer jeg en lille time mere. Aase banker og vi står op til de sædvanlige gøremål.
Aase starter rollatoren og drøner 15 runder i huset og bagefter cykler hun 1 times tid.
Jeg sætter mig for at ajourføre bloggen og så kommer Bjarni på visit. Det var lidt mærkeligt for en times tid tidligere talte vi faktisk om ham.  Det var sgu hyggeligt gamle ven, at du gav dig tid til at kigge ind. Vi snupper lige kaffen og en hjembragt kage, mens vi får en sludder om blandt andet det at blive / være gammel. Tak for besøget Bjarni, du er altid velkommen.
Vi spiser biksemad efter at have set Giro Italia. Sorte som vi ikke har set siden i formiddags dukker op og får aftensmaden, hvorefter han lægger sig på sengen i soveværelset.
Ser lidt tv og så går vi til køjs.

23. maj. Søndag. 9 grader, blæsende fra vest og det truer lidt med regn.
Hører nattrissen ved halvfemtiden og står op lidt senere og ser på vejret med mere.
Går til køjs igen og lægger kabalerne. Aase banker ved syvtiden og så går vi ellers i gang med dagens rutiner. Katten får morgenmad og går ind og sover igen.
Efter morgenmaden ordner jeg lidt regnskab mens Aase rydder op i køkkenet.
Så klipper vi negle på Aases tæer, det er sgu ikke bare lige. 😊
Lidt senere går Aase 15 runder med rollatoren og cykler en god halv time.
Så kommer Lene og Kenny og ser lidt cykling og drikker lidt kaffe med et stykke citronmåne til.
Kenny bestiller burgere til aften og så spiller vi ’Mit År10’ fra 60’erne, et spil som Helle har foræret os og det er lige mig. Vi spiller tre runder og de gamle vinder alle tre.
Kører Lene og Kenny til Hvedevænget.  Resten af aftenen står i afslapningens tegn. Lukker katten ud og ser en lidt sen krimi.

Statistikken er sat i bero indtil videre, men aktuelle vejrdata kan ses her. Vejrdata