24. maj. Mandag og 2. Pinsedag. 5 grader, delvis solskin og vinden er let fra sydøst.
Har ikke sovet specielt godt, men hørte dog ikke natmanden. Er oppe ved fem tiden og inspicere toilettet.
Bagefter lægges kabalerne og så banker fruen. Vi går i gang med dagens program og træningen på Vadestedet er aflyst på grund af helligdagen.
Efter det store morgenbord sætter jeg mig ved computeren og redigerer de to sidste ugers blogindlæg og udgiver dem. Fruen starter på 15 runder med rollatoren og bagefter cykler hun en time.
Jeg er stukket af for at slå græs, men kaldes til orden efter et stykke tid, da fruen skal på toilettet.
Eftermiddagskaffen nydes udenfor i en til tider lidt strid blæst og så kommer Anette og får en snak og et enkelt glas hvidvin. Jeg stikker mælkebøtter og det er sgu ikke et misundelsesværdigt job.
Aftensmaden er brændende kærlighed fra Aldi. Overlevelseskost. Et par glas vin hjælper lidt på det.
Slapper resten af dagen. Katten bliver ude til natten.

25. maj. Tirsdag. 11 grader, gråt, lidt regn og vinden er svag fra nordøst.
Selvom jeg sover med høreværn, vågnede jeg alligevel da nattrissen kom på visit.
Står op ved syvtiden og giver katten morgenmad og så er det fruens tur.
Fodrer fuglene og så indtages morgenmaden.
Så er fruen i gang med 15 runder med rollatoren, hun klager lidt over venstre ben som er tungt i dag.
Det afholder hende dog ikke fra at cykle en times tid, mens jeg er i bad.
Holder lige en lille pause inden vi går gang med ’Lars’.
Havde forestillet mig at menuen skulle være pasta og pølser, men pølserne havde sådan nogle fine hvide gevækster, selv om de har ligget i køleskabet ved under 5 grader, de røg selvfølgelig ud og et par krebinetter blev optøet og stegt i stedet.
Katten kommer og får aftensmad inden han igen smutter ud af vinduet i badeværelset.
Ser lidt Bonderøv, som nu hedder ’Frank og Kastanjegården’ Burde hedde Familien på Kastanjegården.
Vi går tidligt til køjs begge to.

26. maj. Onsdag. 11 grader, gråt, lidt regn og vinden er vist frisk fra nordøst.
Nattrissen møder op og jeg hører hende. Kabalerne lægges, men jeg mangler sgu en, som drillede, den ser jeg på senere. Så i gang med morgenrutinerne og Aase gør sig klar til at Susanne kommer og klipper hende omkring frokosttid.
Ved 13-tiden dukker Susanne op og Aase bliver mægtig fin i håret.
Jeg smutter en tur i Aldi og som så ofte før har de ikke det jeg gere vil have, i dag var det bananerne der var ’udsolgt’. Skriver til Kenny da jeg kommer hjem og får ham til at købe bananer i Kvickly.
Så går fruen med det nye hår 10 runder med rollatoren og cykler en lille times tid mens jeg kører til Kenny og henter et farvekort og nogle bananerne. Tak sønnike, fruen er glad for bananer om morgenen.
Vi spiser æggekage med pølser og hører lidt Corona avis. Men det var mest gamle brændeovne og udrejsecentre det drejede sig om.
Mens Aase gør klar til natten, ser jeg et afsnit af ’The Crown’. Det er nogle ’nydelige sandheder’ der kommer for dagen, hvis ellers serien er bare nogenlunde troværdig.

27. maj. Torsdag. 10 grader, gråt og vinden er svag fra ubestemmelig retning.
Sover til klokken næsten fem, men bokser atter med flimmeren. Får dog slæbt mig gennem vores morgenrutiner, håber flimmeren tager af inden længe. Nå, det gør det øjensynlig ikke. Vi gør klar til en tur til Vadestedet. Ad sted og vi møder Finn og hans datter som er fysioterapeut på Vadestedet. Vi har ikke tid til at snakke og Aase går i gang med cyklingen og når at rulle 10 minutter inden John kommer og inviterer Aase til en gåtur med stok flere gange rundt i lokalet. Det klarer hun til ug med kryds og slange.
Så skal de en tur i barren og her svigter det venstre ben hende, når hun skal gå sidelæns og John forsøger at rette på det, men Aase er ved at være træt, så det lykkes ikke rigtig og vi stopper for i dag.
På vej ud møder vi Aases tidligere kollega Ingelise, som skal have lidt massage på ryggen.
Hjemme igen og snupper lige en lille sort til eftermiddagskaffen mens cykelløbet ruller over skærmen.
Aftensmaden er nærmest en sen frokost, med en laksemad og en ostekiks, som skyldes ned med en pilsner og en snaps.
Vi ser lidt tv, jeg ser The Crowns foreløbige sidste afsnit og så nærmer vi os sengetid.

28. maj. Fredag. 10 grader, solen skinner og vinden er let og kommer fra det kølige nord.
Hører natmanden, men slumrer hen igen. Efter kabalerne står jeg op ved halvottetiden og fodrer katten og så starter vores sædvanlige rutiner. Under morgenmaden kommer skorstensfejeren, der jo ikke meget at komme efter, da vi ikke har brugt ovnen siden han varder sidst, for et år siden.
Jeg starter Toyotaen og ruller en tur i Bilka efter nogle livsfornødenheder til både katten og os. Søgte også nogle træningsbukser fra Nike til Aase, men dem kunne jeg ikke finde. Slår lige et smut ind til LIDL på vejen hjem for at købe Skagen salat og vand på flaske.
Fremstiller en minimalistisk frokost til både Aase og mig selv, da Aase har gået 15 runder med rollatoren, hvorefter hun ruller en time på cykeltræneren.
Købte en fed smørstang i Bilka og den sætter vi tænderne i til kaffetid. Den var der godt nok noget gods i.!
Så kommer katten og synes vist en eftermiddagssnack var på sin plads. Han går ud bagefter og vi leger lidt på græsplænen med et stykke elefantgræs fra sidste år. Den gamle kat er stadig lynene hurtig når han fanger elefant græsset som jeg trækker hen over græsplænen.
Vi spiser croissanter med Skagen salat til aften og ser så lidt tv. Jeg ser Barnaby.

29. maj. Lørdag. 10 grader, gråt og en lidt kølig vind fra nordvest.
Vækkes af nattrissen som taler med Aase og siger at hun er helt tør, Aase altså. Det er da rart at få at vide, for Aase har faktisk fået noget medicin som skulle afhjælpe det nat tisseri og det ser så ud til at medicinen har nogen effekt. Men det skal afprøves i en måned, da det jo som al medicin har nogle sideffekter, så som, væske ophobning i benene og det har Aase ikke lige brug for.
Aase smutter 15 runder i huset med rollatoren og cykler en times tid på cykeltræneren.
Ellers bruges dagen til at se cykling i tv’et fra både Herning og Italien.
Aftensmaden i dag: Kold kartoffelsalat og frikadeller. 
Ser lidt Barnaby og så er det godnat.

30. maj. Søndag. 12 grader, vinden er svag fra nord vest. Det er meget tåget.
Har ikke sovet så godt og nattrissen vækkede mig. Vi står dog op til næsten sædvanlig tid og de samme rutiner. Lidt økonomicheck og så og så går vi i gang med træningen af Aase. ’Lars’ som vi ofte glemmer, får lidt træning, inden Aase går de 15 runder og cykler en time.
Jeg pumper racercyklen og ruller en kort tur for at se om alt virker på den. Det gør det umiddelbart, selvom det er mere end halvandet år siden den sidst var på landevejen. Har to scenarier i tankerne, enten skal cyklen afhændes eller også skal jeg i gang med træningen igen med henblik på at deltage i årets Medieløb, indtil jeg opdager det skal foregå i området omkring Nykøbing Falster. Må overveje hvad der så skal ske. Henrik kommer og låner traileren og har en fin jakke til de lidt kølige stunder med. Tror efterhånden jeg ikke har andet overtøj end det Henrik kommer med og det bliver flittigt anvendt.
Så kommer enkefrue Hansen og får en sludder og et glas eller to. Vi sidder ude i det rimelig gode vejr i et par timer trods hundeglam og råben fra familien Fedesen. Det er og bliver sgu de mest uopdragne mennesker jeg har boet i nærheden af. Henrik kommer med traileren og får lige en tår at drikke inden han forsætter.
Aftensmaden i dag er: Mørbrad og fødekartofler samt et glas vin og så hindbærfromage til dessert.
Vi når lige at se lidt cykelløb i løbet af dagen, flere forskellige steder fra og Aase er vinderen af vores private liga Giro Italia 2021. Tillykke frue, godt klaret. Jeg ender som bundprop. 😊
Katten kommer til stadighed og vil have lidt at spise og hygge lidt.
Vi går tidligt til køjs.

Statistikken er sat i bero indtil videre, men aktuelle vejrdata kan ses her. Vejrdata