31. maj. Mandag. 13 grader, fuld blus på den store lampe og vinden er svag fra nord.
Godmorgen til nattrissen, jeg slumrer dog hen igen. Lægger kabalerne ved sekstiden, også den jeg var bagud med. Månedens kabaler er fuldbragt.
Vækker Aase og de sædvanlige scenarier udføres inklusive morgenmad også til katten.
Træning hos John står der på skemaet, så vi skal ud ad døren sidst på formiddagen. Vejret er fint og vi ruller ad sted i de lette gevandter. Vi ruller ind for at starte medopvarmning på cykel, men et drøs fra Flextrafik mener at han skal spærre adgangen til opkørsels-rampen med sit elendige køretøj. Nogle folk er og bliver sgu da dumme.
Aase træner og så kommer John og trækker ad sted med hende og hun får foretaget udstrækning af både venstre arm og ben. Fruen er vist tilfreds om end en anelse kvæstet. Vi kører en lille omvej via Vordingborgvej og ind over Myrup og de gule rapsmarker lyser op i landskabet.
Hjemme igen og hvor frokosten indtages inden vi går ud for at rode lidt med dit og dat. Aase kæmper med at ordne terrasse-møblementet, men hun får dog sat skik på det, så det ser ordentligt ud og er rent.
Jeg slår græs og klipper det visne elefantgræs, hvilket skulle være gjort sidste efterår.
Vi spiser en gang kold kartoffelsalat og et par frikadeller. Katten kommer og får lidt at spise og holder sig ellers i skyggen. Kører en tur til Kenny for at aflevere et lånt sæt farvekort og sige hej.
Ser lidt tv, eller hva.? Næh, tror sgu jeg faldt i søvn. Katten overnatter for det meste ude i denne tid.

01. juni. Tirsdag. 11 grader, solen mangler i dag og vinden er let fra nord og der er sgu ingen rigtig varme at hente.
Hørte sgu ikke nattrissen og sov til klokken godt fem. Tager fat på kabalerne og slumrer så lidt inden Aase banker på væggen. Så må vi op og i gang med rutinerne.
Efter morgenmaden ruller fruen 15 runder med rollatoren og en time med træningscyklen. Mens hun spiser frokosten. Jeg indtager også lidt frokost og går så ud og samler sammen til en tur på lossen. Aase hjælpes ind i soveværelset hvor hun giver sig til at rydde op i garderoben, i første omgang hendes egen.
Efter at have tømt tre havetønder med græs og elefantgræs, runder jeg lige den anden genbrugsstation og læsser lidt farligt affald af, maling med mere, samt småt elektronik. Har planlagt en tur til i morgen med pap og et par sække brændbart.
Henrik, Helle og Josephine har hentet traileren og der skal flyttes lidt for begge tøserne.
Vi drikker lidt eftermiddagskaffe og ser cykling fra Frankrig. Fruen foretager lidt mere oprydning i garderoben og jeg klipper det sidste tørre elefantgræs ned og leger lidt med katten.
Pølser og pasta er dagen kulinariske indslag. Så kan det kun blive bedre. Et glas rødvin hjælper lidt på situationen. Her da klokken er næsten 22 er der stadig en idiot der slår græs med en motorplæneklipper. Helt ærligt, han burde have et spark lige i r…. Mennesker med pli findes ikke længere.
Skriver lidt på blogindlæggene og springer tv’et over i dag. Katten er ude.

02. juni. Onsdag. 10 grader, lidt gråt og vinden er let og skarp fra nordvest.
Vågner ved tretiden og må søge mod toilettet, mener ellers ikke jeg pimpede så meget i aftes. Hører nattrissen en times tid senere og har besvær med at falde i søvn igen, så kabalerne lægges.
Har en aftale med frisøren klokken 10, så vi står lidt tidligere op for at blive klar til en hårafrivning.
Ingen ændring i rutinerne og klokken 09:45 ruller jeg ad sted mod Præstøvej. Bagefter på apoteket go så hjem og hjælpe Aase med dagens 15 runder med rollatoren inden cyklingen som tager en times tid.
Jeg samler sammen til en tur på lossen og har blandt andet den gamle plæneklipper med.
Aase støver af og rydder op i køkkenskabene og er i det hele taget temmelig aktiv.
Jeg laver lidt kaffe om eftermiddagen og ser lidt cykling fra Frankrig.
Vi spiser brændende kærlig til aften og skyller med et glas rødvin. Aase lægger kabaler og jeg roder lidt med computeren. Der er ikke noget på fladskærmen vi gider se.
Sengetid, vi skal atter lidt tidligere op, da jeg har en aftale hos tandlægen midt på formiddagen. Katten er ude.

03. juni. Torsdag. 12 grader, solen skinner og det lufter lidt fra sydøst, men det virker lunere end i går.
Fruen banker på væggen ved tretiden og vi drøner lige en tur på toilettet. Ved firetiden kommer nattrissen, men vi har jo klaret opgaverne, så hun lister stille af igen.
Står op ved halvsyvtiden og begynder at gøre klar til dagens rutiner efter at have vækket Aase og hjulpet hende i bad. Jeg bader også og vi når at spise morgenmad inden jeg smutter ad sted til mishandling.
Ny tandplejer af anden etnisk herkomst end dansk, men er meget omhyggelig og snaksalig. Desværre observerer hun problemer et par steder og tandlægen tilkaldes og de bliver enige om at jeg trænger til at få grundigt repareret et par tænder i overmunden. Det kommer nu ikke helt bag på mig, for jeg har fået besked på et tidspunkt, at de måske ville volde problemer på længere sigt. En krone og en ekstensiv plastfyldning burde løse opgaven, påstår tandlægen.
En krone er altså ikke bare en krone, den koster altså 2 x Dyson, så der røg den lednings fri Dyson V11 som jeg havde kig på, ud i mørket. Et tilbud fra tandlægen siger lige knapt 8 af de store.
Så kommer Bodil B. Lassen på visit og hun medbringer en velsmagende rabarber kage til kaffen og vi sludrer et par hyggelige timer.
Vi spiser æggekage med kyllingepølser og skinke i tern, inden fruen ser lidt tv og jeg roder som ofte med computeren. Sengetid bliver det, efter jeg et par gange har haft ’sort skærm’. Katter er ude.

04. juni. Fredag. 12 grader og det både har regnet og forsætter øjensynlig lidt endnu. Vinden er svag fra sydøst.
Vækkes af nattrissen og småslumrer så lidt til ved godt fem tiden hvor jeg går en lille tur, indendørs altså og ser på regnen og katten som ligger på måtten foran havedøren. Den ældre herre lukkes ind og får lidt morgenmad inden han går ind i soveværelset, netop for at sove.
Godt halv otte lægger pensionister ud med at de daglige rutiner og bagefter hentes Toyotaen og jeg kører på tanken efter lidt brændstof samt en solid gang vask. Skal til syn via Toyotas værksted på tirsdag i næste uge. Kan jo ikke komme til syn med en snavset bil.! Tanker dyr benzin, 11, 59 kr. pr. liter er rent optrækkeri.
Hjemme igen og Aase går de obligatoriske 15 runder i huset inden hun stiger på cyklen en times tid. Inden da når vi lige en let frokost.
Fodring af fuglene og så er det kaffetid. Der er heldigvis lidt rabarberkage tilbage.
Ser lidt cykling fra Frankrig og minsandten om ikke Valverde vinder i dag. 😊
Til aften står den på en dyrlæge mad, et stykke med graved laks samt en ostemad, der skylles ned med en snaps, eller var det to? og så lidt koldt øl.
Vi ser begge lidt tv hver for sig og så er det sengetid. Katten opholder sig ude.

05. juni. Lørdag og Fars Dag. 12 grader, nogen sol og vinden er svag fra sydøst.
Det sædvanlige natlige sceneri udspiller sig og jeg forsøger at slumre lidt mere.  Lægger kabler og så banker Aase på væggen, lidt tidligt. Vi snupper lige en time mere efter besøget på det lille hus.
Rutinerne udføres og bagefter tømmes alle tre skraldespande og de to genbrugskasser.
Vejret er smålunt og jeg trækker støvsugeren frem og henter Toyotaen og så står den ellers på rengøring.
Er færdig ved godt frokosttid og så går fruen under mit opsyn 15 runder indendørs inden hun cykler tre kvarter. Da det jo er fars dag, har Kenny meldt sin ankomst og han tager Lene og Dicte med efter de har været i biografen. Han medbringer en farsdagsgave af de mere usædvanlige, nemlig maling til flethegnet omkring terrassen, som Lene har meldt sig frivilligt til at male, hun er godt tosset. 😊
Vi har en hyggelig eftermiddag med kaffe og lidt senere burgere fra Pyramiden.
Jeg ruller de ’unge’ mennesker til Hvedevænget og tager Kenny med videre til Netto på Kvægtorvet.
Hjemme igen, hvor katten kommer luntende og synes vist at det kan være nok med alle de gæster og vil altså gerne have noget at spise. Han fodres af og lister udenfor i det høje græs.
Vi slapper lidt, sådan da, for jeg har vasket og tørret to portioner vasketøj i dag og det skal sgu også lægges på plads. Fruen hjælpes til køjs og så gider jeg altså ikke mere i dag.

I anledning af Grundlovsdagen er vennerne kommet på visit i et større antal end sædvanligt.

06. juni. Søndag. 10 grader, tynde skyer dækker periodevis for solen og vinden er svag fra sydøst.
Hører nattrissen og slumrer så videre. Ved 5iden lægges kabalerne og så slumrer jeg atter en times tid.
Fruen banker og så er det op i vi går i gang med dagens rutiner.
Katten kommer og får morgenmad og de gør vi andre også. Lidt kontrol af ugens regnskab, mens Aase rydder morgenbordet og tømmer opvaskeren.
Så er det vist tur til at ordne ruder med mere på bilen. Vejret er godt til at ordne køretøjet lidt, da solen ikke skinner helle tiden og vinden for en gangs skyld ikke er af orkanstyrke.
Det går der hurtigt et par timer med, når også interiøret skal tørres med en fugtig klud og vinylen skal have lidt opfriskning. Men nu ser den også helt hæderlig ud, så der kan foretages et syn, også ud af ruderne.
Vi ser lidt cykling fra Frankrig og bagefter lidt cykling fra Schweitz.
Aftensmaden er ris og forårsruller. Katten har vi ikke set så meget til, han finder vist de skyggefulde steder.
Vejret har været sommerligt, med temperaturer op til 28 grader i skyggen på terrassen.
Vi håber det vejr holder de næste tre måneder.

Statistikken er sat i bero indtil videre, men aktuelle vejrdata kan ses her. Vejrdata