07. juni. Mandag. 15 grader, lidt gråt og vinden er svag fra vest.
Nattrissen optræder og jeg hører hende, men kun kort. Lægger kabaler, men mangler den sidste.
Så må vi op, det synes katten også og han vil vist gerne have lidt morgenmad. Vi går i gang med rutinerne og forsøger at være rustede til Aases træning.
Alt er parat og ved godt elleve tiden ruller vi mod Vadestedet.
Vor ’faste’ p-plads var ledig, så Aase kan komme ud af bilen uden hindringer.
Aase cykler godt 10 minutter og så kommer John og inviterer til en gåtur i det store lokale. Først med stok og så mens John holder Aase i den raske arm. Det går ganske fint for det meste, indtil fruen bliver nervøs. Hun holder en kort pause og så tager de en lille tur mere. Du bliver bedre for hver gang, selvom det kun er lidt. Vi ruller via Aldi på vejen hjem og handler igen alt for meget.
Kaffe og kage til cyklingen på fladskærmen og fruen foretaget lige et stunt med at hælde al kaffen ned i tastaturet. Vi finder det gamle tastatur frem og hælder kaffen ud af det nuværende og lægger det til tørre, med lidt held vil det igen fungerer når det er gennem tørt.
Biksemad og spejlæg er det store kulinariske indslag.
Senere ringer vi til Kenny og drøfter Bertrams fødselsdagsgave. Kenny finder på noget, siger han.
Godnat.

08. juni. Tirsdag. 11 grader, nogen sol, og vinden er let fra nordvest.
Vækkes af nattrissen og forsøger at snuppe en time mere, men det kniber. Vi har har aftalt at stå tidligt op, da jeg har en aftale, klokken 09:15, hos Toyota om et check af bilen inden de kører den til syn.
Op klokken 06:00 og så igennem de sædvanlige rutiner. Jeg lister ud ad døren lidt i klokken 9 og ruller mod Toyota. Efter godt halvanden time er bilen godkendt til brug de næste 2 år formedes en ’beskeden’ sum.
Men jeg ventede, kiggede jeg naturligvis på bilerne i udstillingslokalet, men fandt INGEN som kan leve op til de krav vi som pensionister og som handikappet kan ønske.
Hjemme igen og kaffen nydes i haven og så kommer Anette medbringende en flaske rosé. Selvom det jo traditionen tro stormer en halv pelikan, bliver vi altså udenfor mens vinen nydes.
Aftensmåltidet er ferskrøget laks med asparges og mayonnaise samt et par snapse og en halv liter hvede øl af det tyske. Vi slutter af med en ostemad. Ser lidt tv og så er det sengetid.

09. juni. Onsdag. 14 grader, solen skinner og vinden er let fra sydvest.
Ja, også i nat hører jeg hende. Morgenen er næsten som de fleste og vi tager det roligt og Aase rydder lidt op hist og pist. Jeg ser på nogle regninger der er dukket op og lægger dem til betaling. Har ikke energien til at foretage mig noget fornuftigt, så efter frokosten finder jeg en flaske Rosé som vi i løbet af dagen får gjort kål på, mest mig vist nok. Aase sorterer sengetøj og duge og lægger en hel del i en pose beregnet til genbrug. Vi får lige en sludder med Kenny via mobilen.
Indtagelse af alkohol fremmer som regel ikke energien, så efter at have fremstillet en æggekage med bacontern, slapper jeg, men så tager en vis mand fat i mig og jeg drøner ad sted med plæneklipperen, som er ved at få åndenød af det lange græs.
Taler med Linda en kort stund og går så ind og snupper et par glas kølig hvidvin og er så efterhånden godt vissen. Dog ikke mere end Aase hjælpes til køjs som sædvanlig. Katten får natmad og går ud.
Det siges at alkohol tager trætheden, men jeg ved bedre. 😊 Sov fortræffeligt foran fladskærmen en times tid.

10. juni. Torsdag. 11 grader, sløret sol og vinden er let fra vest.
Sover længe, klokken er halv syv da jeg vågner og har ikke hørt nattrissen. Op og i gang med de daglige gøremål. Efter morgenmaden gør vi klar til dagens tur til Vadestedet. Jeg læsser de kasserede ’klude’ i bilen og vi forventer at køre på lossen efter træningen i eftermiddag.
Som så ofte før kører Aase lidt på en hånd og fodcykel inden John kommer og herser med hende. Det venstre ben er voldsomt hævet i dag, måske det skyldes nogle nye sokker som Aase prøvede i går?
Som planlagt sniger vi os ud på lossen og læsser genbrugs-kludene af. Kører ud til enden af Fiskerhusvej, så Aase kan se det nye sted, hvor der kan købes grus og sten med mere.
Vi snupper lige en gang brændende kærlighed og ser så lidt tv. Fruen går lidt sent til køjs og mig endnu senere, da jeg lige skulle digte lidt på blogindlægget.

11. juni. Fredag. 10 grader, mest sol og svag vind fra sydvest.
Hører nattrissen men sover videre en times tid mere. Kabalerne får en over nakken også den jeg glemte fra i går. Så er det op og i gang med dagens planer.
Så er det Bertrams 10 års fødselsdag, vi råber lige et stort tillykke ud af vinduet.
Efter morgenmaden rydder Aase bordet og jeg henter bilen og kører en tur på lossen med tøj til genbrug.
Er lidt i tvivl om hvad jeg skal gå i gang med i dag, men vælger så at sprøjte vores indkørsel med 10 gange med vand fortyndet eddikesyre. Jeg har senere læst at det ikke er tilladt at lave sin egen ukrudtsdræber.
Aase laver kaffe og vi ser lidt cykling på fladskærmen, først fra Slovenien, så fra Belgien og til sidst fra Schweitz.
Lader mig inspirere af cyklingen og går i gang med at ruske hjulene af den gamle Avenue og flå de gamle slanger ud og sætte nogle ’nye’ i. Det er sgu ikke bare lige, for det er kantråds dæk der sidder på de høje fælge. Men det lykkes dog at få skik på opgaven, ikke mindst fordi jeg har en dæktang beregnet til at trække dækket på plads igen.  Det var så hjulene og kommer også til af skifte bremseklodserne, da de nuværende ikke kan spændes mere. Finder bagefter en spand og fylder vand og sæbe i og vasker så cyklen. Så nu ser den helt hæderlig ud. Lidt kæde rens samt olie i morgen og den burde være klar til brug.
Ind imellem cykel-opgaven, steger jeg lige nogle kyllingelår og pommerfritter som udgør aftensmaden.
Katten har været her flere gange og fået noget at spise og ’snakke’ lidt.
Efter Aase er gået til køjs, ser jeg lidt Barnaby.

12. juni. Lørdag. 15 grader, gråt med lidt kølig vind fra nordvest. Hvor blev sommeren af?
Vågner i nat ved tre tiden. Hmm, drak nok lidt meget vand i går mens jeg lavede cykel.
Ved firetiden kommer natmanden og klokken halv fem vil katten have morgenmad og ved godt fem tiden banker fruen på væggen og har brug for lidt transport til toilettet. Er nu en anelse klatøjet, men lægger alle kabalerne og forsøger at slumre et par timer mere, uden det store held.
Nå, op og i gang med morgenrutinerne. Lidt senere træner vi lidt med ’Lars’ inden Aase går de 15 runder i huset. Efterhånden går hun de fleste af dem uden jeg behøver at gå bagved. Hun snupper også en time på cykeltræneren sammen med den lette frokost.
Jeg går ud og forsøger at optimere lidt på cyklen fra i går. Renser kæden og smører den og forsøger så at flytte en cykelkurv fra Aase cykel over på min og det lykkes skam ganske godt, hvad der imidlertid ikke lykkedes var, at jeg ikke kunne svinge benet ind over kurven, din nød. Tilbage med cykelkurven hvor den kom fra. Optimerer så lidt på Aase cykel, så jeg måske kunne bruge den i en snæver vending ved de lidt mindre indkøb.
Pølser og pasta er dagens overlevelseskost.
Vi ser lidt på fladskærmen og så er det sengetid. Katten overnatter ude.

13. juni. Søndag. 14 grader, strid blæst fra nordvest og solen titter frem i perioder.
Hører natmanden og en halv time senere kommer katten og synes han skal have morgenmad, hvorefter han lægger sig til af sove i badeværelset.
Aase banker på væggen og vi står lidt tidligt op og sniger os igennem søndagens morgen scenarie.
Efter lidt kontrol af regnskab og backup af computerne, ruller fruen 15 ture med rollatoren og cykler en time. Henrik kommer og låner traileren. Vi ser lidt cykelløb og så kommer Henrik retur med traileren og Josefine er med. De får lidt at drikke og en lille snak inden de forsætter til nye opgaver.
Kort efter kommer Kenny på guldrammen og medbringer Skagenshorn til kaffen som indtages og så sætter vi og ser lidt cykling fra Schweitz.  
Så er det pizzatid og Kenny bestiller en af slagsen og der bliver også lidt til fryseren.
Ikke det store i tv og efter Aase er gået i seng, ser jeg noget af en gammel dansk film. Ballade på Bullerborg.
Katten er ude.  

Statistikken er sat i bero indtil videre, men aktuelle vejrdata kan ses her. Vejrdata