14. juni. Mandag. 12 grader, store ’vattotter’ dækker en stor del af den blå himmel og vinden er kølig og let fra vest.
Vækkes af natmanden, men sover videre til klokken halv syv. Så er katten på banen og vil jo gerne have lidt morgenmad inden han går ud igen. Aase vågner og morgenens rutiner går sin vante gang.
Vi gør os parate til en tur på Vadestedet og kommer i god tid til en opvarmning af Aases arme og ben. Så kommer John uden skærm og han og Aase stikker af til salen ved siden af og går et par lange ture uden hjælpemidler. Fruen skal tisse og vi får lige anvist handikaptoilettet og det klarer Aase i fin stil.
Et par gåture mere og Aase træner lidt i baren med at gå sidelæns, først den ene vej og så den anden. Så kommer John med en ’trappe’ som Aase står op på og også ned igen nogle gange og det går faktisk over al forventning. Nok for i dag og vi runder lige Aldi på vejen hjem.
Let frokost og Aase giver sig til at gennemgå en ’kiste’ med en del sengetøj og jeg snupper Avenuen og ruller en tur til Rønnebæk via Hovedmose stien og hjem gennem Fruens Plantage.
Atter får vi kasseret lidt af hvert, dyner og hovedpuder og kommer det i sække og forventer at køre det på lossen i morgen.
Flødekartofler og svineschnitzel er dages ret.
Ser lidt Frost og hjælper Aase til køjs. Katten er atter ude.

15. juni. Tirsdag. 13 grader, lidt gråt med en let vind fra nordvest.
Natmanden vækker mig, men falder dog i søvn igen og sover minsandten til klokken kvart i seks. Så kommer katten og får morgenmad. Når ikke kabalerne i dag inden Aase banker. Vi står op og griber dagen. Aase rydder op efter morgenbordet og jeg drøner til Bilka efter kattemad med mere. På vej tilbage mod Figenvej, smutter jeg indenfor hos LIDL, for at købe vand på flaske samt Skagen salat.
Aase er ved at støve af og det forventes at jeg kaster mig over støvsugeren på et tidspunkt i løbet af dagen. Først skal jeg dog på lossen med det kasserede fra i går og da jeg kommer hjem, spiser vi en let frokost.
Så er det bare med at komme i gang senior. Dysonen drøner derudaf, bogstavelig talt, hvor den dog larmer.
Sidst på eftermiddagen er jeg endelig færdig med jetmotoren og kaster mig så over en spand vand og en gulvklud og slæber det sidste støv op fra de ’bonede’ gulve. Aase rydder op og sætter på plads mens jeg kreerer en croissant med Skagen salat. Katten kommer og får sin aftensmad.
Jeg ser lidt tv og Aase lægger kabaler.  

16. juni. Onsdag. 8 grader, mest sol og vinden er let fra syd.
Har sovet ganske elendigt i nat og er en anelse ’bombet’ da jeg står op for at hjælpe fruen lidt ved 6tiden.
Vi er stået lidt tidligere op for at være parat til advokaten kommer på visit for at fortælle primært Aase hvad der skal ske i retten i overmorgen. Vi når det og Fatma forklarer som altid temmelig tydeligt hvad Aase kan forvente af spørgsmål omkring uheldet, som Aase generelt ikke kan lide at tale om.
Fatma fortæller også lidt om grundlaget for den erstatning som kommer på tale når sagen er afsluttet. Idet hele taget en meget behagelig, kompetent og nydelig advokat vi der har engageret, synes vi begge.
Da hun er gået, spiser vi en let frokost og kører så en tur til retten i Næstved for at orientere os om parkeringsforhold og afstand til retsbygningen.
Hjemme igen og snupper kaffen på terrassen. Pusler lidt hver for sig, Aase forsøger at løse dagens kabaler og jeg sorterer en halv meter høj papirbunke for det sidste års tid.
Aftensmaden er et par marinerede koteletter hvor jeg i min naivitet troede der var garniture med.
Ser lidt på fladskærmen og så er det sengetid også for katten, men han sover under åben himmel.

17. juni. Torsdag. 14 grader, sol og varmen breder sig. Vinden er let fra øst.
Vækkes klokken 3 af bankelyde og Aase har brug for lidt hjælp til at komme på toilettet lidt kvikt.
Vi går i seng igen og en time senere kommer nattrissen, men må gå igen med uforrettet sag. 😊
Står lidt senere op og så kommer katten og får morgenmad inden vores sædvanlige rutiner træder i kraft.
Aase rydder op efter morgenmaden og jeg går i bad og kører så en tur på apoteket, på CYKEL at i bare ved det. 😊 Det er blevet varmt i dag, her ved 13tiden står der 28 grader i skyggen. Vi har Aases træning foran os midt på eftermiddagen.
Vi drøner mod Vadestedet og får parkeret på vores ’private’ parkeringsplads, så Aase uhindret kan komme ud af bilen. Godt 10 minutter hånd og fod cykling inden John dukker op og så går de i gang med udstrækning og øvelser af de ’dovne’ lemmer. Kun ca. et kvarter i dag og John er tilfreds med indsatsen.
Kører direkte til hjemmebasen, da det er alt for varmt at sidde i bilen over længere tid.
Kaffe på terrassen og jeg bokser med parasollen som er lidt træg at justere. Finder noget silikone spray og giver de bevægelige led nogle pust. Strammer også en skrue og justerer et overgangstykke.
Vi spiser æggekage med pølser til aften.
Pensionisterne går lidt tidligt til køjs, da vi skal op i morgen allerede klokken seks.

18. juni. Fredag. 20 grader og klar himmel og vinden er let fra sydøst.
Hører nattrissen, men slumrer dog lidt igen indtil klokken seks. Så er det op og i gang, så vi kan nå at komme ud ad døren, ved godt ni tiden. Rutiner gennemføres, men jeg er ved at vælte planlægningen da maven gør knuder og jeg løber på toilettet gentagne gange, snupper en Von Osten og øjensynlig retter det lidt op på systemet så vi kan komme ud ad døren, men det var heller ikke for tidligt.
Parkerer et kort stykke fra Næstved Ret og ruller så fruen i kørestolen det sidste stykke. Vi venter i fem minutter så kommer Fatma og vi finder ret sal 6 hvor Aase skal være vidne i den færdselsulykke som for 1 år og 4 måneder siden desværre blandt andet har kostet hende førligheden. Aase kan stort set intet huske fra ulykken og det bærer hendes svar til den spørgende advokat naturligvis præg af.
Vi siger farvel til Fatma efter vi har været nede og anmode om vidnegodtgørelse på 80 kr. til Aase. 😊
Smutter ind til Aldi på hjemvejen og da vi er hjemme igen sætter vi os udenfor i skyggen og 25 graders varme og indtager en lille Pastis med is og vand. Spiser en let frokost udenfor.
Nu er solen så nået terrassen og vi trækker indenfor i skyggen. Der er 34 grader udenfor og 25 indenfor.
Anette kommer på visit og hun har selv taget vinen med, så vi leverer kun det kolde vand.
Anette fortæller at der har været endnu en ejendomsmægler og se på huset og salgsprisen er noget lavere end den første ejendomsmæglers bud. Men Anette synes det skal være den sidste ejendomsmægler der skal sælge det. Hun må ellers engagere tre mæglere, men det magter hun ikke.
Jeg går med over og hjælper med at flytte en stor og tung krukke væk fra terrassen og ser lige de glas hun har til salg. Køber 8 grønne Ulla glas af hende.
Som om vi ikke havde glas nok mener Aase. 😊
Vi spiser pizzarester og drikker kølig hvidvin til. Det er varmt indendørs, selvom jeg har haft køleblæseren til at køre en stor del af eftermiddagen.
Ser lidt Barnaby efter Aase er gået i seng, men kan ikke holde mig vågen og jeg lister også til køjs.

19. juni. Lørdag. 22 grader, svag vind fra sydøst og den blå himmel er sløret af tynde skyer.
Hører nattrissen, men slumrer videre efter en tur på toilettet. Der løb sandelig en del koldt vand og hvidvin igennem systemet i går.
Gang i morgenseancen og efter den, tager Aase 15 runder med rollatoren og cykler en time bagefter. Katten ser vi kun når han er sulten.
Dagen er stort set gået med at slappe af, temperaturen udenfor har næppe været under 30 grader siden klokken 11 i formiddags og under 25 garder indenfor.
Jeg vasker lidt og Aase kæmper med kabalerne og vi tager det i det hele taget ganske roligt.
Kaffe til lidt damecykling i både Spanien og Frankrig.
Aftensmaden er varmrøget laks og et stykke dyrlæge natmad, samt et glas koldt øl og et par snapse.
Varme og alkohol gør vist senior lidt søvnig, men holder mig dog vågen indtil Aase er gået til køjs.
Katten overnatter ude.

20. juni. Søndag. 18 grader, lidt gråt og vinden er let fra sydøst.
Hører nattrissen tale med Aase og falder så i søvn igen. Vågner ved sekstiden
Lægger kabaler, men mangler en enkelt da Aase banker på væggen. Så er det op og i gang med morgenprogrammet.
Efter morgenmaden ruller jeg en tur i Aldi og køber lidt til at supplere indholdet i køleskabet.
Aase går lige de obligatoriske 15 runder og sætter sig på cyklen en times tid, mens hun ser se danske mesterskaber i landevejscykling og der lægges ud med damerne og løbet vindes af Amalie Didriksen. Bagefter gælder det herrernes løb. Vi træner lidt med ’Lars’ undervejs.
Selvom vi har haft både regnvejr og torden, har det ikke frisket meget op på luften, som er både varm og fed.
Herrernes linjeløb vindes af Mads Würtz Schmidt.
Vi spiser forårsruller og ris. Resten af aftenen deles mellem fladskærmen og Aase.

Statistikken er sat i bero indtil videre, men aktuelle vejrdata kan ses her. Vejrdata