21. juni. Mandag. 14 grader, let vind fra sydvest og det truer med regn. Årets længste dag er startet.
Vågner klokken 3, klokken 4 og klokken 5, rend mig i Pedersen. Lægger kabalerne, alle sammen.
Står op og fodrer katten inklusive månedens pille mod lopper, flåter etc.
Vækker Aase og vi går i gang med morgenens faste program og gør os klar til en tur til Vadestedet.
Aase når at cykle i ca. 10 minutter inden John dukker op og inviterer til udstrækning af det dovne ben og doven ’Lars’. Aase havde vist forventet en gåtur, men ikke denne gang. Seancen varer heller så længe, ca. 15 minutter. Vi ruller hjemad, men kører til den nye Aldi, for at se om den var åben, det var den ikke. Håndværkerne grinede vist lidt af mig da jeg nærmede mig indgangen, inden jeg så der stod på et banner, at det åbnede den 25. juni. Mener bestemt jeg har set på Facebook at de åbnede i den forgangne weekend. Men det var altså løgn, ligesom alt det andet der står på de sociale medier. 😊
Hjemme igen og Aase går sine 15 runder med rollatoren, selvom hun klager sig noget, hun synes at John havde taget for hårdt og foden var øm. Det skal gås væk siger jeg til hende, og skynder mig væk.
Vi drikker kaffe med et stykke drømmekage til. Så har jeg lovet at klippe fruens negle, alle 20 og det er altså noget af en kamp, for Aase er jo en anelse ømskindet, så jeg skal sgu holde godt fast i gulerødderne undervejs. Men alt lykkes i en gasovn, så vi slap igennem uden nogen af os, led korporlig overlast.
Biksemad til aften, ja, måske. Bagefter er der krimi med Frost, til mig altså.

22. juni. Tirsdag. 14 grader, lidt gråt og vinden er let fra sydvest.
Vægges af nattrissen som er snaksalig. Lægger kabler og småslumrer lidt og så banker fruen på væggen, lidt tidligt, men så er det ad sted mod det lille hus. Vi snupper dog en time mere på øjet bagefter, inden morgenrutinerne. Vi forventer at der dukker en medarbejder fra VISP op hos os til at hjælpe med at rense Aases høreapparater, da det ikke er alting jeg kan klare, det er for småt og fintfølende.
Udenfor larmer det aht. Det viser sig at være flere store lastvogne som skal renovere vores kloaker, forstå det hvem der kan, de skulle have været her i uge 23 og var her også først på året. Orientering fra grundejerforeningen Lillevang- Nygård er det sgu meget småt med. Foreningen har ellers en hjemmeside, men der står ikke en skid. Kommunikation er meget svært for nogle mennesker, selvom vi i dag har uanede muligheder for at meddele os til hinanden.
Slår græs og klipper mere og mere af det 30-40 cm høje gæs. Den batteridrevne plæneklipper hoster en del over den behandling.
Den lokale kok har fremstillet urtebøffer og flødekartofler, nå, det er godt nok løgn, for det hele er færdig købt. 😊
Snupper et glas rødvin til, så glider måltidet nemmere ned.
Vi ser lidt på fladskærmen og jeg ser Frost lidt senere.

23. juni. Onsdag. 12 grader, lidt gråt og vinden er svag fra vest.
Hører ikke nattrissen, måske det var fordi det var natmanden. Sover dog elendigt lige pt. Og er vågen flere gange og ved halvsekstiden kaster jeg mig over kabalerne. De løses med noget besvær og så er det tid til at stå op siger fruen. Ritualerne gennemføres og jeg går ud og samler et læs sammen til havelossen. Mange på havelossen, men ikke så mange på den genbrugs lossepladsen.
Aase lister 15 runder med rollatoren og cykler en time samtidig med en let frokost. Jeg går ud og gør det jeg ikke må, sprøjter ukrudtet med fortyndet eddikesyre.
Det er sgu heller ikke det mest effektive middel.
Anette kommer en på visit og får en snak sammen over et glas hvidvin.
Aase spiser brændende kærlighed og jeg pizza rester og så tager vi den med ro resten af aftenen.

24. juni. Torsdag. 12 grader, også lidt gråt i dag og vinden er svag fra nordvest.
Vågner tidligt da jeg hører natmanden. Lægger kabaler og slumrer så lidt igen.
Står op og vækker Aase efter katten har fået sit morgenfoder. Aase skal til undersøgelse på Næstved Sygehus i efter middag i forbindelse med hendes uheld. Jeg ruller en tur til Kenny om formiddagen for at transportere en del skrald, som han har samlet sammen, til lossen. Vi læsser bilen og ruller begge to ad sted. Kenny har sorteret skraldet så det er lige til at dumpe i de enkelte containere og så tilbage til Hvedevænget. Jeg sætter kursen mod Figenvej og vi gør så småt klar til udflugten.
Aase ønsker jo altid at være i god tid så vi ruller hjemme fra ca. 14:15 og vi skal først være der klokken 15:00.
Vi finder en p-plads og tager venteværelset i brug uden mundbind. Overlægen kommer i god tid og Aase bliver undersøgt i løbet af en lille time og vi drager hjemad igen.
Kaffen indtages ved hjemkomsten og så slapper vi lidt, senere ser vi TDF-præsentation af de enkelte hold til Touren.
Aftens store kulinariske indslag er en laksemad samt et glas øl., mens vi ser tv.
Ser Frost og Aase går i seng.

25. juni. Fredag. 14 grader, en sløret sol og vinden er svag fra nordvest.
Vækkes flere gange, men kun kort, men observerer sgu at jeg har en let hovedpine, irriterende nok ved jeg ikke årsagen.
Lægger kabaler og mangler en da jeg står op for at fodre katten og vække Aase.
Vi er stået lidt sent op, men hvad så, vi har ’fri’ i dag. INGEN faste aftaler, faste aftaler er vist det der generer os begge mest.
Ritualerne gennemføres og Aase sprinter 15 runder i huset og cykler 1 time, inden hun kaster sig over at sætte hold til TDF, altså til vor lokale liga.
Jeg renser og gennemgår rutinemæssigt maskinparken, så vi kan forsætte med at vaske og opvaske uden problemer.
Snupper også lidt eftermiddagskaffe mens vi overvejer hvad vi skal spise til aften.
Nå, det bliver krebinetter med flødekartofler og et stykke chokolade til dessert. Vi indtog så også et par glas rødvin. 😊
Lidt tv og så går vi til køjs, katten får natmad.

26. juni. Lørdag. 14 grader, lidt gråt med periodisk sol og vinden er svag fra sydvest.
Nattrissen kommer på en kort visit og jeg slumrer videre til godt halv seks. Lægger kabaler og så er det tid at stå op banker Aase. Ritualerne overholdes og så kontrollerer jeg lige vores TDF hold opstilling for eventuelle ikke startende ryttere. Der er ingen røde krydser da klokken er ti.
Slås lidt med noget begyndende bihulebetændelse som jeg forsøger at få væk med infrarødt lys og skylning med saltvand.
Træner med ’Lars’ og Aase går de 15 runder med rollatoren inden hun cykler en time. Jeg kører en tur til Kenny, for at hente noget tapas som udløber i dag. Herren er taget til Slangerup. Kører ind til Aldi på tilbagevejen efter en basse til kaffen, mens vi ser cykling.
Æggekage med baconstykker er dagens kulinariske indslag. Så er der fodbold og minsandten om ikke Danmark vinder 4-0 over Wales.
Se lidt film i tv’et mens Aase tømmer opvaskemaskine og så er det sengetid.

27. juni. Søndag. 16 grader, noget gråt og vinden er let fra nordvest.
Nattrissen høres og så slumrer jeg lidt mere inden kabalerne lægges. Op til morgenritualerne og bagefter lidt kontrol af ugens regnskab.
Ser lige på stillingen i vor lokale TDF-liga og opdager til min store skræk, at jeg har mistet en rytter og nu ligger i bunden af ligaen og med lidt held flytter jeg mig ikke derfra. 😊
Så er det tid til motion af ’Lars’ og derefter 15 runder med rollatoren samt 1 time med cykling på ’træneren’.
Naboerne mod øst, Linda og Christian luger ukrudt i skellet med det nye hegn. Synes nok det er lidt småt med planterne som skal vokse op ad hegnet.
Så kommer Anette og har brug for en sparringspartner i forbindelse med udfyldning af papirer til ejendomsmægleren. Jeg forsøger efter bedste evne og printer en del nødvendige papirer ud til hende.
Bagefter taler vi en hel del om den nye affaldsordning og sortering og det er sgu ikke bare lige. Printer en kalender med symboler for tømning af de enkelte beholdere.
Kaffen sprang vi over i eftermiddags og aftensmaden blev ristede pølser og pasta.
Ser lidt tv og så er det vist sengetid.

Statistikken er sat i bero indtil videre, men aktuelle vejrdata kan ses her. Vejrdata