26. juli. Mandag. 20 grader, gråt og vinden er svag fra sydøst.
Hører nattrissen og hører også i det fjerne en ko der siger muh med jævne mellemrum. Kan dog ikke i min søvnige tilstand afgøre hvorfra lyden kommer. Da jeg står op og stadig kan høre koen, kommer jeg i tanke om at der på Rønnebæk Fælled er nogle køer, men de må så være flyttet tættere på, tror bestemt de må være lidt trætte af den muh ‘en ovre i Elverdalen. Katten får morgenmad.
Vi gennemfører ritualerne og så må jeg i bad.
Så gør vi klar til en tur til Vadestedet og Aase går en tur og får en tur på briksen, hvor John trækker og strækker venstre ben og arm. Derefter endnu en gåtur og vi er færdige for i dag. John holder ferie og vi kan holde fri indtil den 23. august.
Kører ind til Rema på vejen hjem, men jeg vænner mig sgu aldrig til den forretning.
Holder lav profil. Det er varmt og fugtigt. Så henter jeg Lene og Kenny til en kop kaffe og bagefter henter Lene og jeg aftensmaden i kineser restauranten på torvet.
Kenny fortæller at der ligger en stor mus ude i det høje græs. Efter at have kørt de unge mennesker til Hvedevænget går jeg ud og henter musen og begraver den. Mener at kunne konstatere at det var en mosegris.
Slapper lidt foran tv’et og da fruen er gået til køjs, følger jeg eksemplet.

27. juli. Tirsdag. 20 grader, gråt og en anelse tåget og vinden ligger stille.
Nattrissens telefon ringer og jeg vågner og tror fruen har banket, men nej.
Sover lidt videre til ved 6tiden og så lægges kabalerne. Står op og vækker Aase og vi går i gang med rutinerne inden jeg går i bad og gør mig klar til at besøge frisøren midt på formiddagen.
Efter endt hårafrivning beslutter vi os for at rulle en tur i det Sydsjællandske. Vi kører over Menstrup Bjerg til Svinø strand, Bisserup Havn, Holsteinsborg og vender på Glænø. og stikker så næsen hjemad.
Hjemme igen og vi sætter os ude på terrassen i skyggen af parasollen og den noget kraftige vind med et par glas Sangria.
Aftensmaden er brændende kærlighed fra Aldi. Hmm…!
Lidt tv sniger sig ind på nethinden og så går Aase til køjs og jeg følger efter kort tid senere.

28. juli. Onsdag. 18 grader, gråt og det har regnet ca. 4 millimeter i nat. Vinden er let fra syd.
Klokken 4 kommer nattrissen og jeg har åbenbart udsovet, for jeg kan ikke falde i søvn igen. Lægger kabaler og bokser lidt med den ene finger som ikke rigtig vil rette sig ud og er øm. I forvejen er pegefingeren noget øm og ubøjelig. Gigt måske.
Nå, fruen banker på væggen og vi står op og gennemfører ritualerne. Da det har regnet, er jeg ikke godt tilpas med at klippe hæk med en el-klipper og hækken er sgu gennemvåd. Helle kommer ellers og hjælper, men hun går i gang med at rense mellem fliserne i indkørslen. Det ser sgu godt ud og det trængte virkelig til at blive renset. Nu er hun i gang med at rense for ukrudt ved hegnet ind til naboen mod øst.
Nu ligner vores indkørsel en hel million. 😊 Tusinde tak Helle.
Jeg søger efter en akku-hækkeklipper som er til at betale, da jeg har på fornemmelsen at den gamle Black and Decker er ved at tabe pusten og man skal trykke rædsom hårdt på begge håndtag før den virker og det vil fingrene ikke være med til.
Vi spiser kartofler, skinkeschnitzel med bearnaisesovs og fruen får så styret sin lyst til jordknoldene.
jeg futter en tur i Aldi for at få købt ind, så depoterne atter er fyldte.
Vi ser lidt tv og så er det sengetid.

29. juli. Torsdag.17 grader, gråt og vinden er i sydvest.
Høre kortvarigt natmanden og forsøger at slumrer videre, dog uden det store held.
Lægger kabaler og katten kommer og vil have tidlig morgenmad. Tror han er klar over at dagens vejr ikke er beregnet til udebrug. Hvor fanden ved han det fra????
Han går ind i soveværelset og lægger sig.
Fruen banker og dagen starter med de sædvanlige ritualer.
Jeg har for nogle dage siden lovet Aase at køre i LIDL for at se om der var nogle T-shirts og shorts hun kunne bruge. Ad sted mod biksen og udover lidt croissanter og noget Skagens salat, køber jeg flere T-shirts og to par shorts. Jeg medtager også et par kartoner Sangria, hvoraf det de ene er til Anette.
Det er en rædsom blæsende dag, tror ikke det på noget tidspunkt har været under 10-15 km i timen, det er utrolig trættende. Blæsevejr er det værste jeg ved, det må hellere regne uafbrudt.
Vi dasker os gennem dagen og jeg laver en minifrokost til aften, bestående af en sildemad, en croissant med Skagen salat og en ostekiks. Der serveres et glas øl til, Aase drikker en Tuborg Classic og jeg har købt en par dåser H.C. Andersen øl, uden helt at være klar over at det er meget stærkt øl, som jeg normalt ikke bryder mig om. Den halve liter glider dog ned, men det er første og sidste gang jeg køber det øl.
Aase går i seng og jeg sætter mig og ser tv inden jeg falder i søvn og vågner så kort før midnat og går til køjs.

30. juli. Fredag. 18 grader, gråt og pelikanen er løs fra sydvest.
Vækkes klokken fire af katten, tidlig morgenmad tak. Han lister ud igen og så møder natmanden op og en halv time senere banker fruen på væggen og vi ruller mod det lille hus. Vi snupper dog et par timer mere på øjet inden ritualerne.
Mens vi spiser morgenmad, bemærker jeg at det velcrobånd som holder parasollen fast er væk og den forsøger nu at lette af egen vilje. Aase guider mig til en kasse med velcro og jeg forsøger at få det til at holde.
Vi venter på at Anette kommer for at få husly omkring frokost, mens en ejendomsmægler forsøger at sælge hendes hus. Vi sludrer lidt om verdenssituationen og er naturligvis lidt spændt på om huset bliver solgt.
Ejendomsmægleren ringer til Anette og fortæller at køberen vil have slået 150 tusinde af prisen, men det siger Anette nej til. Det er ganske forståeligt.
Vi spiser lidt sen frokost, så kaffen springes over.
Aase lægger kabaler, hun er lidt bagud og jeg roder på computeren.
Aftensmaden er dansk kinesisk, kartoffelmos og forårsruller. Fruen synes det var en underlig sammensætning.
Ser lidt tv og så går Aase i seng. Jeg ser Barnaby og går så også til køjs. Katten får sen aftensmad. Det har været en rædsom blæsende dag.

31. juli. Lørdag. 18 grader, pelikanen er undervejs fra sydvest og det er for det meste gråt.
Vågner ved 2tiden og har vist ca. 2 sekunder til at nå toilettet.
Sover så til gængæld lige til klokken halv syv. Lægger de sidste kabaler i denne måned og så banker fruen.
Ritualerne gennemføres og katten får morgenmad.
Synes ikke jeg har den bedste dag og sætter mig foran computeren for at undersøge nogle opgaver vi har talt om.
Nå, endelig får jeg taget mig sammen og får vasket gulvene, det tager sgu længere tid end at støvsuge med Dysonen siger fruen.
Så ser vi lidt cykling fra det nordlige Spanien og aftensmaden er tarteletter med hønsekød og asparges. Tror nu ikke jeg har tilberedt det fra bunden, næh, det er færdigkøbt og varmet i mikroovnen. Det smager aht. Men Aase kan godt lide det. Godt der var lidt hvidvin at skylle med.
Vor sorte ven kommer og får aftensmaden og lister så ud, efter han siden i morges, har sovet i kurven inde i stuen. Han må sgu da ane, på en eller anden måde, at det bliver dårligt vejr. Det har blæst, regnet og været småkoldt hele dagen. Fruen går til køjs og jeg ser Barnaby og træder så også ind i Morfeus Verden.

01. august. Søndag. 18 grader, en pelikan fra sydvest og det skifter mellem gråt og sol.
Blev vækket et par gange i nat. Først af noget dunke, dunk muzak og senere af nattrissen.
Får lagt månedens første kabaler og står så op. Fruen og jeg går i bad inden morgenmaden.
Vi har købt et satans dyrt smøremiddel til fruens ryg som meget ofte klør. Håber det nye middel kan medvirke til at den kløe fortager sig.
Katten får morgenmad og lister ud igen.
En stor del af formiddagen går med lidt oprydning hist og pist. Aase rydder op i soveværelset og jeg rydder op på computeren efter lidt administrativt arbejde.
Henter en Nespresso maskine frem fra gemmerne, den blev købt i februar måned i år, og tager den snart elleve år gamle maskine fra. Den har vi sgu været glade og godt tilfreds med.
Skal lige læse lidt om brugen af den nye maskine, men det når jeg vist ikke i dag.
Aase har kasseret en hel del tøj og så spiser vi biksemad med spejlæg til aften og drikker et glas vin til.
Katten kommer og får aftensmad.
Lidt tv og så er det sengetid.

Statistikken er sat i bero indtil videre, men aktuelle vejrdata kan ses her. Vejrdata