02. august. Mandag. 17 grader, sol og skyer samt en begyndende pelikan fra sydvest.
Hører nattrissen, som taler meget, men falder dog i søvn igen og vågner ved halv syvtiden.
Lidt kabaler og fruen banker. Rutiner går sin vante gang og så har jeg aftalt med Helle at hun kommer og giver et nap med hækken mod vest.
Vi går i gang og Aase kommer udenfor og kigger på og efter godt et par timer er vi stort set igennem opgaven. Tak til Helle, det er altså en stor hjælp at det ikke er mig der skal rive sammen og putte i tønder.
Vi drikker en kop kaffe og Helle ruller mod Birkehegnet og fruen ruller 15 runder med rollatoren og cykler en time, mens jeg forsøger at finde ud af hvorledes der brygges kaffe på den nye kaffemaskine.
Vi smager på den nye kaffe og fruen er tilfreds.
Så kommer Anette og har behov for at låne toilettet, da hendes bolig er optaget af folk som søger ny bolig. Vi får en snak og senere erfarer vi at de boligsøgende er stærkt interesseret i huset, det lover jo godt, hvis Anette ellers kan finde noget at bo i, inden for en overskuelig fremtid.
Vi spiser noget laks indbagt i butterdej. Badr.
En amerikanerbil lander over hos genboen, men kører kort efter igen. En hel del byggematerialer er også landet hos genboen. Det er efterhånden noget af en butik at se på.
Så forsøger jeg at komme i bad inden sengetid og det lykkedes minsandten.
Aase går i seng og jeg sætter mig med et halvt glas hvidvin og et stykke knækbrød og forsøger at finde noget seværdig, men forgæves. Godnat. Katten har ikke vist sig til aften.

03. august. Tirsdag. 17 grader, gråt og med en let vind fra sydvest.
Jøsses, klokken halv to må jeg op. Har vist indtaget et eller andet som maven bestemt ikke synes om.
Det bliver til flere ture inden jeg atter falder omkuld, men nu kommer katten og vil have tidlig morgenmad, han blev jo snydt for natmaden. Kort efter dukker nattrissen op og hun sludrer lidt med Aase omkring medicin og lidt for tykke ben. Vi har nemlig droppet medicinen mod natlig vandladning da den gav Aase vand i benene. Nattrissen er enig med Aase om, hellere lidt vådere ble end de tykke ben. Vi er gået lidt i tænkeboks med de ben.
Forsøger at få en time på øjet og vågner ved halvsyvtiden og lægger kabaler og står op da fruen banker. Gang i ritualerne og bagefter futter jeg i Aldi og køber ind til en uges tid. Bagefter en tur på apoteket og jeg vender lige Fakta ved samme lejlighed og på vej ud af centeret køber jeg lidt fuglekugler i dyrehandlen.
Friskbrygget kaffe fra den ny i brug tagne kaffemaskine om eftermiddagen, mens vi ser lidt cykling fra Vuelta Burgos.
Så er der aftensmad og kokken er gået amok og har købt nye kartofler, bearnaisesovs fra K salat og udbenet kylling. Fruen er tilfreds med indsatsen. 😊 Spiser hindbærfromage til dessert.
Ser lidt tv først på aftenen, men gider ikke rigtig tv lige pt. Fruen går i seng, katten får sen aftensmad og jeg drikker et halvt glas hvidvin og går til køjs.

04. august. Onsdag. 12 grader, uha, svag vind fra nordvest og solen skinner, men der er skyer i horisonten mod vest.
Vækkes ikke af nattrissen, men vågner ved 5tiden og har vist hedetur, tror sgu ikke jeg kan tåle vin i øjeblikket.
Lægger kabaler i rekordtempo og så banker fruen og dagen er i gang.
Aase får en gæst til kaffe, nemlig Bodil Bjerregård. Det er heldigt at jeg har fået gang i kaffemaskinen.
Pigerne får et par timer med sydom, nød og problemer. Jeg er flygtet ind til mig selv og hjælper kun med at lave og servere kaffen.
Katten kommer og får en eftermiddags snack inden vi selv spiser en fuldstændigt uspiselig frossen, nu optøet, butterdejssnitte med rejefyld, rejen havde vi dog svært ved at finde.
Aase går til køjs efter at have tømt opvaskeren og katten får aftensmad og jeg ser lidt DR TV om en konflikt på Færøerne først i halvtredserne. Den kan jeg godt huske fra dengang, men kendte ikke stridens æble.

05. august. Torsdag. 12 grader, den store lampe er tændt og vinden er svag fra øst.
Måtte op og hælde væsken fra vindruerne jeg spiste i går, sådan et halvt kilo vindruer fylder altså noget.
Hører nattrissen som var ny og slumrer så videre efter lidt kabale lægning. Fruen banker og vi tager fat på torsdagen.
Efter alle rutinerne samler jeg haveaffald sammen til en tur på lossen. Fylder hele bilen. 4 tønder og to sække. Rimelig plads til at læsse af.
Hjem igen og fylde bilen igen med genbrug og denne gang har jeg det kunstige juletræ med, sikke noget l… at købe. Vi spiser æggekage med cocktail pølser og bacon, men jeg fik vist lavet den lige fed nok.
Vi ser lidt tv hver for sig og går så til køjs efter at have fodret katten.

06.augiust. Fredag. 12. grader, solen skinner og vinden er svag fra sydøst.
Nattrissen vækker mig klokken fire. Jeg kan IKKE falde i søvn igen, så kabalerne lægges og da klokken er syv, står jeg op og vækker fruen. Vi får Liva og mormor på visit hen på formiddagen så vi skal være friske. Rutinerne aktiveres og vi har aftalt med Kenny at han køber og medbringer samt tilbereder det meste af frokosten og det gjorde han. Tak mester.
Liva er jo en livlig ung dame, så hun kan virkelig holde gang i selskabet og ikke mindst i Kenny.
Det bliver en god dag med masser af frisk luft og bevægelse udendørs og vejret heldigvis bliver lidt bedre op ad dagen. Desværre blæser det ad hækken felt til, men det er der jo ikke noget nyt i.
Kennys indkøb er fortræffelige og vi spiser en god frokost.
Hen på eftermiddagen ruller Liva og mormor atter mod Maribo. Dejligt at se dem begge.
Da sønnike havde taget bussen herud, kørte jeg ham tilbage til Hvedevænget sidst på eftermiddagen.
Vi spiser en sen frokost med sild, øl og snaps.
Så er der tv for dem der kan holde sig vågen. Aase gik tidligt til køjs og da hun sov, listede jeg også til køjs.
Katten når lige at få natmaden og jeg sætter opvaskeren til at køre, så er det klart til i morgen

07. august- Lørdag. 17 grader, stort set solrigt og vinden er svag fra sydøst.
Hører nattrissen, da jeg faktisk vågnede ved halvfiretiden. Venter til hun er gået og lister så på toilettet. Koldt øl kræver sin mand. 😊
Småslumrer lidt, har det varmt for tiden, overgangsalderen mon, næppe. Fruen sover længe, men vi skal jo heller ikke nå noget til bestemt tid. Vi indleder rutinerne ved ottetiden og lidt senere drøner jeg i Bilka efter kattemad og frikadeller efter at have tømt opvaskeren.
Eller slapper vi for det meste, blandt andet med at se OL og lidt cykling fra Nordspanien.
Eftermiddagskaffe fra den nye kaffemaskine og det er Aase der laver den, så hun kan blive dus med maskinen. Den kan nu være lidt udfordrende at betjene med en hånd, men det lykkedes hende stort set.
Aftensmaden er en snitte med sild samt et par frikadeller med kold kartoffelsalat. Et par snapse sneg sig med ind i måltidet sammen med et glas øl.
Katten kommer og får aftensmad og han lægger sig på måtten ud for havedøren hvor der er tørvejr og ly for regnen. Ser Barnaby, troede jeg. Godnat.

08. august. Søndag. 17 grader, lidt sol op vinden er svag fra sydvest.
Jøsses, må op ved halv tretiden, skulle vist ikke have drukket den halve liter kolde øl.
Kan ikke falde i søvn igen og hører nattrissen, mens jeg lægger kabaler. Små blunder ind imellem, men rigtig søvn bliver det sgu ikke til. Står op ved syvtiden og så indleder vi søndagsbadningen.
Katten får morgenmad og jeg kigger lidt på ugens regnskab.
Fruen går de sædvanlige femten runder, men hun er sgu ikke til at motivere til flere runder, det er vist blevet for bekvemt. Hun cykler en time og så er dagens motion slut.
Henter Kenny til kaffetid og han mener at have fundet løsningen på opsætning af en backup disk jeg købte for et halvt års tid siden. He he, nå der kom du nok på arbejde mester. 😊 Men det lykkedes ham at får det til at fungere. Godt gået Kenny. Tak for det.
Vi spiser Bilka færdigret, mørbrad med flødekartofler og sønnike rulles til Hvedevænget via Netto. På parkeringspladsen er der en bilist der dumper sit affald. Miljøsvin finder man overalt. Hjemme igen og jeg roder lidt med computeren for at få en backup sat op, men det vil ikke rigtig lykkes, ser på det en anden dag. Lidt tv og så er det sengetid.

Statistikken er sat i bero indtil videre, men aktuelle vejrdata kan ses her. Vejrdata