09. august. Mandag. 16 grader, lidt overskyet og vinden er let fra sydvest.
Vi starters mandagsrutinerne og så går jeg i gang med at finde ud af hvorfor vi ikke har et stabilt tv-signal. Der er pixeleringer på skærmen og til sidst forsvinder signalet helt da jeg genstarter routeren.
Flytter NAS boksen fra port 1 til port 3, hvor den ikke virker og selvom jeg sætter den trådløse tv-enhed i port 1 som foreskrevet af Waoo, virker tv’et stadig ikke. Hmm, alle mulige kombinationer afprøves og jeg læser så i manualen, som sidste udvej, hvor der altså står at forbindelse nummer 2 i den trådløse tv-enhed skal komme fra port 3 på routeren. Fjerner NAS boksen fra port 3 og nu kører tv’et upåklageligt, men NAS boksen fungerer ikke længere, heller ikke fra port 2.
Kommer nok til at købe en switch til NAS boksens tilslutning i port 1.
Fruen går de obligatoriske 15 runder og cykler en time.
Køber en switch på nettet, leveret her er den 50 kr. billigere end den kan købes lokalt.
Aase rydder op i køkkenskabene og vi får samlet en del til genbrug. Blandt andet ismaskinen.
Aftensmaden er ren overlevelseskost, kartoffelmos fra Aldi. Katten har været her mange gange i dag, han synes vist ikke rigtig om kosten lige i øjeblikket. Først på aftenen får han økologisk leverpostej, det synes han godt om. Aase går til køjs og jeg skriver lige på dette blokindlæg og følger så fruens eksempel.

10. august. Tirsdag. 16 grader, solen forsøger at mase sig gennem skylaget og vinden er let fra sydvest.
Ritualerne gennemføres. Det er enkefru Hansens fødselsdag og herfra råbes et tillykke hen over vejen.
Katten får morgenmad og han vil hest spise i køkkenet, den drønnert.
Jeg ruller en tur i Aldi for at foretage de ugentlige indkøb.
Fruen går 15 runder og cykler en time og ’Lars’ blev desværre glemt. Vi ser lidt cykling fra Post Nord Danmark Rundt som DR1 sender i sin fulde udstrækning.
Spiser kartofler, bearnaisesovs og frikadeller til aften og det er noget der passer fruen.
Vi ser lidt tv og så går Aase til køjs og det gør jeg også kort efter.

11. august. Onsdag. 14 grader, lidt sol mellem skyerne og vinden er let fra vest.
Vækkes af en herre som vist ikke har været her tidligere og da han forlader parcellen, har han skiftet fruen og taget bleen med.?
Har ikke sovet særlig godt i nat pga. af en eller anden form for overtryk i vandværket.
Det er Marias fødselsdag og vi siger mange gange tillykke til Europas kønneste stewardesse.
Vi lister os igennem rutinerne, inklusive kattens morgenbord i køkkenet. Havde egentlig tænkt at ringe til medicinkvinden, men sprang over og skriver i stedet.
Samler lidt ukrudt i skellet ved hækken mod øst og undres over at der efter så kort tid atter er store ukrudtsplanter. Så kommer Anette et smut forbi og fortæller at hun har solgt huset til overtagelse den første november i år.
Henrik kommer og låner traileren for at flytte lidt for Maria og Jonas.
Så gør vi klar til aftensmaden som i dag er et biks af brasede kartofter og skiveskåret frankfurtere. Dertil et glas rødvin.

12. august. Torsdag. 14 grader, nogen sol og vinden er svag fra sydvest.
Vækkes af nattrissen som absolut ikke hører til de mest stille. Lægger kabaler og så kommer katten og ønsker lidt selskab og noget at spise.
Dagens rutiner indledes og lidt senere lader fruen sig lokke af undertegnede til at gå en tur med rollatoren udenfor på vejen. Hun protesterer ikke meget og så er det bare ad sted. Vi starter med at går en tur over til Anette og få et glas vand og snakke lidt. Så er det bare ad sted igen og fruen går to gange længen på Figenvej fra enden af vores parcel til legepladsen. Godt klaret Aase. Imponerende.
Fruen cykler en times tid og så er hun minsandten klar til en tur mere på Figenvej og vi drager af og tager samme tur som i formiddags.
Ser lidt cykling fra Danmark, drikker kaffe på terrassen og senere så spiser vi æggekage på terrassen og fylder os med rødvin, sådan da.
Da vejret er usædvanlig lunt, 24 grader ved 20tiden, sidder vi ude til Aase vil til køjs.
Katten får natmad og så kravler jeg også til køjs, lidt snurrens synes jeg nok.

13. august. Fredag. Uha, uha, fredag den 13. Solen forsøges at brænde hul i det tynde skylag og det er kun 10 graders varme. Vinden er svag fra sydvest.
Jøsses, den larmende nattrisse er på spil igen. Kabalerne lægges rimelig nemt og jeg forsøger at sove en time mere, men det vil ikke rigtig lykkes. Så kommer katten og vil have morgenmad og kort efter banker fruen på væggen. Rutinerne gennemføres og så er Aase atter klar til en rollatortur udendørs. Vi runder lige Anette og får en sludder og en tår at drikke inden vi forsætter vandringen op og ned ad Figenvej.
Eftermiddagskaffen nydes indendørs, da det blæser kraftigt udenfor og solen er gået væk.
Så er det lidt cykling på fladskærmen og senere kaster vi os over biksemaden.
Lidt tv og jeg ser en udsendelse fra DR TV fra Oman inden sengetid.

14. august. Lørdag. 17 grader, lidt gråt og det truer med regn, vinden er let fra sydvest.
Hører som sædvanlig nattrissen og det er en ny, fortæller Aase senere.
Lægger kabaler og småslumrer lidt og så banker fruen.
Op og i gang og katten kommer og får morgenmaden og lidt senere ringer fruens frisør og siger hun forventer at komme på visit midt på eftermiddagen og så vil Aase gerne vaske hår, så hun bader endnu engang. 😊
Aase går 15 runder med rollatoren efter vi har trænet ’Lars’ og bagefter cykler hun en time mens vi ser Post Danmark Rundt.
Henter Kenny og vi drikker kaffe lige inden Susanne kommer med saks og kam.
Det pynter gevaldigt på fruens hår synes jeg nok og Susanne er hyggelig at tale med. Tak for hjælpen, vi håber snart at kunne møde op i salonen.
Vi ser alle sammen enkeltstart og bagefter bestiller vi mad fra Pyramiden. Det har ikke skuffet os indtil dato.
Kenny rulles til Hvedevænget og jeg kommer retur til Figenvej og ser lidt Barnaby inden sengetid.

15. august. Søndag. 18 grader, blæsende fra sydvest og solen kæmper lidt med skyerne og kommer lejlighedsvis igennem.
Starter søndagsrutinerne da fruen banker og tager det ellers med ro. Jeg ruller en tur i Aldi og køber ind til en lille uges tid.
Aase ruller 15 runder med rollatoren, hun ville ikke udenfor i blæsten. Hun cykler også en god times tid, mens der indtages en diminutiv frokost.
Vi ser lidt cykling fra Spanien og så forbereder jeg mig på at skrue en middag sammen, som kaldes stegt flæsk og persillesovs. Aldi havde for en gangs skyld alle ingredienserne, der mangler næsten altid persille. Nå, jeg går i gang og henvender mig til fruen for at få belyst hvordan man laver persillesovs fra bunden. Ok, jeg er med, så skal jeg bare time stegningen af flæsket og kogningen af kartoflerne, det er sgu ikke bare lige når man er novice i madlavning, vi er stort set jo vant til færdigretter, men for helvede hvor bliver de kedelige efterhånden. 😊
Det lykkes stor set, udover at flæsket fik lige lovlig lang tid og blev lidt tørt.
Lidt tv inden sengetid.

Statistikken er sat i bero indtil videre, men aktuelle vejrdata kan ses her. Vejrdata