06. september. Mandag. 14 grader, gråt og vinden er svag fra vest.
Hører som næsten altid nattrissen, Aase siger til hende hun skal huske at låse yderdøren når hun går. Det mener hun at hun altid gør, men jeg kan jo konstatere hun ikke husker det.
Lægger kabaler og står så op når Aase banker, ritualerne begyndes og vi gør klar til en tur til Vadestedet.
Vejret er rimelig godt, ikke koldt, men solen er fraværende for det meste.
Mens Aase ’mishandles’ ruller jeg 10 minutter på en træningscykel, jøsses hvor er jeg i dårlig form efter halvandet år uden træning. Må virkelig forsøget at sætte tid af til let træning meget snart.
Vi ruller direkte hjem efter besøget på Vadestedet. Tager det afslappet for det meste og ser lidt cykling fra Storbritannien.
Som aftensmad, luner vi nogle frikadeller som vi fik af Pia forleden, sammen med resterne af den kolde kartoffelsalat.
Senere er der ’Kurs mod de Danske Kyster’ hvor Mette Frederiksen er en del af udflugten til Christians Ø.
Tror hun vinder ved nærmere bekendtskab. 😊
Hvad der ellers er på programmet? ikke en skid, undskyld.

07. september. Tirsdag. 13 grader, nogen sol og vinden er let fra nordvest.
Hører nattrissen, men slumrer videre til ved halvsekstiden. Lægger kabaler og synes ikke jeg er på toppen.
Aase banker og dagen starter. Har en ikke særlig god dag, synes jeg er træt og negativ.
Nå, der kommer vinduespudseren minsandten.
Efter ritualerne går jeg i gang med at kontrollere om batteriet til Mc’en er opladet og monterer det efterfølgende. Let frokost og så trækker jeg Keeway’en frem i lyset og kører godt 25 km her i omegnen. Det er første gang i mere end et år, den kommer ud at rulle og jeg er sgu noget stiv i bevægelserne. Men nogle gentagelser, så tror jeg det ruller igen. Er skide træt efter en den korte tur, hvilket jo indikerer at der er brugt mange resurser på turen. Højeste hastighed er 106 km / timen. Det er voldsom Volvo. 😊
Jeg savner nu turene med Henrik, ikke mindst dem til Rødvig og Agersø. 😊
Hurtigmad fra Aldi og så et par glas hvidvin og jeg er parat til at smutte i kanen efter have set lidt tv.

08. september. Onsdag. 16 grader, gråt, men vindstille.
Hører trissen, men slumrer videre efter en kort visit på det lille hus. Vågner ved sekstiden og lægger kabalerne. Står så op og gør klar til morgenens ritualer.
Efter morgenmaden ruller jeg en tur i Aldi og køber alt for meget. Mærkværdigvis får vi alligevel brugt varerne i løbet af ugen. Mens jeg handler, ringer de fra tandlægen og siger de har et afbud og om jeg vil benytte mig af det. Ja, det gør jeg, skulle jo derop i næste uge alligevel.
Ellers står den på oprydning og vi går også en tur udenfor med rollatoren inden fruen cykler en god times tid.
Pasta og pølser er dagens ret. Katten får også lidt aftensmad og så er der Spise Med Price og temaet er veganer retter. Gider ikke se tv og går i seng efter at Aase er slumret ind.

09. september. Torsdag. 11 grader, masser af sol og vinden er svag fra sydøst.
Hører nattrissen langt væk og sover så til klokken halv seks, hvor naturen kalder. Fire ud af fem kabaler lægges og så banker fruen og ritualerne tager sin begyndelse. Kører en tur med tomme flasker til Kenny og ruller så i den nye Aldi forretning for at købe noget af det de ikke havde hjemme i den sædvanlige Aldi. Der er god plads i den nye forretning, så næste gang må Aase med.
Så er vi klar til at rulle mod Vadestedet og få motioneret Aase lidt.
Combi cyklen bliver indledningsvis brugt, så kommer John med krykken og de går en tur, både med og uden krykke. Så en tur i barren, hvor vi forsøger at spille med en stor ballon og et par ketcher.
Jeg cykler lidt på Monark træner mens Aase går tur.
Hjemme igen. For øvrigt er arbejdet med lyskrydset Nygårdsvej / Østre Ringvej åbenbart afsluttet. Umiddelbart ser det ud til at det bliver nemmere at svinge til venstre, da de modkørende har rødt lys når de venstresvingende har grønt og omvendt. Det blev lavet lidt for sent til det kunne hjælpe Aase, for helvede. ☹
Vi drikker kaffen på terrassen i 26 graders varme og en forholdsvis svag vind for det meste.
Vi spiser også til aften udenfor, hvilket er uhyre sjældent, når der ikke grilles. I dag en pizza fra Aldi, herre du milde…!
Lidt tv og musik fra YouTube og så godnat.

10. september. Fredag. 13 grader, lidt gråt og vinden er svag fra sydøst.
Jøsses, nattrissen larmer værre end skraldemændene når de henter glas og metal. Hun var helt ny siger Aase noget senere.
Vi står op da fruen banker og så overgiver vi os til ritualerne. Jeg går også i bad inden frokost og drøner i Bilka efter kattemad og lækkerier til pensionisterne. Kører over og handler lidt hos onkel Harald, men han har ikke det jeg var på jagt efter.
Hjemad og så går vi en tur med rollatoren på Figenvej og sniger os undervejs ind på cafe Figenvej og får lidt at læske ganen med. Anette havde et par glas vin / vand og lidt snacks parat.
Fruen ruller en times tid på cyklen mens jeg slår græs. Kaffetid med et mandelhorn til.
Ser lidt cykling fra England og så er der mørbradgryde med kartoffelmos fra Bilka. Det er faktisk noget af det der smager bedst og mest som hjemmelavet mad.
Når inden natten falder på, at give fuglene lidt spiseligt til i morgen.

11.september. Lørdag. 17 grader, grå og svag vind fra sydvest.
Hører trissen, igen en ny, siger Aase senere. Forsøger at slumrer videre, men har det periodisk varmt, det har jeg faktisk bokset lidt med i den senere tid. Lægger kabaler og så kommer katten og vil have lidt morgenmad. Så går han ud og fruen banker og vi står op til lørdagens rutiner.
Så er det jo 20års dagen for angrebet på World Trade Centeret i NY.
Jeg kan sagtens huske hvad jeg foretog mig den dag. Ole og jeg underviste seniorer i IT på Lille Næstved Skole og vi troede at det var et uheld med det første fly. Men uha nej, det var en meget grum oplevelse synes jeg.
Det var vist meningen at Lene og Kenny ville en tur forbi i dag, men Lene snotter gevaldigt så det er aflyst.
For nogen tid siden købte jeg en rulle savsmuldstapet og lidt maling, da jeg havde til hensigt at lappe lidt i gangen hvor tapetet slår fra pga. af tidligere vandskader. Ok, jeg går i gang med at røre klister, der er klumper i, så måler jeg op hvad der skal bruges af tapet og klipper det til. Væggen smøres med tapetklister og det får lov at sidde og tørre en times tid. På med tapetet, jeg kan godt fornemme at det er meget længe siden jeg har tapetseret, men får dog sat de tre stykker op som er nødvendige. Nu må vi se hvornår der bliver tid og overskud til at male. Aase lokker mig til at skrælle kartofler, som hun godt kan lide en skive af til den sildemad vi har tænkt os at indtage til aften, sammen med en laksemad og en ostekiks. Hvis man tæller efter, kan det så lige blive til tre Skagen snapse.
Lidt tv og mad til katten og så godnat.

12. september. Søndag. 17 grader, gråt, og vinden nærmer sig en mindre pelikan fra sydvest.
Nå da, hører atter trissen, som er endnu en ny og venlig meget ung dame, som tilbyder Aase noget at drikke. Vand altså…!
Jeg sover lidt mere indtil katten kommer og har et tydeligt ønske om noget morgenmad. Normalt er der altså ingen servering klokken halv seks knægt. Det tager han med ophøjet ro og går ind og lægger sig på sengen i soveværelset.
Læser målere af og så ønsker fruen at komme op og i bad. Morgenmaden indtages og jeg foretager det regelmæssige check af regnskabet for ugen der gik. Ellers springer vi ikke rammerne for fysisk udfoldelse, udover lidt træning med ’Lars’ og de obligatoriske 15 runder indendørs efterfulgt af en times cykling.
Eftermiddagskaffen springes over og Aase holder øje med lidt EM i cykling og kalder på mig når målet nærmes. Katten kommer ved 16tiden og får en snack inden han lister ud. Det var godt nok en længere slummer missemand.
Aftensmaden er kold kartoffelsalat og frikadeller, alt hentet hos Bilka i fredags.
Ser lidt tv inden Aase går til køjs og jeg ser også lidt på fladskærmen.

Statistikken er sat i bero indtil videre, men aktuelle vejrdata kan ses her. Vejrdata