11. oktober. Mandag. 5 grader, lettere fugtigt, men solen skinner og vinden er let fra sydøst.
Hører nattrissen og nu kniber det sgu med at falde i søvn igen. Slumrer en time, kabaler, slumrer en time, kabaler osv…
Står op ved godt syvtiden og begynder at gøre klar til mandagens rutiner.
Efter bad til fruen og morgenmad, kaster jeg mig under bruseren inden vi skal ad sted til Vadestedet.
Hilser på Bror da jeg læsser bilen og den sorte logerende passer huset i vores fravær.
Aase når at cykle et lille kvarter inden John kommer og henter hende og de går en lang tur med firepunkts stokken. Imens cykler jeg 10 minutter.
Vi kører i den ’gamle’ Aldi for at købe lidt til ugen, blandt andet hvidvin, tænk hvis vi ikke havde et glas hvidvin i huset når Anette kommer på visit. 😊
Aase støver af og vi snupper lige en let frokost og lidt senere en kop kaffe og en berliner.
Aftensmaden er æggekage med skinke, som ikke smagte af meget. Klager sgu til kokken. 😊
Ser begyndelsen til en ny dansk serie fra Netflix. Hmm, det ligner sgu alt muligt taget fra Hollywood.
Sengetid også for katten.

12. oktober. Tirsdag. 5 grader, lidt sol og vinden er svag fra sydvest.
Hører nattrissen og slumrer så et par timer mere. Lægger kabaler, men har et hængeparti fra i søndags.
Vækker fruen og dagens ritualer tager sin begyndelse. Efter morgenmaden går Aase i gang med at støve grundigt af og jeg hiver komfuret ud på gulvet. Ups. En cocktailpølse kommer til syne sammen med en del brødkrummer. Pølsen vidste jeg godt lå der, for katten havde basket den ind under komfuret i sidste uge. Vasker naturligvis komfur og gulv, inden komfuret sættes på plads.
Næste opgave for mig er at få bestilt handicaptransport vinteren over, hvis det ikke bliver muligt for os selv at køre. Det er sgu ikke bare lige, så jeg må ringe til NK og få lidt vejledning i hvilke type kørsel vi skal vælge. Der er lige ændret på proceduren sagde damen, men så fandt vi en side hvor der kan bestilles kørsel. Formularen udfyldes, men kan ikke underskrives digitalt, så først printes formularen, så underskrives den, så skannes den ind som pdf og så sendes den med mail til NK. Hmm. ☹
Et par andre administrative opgaver klares og så står den på aftensmad, stegt flæsk og (persille) sovs, næh, ingen persille at opdrive i Aldi, så det blev bare til hvid sovs.
Opvask af gryder potter og pander, jeg hader det. ☹
Ser resten af afsnittet fra serien jeg begyndte på forleden.

13. oktober. Onsdag. Minus 1 grad, det er hvidt på tagene og græsset.
Hører nattrissen og slumrer videre til klokken seks. Lægger alle kabalerne og står så op og larmer tilstrækkeligt til at fruen hører det. Op og i gang med dagens rutiner. Lidt kommunikation med akupunktøren og lidt med Advodan. Så skælder jeg katten ud for at være kræsen, for uanset hvad jeg disker op med, gider han ikke æde det. Så må du gå til køjs og sove lidt knægt, og det gør han.
Mens Aase cykler ruller jeg en tur på apoteket. Jøsses 13 før mig, onsdag eftermiddag er normalt ganske fredelig på apoteket. Får dog varerne og så er det hjem igen. Fruen går de 15 runder tur med rollatoren og drikker eftermiddagskaffe. Det er sengetøjsvaskedag, min begejstring for den slags er til at overse.
Får en snak med Pia som i morgen, sammen med en del af familien tager til Dubai. Vi ønsker god tur og håber hun sender et billede i ny og næ.
Aftensmaden er brasede kartofter og et par store Frankfurter. Så sættes ’madvognen’ ud til vejen.
Ser Netflix og andet afsnit af Kastanjemanden.

14. oktober. Torsdag. 10 grader, gråt og vinden er let fra sydvest.
Atter kan nattrissen høres og hun glemmer at låse efter sig konstaterer jeg senere.
Rutinerne sættes tidligt i gang, klokken er seks og vi skal ud ad døren ved godt halvnitiden for at blive vaccineret mod influenza. Alt går efter planen og vi kommer endda til 10 minutter før tid, Rikke er en kvik pige. Kører til Aases frisør for at høre om hun kan klippe Aase inden for den nærmeste fremtid. Desværre viser det sig at hun til morgen har mistet sin mor og er jo naturligvis noget ude af det.  Aftaler at vi ringer i slutningen af næste uge.
Vi kører til tankstationen og tanker MEGET dyre dråber. Og så er det hjemad. Let frokost inden vi atter skal ud ad døren til træning på Vadestedet. Vi har medbragt firepunktstokken og Aase og John går en tur i de fleste af lokalerne. Næste gang ’glemmer’ jeg den, så John kan komme op i omdrejninger. Træning med stokken kan vi klare herhjemme, der skal nye udfordringer til. F.eks. Det at gå på trapper synes jeg bør trænes.
Hjemme igen og Aase lægger kabaler, mens jeg klargør nogle dokumenter til Advodan.
HP-printeren jeg købt i foråret kan mange ting og jeg sætter den i gang med at kopierer nogle dokumenter til pdf-filer, men den kløjs i det et par gange og er meget lang tid om at behandle data. Til sidste lykkes det. Det er flotte kopier, jeg kan ikke se forskel på kopien og originalen.
Sender en sms til Pia og ønsker god tur. Jeg er en smule misundelig, synes godt jeg ville opleve lidt mere varme end det vi i Danmark kan byde på. På den anden side set, er min ryg efterhånden så dårlig at det kniber med at gå længere strækninger. Men måske varmen kunne afhjælpe det problem.
Forsætter derouten har jeg sgu et problem.
Vi spiser suppe til aften og får en sludder med Kenny. Katten møder op og er uhyre kræsen, men jeg fortænker ham såmænd ikke i det.  Den kylling filet jeg serverer er optøet i et døgn inden det udskæres og efterfølgende opbevares i køle skabet i et døgn, så det er sgu ikke altid lige frisk.
Efter at fruen er eskorteret til køjs, ser jeg Kastanjemanden og falder så i søvn bagefter. Ups, vågner lidt i 24 og går til køjs.

15. oktober. Fredag. 10 grader, gråt og blæsende og det har vist også blæst det meste af natten har jeg hørt. Hører ikke nattrissen, men vågner ved fem tiden og lister ud på toilettet. Kabalerne lægges, men mangler en enkelt da fruen banker.
Rutinerne starter og efter morgenmaden starter jeg Dysonen og tager det værste støv og efterfølgende vasker jeg gulv og spritter badeværelserne af.
Tror investeringen i en Dyson har været årets bedste udgift, den er virkelig til stor hjælp i det daglige.
Så kommer Helle og hun har medbragt en flaske Sambuca, som vi efter bedste evne vil forsøge at få has på. 😊  Vi får en ordentlig snak om vore nærmeste. Morten som bokser lidt med helbredet, Maria som skal være mor til et drengebarn og Josefine som har giftet sig, hvilket jo nok er årets overraskelse, men uanset hvad, så tillykke.
Så kommer Anette, som jo heldigvis har fået en lejlighed i Sct. Jørgens Park til den første november. Vi kommer til at savne dig Anette. ☹ For helvede, vi har været genboer i 40 år og du er familie. Det er sgu ikke nogen rigtig rar tanke. Nå, vi må videre.
Vi spiser suppe til aften og Aase ser Vild med Dans og jeg kaster mig over Facebook for at søge efter en gammel bekendt. Derefter er det sengetid.

16. oktober. Lørdag. 8 grader, lidt gråt og vinden er let fra sydvest.
Hører nattrissen svagt og sover til klokken godt fem og går en lille tur.
Kabalerne lægges og så står vi op til lørdagsritualerne. Ser lidt på Facebook og mener at kunne forstå at der findes en datter til den person jeg har søgt. Kontakter hende og minsandten om ikke det er Grethes datter.
Grethe er desværre ikke i live mere, men det er hendes mand, som jeg ikke kan huske hvad hedder.
Jeg får en rar snak via Messenger med Grethes datter som hedder Lisa.
Aase går de 15 runder med rollatoren og cykler en time.
Jeg finder nogle gamle billeder frem fra gemmerne og det er pigerne fra værelserne oven på øjenafdelingen jeg primært leder efter, da Lisa gene vil se hvorledes det gik for sig da hendes mor var ung.
Får sammensat en lille video med navne og sender den til Lisa.
Så er der Barnaby, men får ikke helt set starten, men den var af nyere dato, da der var privat droneflyvning med. Katten får aftensmad og så lister alle til køjs.

17. oktober. Søndag. 10 grader. Temmelig gråt og vinden er let fra nordvest.
Hører ikke en dyt, før jeg vågner ved sekstiden.
Kabalerne klares og dagen begynder at lysne. Står op og gør klar til morgenmaden og de obligatoriske søndagsritualer.
Tøjvask tager en del tid op ind i mellem, heldigvis har vi en tørretumbler, det ville sgu ikke være nemt at få tørret noget udenfor.
Lidt administrativt arbejde og lidt træning til fruen. 15 runder med ’Tor’ og en times cykling.
Lene og Kenny har meld deres ankomst og de tager mad med fra Bilka.
Lidt kaffe med citronmåne og et glas af et eller andet inden aftensmaden. Vi spiller også lidt med et spil hvor begivenheder og personer fra 60’erne skal gættes, pensionisterne er suveræne på det felt. 🙂
Bagt mørbrad med Eriks pebersovs og kartoffelkager som supplement er en ganske udmærket ret. Vi spiser resterne af en tidligere indkøbt islagkage.
De ’unge’ mennesker køres til Hvedevænget og jeg får et glas marmelade af mormors den bedste med hjem. Det smager herregodt.
Vi ser atter lidt ligegyldigt tv inden sengetid.

Aktuelle vejrdata kan ses her. Vejrdata