18. oktober. Mandag. 10 grader, mørkegråt, lidt regn og vinden er let fra vest.
Heller ikke i nat hørte jeg nattrissen. Vågner ved sekstiden og lægger kabalerne. Står så op og tømmer opvaskemaskinen og fodrer katten.
Vækker Aase med larmen fra porcelænsklirren. Vi står op og så kører det rutinemæssigt.
Vi skal ud ad døren med middagstid så Aase kan komme til træning.  Det lykkes, efter at have give flere katte en tår at drikke, de synes umiddelbart godt om laktosefri mælk med et strint fløde ovenpå.
Så er det ad sted mod Vadestedet. John har lidt travlt da de skal til møde klokken 12, så vi er tidlig færdig, men Aase tager en cykeltur på combi cyklen, inden vi kører i Netto på ringvejen for at købe blandt andet levertran. Men jeg kunne sgu ikke finde levertrannen. Spørger ved kassen og hun aner ikke hvad levertran er og tilkalder hjælp, men de har mere travlt med at pladre privat end at hjælpe kunderne, så jeg går og har sat mine ben i den lortebutik for sidste gang.
Ruller ind til den gamle Aldi for at købe ind til denne uge, men som sædvanlig mangler der en del varer.
Hjemme igen og roder lidt med computeren inden vi skal spise. Vi spiser rester fra i går. Mørbrad og i dag laver jeg lidt kartoffelmos. Men kødet var tørt, men katten kunne sgu godt lide det. 😊
Vi ser lidt tv og så er det godnat.

19. oktober. Tirsdag. 10 grader, næsten mørkt og vinden er let fra vest.
Hører nattrissen, men sover også elendigt pga. flimmeren som jeg har bokset med i nogle dage.
Tager lidt ekstra medicin i forhåbning om at stoppe flimmeren.
Morgen ritualerne gennemføres og jeg snupper Toyotaen for en tur til Bilka efter kattemad og ost.
Hjemme igen og forsøger at holde lav profil. Aase går de 15 runder og cykler en time og lidt senere træner vi ’Lars’. Aftensmåltidet er kold kartoffelsalat og Bilka frikadeller. Katten er blevet meget selskabelig efterhånden, han kommer bare og lægger sig på gulvet i køkkenet eller under det runde bord, hvor vi nu befinder os. Købte en bakke med hakket gris og okse, som havde udløbsdato i dag, og har så lavet nogle små rå ’frikadeller’ som han er meget tilfreds med.
 Ser et afsnit af Kastanjemanden, men, men…!

20. oktober. Onsdag. 14 grader, noget blæsende fra sydvest og det har regnet godt seks millimeter de sidste 12 timer.
Hører nattrissen og kan ikke falde i søvn igen, bland andet på grund af flimmeren som plager mig døgnet rundt efterhånden. Ofte går der et par dage inden det falder til ro, men åbenbart ikke denne gang.
Nå vi skal op, men jeg må lige snuppe en halv time mere på langs. Så går vi i gang med ritualerne.
Hører jævnligt fra Pia og Kurt i Dubai og vi får lidt billeder også.
Dagen er ikke verdens bedste, flimmeren generer voldsomt. Tog et par pust Nitro, hvilket resulterede i at blodtrykket umiddelbart faldt så meget at jeg var ved at slå en kolbøtte.
Så kommer medicintrissen og klarer det praktiske omkring sortering og bestilling af Aases medicin.
Slæber mig gennem dagen, men når dog at hjælpe Aase med at gå de obligatoriske runder med rollatoren og kreere lidt frokost inden hun satte sig en time på cyklen. Når også at ’snakke’ lidt med katten, som forventningsfuldt kommer og skubber lidt til mig inden han lægger sig i kurven. Okay, så får vi en ordentlig ’snak’.
Holder lav profil indtil aftensmaden, som i dag var, farsruller, kartofler og Eriks sovs, som bare er rigtig god.
Mint chokoladen var desserten.
Så er der opvask af gryder, potter og pander. Ingen er vist i tvivl om mit lidt anstrengte forhold til opvask.
Aase holder øje med tv-aviserne, men de revolutionerende nyheder er der ikke.
Ser det sidste afsnit i serien Kastanjemanden og den er da se bar, men skamroses skal den ikke.

21. oktober. Torsdag. 11 grader, stort set stille vejr, men det regner kraftigt i perioder.
Nattrissen er ikke er ikke lydløs, men jeg falder i søvn igen til omkring klokken seks.
Lægger kabaler og ser og hører lidt nyt fra Dubai.
Så står fruen op og dagens rutiner gennemføres. Jeg bokser stadig med flimmeren og springer ikke meget rundt og laver alt muligt. Lidt vask og tørring samt fodring af katten kan jeg lige klare.
Det regner voldsomt i løbet af formiddagen. Men ved frokosttid klarer det op og solen skinner da vi drager mod Vadestedet. Vi lister ind og varmer op på combi cyklen. John kommer og Aase inviteres på en gåtur med firepunktsstokken og bagefter en tur bare ved at John holder ende i højre arm. Jeg går også en runde med Aase inden vi kører en tur til Pouls Vig og ser på den brusende fjord.
Køre forbi det hæslige ishus på havne promenaden, hvor de umiddelbart er ved at bygge en tilknyttet restaurant. Jøsses, det er amerikansk når det er værst.
Undervejs mod Figenvej kommer der mærkelige skrabelyde fra højre forhjul når jeg drejer skarpt. Hvad er nu det.?? Kommer til at tale med værkstedet hos Toyota i morgen, hvor vi også skal have vaccineret Aase mod Corona for tredje gang.
Lidt afslapning og så spiser vi frikadeller og flødekartofler.
Ser noget om en ung pige som oplever kæmpeeksplosionen i Beirut sidste år. Hun har det stadig dårligt, som jeg forstod det.

22. oktober. Fredag. 6 grader, gråt og regnfuldt og vinden er svag fra sydvest.
Nattrissen huserer og jeg har vanskeligt ved at slumre videre, men forsøger. Kablerne lægges og regnen pisker ind på ruderne. 12 millimeter er der kommet siden i aftes.
Vi starter morgenritualerne også for at gøre os klar til Aases vaccination ved frokosttid.
Så er det Lenes fødselsdag og vi ønsker mange gange tillykke både her og på Facebook.
Det sjasker ned mens vi gør klar, men regnen stopper nogle minutter inden vi starter mod Uglebroskolen.
Der hvor skiltet peger på vaccinationens centeret, må vi alligevel ikke holde, det er kun for personalet. Fjolser, det er direkte vildledende. Vi snupper næste indkørsel og her er trængsel, men jeg bider hovedet af al skam og parkerer på handicapparkeringen selvom vi endnu ikke har fået vort ’skilt’.
Skolen er beregnet til både test og vaccination, forstå det hvem der kan, hvilket betyder at de gamle med rollatorer og kørestole skal køre den længste vej for at finde indgangen til vaccination lokalet, gentager fjolser. Vi bliver registreret og får et nummer udleveret og her hopper kæden atter af. De numre der udleveres, er helt uden sammenhæng, synes jeg. Folk der kommer før os, får numre der ligger senere end vores og andre som bare dropper ind uden at have bestilt tid får andre numre og i et par tilfælde kommer de sgu ind før Aase.
Endelig lykkes det. Vi får en ordentlig sludder for en sladder omkring tredje stik der slet ikke er godkendt og ikke bevisligt har nogen effekt og Aase skulle sige ja til stikket. Fik den tanke at den unge dame som fortalte os det, ikke var tilhænger af at blive vaccineret.
Efter 15 minutter lister vi hjemad igen og der var ingen p-bøde for at holde i handicapbåsen uden det legale skilt. Spiser en sandwich til frokost og forsøger så at slappe lidt af inden aftensmaden. Flimmeren forstyrrer stadig. Har ellers taget en ’bombe’ for at dæmpe symptomerne, helt væk er de ikke.
Rester fra køleskabet udgør aftensmaden.
Aase ser Vild med Dans, og jeg ser Inspektør Frost.

23. oktober. Lørdag. 6 grader, klar vejr med sol og vinden er let fra sydvest.
Hører som oftest nattrissen og her til morgen var ingen undtagelse. Slumrer kun periodevis og flimmeren plager sgu.
Vi står op ved halvottetiden og gennemfører rutinerne.
Lene og Kenny har meldt deres ankomst og de vil medbringe morgenbrød med mere. Tak for det, det var en venlig og hyggelig gestus.
Indimellem bokser vi med at få den nye kaffemaskine til at fungere, men Kenny har luret den og renser noget af mekanikken og så kører den igen. Godt mester. 😊
Fruen går sine 15 runder og cykler en time og jeg flader bare ud, men når dog at fodre fuglene og katten i løbet af dagen. Så ser vi lidt cykling og springer ellers ikke niveauet for motion.
Biksemad til aften og bagefter en snak med Bodil B.L. via mobilos.
Det er gået i kage for fruen, hun ser den store bagedyst. Jeg ser noget om Cornwall og Simon Reeve.
Katten kommer og overnatter.

24. oktober. Søndag. 6 grader, lidt gråt og vinden er i sydvest.
Nattrissen høres og flimmeren består. Lægger kabaler og forsøger at slumre lidt. Står op ved halvottetiden og dagen tager sin begyndelse.
Efter morgenmaden, rydder Aase op og jeg ser lidt på ugens regnskab.
Ellers går dagen sin vante gang. Jeg rydder lidt op i redskabsrummet og så kommer Anette med en flaske ’Cava’ som pigerne næsten deler. Jeg er afholdsmand for tiden. Anette fortæller at hun flytter på næste fredag. Da enkefruen er gået hjem, laver jeg lidt Fish and Chips men fisken var nærmest uspiselig selvom den var fra Royal Greenland. Smagte utrolig for(meget) af fisk. Alle fiskefileter blev kasseret. End ikke katten ville spise den.
Tv’et tændes og Aase ser et eller andet og jeg ser en serie fra Netflix. Katten kommer og går et par gange og lægger sig så på sengen i soveværelset.

Aktuelle vejrdata kan ses her. Vejrdata