15. november. Mandag. 8 grader, gråt og fugtigt, vinden er svag fra sydvest.
Har atter sovet med høreværn og har ikke hørt en dyt, før jeg vågnede ved sekstiden.
Lægger kabaler og så står jeg op og gør klar til dagens rutiner, samt vækker Aase og katten.
Morgenmaden er fortæret ved ni tiden og så hopper jeg i bad inden jeg stiller bilen i en position så Aase kan komme ind på passagersædet uden at komme galt ad sted.
Så ruller vi til Vadestedet og efter de sædvanlige 10-15 minutters cykling kommer John og Aase og han går et par ture med firepunkts stokken inden vi atter drager mod Figenvej, men via Aldi til lidt indkøb. Desværre viser det sig at den rød- og hvid -vin vi har købt gennem flere år, udgår af Aldis sortiment og de har så taget noget sprøjt fra Chile og Spanien ind i varmen.
Jøsses, der sgu ikke noget at sige til at Aldi har økonomiske problemer, for det er ikke kun vinen hvor leverandøren er ændret. Køkkenrulle og toiletpapir har også fået anden leverandør med papir i en elendig kvalitet og størrelse. Køkkenrullernes papir er ikke større end to stykker toiletpapir. I dag havde de for øvrigt yoghurt på hylden hvor udløbsdatoen var i går.
Hjemme igen og hilse på katten som har passet huset i vort korte fravær.
Lidt afslapning, jeg er stadig lidt slap i koderne, men det er klart bedre end i går og forgårs.
Så lidt eftermiddagskaffe med et stykke drømmekage. Katten får også lidt spiseligt og lister ud.
Kenny er til Coronatest her sidst på eftermiddagen, vi håber naturligvis at den er negativ. Svaret får han formodentlig først i morgen. Lene er nedlagt for en stund fortæller Kenny, vi ønsker naturligvis god bedring og håber det er en kortvarig periode, det strækker sig over.
Så står den siddende regering med frem med varmehjælp til økonomiske betrængte, men man skal søge om den. Jamen for helvede, det man behøver at gøre er at skære halvdelen af afgiften på gas og El som Staten opkræver, så er problemet løst uden den kæmpe overadministration ansøgninger medfører.
Forslaget er hermed givet videre til de (u)ansvarlige.
Vi spiser hurtigmad til aften, kokken er stadig ikke helt på toppen.
Ser lidt tv og vi går til køjs.

16. november. Tirsdag. 5 grader, noget mørkt og vinden er let fra sydøst.
Høreværnet har igen været i brug og hører så ikke meget, men ved halvfemtiden er vandstanden på sit højeste. Kan ikke falde i søvn igen efterfølgende og lægger alle kabalerne på kort tid.
Småslumrer lidt og gennemgår dagens program uden for Figenvej. PCR-test og en tur på apoteket,
samt møde med advokaten. Herhjemme starter ritualerne. Jeg går hurtig gennem programmet og går i bad inden cyklen tages i brug til PCR-testen. Ingen information om hvor der er cykelparkering, så jeg tager den med i køen og hvis der ikke viser sig et sted at parkerer cykler tager jeg den sgu med ind.
Bag mig står en dame med samme problem men efterhånden som køen rykker fremad ser jeg en lille plads ved siden af indgangen til testen, hvor der plads til nogle cykler, her parkerer vi selvom der er et skilt som siger at cykelparkering ikke er tilladt.
Vi bliver guidet gennem labyrinten indendørs: Bag mig står en mor med en pige som er ved at hoste lungerne op. En anelse ubehageligt. De glemte helt at holde afstand.  Selve testen tager vel 10 sekunder. Ud igen og finde cyklen og så er det hjemad. Ser at fruen er ok og drøner så i Toyotaen til apoteket for at købe alverdens håndkøbsmedicin, som primært Aase manglede.
Hjemme igen og fruen går 10 runder med ’Tor’ mens jeg tilbereder en beskeden frokost, inden hun sætter sig på cyklen en times tid.
Fodrer katten og belaver mig på at rulle til møde med advokaten i Nygade. Mødet tager ca. en halv time og jeg har så lidt hjemmearbejde sammen med Aase om lidt beslutninger i forbindelse med at oprette et testamente. Vi er måske nok meget forskellige, men beslutninger og deslige har vi utrolig nok altid været meget enige om. Trods Aase synlige handicap er der ingen slinger i valsen når der skal træffes væsentlige beslutninger, hun ved hvad hun vil, når hun får forklaret problemstillingen. Godt frue. 😊
Til aften spiser vi ’frokost’ med øl og snaps. Sildemad, laksemad og en ostemad giver tre Skagen snapse samt en dåseøl og kokken er så godt vissen efter nogle dage med nedsat immunforsvar.
Noget let fordøjeligt tv og så er det sengetid for pensionister.

17. november. Onsdag. 5 grader, let vind fra sydvest og det er som sædvanligt gråt.
Selvom jeg ikke bruger høreværn mere, har jeg ikke hørt noget i nat og hører først katten ved sekstiden. Han kommer ind og får morgenmad og går så ind og sover.
Vi starter ritualerne og mens Aase er ved at tage tøj på efter badet, kommer medicinpigerne og gør Aases medicin klar til de næste 14 dage.
Et par telefonopringninger senere er det tid til min INR selvtest, som viser sig at være inden for normalområdet. Kommentarer modtages ikke. 😊
Ringer til akupunktøren og aflyser Aases videre behandling, da hun har truffet beslutning om at forsætte med botox behandlingen. Man skal ikke blande æbler, pærer og bananer, med mindre, man laver frugtsalat.
Ringer til fruens frisør, men ingen tager telefonen, måske hun har fridag. Ja lige akkurat, og hun har også ferie i resten af ugen. God ferie Susanne.
Katten er noget kontaktsøgende i denne tid, det er kun få gange han vover sig udendørs og jeg forstår ham godt, det er halvkoldt og fugtigt og småregner ofte. Vi lå lidt på sofaen inde i stuen og han lå på maven af mig og spandt så ruderne klirrede. Sikke nogle øjne han sender mig når han ligger der. De er så fulde af tilfredshed, så jeg har sgu aldrig set magen. Vi ligger der vel i et kvarter og så ringer telefonen og den kan han fandeme ikke lide. Han forsvinder omgående. Skide ærgerligt misser, nu havde vi det lige så hyggeligt. 😊
Må en tur på loftet for at finde nogle bøger som jeg har solgt via QXL og det er ikke bare lige at finde frem til dem selvom Aase i sin tid har nummereret dem og tekstet kassen med indholdet. Nå, finder de to af tre og opgiver så og kravler ned. Jøsses folkens, jeg er sgu blevet gammel, er bestemt ikke længere god til at kravle på stiger. Finder dog den tredje bog på hylden i mit værelse, mener jeg har haft en henvendelse om køb af den ene bog i serien, men han sprang fra.
Kokken laver suppe til aften og det er fruen ikke utilfreds med. Nå, så sender Susanne en SMS om en tid til Aase i slutningen af denne måned. Tak Susanne og undskyld vi bryder ind i din ferie.
Katten kommer ind og jeg tror sgu han synes at vejret ikke er værd at jage en hund ud i og så heller ikke en kat.
Ser næsten noget i tv’et efter at Aase er gået til køjs, men det kniber med at holde øjenlågene oppe. Godnat.

18. november. Torsdag. 8 grader, det er gråt og vinden er let fra sydvest.
Hører nattrissen og må så op bagefter, lægger kabaler og forsøger så at snige mig til en time mere på øjet.
Det lykkes ikke rigtigt. Står op og gør klar til dagen ritualer. Begynder med at vække Aase og hun skal jo bade, så det gør vi klar til. Aase bader jo selv, jeg skal bare sikre mig at hun kommer helskindet ind og ud ad badeværelset.
Morgenmad også til katten og jeg ruller en tur i Aldi, men glemmer huskesedlen, den står på min mobil.
Det er altid spændende om jeg får det hele med hjem. I dag manglede kun én eneste ting, hønsesalaten.
Let frokost og så små tuller vi indtil afgangen ved 14. tiden.
Desværre småregner det og vi finder en p-plads til tættere på indgangen end sædvanligt. Aase cykler ca. 10 minutter inden John dukker op og han inviterer Aase på en gåtur med firepunktsstokken. Det bliver til to ture efter en lille pause. Næste uge genoptager vi træningen i fuldt omfang bekendtgør John. Ja, lad os nu se, Aase har jo også noget at skulle have sagt. 😊 men hendes fod har det fint.
Vi ruller til Figenvej via en tur i Rema, som heller ikke har det vi er ude efter. Flødekartofler og eller forkogte hvide kartofler.
Hjemme igen og vi snupper et stykke drømmekage til Aases kaffe. Senere bikser jeg en æggekage sammen med ingredienserne bacontern og kartofler og naturligvis æg. Tro mig det smager faktisk ikke så tosset.
Mit besøg i Aldi tidligere på dagen resulterede i, at jeg fandt noget nyt Australsk rød- og hvid -vin som smager næsten lige så godt som den tidligere ofte indkøbte vin.
Efter maden ringer vi til Kenny for at høre status på hans Covid 19 tests, han ved naturligvis ikke noget om testen fra i dag endnu. Men han tager ikke til Maribo i morgen. Han skal testes igen på søndag.
Vi ser Corona tv-aviser, men det drejer sig efterhånden kun om Mette og hendes slettede SMS’er som ikke kan reetableres. Jeg har det fint med det, hun har været mere snu end jeg havde forventet og nej jeg stemmer IKKE socialdemokratisk, men jeg synes hun har vist sig som en Statsminister med det format der skal til, for at skille sig ud fra mængden. Aase fandt en boble kuvert under oprydning i nogle skuffer og jeg går i gang med at printe label og gøre pakken klar til forsendelse i morgen.
Vi ser lidt Tv-aviser og flader så eller lidt ud foran flimmerkassen. Katten er ikke mødt frem inden sengetid, så godnat misser.

19. november. Fredag. 11 grader, lidt lysere end de foregående dage og vinden er let fra sydvest.
Vågner ved to tiden og lister lige en kort tur. Et par timer senere vækkes jeg kort af nattrissen og ved halvsekstiden er der næsten brugt op af sovetid. Lægger kabaler, men mangler en, da jeg efter en times tid snupper tre kvarter på øjet.
Står op og gør klar til morgenmaden og dagens ritualer. Skal vaske lidt og tømme tørretumbleren og så ruller jeg en tur i Kvickly for at poste pakken. Går lige en tur gennem forretningen og finder noget hårshampoo som Aase helst bruger. Køber tre flasker, så er der vist til et stykke tid. 😊 Finder også en pakke flødekartofler, som vi kan få til aften sammen med en veganer schnitzel. Hverken Aldi eller Rema har flødekartofler lige i øjeblikket.
Så er der pressemøde, hvor Magnus presser på for at få os alle vaccineret.
Let frokost og Aase går 10 runder med ’Tor’ og cykler og cykler en time.
Aftensmaden er fremstillet og fortæret og vi sætter os og træner ’Lars’ inden Coronaavisen.
Intet nyt under solen, kun gentagelser af eftermiddagens pressemøde i Tv-avisen. Men ’frivillig’ tvangsvaccination lurer i horisonten.
Østrig har næsten lukket samfundet ned og der bliver det nu lovpligtigt at skulle vaccineres mod Corona og Norge genindfører mundbind i det offentlige rum.
Aase ser vild med svans og jeg ser Inspektor Frost. Så er det sengetid for pensionister, men katten ser jeg ikke inden sengetid.

20. november. Lørdag. 11 grader, noget blæsende fra vest og lidt lysere i vejret end sædvanligt.
Vækkes kort af nattrissen og sover videre til klokken halv syv. Så er der sgu også overtryk i systemet.
Lægger kabler, men mangler en, som ellers ikke burde volde problemer. Står op og gør klar til morgenmaden og ritualerne. Vækker Aase og så går det bare derudaf.
Morgenmaden er indtaget og jeg ordner lidt regnskab fra sidste uge, som jeg ikke nåede. Forsøger også at klare morgendagens regnskab også. Så har vi fået set lidt på forskudsopgørelserne og da revisoren, det er også mig, regulerede tallene i overensstemmelse med dagens virkeligheder sidste år, skulle der ikke dukke uventede poster op som kan forstyrre helhedsbilledet.
Så er der cykelcross på fladskærmen, det holder jeg meget af, da det ofte kan afgøres inden for en times tid. Først damernes løb og så herrernes løb. Verdensmesteren for damerne, Lucinda Brandt, er som sædvanlig helt suveræn.
Katten kommer og ser med, vi ligger på sofaen og han ligger på mig, stor og tung, og slumrer, mens vi indimellem tager en kort ’snak’. Men lad nu vær med at rage på mig hele tiden mand. Tror dog han hygger sig gevaldigt og jeg kan se cykling samtidig mens vi ’snakker’. Lidt senere går han ud for at spise og jeg har lukket Malte ind til lidt drikkelse, men han bliver jaget ud af den sorte mand. Normalt enes de nu fint.
Hurtigmad til aften med lidt hindbærfromage til dessert.
Ser lidt Corona tv-avis, men inter særlig nyt slipper igennem.
Aase ser bagedyst og jeg forsøger med lidt zappen. Hjælper fruen til køjs og sætter mig så for at se Barnaby. Men rødvinen får øjenlågene til at blive slappe ind i mellem og opgiver så og styrer mod køjen.

21. november. Søndag. 6 grader, svag vind fra nordvest og solen skinner minsandten.
Bemærk lige at der kun er en måned til at det atter går mod lysere tider.
Vækkes af trissen, men falder i søvn igen indtil ved halvsekstiden. Lægger kabaler, men mangler en fra i fredags. Den onduleres på et senere tidspunkt.
Står op og forbereder dagen ritualer inden jeg vækker Aase og følger hende i bad.
Så er der morgenmad og vi forventer at Kenny kommer et smut forbi, når han har været til Corona test for tredje gang inden for en uge. De to første test gav: Ikke påvist og vi håber naturligvis at det også gælder den tredje. Kenny komme efter testen og medbringer lidt godt vi har bestilt og jeg smutter i bad. Kenny fortæller lidt om hans hverdag, som er lidt anstrengt / kedeligt, når han ikke kan møde op på jobbet.
Den ’unge’ mand cykler hjemad og vi spiser en let frokost efter at fruen har gået et par ture med firepunktsstokken og ti ture med rollatoren. Hun sætter sig så på cyklen og ruller en times tid.
Jeg går ud og fodrer fuglene og den sorte mand drøner rundt oppe carport taget hvor han langer ud efter mig nå jeg nærmer mig. Senere spadserer han fra carporten hen af det nye hegn inden han hopper ned.
Han er nok en gammel mand, men er dog stadig ganske adræt.
Aftensmaden er kartoffelmos og krebinetter samt et glas rødvin. Så kommer katten og får sin aftensmad inden vi lægger os på sofaen og ser tv-avisen. Det er ikke det hele katten gider at se, så han sætter sig foran havedøren og vil gerne ud, det er ellers skidekoldt misser.
Jeg ser en dokumentar om instruktøren Alfred Hitchcock, en lidt spøjs personlighed. Tidligt til køjs.

  Aktuelle vejrdata kan ses her. Vejrdata