29. november. Mandag. 1 grad, svag vind fra nordøst og det er lidt gråt.
Fruen banker på væggen ved et tiden og vi ruller lige en hurtig tur på Sara.
Selvom jeg igen sover med høreværn, hørte jeg dog Aases banken. Til gængæld hørte jeg ikke nattrissen som kom tidligt og måtte gå med uforrettet sag.
Vågner ved sekstiden og lægger dagens kabaler og hjælper lige med en enkelt kabale som Aase ikke kunne få has på. Ritualerne tager over og vi skifter sengetøj og vasker samt tørrer det brugte.
Fruen lister ad sted med Tor og når vist 12 runder inden hun cykler en time, mens frokosten fortæres.
Så kommer der en pakke fra Nespresso med nogle glaskopper samt en fancy termokande og nogle koffeinfri kaffekapsler til undertegnede.
Lidt senere dukker posten op med et brev som indeholder et handicap parkeringskort. Så lykkedes det endelig. Tror jeg startede dialogen med Dansk Handicaps Brugerservice for snart tre måneder siden. Det er nu ikke DH’s skyld alene at det tog så lang tid. Undertegnede må tildeles en røffel for at fremsende et udløbet dokument omkring brugen af Flextrafik.
Vi afprøver lige de ny glaskopper og de er anvendelige. Dog synes jeg at der knap nok kan være de 230 milliliter som er angivet på kapslen og krusene er beregnet til 270 milliliter, men det kan skyldes at kaffen ofte skummer en del.
Vi rydder lidt op på hylder og i skuffer for at få plads til glaskopperne. Vi har den aftale, hvis der kommer noget nyt til, skal der smides noget gammelt ud i tilsvarende mængde. Fuglene fodres udenfor.
Let aftensmad, kold kartoffelsalat og frikadeller. Så lidt vasketøj der skal lægges på plads og vi er nu nået til aftenens første Corona-avis. Omikron spøger stadig og ingen kender endnu dens farlighed.
Katten kommer hen på aftenen og vil snakke. Vi tager en kort snak og han lægger sig for natten. Det gør vi andre også.

30. november. Tirsdag. 2 grader, frisk vind fra forskellige retninger, men vist mest fra nordvest. Der er kommet 5 millimeter regn i løbet af natten.
Har sovet med høreværn og hr ikke hørt en dyt og vågner ved fem tiden. Så lægges månedens sidste kabaler Katten kommer og ønsker morgenmad og går så ind og sover i soveværelset.
Vækker fruen og så kører det som sædvanligt.
Aase støver af og jeg har is i maven og installerer Windows 11 kun på min computer i første omgang. Venter lidt med Aases maskine indtil jeg kan besvare 100 spørgsmål fra fruen. 😊
Efter 1½ time installation, stort set uden min medvirken, genstartes computeren og umiddelbart ser det en del anderledes ud og en nogle funktioner og menuer har skiftet udseende og plads. Alt virker dog lige nu upåklageligt. Jeg er lidt spændt på det videre forløb.
Kaffe og Kleiner, lidt senere spiser vi biksemad. Der er flere udsendelser til aften jeg gerne vil se på fladskærmen, men de ligger alle sammen på samme tidspunkt. Optager et par stykker til senere gennemgang. Katten og jeg ser tv-avis en halv times tid og så vil han ud.
Fruen går lidt tidligere til køjs og jeg følger eksemplet efter at have slumret lidt til Barnaby.

01. december. Onsdag. 1 grads varme, varme? Føj det er koldt og der blæser en stiv pelikan fra nordøst og det småregner.
Hører ikke nattrissen, men vågner alligevel tidligt, klokken er tæt på fem. Lægger månedens første kabaler og forsøger så at snige mig til en time mere på øjet, det lykkes delvist og katten kommer og får morgenmad.
Dagen ritualer gennemføres atter. Pia ringer og vi får en snak omkring Kurts fødselsdag på fredag, hvor han bliver halvfjerds.  
Jeg bestiller varer fra Rema til levering på adressen. Har ikke rigtig lyst til at blande mig med for mange mennesker indtil vi kender Omikrons potentiale.
Kan ikke betale Rema med Visa kortet, Nets servere er optaget og kaster transaktionen op. Bruger MobilePay i stedet, men den ordning er jeg ikke helt tilfreds med. Er på vej til badet, da Dennis kommer med vores Rema varer. Alt lægges på plads og så er det om at komme i bad.
Bagefter sjaskes lidt vand på gulvet i køkkenet og så snupper vi lidt frokost, mens Aase cykler en times tid.
Så kommer medicindamen og gør medicin klar til fruen.
Bodil B. L. kommer midt på eftermiddagen og medbringer en lækker æblekage til kaffen.
Aase og Bodil får snakket lidt om gamle dage og der er meldt ud om et pressemøde klokken 18.
Vi spiser hurtigmad, hører og ser pressemødet imens. ALLE deltagere i pressemødet siger samstemmende, se nu for helvede at blive vaccineret, måske ikke lige med de ord, men budskabet er ikke til at tage fejl af.
Ser lidt om diplomater i dansk tjeneste. Det er vist ikke noget nemt job. Sengetid for pensionister.

02. december. Torsdag. 0 grader står der på vejrstationen. Det er svinekoldt og vinden er frisk fra nordvest og der er trusler om sne i luften.
Vågner ved firetiden går en lille tur. Har ikke hørt trissen, selvom det er hende med den skarpe stemme. Katten banker på døren og lukkes ind til meget tidlig morgenmad og går så ind og sover.
Lægger dagens kabaler og snupper så en times tid mere på øjet. Spiller lidt Sudoku og står så op og vækker fruen. Ritualerne tager sin begyndelse og vi bliver enige om at pjække fra træningen i dag. Fy, fy skamme. Det er så også første gang vi har gjort det mens Aase har gået på Vadestedet.
Vi hjemmetræner så med ’Lars’ og med 4 punkts stokken, senere cykler fruen en time.
Tager det afslappet det meste af dagen og katten kommer midt på eftermiddagen og vil ’snakke’ lidt mens jeg ligger og læser. Han er svært tilfreds med at ligge hen over mig og småslumre og spinde.
Efter en halv time vil han ud, han har jo så heller ikke været ud siden ved firetiden i morges.
Laver lidt kaffe til Aase og mig selv og spiser en småkage til.
Gør klar til aftensmaden, som i dag består af kartofler, kyllingebrystfilet og lidt hvidvinssovs. Sovsen blev ikke for salt som sidste gang, men lidt for fed.
Skriver lidt blogindlæg og rykker for nogle håndtag til rollatoren jeg havde bestilt i mandags.
Lidt tv-avis og andet ligegyldigt skærmflimmer får en del af aftenen til at gå. Katten kommer igen og vil snakke. Det bliver en kort snak for han kravler ind under sofaen for at sove. Det gør vi ikke, men kravler i seng.

03. december. Fredag. 1 grad, noget gråt og vinden er let fra sydvest.
Katten vækker mig ved halvtotiden og vil ud, dit skrækkelige kræ, slumrer videre til ved godt firetiden, hvor jeg lister en tur rundt i huset. Har ikke hørt trissen. Lægger kabaler og står så op og vækker Aase.
De sædvanlige rutiner gennemføres og ved morgenbordet ønsker vi Kurt tillykke med 70. års fødselsdagen, med en lille morgensang, en SMS, slet den nu ikke, samt en hilsen på Facebook. Tror bestemt han får en spændende dag. Håndtagene er ankommet i løbet af natten med DAO.
Udskifter det venstre håndtag og er spændt på hvad fruen siger til det. Nu er Aase jo jyde, med alt hvad det indebærer, så man roser helst ikke for tydeligt eller for meget, så det skal træææækkes ud af hende om det er bedre eller dårligere. Første reaktion er: det er ikke dårligere, hurra, jeg er vel nok en glad mand. 😊
Drikker kaffe med Bodils æblekage til, det var godt nok en stor portion, så aftensmaden begrænses til en lakse mad og en ostemad, med et glas hvidvin til.
Hører og ser Corona tv-aviser og vi har efterhånden vanskeligheder med at skille skidt og kanel. Men konstateres kan det, smitte tallet er for højt.
Det eneste vi virkelig kan følge med i lige pt. Er The Julekalender.
Katten kommer og vil ’snakke’ og vi får os en snak til noget af lokal-tv ‘et. Han nyder helt utroligt at jeg klør ham lidt på kinderne og snakker med ham, men ikke for længe, så bagefter vil han ud.
Kan sgu ikke huske hvad jeg så på fladskærmen i går efter at katten listede ud.
Hjælper Aase til køjs og snupper et stykke knækbrød med rullepølse og italiensk salat, mens jeg ser et eller andet ligegyldigt og går så mod sengen. Vores sorte ven kommer og lægger sig under sofaen til natten.   

04. december. Lørdag. 4 grader, gråt og kedeligt, den svage vind kommer fra sydvest.
Hører nattrissen men slumrer hen igen til klokken ca. halv seks. Lægger kabaler, efter et kort besøg på det mindste lokale i huset, de volder ikke de store problemer og går så over til Sudoku.
Op og vække fruen og dagen tager sin begyndelse. Katten kommer og vil ud, lidt sent måske, for han har brækket sig på gulvtæppet, drønnert. Tror jeg har fodret ham for meget, men tror på den anden side også at han spiser andre steder.!
Renser gulvtæppet og lukker så synderen ind igen og han går ind og sover.
Efter morgenmaden, drøner jeg en tur i Aldi. Jeg købte leverpostej i Rema forleden, men den er sgu for kedelig og tør. Den får katten. Fylder indkøbsvognen, men har glemt huskesedlen, det er sgu snart mere reglen end undtagelsen. Får dog det meste med hjem.
Jeg springer eftermiddagskaffen over og gør klar til at fremstille en æggekage med bacontern og kartoffelskiver. Fruen er tilfreds med resultatet. Vi snupper lige et glas rødvin til for at løfte stemningen. 😊
Så er der tv-avis, men ikke med det store nyt under solen, udover at gravide, ikke vaccinerede kvinder beklageligvis har større børnedødelighed før og efter fødslen. Fatter ikke at nogen fravælger den vaccination. De lever på kanten til katastrofen, udover de bærer smitten rundt blandt deres familie og venner.  
Vi ser lidt tv og så nærmer vi os pensionisternes sengetid.

05. december. Søndag. 2 grader, lidt gråt og der er kommer 13 millimeter regn siden i aftes. Vinden er frisk fra nordvest.
Hører ikke nattrissen og er oppe ved fem tiden. Småsover lidt og lægger så kabalerne inden jeg atter småsover.  
Vækker fruen og søndagsritualerne gennemføres. Vasker tøj ad et par gange og tørrer det i tørretumbleren. Det er hundekoldt udenfor opdager jeg da postkassen inspiceres. Et enkelt brev til Aase lå der.
Ser noget af Barnaby og katten kommer for at få en snak. Nå jeg sidder i sofaen kan de to ting heldigvis kombineres. Så ringer sønnike og vi får en snak om forløbet af vores weekend.
Flødekartofler og veganerbøffer er dagens ret. Katten får lidt kyllingefilet og er generelt noget urolig for tiden. Mens jeg forsøger at se The Julekalender, kommer katten igen og vil snakke, bop, bop, bop.
Vi går begge tidligt til køjs og jeg læser lidt inden øjenlågene falder i.
Vækkes omkring midnat af en kat der vil ud.

Aktuelle vejrdata kan ses her. Vejrdata